Sateenkaarilipun suunnitellut taiteilija Gilbert Baker on kuollut (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • pituudella on väliä
  • 1.4.2017 11:41
Artikkelin kirjoittajalle tiedoksi, että maili on kyllä n. 1,6 km, ei reilu 500m kuten artikkelissa kahdessakin kohdassa sanotaan
  • 2 / 7
  • Frankieboy
  • 1.4.2017 19:31
Vuonna 1994 sateenkaarilippu täytti 16 vuotta. Sinä vuonna New Yorkissa oli Stonewall-pubin mellakoiden 25-vuotisjuhla.
  • 3 / 7
  • harmahtava
  • 3.4.2017 4:02
En ole koskaan oikein lämmennyt tälle sateenkaarilipulle vaikka en parempaakaan symbolia osaisi ehdottaa. Jotenkin tarpeettoman räikeä ja monimutkainen lippuna. Vaikea valmistaa tai piirtää monine hankaline väreineen verrattuna esim. tuohon vaaleanpunaiseen kolmioon. Ja alunperinhän sateenkaari oli uskovaisten jumalan ja hänen kansansa liiton symboli, tästä tulee aina kiistaa joidenkin kristittyjen kanssa.
Yleisemmin sateenkaari on nähty yhteytenä jumalan ja ihmisten välillä, sateenkaari on yhdistetty ukkosen jumaliin ei-kristillisissä uskonnoissa. Okkultismissa sateekaari on yksi Luciferin (Valonkantaja) symboleista. Lucifer voi hyvinkin toimia esikuvana sateenkaarikansalle, olihan Lucifer kristillisen mytologian mukaan ensimmäinen arkkienkeli ja nousi kapinaan vallitsevia oloja vastaan ja jouti karkoitetuksi.

Symboliarvoltaan sateekaari on suurempi, kuin miten se nykyään nähdään. Halpana Pridekrääsänä sateenkaari on menettänyt hohtoaan, erään uskomuksen mukaan sateekaari syntyy Luciferin kantamasta kruunusta... Hauskaa Pridea!


http://www.azazel.fi/lucifer/2012/07/symbolism-of-the-lucifer-lodge-rainbow-and-the-essence-of-light/

Niksipirkka: Yksi vinkki pridelipun "silittämiseen" on kuuma ilma, joka oikaisee tekokuidut.
Vaaleanpunainen kolmio kantaa mukanaan surullista tarinaa homomiesten kohtalosta natsien keskitysleirillä. Tunnuksena se on omiaan muistuttamaan surullisista ihmiskohtaloista; homomiesten kohtaamasta syrjinnästä, eristämisestä, väkivallasta ja vainosta.

Sateenkaari taas on myönteinen symboli. Se edustaa enemmän sellaisia asioita kuin ilo, toivo, rakkaus, elämä, monenlaisuus, tulevaisuus ja yhteys.
"Tunnuksena se on omiaan muistuttamaan surullisista ihmiskohtaloista; homomiesten kohtaamasta syrjinnästä, eristämisestä, väkivallasta ja vainosta."

Valitettavasti tätä tapahtuu vieläkin; homofobia ja sisäistetty homofobia, puhumattakaan maista, joissa homous voi johtaa kuolemantuomioon. Juutalaiset eivät ole unohtaneet holokaustia eikä korvanneet symboleitaan, eivätkä erityisemmin myöskään ihaile natsivormuja...

"Se edustaa enemmän sellaisia asioita kuin ilo, toivo, rakkaus, elämä, monenlaisuus, tulevaisuus ja yhteys."

Niin, symbolina sateenkaari edustaa enemmän tiettyjä arvoja, kuin seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjä.