Wien: Sisäänmuutto queer-ihmisten asuintaloon alkamassa (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • pekka.punavuori
  • 18.6.2017 12:22
"Syntyisikö pikku ghetto? Ja olisiko se hyvä vai paha?" Minusta ainakin on ehdottomasti parempi, ettei mitään erityisiä 'homotaloja' rakenneta, vaan hlbti-ihmiset sekoittuvat heteroiden kanssa. Näin suvaitsevaisuus lisääntyy, kun naapurissa asuvat heterot huomaavat, ettei homonaapuri ole heteronaapuria kummempi. Paras tapa voittaa ennakkoluulot on henkilökohtainen kokemus.

Ymmärrän toki, että tavishomon on helpompi sekoittua muiden sekaan, jos homous ei ole 'tatuoitu otsaan'. Trans-ihmiset sen sijaan saattaisivat tuntea olonsa turvallisemmaksi erityisessä homotalossa, mutta eivät hekään koko elämäänsä voisi pelkästään talon sisällä asua, vaan päivittäin joutuvat astumaan talon ulkopuolelle todelliseen maailmaan.

Itse kannatan laajempaa elämän kirjoa asumisessakin. Niinpä muutin (arpaonnen hitas-arvonnassa suosiessa) Punavuoresta Jätkäsaareen muutama kuukausi sitten Sukupolvienkortteliin. "Kortteli on suunniteltu eri ikäisten ja eri tavalla asuvien ihmisten toiveita kuunnellen. Kortteli on kyläyhteisön paluu kaupunkiin. Ihmisten osaamiset, taidot ja intohimot yhdistyvät vapaa-ajan tekemisessä, harrastuksissa ja tapahtumissa. Lapset, nuoret/opiskelijat, aikuiset, seniorit ja vanhukset elävät ja asuvat kaikki samassa korttelissa. Ideana oli keskittää kolmen talon yhteistiloja yhteen paikkaan, jolloin yhteistiloista saatiin isompia, parempia ja monipuolisempia. Kehitystyössä ovat olleet mukana monialaisen yritysjoukon lisäksi Aalto-yliopisto, Tekes, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, Ympäristöministeriö ja Helsingin kaupunki. ( http://sukupolvienkortteli.fi/ )
  • 2 / 4
  • Kolmoisritti
  • 21.6.2017 16:01
"Alunperin lähdettiin liikkeelle siitä, että olisi saatava talo homoille, lesboille ja bi- ja transihmisille, mutta suunnitteluvaiheessa näkemys laajeni ja syntyi queer-talo."

Minusta talon olisi voinut tehdä kokonaan seksuaalisille vähemmistöille, mutta ilmiesesti tähän ovat vaikuttaneet kateellisuus ja homofobia, ettei niin käynytkäään. Queer- sanan alle menee nyt mm. heterot. Seksuaalisilla vähemmistöillä on paljon ongelmia asunnottomuuden kanssa. Se olisi ollut liikaa, että heidän asumisolojaan parannetaan....

Tässä on vaan sellainen asia, että heteroasukkaat voivat klikkiytyä ja savustaa pikkuhiljaa homot helvettiin. Heteronaiset haluavat aina edut itselleen ja ovat ensiimäisenä änkeämässä tällaisiin millä tekosyyllä tahansa.
  • 3 / 4
  • Tomppa
  • 21.6.2017 18:46
Kolmoisriitin toistuva vahva naisviha on todella vastenmielistä ja en homomiehenä halua tuollaisten homojen kanssa olla missään tekemisissä.
  • 4 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 21.6.2017 21:35
Gettoutuminen ja sosiaalinen umpioituminen ovat aina pahasta ja sellaista pitää välttää.

Näistä "homo-onneloista" on näilläkin sivuistoilla jaksettu jauhaa monesti. Sellaisista haaveilevilta puuttuu realiteettien taju. Pelko saattaa ohjata heidän ajatteluaan turhan paljon. Monimuotoinen yhteiskunta on toimiva tavoite ja siihen pitää pyrkiä. "Queer-taloja" en kannata.

Heteronaisista on minulla ja miehelläni runsaasti myönteisiä kokemuksia. En voi omien kokemustemme kautta jakaa Kolmoisrittin ajattelua millään tavalla. Juuri tänään eräs naishenkilö kehui minulle hänen naapurustossaan asuvaa homoparia mukaviksi ja sympaattisiksi ihmisiksi.