Lakivaliokunta esittää Aito avioliito -kansalaisaloitteen hylkäämistä - aloite eduskunnan täysistuntoon (juttukommentit)

 • 1 / 28
 • Havainnoija
 • 15.2.2017 14:39
Persustelulle ei näy loppua. Persut olisivat halunneet lakiin (avioliittolakiin vai mihin?) kirjauksen, jonka perusteella "adoptoitavan lapsen biologiset vanhemmat voisivat halutessaan ilmoittaa, toivovatko lapsen adoptiota perinteiseen äidin ja isän käsittävään perheeseen" yms. Olettaisi kansanedustajien tietävän, että avioliittolaki ei käsittele adoptiota. Mika Niikko oli tietenkin ensimmäisenä allekirjoittamassa vastalausetta lakivaliokunnan päätökseen.
Laura Huhtasaari (ps) olisi halunnut lisättäväksi mietintöön kirkkoasioita ja Leena Meri (ps) halusi taas kerran muistuttaa, että homojen syrjintä on ihan jees.
https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-lakivaliokunnassa-aito-avioliitto-aloite-kasitellaan-kunniallisesti/
Toivottavasti kaikki kansanedustajat ovat paikalla perjantain äänestyksessä.
Eli onko ratkaiseva äänestys siis nyt perjantaina vai ensi viikolla keskiviikkona? Kansanedustajat tuntuvat olevan ero mieltä asiasta.
Ilmeisesti kansanedustajillakaan ei ole vielä ihan tarkkaa tietoa prosessin etenemisestä.
persujen katolilaisilla ja helluntailaisilla ja ex-kd:läisillä vaikuttaa olevan ihan ylivoimaisia vaikeuksia naittaa sitä iki-sinkkua peräkammarin jumala-miestään kenellekään, kun kukaan ei moista huoli :D

Ja kun se avioton ikisinkku-dementoitunut seniili-jumala-ukkeli ei tiedä avioliitosta ja avioelämästä yhtään mitään, niin miten sen nimissä voidaan muka vihkiä avioliittoja? :D

persuissa sitten Hakkaraisella on vain pippelikuviensa lähettelyt mielessä ja ex-kd:läisellä Toimi Kankaanniemellä nuorten naisten vikittely-somettaminen päänsä opinkappaleena. Mika Niikko puolestaan taas johtaa kansanedustajien rikostilastoa käsilaukkuvarkauksineen ja naisten päälle ajoneuvolla ajamisineen. Ja sitten on vielä se yksi "työmies" siellä, jolla on seksuaalirikostuomio. Joten on siinä kristillistä moraalittomuutta oikein puoluelössillinen.
Onko kansalaistorille tiedossa bileet 1.3? Kerrankin olisi aihetta juhlaan.
Torstai 16.2.2017 klo 16.00
Täysistunto. Suullinen kyselytunti. Ensimmäisessä käsittelyssä kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta.
Voisiko ylläpito puuttua humanin kirjoitteluun vihdoin? Tämä on tärkeä topiikki ja rasittavaa sekä ärsyttävää kuunnella samaa ikisinkku jumala-lässytystä. Ymmärrän että kyseessä on mieleltään sairas henkilö mutta on väärin että yksi sairas yksilö spammaa kaikki mielenkiintoiset uutiskeskustelut samalla jankutuksella.

Aiheeseen. Ozan Yanar kirjoittaa näin Facebookissa:

"Äänestykset on itse asiassa perjantaina ja keskiviikkona eli kaksi kertaa. Kirjoitin tohon väärin. Ensin äänestetään lakipykälämuutoksista ja sitten koko lain hylkäämisestä tai hyväksymisestä."

Emma Karin avustaja taas kertoo näin:

"Avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä” (Aito Avioliitto) äänestetään eduskunnassa ylihuomenna perjantaina."

Ensi viikolle jää mahdolliset II käsittelyn äänestykset, riippuen siitä esitetäänkö II käsittelyssä vielä jotain lausumia, jotka äänestystä kaipaavat."

Tärkeää nyt on että mahdollisimman moni tasa-arvoisen avioliittolain kannattaja on paikalla sekä perjantain että keskiviikon täysistunnoissa.

Kommenttia muokattu: 15.02.2017 klo 19:08
Olisi! Todellakin! Oikein tuplasti :-D
Koska 1.3.2017 tasa-arvoinen avioliittolaki saa toisen vahvistuksen eduskunnalta. En peittele iloani ja riemuani, kun nämä käärmeenkielet ja ilontappajat, ihmiset jotka yrittävät ja yrittävät polkea yhteistä ihmisyyttämme ja rakkautta maan rakoon, tulevat häviämään. Ensimmäinen masliskuuta on ihmisyyden ja ilon voitto.
 • 11 / 28
 • Jorma Hentilä
 • 16.2.2017 0:31
On paikallaan, että kansalaisaloite käsitellään ja hylätään suuressa salissa. Ei jää mitään varaa spekuloinnille.

Käsittelyjärjestys on luultavasti seuraavanlainen: Ensimmäinen käsittely torstaina keskustelun osalta ja käsittelyn keskeyttäminen, ensimmäisen käsittelyn jatkaminen perjantaina, jolloin päätetään lain sisällöstä, toinen käsittely ensi viikolla, ehkä keskiviikkona, jolloin päätetään lakivaliiokunnan esityksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä sekä mahdollisista ponsista.

Persut esittävät käsittelyn pohjaksi lakivaliokunnan vähemmistön vastalauseen, mutta tuskin mitään pykäläkohtaisia muutoksia kansalaisaloitteeseen sisältyvään lakitekstiin. Lisäksi tulossa lienee ponsiesityksiä, ehkä myös kd:ltä.

Eduskunta hylkää kaikki persujen ja mahdolliset kd:n esitykset. Hyväksymisäänestyksessä lakivaliokunnan vastalause - siis aa-aloite - saa noin 40 ääntä.

Sen pituinen se!
Tässä vaiheessa tietysti sitten paikallaan, kun lakivaliokunta tuli ratkaisullaan avanneeksi portit vasta-aloitepallottelulle, vaikka se ei ole kansalaisaloitteiden tarkoitus. Lisäksi aloitteiden peilaaminen perustuslakiin näyttää selvästi olevan poliittiselle painostukselle alisteinen prosessi. Tarvittaisiin riippumattomampi instanssi tällaiseen.
Olematta valtiosääntöoppinut olen huolissani lakivaliokunnan linjauksen "ennakkopäätösvaikutuksesta". Tämän jälkeen siis kansalaisaloitepingis lienee kaikissa asioissa hyväksyttyä. Erityisen huolestuttavaa on, että valittu linjaus näyttää tarkoittavan, että vasta-aloitetta ei edes tarvitse kunnolla valmistella. Eli siis alkuperäinen aloite ja siihen mahdollisesti liittyvä liitänneinen säätely käsitellään pieteetillä ja useiden kuukausien valmistelulla kuulemisineen. Sen jälkeen kun kansalaisaloitteeseen perustuva säätely on hyväksytty ja promulgoitu, mutta ei vielä voimassa, voidaan vasta-aloitteella saada se kumottua käytännössä ilman mitään valmistelua parissa päivässä.

Eihän missään ole kai edes linjattu, että täytyy tyytyä yhteen vasta-aloitteeseen. Aito Avioliitto voinee laittaa uutta aloitetta keruuseen heti, kun edellinen on kaatunut eduskunnassa. Tämä "uusi" tulisi kai säädettäväksi perustuslain säätämisjärjetyksessä - tosin perustuslakivaliokunnastahan se lopulta riippuu - mutta mikään ei estä yrittämästä. Aina vain uutta yritystä, jos lopulta nappaisi.
Kuten edellisessäkin todetaan, ratkaisu viedä (tämä) vasta-aloite täysistunnon käsiteltäväksi on hyvin kauaskantoinen, nimenomaan vasta-aloitteiden pingpong-pelin suhteen. Syntyi nimittäin samalla käytäntö vasta-aloitteisiin suhtautumisessa. Tämän jälkeen ei ole perusteltua mahdollisuutta aiempaan vedoten viheltää alkuunsa peliä poikki.

Aivan toinen kysymys on se, että aloitteita viedään suureen saliin ilman perusteellista ja huolellista valmistelua asiantuntijakuulemisineen. Toivottavasti tästä(kin) ei samalla synny käytäntöä, maan tapaa ja kaikkea muuta ratki riemukasta.

Asioita on syytä tarkastella laajemmin kuin yhden aloitteen osalta. Prosessien vakauden päälle paskomisessa ei ole mitään hyvää.
Hyvä kirjoitus suomi24 Gay-palstalla:

15.2.2017 20:49
UUSI
Tää koko avioliittohössötys oli vaan puhtaaseen arvonihilismiin tähtäävää toimintaa, ei mitään muuta. Seksuaalivähemmistöön kuuluvat ovat niin helvetin katkeria siitä, että heitä on niin pieni prosentti vähemmistössä, että haluavat kaavuta tämmöiset avioliittolait ihmisoikeuksien piiriin ja romuttaa kaikki sellainen, joka heitä ei edes loppujen lopuksi vittujakaan kiinnosta.

Kukasta kukkaanhan noi hyppiä haluaa. Jos ovat parisuhteessa, niin aina ja poikkeuksetta avoimessa sellaisessa. Homoyhteisö on todella sairas ja loppuunhuorattu. He eivät tiedä mitä rakkaus tarkoittaa.
Hyvä Aito Asia, siinäpä joku aitoavioliittolainen ulosti pahan olonsa - tai sitten kyseessä on joku elämässään muusta syytä katkeroitunut. Mahtaako Aito Asia itse tietää, mitä rakkaus tarkoittaa?
Sain selvennystä äänestyksistä eli perjantaina eka äänestys, jos vastalause voittaa siirtyy asia suureen valiokuntaan, jos häviää äänestämme ens ke ratkaisevan.
Zephyr, sinulla toki tunnetusti on tarvettasi puolustella sairas-hengellistä kristinuskomusta, jonka syytä pääasiassa seksuaalivähemmistöjen tuomitseminen, vainoaminen ja joukkosurmaaminen ovat, mutta me pakanallisesta ja luonnottomasta kristinuskomuksesta vapaat ihmiset emme tietenkään kristinuskomusta voi kunniottaa, koska kristinuskomus ei kunnioitusta ole kyennyt ansaitsemaan. Kunnioitus on kyettävä ansaitsemaan, eikä siihen voi miekalla tai muuten pakottaa.

Tänäänkin tulemme kuulemaan Eduskunnassakin kristittyjen raamattu-peräistä vihapuhetta seksuaalivähemmistöjä, rakkautta, ihmisiä vastaan.

Toki kristiuskovaisten keskuudessa on sitä moraalitonta toimintaa, antaa armollisesti kristinuskomuksen ideologian ja kristinuskovaisten kaikki pahat teot armollisesti vain aina anteeksi, mutta me muut olemme sitä mieltä että syntisen kristinuskomuksen pitää itse pyytää pahoja tekojaan anteeksi, hyvittää kristinuskomuksesta kärsineille ja ennen kaikkea, siivota pahuutta uskomuksestaan ja sen satu-kirjoista, jotta ne uskontoperäiset pahuudet eivät jatku ja kerry vuosisadasta toiseen.

Joten Zephyr, tässäkään yhteydessä ei kannata unohtaa, miksi meitä on vainottu, vainotaan ja miksi avioliitto-asiasta kinataan: siksi että on kristinuskomus, juutalaisuususkomus ja islamuskomus - ja noiden saatanalliset lässytykset.

Kommenttia muokattu: 16.02.2017 klo 16:57
Kaikki tietää Human mistä että on kyse ääriuskovaisista sekopäistä mutta sinun identtiset jaaritukset on kuultu moneen kertaan, se on ärsyttävää, samalla tavalla kuin hihhuleiden raamattu-jutut. Olisi mukava lukea asiapitoista keskustelua eikä samoja todella ärsyttävä omasta mielestäsi nokkelia ikisinkku-juttuja. Mielenkiintoisempaa kuulla uusia näkökulmia ja mielipiteitä, ei samaa jankkausta mitä levität täällä ja hesarin joka toisessa keskustelussa.
Aito Asia, puhu vain omasta puolestasi! Minun ja mieheni liitto on kestänyt yli 20 vuotta. Moniko heteroliitto kestää nykyään näin pitkään? Eikä meillä todellakaan ole mitään avointa parisuhdetta, eikä vieraissa käydä. Et voi yleistää homobaareissa ja -diskoissa käyviä kaikkiin homoihin.
26 vuotta tulee täyteen toukokuun loppupuolella. Rekisterissä vasta vähän toista vuotta, kun avioliittolain voimaantuloa ei jaksettu odottaa ja suhde haluttiin saada "ajoissa" myös paperilla päteväksi. Nyt sitten aletaan väsätä uusia papereita maistraatille.
Aika tyypillisesti taas menii Eduskunnassa ääriuskovaisten julistukset, mm.
- halvensivat muita, mutta kun heitä näpäytti, alkoivat nillittämään siitä
- "perinteistä avioliittoa" uskoteltiin, vaikka perinteisimmät avioliittoarvot ovat olleet sukupuolineutraalimpia

zephyr, olisi mielenkiintoista kuulla jos et puolustelisi sitä yhtä ja samaa raamattu- ja koraani-lätinätekstiä, jota on jankattu älyttömän kauan jo, ilman mitään uutta :D

raamattu-kristinuskovaisten kannattaisi viimein alkaa tehdä palvelusta itselleen, kirjoittamalla se mielipidekirjasensa raamattu uusiksi tai uusi kirjanen sen tilalle. Sillehän ei ole mitään estettäkään, sillä jesse ei kieltänyt kehittämästä, tuota alkutekijöihin jäänyttä uskomusta. raamatun loppurimpsu sen muuttamattomuudesta on kirjoitettu 400-luvulla uskovaisten toimesta, sen jälkeen kun kristinuskovaiset valitsivat, mitä uskomustekstejään ottivat siihen mukaan, eli jessen näkemys varmaan painavampi: huonoa raamattua voi parantaa.

Tärkeää siinä kristittyjen kannalta olisi ainakin
- Ihan vakavasti pohtia, onko yhdessä:kään jumalassa mitään mieltä, edes hengellisesti - eikä etenkään ruummillistaa sitä ukkeliksi
- Oppia raamatun virheistä, eli että "kiveen kirjoitettu" on umpi huono idea
- Hyvin voisi säilyttää sen mallin, miten jessekin on asioista montaa mieltä, riippuen millä päällä sattuu olemaan
- Korostaa keskustelun tärkeyttä, väittelyittenkin tarvetta, sillä mykkäseurakunnalle julistukset ovat varsin alkeellista touhua
- Tuodakin se paratiisi-taivaan rakentamisen tavoittelu ihan tähän ainoaan oikeaan mahdolliseen elämään
- Varautua paljon siihen että uutta pukkaa ja että uutta kannattaa pukatakin (eihän se jessekään pidättäytynyt juutalaisuudessa)
- Ihmiseläin kannattaa pudottaa puusta maan pinnalle, muiden eläinten ja muun luonnon joukkoon, vastuulliseksin harrastajaksi
- uskomuskirjassa olisi erityisen tärkeää opastaa rakastamisesta rakasteluita myöten ja etenkin ettei rakastamista pidä opettaa vanhojen setien tai tätien lapsille pedofilialla
- Tanssin, painiskelun, hieronnan hyvää merkistystä ei voi koskaan liikaa korostaa : )
- Muutenkin hyvänäpito (vastuullinen), iloittelu ja riemu kannattaisi nostaa arvoon arvaamattomaan, sillä ilonauru hakkaa ainakin sata paatorvirttä
- Erityisen painava asia sekin, että uskontoja voi siittää lisää, sillä vain yhden tai vain muutaman uskonnon sukurutsailu tuottaa globaaleja ongelmia
- uskominen ei voi käytännössä olla "henkilökohtainen asia", sillä jos sä uskot johonkin jumalaan tai ulkoa uskoteltuun, niin eihän se ole henkilökohtaista. Ja jos sä uskot vain itseesi, niin et kait sä voi pitää itseäsi vain uskottelun asiana? :D
- Sekä ottakaa nyt hyvänen aika se karma kataluus uskomusideologiasta pois, että uskovaisten pahanteot olisi annettu ennakolta anteeksi jo kauan sitten ja että uskoon tulo hyvittää vaikka murhatkin - eihän mikään tervehenkinen ideologia voi tuollaisten oppien päällä nojata. Tai jos ojaa, niin se on kyllä pahanteko-automaatti-sylttytehdas.
- Sekä hirmu tärkeää, että uskomuskirjan tekstit eivät ole haudanvakavaa lätinää, vaan että siellä olisi kivoja ja riemastuttavia juttuja, ihan kuten elävässä elämässä on hyvä olla. Oishan se aika pähee uskonto, joka kirjoittaa kirjaansa jutun, joka ei loukkaa ketään, mutta aidosti riemastuttaa ja naurattaakin ainakin yli 666 vuotta : )
- seksuaalisten suuntausten osalta neo-raamattuun ois tosi hyvä kirjoittaaa ihan pinkillä valkoiselle, että bissejen ei tarvitse, eikä pidä, eikä kannata teeskennellä olevansa heteroita tai homoja, eikä luotettavia eikä miehekkäitä, eikä naisellisia ... vaan heillä on täysi lupa ja parhaaksi olla sitä itteään, eli ihan bissejä.
...
Ai niin, neo-raamatussa voisi olla lukemisen ja kirjoittamisen ja opiskelun kannatus niiden 13 käskyn joukossa ja muutamalle käskylle tyhjä paikka, vastaisten varalle.

