Koneen säätiö tukee hlbti-hankkeita (juttukommentit)

Oikeasti hieno juttu tuo Kapsäkin tapahtuma. Toivottavasti se saa mediassa myös näkyvyyttä riittävästi.
Joukkohäät...hmmm... Eikö tämä jotenkin pilkkasa avioliiton pyhää sakramenttia kuuten täälläkin tuotitut Sokkotreffit alttarilla tai julkkisten pikaliitot Las Vegasissa? Vai "kikkailu" on ok kun samaa sukupuoltra olevat parit pääsevät tästä osallisiksi?
Ei kai siinä pitäisi olla mitään sopimatonta, että useampi kuin yksi pari purjehtii avioliiton satamaan samassa tilaisuudessa?
Kuten varmaan huomasit, pointtini ei ollutkaan tässä, hyvä smo...
En oikeastaan huomannut. Niitä saattaisi aueta tuosta kommentista moniakin :)
  • 6 / 32
  • FIN-Ilkka
  • 17.12.2016 18:24
Minä ja rekkarini olemme iki onnellisia mahdollisuudesta julkisista vihkitapahtumisesta. Olemmekin ilmoittautuneet mukaan ja toivottavasti pääsemme. Olemmekin odottaneet Stone Wall'ista saakka tätä mahdollisuutta. Olemme olleet jo 30 -vuotta yhdessä eri nimikkeillä. Toivottavasti tämä tuleva olisi viimeinen. Se aito avioliitto.
En usko että olin tuossa kommentissani kovin monitulkintainen kirjoitusvirheistä huolimatta...
  • 9 / 32
  • Public eye
  • 18.12.2016 13:38
En näe tuossa tapahtumassa mitään "sokkotreffeihin" tai "pikaliittoihin" viittaavaa. Joten mikä tässä on kikkailua? Ja jos tilaisuus jonkun henkilökohtaista käsitystä jonkin asian "pyhyydestä" loukkaa, osallistuminen on täysin vapaaehtoista.
"En näe tuossa tapahtumassa mitään "sokkotreffeihin" tai "pikaliittoihin" viittaavaa."

En verranutkaan Kapsäkin joukkohäitä näihin, vaan pohdin sitä reaktiota joita esimerkiksi Sokketreffit alttarilla ja julkkisten kännihäät Vegasissa on herättänyt keskusteluissa täällä tyyliin "noi saa mennä naimisiin ja me ei". Ennakoin kommentissani jonkinasteista kaksinaismoralismia, ilmeisesti osuin oikeaan?

"Joten mikä tässä on kikkailua?"

Julkisuushakuisuus, joka ilmenee jo tapahtuman esittelyssä. Nyt tämä näyttää olevan jollakin tapaa "suotavaa", kun avioliitto on avattu samaa sukupuolta edustaville. Joukkohäissä ei sinänsä ole mitään uutta, yhdistettynä samaa sukupuolta olevia liittojen siunaamiseen kyseessä on aikamoinen "pilottiprojekti"...? Ajatus "monistettavasta taiteellisesti korkeatasoisesta vihkikaavasta" on aika kiinnostava sinänsä.
Kaksinaismoralismia minkä suhteen? Minusta julkisuus ei ole noin yleisesti ottaen ole ollut asiassa kielteisen suhtautumisen lähde, toisin kuin hetken huuma ja harkitsemattomus.
Ihköhän se "julkisuushakuisuus" ole vähän itsestäänselvää ja peräti välttämätöntä, jos halutaan mahdollisimman monen osallistumaan ehkä halukkaan saavan tiedon tapahtumasta jo ennalta, eikä vasta jälkeen päin...
"Kaksinaismoralismia minkä suhteen?"

Homojen joukkohäät julkisuuden takia; hyvä juttu, heterojen häät Vegasissa julkisuuden takia, huono juttu? En usko että minun tarvitsee vääntää rautalangasta "hypoteesiani". Kuten tässä keskustelussa on todettu, homojen joukkohäät julkisuuden saavuttamiseksi on "hyvä juttu", eikä esimerkiksi kyseenalaista "avioliiton pyhää sakramenttia" millään lailla? Avioliittokeskustelussa on ollut koko joukko katkeruutta ("koiria ja ostoskeskuksia siunataa, mutta ei rakastavia pareja").Näin keskustelu ja asenteet muuttuvat kun laki alkaa toimimaan kaikkien kohdalla.

Toivottavasti nyt ajatukseni selkeni keisarin uusista aatteista. Jos ei, pidädän sitä tahallisena väärinymmärtämisenä.
Eli näet että on jokin Iso Yleinen Mielipide, jonka mukaan yksi asia on paha ja toinen hyvä? Ja sitten tämän yleistyksen kautta näet kaksinaismoralismin?
"Eli näet että on jokin Iso Yleinen Mielipide, jonka mukaan yksi asia on paha ja toinen hyvä?"

Ei, vaan näihin mielipiteisiin olen törmännyt täällä ja muualla keskustelussa vuosien varrella koskien tasa-arvoista avioliittolakia ja kirjon siunaamisia.

"Ja sitten tämän yleistyksen kautta näet kaksinaismoralismin?"

En tee yleistyksiä "Isosta Yleisestä Mielipiteestä" (kuten sinäkään et rakentele olkinukkeja...) vaan huomion siitä miten jokin joukkonaima-tapahtuma onkin yllättäin hyvä juttu, kun siitä pääsevät nauttimaan myös samaa sukupuolta olevat parit.

Eiköhän Kapsakin tapahtumasta saa kivan loppukevennyksen kymppiuutisiin ja maailma on taas vähän suvaitsevaisempi paikka. Sori vaan kyynisyyteni...
Toisille joukkovihkiminen (hetero- tai homo-) on hauska tapa juhlistaa yhdessä muiden kanssa yhteiselämää, ja toisille se on riemastuttava loppukevennys kymmenen uutisissa. Kaikki ovat iloisia, eikä ketään pakoteta mihinkään.
Ei niitä avioliiton "pyhyydellä" ratsastavien mielipiteitä heilauta sinne tai tänne, mitä homo- ja lesboparit tekevät. Yhtä paljon ne pahoittavat mielensä vaikka avioliitto solmittaisiin pimeässä putkan kellarissa säkkiin ja tuhkaan pukeutuneina.
Suvautsevaisuudesta en tiedä, mutta ainakin tietoisuus lisääntyy taas siitä, että meitä on moneksi ja hyvä niin!
(Kyynikoillakin on oikeus katkeruuteensa.)
"Kaikki ovat iloisia, eikä ketään pakoteta mihinkään."

Juuri näin, hyvä Public Eye. Koirinen tai ostoskeskusten siunaaminen ei ollut keltään pois, kuten ei tämä joukkonaiminenkaan. Silti lemmikkien siunaaminen aiheutti katkeruutta ja närää ihan kun se olisi ollut jotenkin "meiltä" pois. Nyt samainen "show" on "jees", tietoisuuden lisääminen muosossa jos maitotölkissä tuntuu olevan aina ok.

"(Kyynikoillakin on oikeus katkeruuteensa.)"

(Meitä on moneksi olkinukeksi. Tai olkipukiksi näin joulun alla?)
Gävlen olkipukki on tämän joulun osalta ollut jo hyvän aikaa mennyttä.

Koirien ja ostareiden siunaaminen ei itsessään ole mielestäni ollut pääsääntöisesti kritiikin kohteena, vaan se, että kahden ihmisen yhteiselämälle heruva siunaus on ollut niin vaikea kysymys, nuo kaksi toki vertailukohtana.

En kutsuisi tällaisia puheenvuoroja kyynikon puheenvuoroiksi, vaan pirunviuluksi; se tuulesta voimaa saa ja ikkunaa vinguttaa.
Vastavuoroisesti. Kyyninen huomioni tasa-arvoisesta avioliitosta sai sinut ja Publicin reagoimaan voimakkaammin kuin Humanin järjestelmällinen toisiin vähemmistöihin kohdistuva solvaaminen. Miksi kutsut Humanin esittämiä loputtomia bi- ja transfobisia kommentteja.
Minua häiritsi lähinnä yleistäminen ja virheellinen rinnastus.

Miksikö kutsun Humanin esittämiä loputtomia bi- ja transfobisia kommentteja? Siihen voidaan vielä pistää päälle uskontoteemaa. Kutsun sitä hlö-kohtaisten (ehkä jonkin järjestyksen/lokeroinnin järkkymisestä johtuvien) ongelmien purkamisesta johtuvaksi kausittaiseksi sekoiluksi, jota pyritään lääkitsemään rautalangan taivuttamisella ja vinkkaamalla, että aiheesta on käynnissä keskustelu vaikkapa keskusteluketjussa XYZ.
Pahoittelen, jos reaktioni vaikutti jotenkin voimakkaalta. Yritin vain ilmaista mielipiteeni selkeästi ja aivan normaalein sanankääntein, mutta nähtävästi epäonnistuin siinä.
Mitä nimimerkin "human" kommentointiin tulee, olen havainnut että niihin reagointi on yhtä turhaa kuin veden kaataminen hanhen selkään. Usein kyseisen nimimerkin kommentit ovat myös niin pitkiä, että en jaksa niitä lukea, kun sisältö kuitenkin on suurin piirtein aina sitä yhtä ja samaa.
En mielestäni tehnyt mitään yleistyksiä ja rinnastukseni oli hypoteesi, joka tavallaan toteutui kommenteissa, jotka menivät turhan henkilökohtaiselle tasolle olkipukkiretoriikalla.

Kiitos kuitenkin, kun otit viimeinkin kantaa Humanin kirjoitteluun, hyvä smo. Mitäpä jos saitin moderaattona puuttuisit tiekemmin Humanin esittämiin kommentteihin. Public Eye: puuttuminen epäkohtiin ei ole koskaan turhaa, hijaisuus merkitsee hyväksyntää.

Nyt tämä katkera, uskovainen bi-trans-biseksuaali Preppiä lobbaava bb-seksuiä harjoittava pirunkieli toivottaa kaikille aivan helvetin kristillistä ja sukupuolineutraalia joulua sateenkaaren kaikissa väreissä (paitsi niistä itselleni tärkeistä, jotka alkuperäisestä lipusta poistetttiin painoteknisistä syistä). #lovewins
Mielestäni teit yleistyksen: "-- reaktiota joita esimerkiksi -- on herättänyt keskusteluissa täällä --", kun tuonkin ympärillä pyörittelit ajatusta, että asia X on täällä tuomittu ja nyt asia Y onkin hyvä - ja päättelit siitä taustalla olevan kaksinaismoralismia.

Ja sinä sulavasti johdattelit asiaa kohti henkilökohtaista tasoa. Toki siitä olisi voinut olla ottamatta koppia. Mutta jotenkin uhriutuva katkeruus saa ainakin minussa pienen pirun heräämään.

Humanin kommentteihin liittyen, viimeinkin? Muistaakseni olen ottanut jokseenkin vastaavalla tavalla kantaa aiemminkin - ja samalla olen todennut, että asioihin kyllä puututaan, mutta miksikään mielipidepoliisiksi ylläpidon ei pidä ryhtyä.

Joulu olkoon yhtä rakkautta!
"--mielipidepoliisiksi ylläpidon ei pidä ryhtyä."

Mutta jotenkin "uhriutuva katkeruus" saa kuitenkin sinussa pienen pirun heräämään...? Kiinnostavaa, ei ainostaan tuolla sanavalinnalla vaan myös kohdassa, jossa ryhdyt yht'äkkiä esittämään mielipiteitäsi olematta kuitenkaan "mielipidepoliisi". On aika surullista, miten kritiikki ilmiöitä kohtaan herättää enemmän reaktioita, kuin toistuva leimaava kirjoittelu muita seksuaali-ja sukupuolivähemmistäjä sekä uskovaisia kohtaan ja miten eriävä mielipide yritetään peittää katkeruudella.

"Mielestäni teit yleistyksen: "-- reaktiota joita esimerkiksi -- on herättänyt keskusteluissa täällä"

Tämä on mielipiteesi, poliisi.
Mielipidepoliisi tässä tapauksessa viittaa rooliin, jonka suomilla mahdollisuuksilla estetään käsitysten esittäminen, siis turvaudutaan sensuuriin. On eri asia ilmaista mielipide toisista mielipiteistä.
Tietynlaisten leimaavien käsitysten toisista seksuaali-ja sukupuolivähemmistöistä esittämiseen foorumilla, joka kuvailee olevansa sateekaariväen yhdistävä tekijä-tms, voisi "mielipidepoliisi" toimia sen roolin mukaisesti mitä pyrkii luomaan. Vai onko sateenkaariväen yhdistävä tekiä toisten vähemmistöjen loukkaaminen? Ainakaan mikään uusi juttu tämä ei ole jos käy läpi vaikkapa Priden historiaa.

