Vähän uutta tietoa Tsetsenian homojahdista (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • faktat pöytään
  • 21.4.2017 10:49
Novaja Gazeta -lehti ilmoitti aikoinaan, että heillä on tiedossa noiden kuolleiden nimet. Luulisi olevan helppo vahvistaa, oliko tuo teologi heidän joukossaan vai ei. Alkujaan ranneliikkeessä luki "Kiinni otettujen joukossa on myös merkittäviä uskonnollisia johtajia ja kaksi kansallista tv-persoonaa." Eli ei tämän perusteella voi sanoa, että teologi edes olisi kuollut.... Joka tapauksessa yksinkertaisia faktoja, jotka olisi helppo tarkistaa ja siten vahvistaa ja osoittaa, kuka on väärässä: viranomaiset vai lehti todella levittänyt valeuutisia. Eihän toki mikään poissulje sitäkään vaihtoehtoa, että kyseessä sama teologi, joka vain on pidätetty mutta nyt viranomaiset tehneet hänen kanssaa 'sopimuksen' telkussa esiintymisestä ja sitä kautta teologin maineen puhdistamisesta, mihin teologi oman henkensä pitimiksi on suostunut.... Tämä osoittaa hyvin, kuinka epämääräisesti uutisoiden jää tarinaan aukkoja, joita eri osapuolet voivat hyödyntää itselleen sopivasti.

Entäs tuo tv-persoona? Mitkä ovat todelliset faktat hänen tarinalleen? Vain pidätetty vai kuollut? Tsetsenian 'Yle' poisti kaikki häneen liittyvät ohjelmat telkusta ja muualtakin, joten miksei häneen liittyviä faktoja käytetä todistamaan asioiden todellista laitaa?

Itse en usko, että koko vaino olisi vain valeuutista, mutta miksei Novaja Gazeta -lehti ja muut välineet käytä aukottomia faktoja kumoamaan viranomaisten vähättelyä? Ymmärrän yksityisyyden suojan varsinkin jos kysessä on vain huhuja, mutta faktojen kanssa Suomessakin Yle ja HS olisi asiasta uutisoineet, Iltalehdestä tietty olisi luettu epäilyistä jo paljon aikaisemmin....

"Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov kiistää, että Tsetseniassa olisi käynnissä homovaino ja hänestä kaikki tiedot ovat epämääräisiä ja anonyymejä." Ainakin jälkimmäisessä asiassa hän on oikeassa. Eikö hänet voitaisi ajaa nurkkaan faktoilla?