Kommenttia muokattu: 16.02.2017 klo 19:33
Vaikka persut yrittivät agitoida hlbtiq-fobiaan, avioliittoa vastaan mm. kepun nyky-eduskunnassa edellistä isomman kansanedustajamäärän osalta, niin kuitenkin luotan siihen että kepulaisetkin ääestävät huomenna enimmäkseen rakkauden puolesta, eikä viha-uskomusten kärryssä. Ovathan nyky-eduskunnan kansanedustajat äänestäneet ylivoimaisin enemmistöin avioliittolain liitännäislakipakettienkin puolesta.

- -

Mika Niikon jutuissa oli "hyvä" kohta se, kun hän (kristinuskovaisena) julisti että lapsilla on isä ja äiti - eikä muita mahiksia; joten Niikko veti ihan kivasti jalat alta jessen ihmiseksi tulemiselta - sillä eihän Naisen ja pyhän hengen muhinoinnista siis Mika Niikon mukaan tule ihmislasta :D

Sekä toki Niikko ja muutkin umpiavioliittolaiset toitottivat juttujaan, kuin Suomessa ei olsi naisparien tai miesparien liittoja virallistettu vielä ... vaikka on virallistettu jo, eri nimellä, 16 vuotta, joten ihan riittävä "karanteeniaika" laittaa saman avioliitto-nimen alle jo viimein myös.

Huomio kiinnittyi myös siihen että aa-laisaloitteen kannattajat eivät puhuneet rakkaudesta, omissa avioliitoissaankaan tai heteroseksuaalisesti suuntautuneessa avioliitossa, vaan heille avioliitto-näkemyksensä oli vain sukupuoli-statistiikkaa, tunteitta.

No tuon ymmärtää, kun rakkaus, avioliiton perustana on heille herneitäneniinsä aiheuttava asia :D

Kommenttia muokattu: 16.02.2017 klo 19:40
 • 27 / 28
 • punainen omena
 • 16.2.2017 20:04
Sitten vain innolla äänestämään eduskunnassa. Siitähän se on kiinni kumpi puoli saa omansa äänestämään ja olemaan edes paikan päällä . Muu retoriikka ei taida enää tässä vaiheessa auttaa, voittipa sitten äänestyksen kumpi puoli tähänsa .Puheet-samat sellaiset- on kuultu jo niin monta kertaa. Nyt on ratkaisujen aika.
 • 28 / 28
 • AfrikastaAlunperin
 • 16.2.2017 21:28
Onko tuo human jotenkin hullu...? Kirjoitukset ovat hyvin sekavia ja samaa asiaa jankkaavia...