Tietoisesti ja toistuvasti ilmaistut moukkaavat mielipiteet (jos näitä Humanin ulostuloja voi niin hienosti kutsua siksi) tulisikin sensuroida, sallimalla ne tulet luoneeksi tilan jossa niiden esittäminen on ok ja tämä muokkaa laajemmin mielipideympäristöä.
Viesteihin puututaan kyllä tarvittaessa, mutta ajamaasi sensuuria ei olla ottamassa käyttöön.
Ole hyvä, Human. Anna palaa! Ranneliike on suvaitsevaisempi kuin kaikenmaailman "suvakit", joiden mielestä suvaitsemattomuutta ei pidä suvaita. Onhan tämä aika erikoista, miten kärkkäästi ylläpito puuttuu kriittisiin viesteihin, jotka ilmaisevat eriävän mielipiteen esimerkiksi tapaus Lidl/ja se urheilutoimittaja, tai tämä keskustelu, mutta antaa leimaavan ja halventavan kirjoittelun rehottaa toisaalla.


"Mielestäni teit yleistyksen: "

"Yleistyksen", jos sellaiseksi sitä voivaan kutsua, aloitti muistaakseni Kaarina Hazard kolumnissaan miksi kirkko siunaa ostoskeskuksia, mutta ei rakastavia pareja. Tämän jälkeen tätä asetelmaa käytettiin keskustelussa niin lemmikkien siunaamistilanteessa kuin Ensitreffit alttarilla tyylisissä ohjelissa, joiden koettiin loukkaava avioliiton pyhyyttä. Katkeruus oli hyvin luettavissa näissä viesteissä, vastalauseita tuskin oli kuultavissa. Joukkonaiminen ei mielestäni poikkea mitenkään edellisistä, vaikka avioliitto onkin avattu samaa sukupuolta oleville pareille. Ero on siinä miten tämä julkisuustempaus on nyt hyvä juttu, kyyninen huomioni johtui tästä ja miten sen esittäjä leimataan katkeraksi uhriksi. Hyi Ranneliike...
Ylläpito ei ole poistanut (l. kohdistanut ylläpidollisia toimenpiteitä) eriäviä mielipiteitä esittäviä viestejä, ainakaan niiden eriävien mielipiteiden vuoksi. Sinähän se rakentelet olkiukkoja ihan huolella.
Termin "joukkonaiminen" käyttö yhteisestä vihkimistilaisuudesta ei sekään vaikuta kovin suvaitsevalta saati asialliselta - todennäköisesti varsinkaan niiden ihmisten mielestä, jotka kokevat tuon tapahtuman itselleen sopivana tapana juhlistaa yhteiselämäänsä samanaikaisesti muiden parien kanssa - liittämällä tai liittämättä tapahtumaan uskonnollisia ulottuvuuksia.
Bi-ja transvähemmistöihin ja uskovaisiin kohdistuneiden fobisten ja leimaavien kommentien tehtailu ei ole mielipiteiden esittämistä, vaan tietoista mielipiteiden muokkaamista, trollitehtailua - joka saa rehottaa täällä ihan vapaasti sananvapauden nimissä. Kun viesti esitetään tarpeeksi monta kertaa siihen kyllästytään (kuten täällä Ranneliikkeessä on jo tapahtunut), se saa hiljaisen hyväksynnän. Eriävä mielipide ja toistuva, toisia vähemmistöjä leimaava ja pilkkaava kirjoittelu on aivan eri asioita, rakentelet itse olkinukkeja katkerine pirunkielineen.

"Termin "joukkonaiminen" käyttö yhteisestä vihkimistilaisuudesta ei sekään vaikuta kovin suvaitsevalta saati asialliselta"

Vaikutanko mielestäsi jotenkin suvaitsevaiselta asialliselta? :-)
Tässä kohdin suomen kieli on aika tulkinnanvarainen, kaksoismerkityksiä voi tulkita omien ennakkoluulejen kautta. Tapahtumassa mennään naiminsiin joukolla: siis "joukkonaiminen"!
Ei, vaan sinusta mielipiteiden kärjekäs kritisoiminen näyttäisi olevan jollain tavoin väärin, ja esität sen olevan jotain ylläpidon "puuttumista". Se on kuitenkin vain vastakkaisen mielipiteen ilmaisua. Ylläpito ei ole puuttunut viesteihin vaikkapa estämällä niiden esittämistä. Väite ylläpidon puuttumisesta niihin (etenkin jotenkin eriarvoistavasti) on olkiukkojen rakentelua.

Muutamalla nimimerkillä on tapana edellä kritisoitujen viestien perään kirjoitella siten, että kritisoimisen arvoisiin viesteihin asiallinen puuttuminen käy haastavaksi. Sellaisella tietynlaisella tavalla syntyy oivaa teflonpinnoitetta.