Prince on kuollut (juttukommentit)

  • 1 / 17
  • SaintJudy
  • 22.4.2016 12:45
Lehdistölle vaiteliaan Princen suhtautuminen hlbti-kysymyksiin löytyy hänen musiikistaan, lyriikoista. Princellä oli useita viitteitä homoseksuaalisuuteen varsinkin uransa alkuaikoina, siinä missä ylisti kaikenlaista seksuaalisuutta ylipäätään. "Am I black or white, am I straight or gay?" (Controversy), biseksuaalisuus ja transvetismi "When You Were Mine" tai johonkin vielä määrittelemättömään "I'm not a woman, I'm not a man, I am something that you'll never understand" (I Would Die 4 U). Hän jopa suunnitteli levyn pseudonyymilla Camille, biisi If I Was Your Girlfriend päätyi Sing Of The Times levylle.
Prince ylisti naisia ja kirjoitti heille lauluja samaistuen heihin (Bangles "Manic Monday") ja tuotti levyjä (Vanity 6). Korkeat korot eivät välttämättä olleet tapa samaistua naisiin, vaan toivat lisää pituutta. Erityisen läheisiä olivat Revolution bänditoverit Wendy&Lisa (Wendy Melvoin ja Lisa Coleman) ovat pariskunta, aiviossa 20 vuotta. Lapsuudesta asti toisensa tunteneet muusikot työskentelevät vieläkin yhdessä.


RIP genious!
Princen suhtautuminen hlbt-kysymyksiin ei ole kovinkaan hämärän peitossa, sillä hän lauloi röyhelöasuissa naisille ja oli konservatiivikristitty, alkuun adventisti ja sittemmin jehovan todistaja - ja jakoi myös vartiotorni-lehteä, jossa yhä on homofobiaa ihan pirusti. Jos hän oli niitä itse lukenut, hän kiersi julistamassa niiden sanomaa.

Princen kappaleissa on runsaasti jeesustelua ja hän myös vastusti Yhdysvalloissa yhdenvertaista avioliittoa - hän salli siis itselleen sen, minkä halusi muilta kieltää.

https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2016/04/21/raunchy-prince-was-actually-a-conservative-christian-who-reportedly-opposed-gay-marriage/

Princen kappaleitten lyriikat ovat naisille riimitettyjä. Ehkä Prince oli näitä homofobisia biseksuaaleja genderblendereitä, mikä ei ole kovinkaan harvinaista.

Joten se siitä.

Kommenttia muokattu: 22.04.2016 klo 16:13
Human se näköjään edelleen jaksaa myrkyttää keskustelun kuin keskustelun uskonnonvastaisuudellaan kuin myös bifobiallaan.


Häpeä.
  • 5 / 17
  • Princen fani
  • 22.4.2016 18:45
Ei se noin mustavalkoista ole leimata Prince omasta kiihkomielisestä avis-näkövinkkelistään. Juuh, Soft and wet, Sister, Dirty Mind, Sexy Motherfucker, Gett Off, Cream ja monet monet muut olikin jeesustelua. Oikeen pyhäkoululauluja.
Princen uskonnollisemmista lauluista taas kuulsi kaunis henkisyys: Sometimes it rains in April, 7, Gold, jne. jne.
JA hänellä oli vähintään yhtä paljon mies- kuin naisfaneja ellei enemmän. Monet 1980-luvun rokkiäijät fanittivat Princeä tämän musiikillisen nerouden takia vaikka korkkarit ja bikinipöksyt arveluttivatkin. Ja voi kiesus tätä homopiirien vanhoillisuutta jos röyhelöpaita on naismaisuuden merkki. Sittenhän konservatiivisissa puvuissa esiintyvä George Michael on tietty oikee Äijä.
Prince oli vain 157cm pitkä joten korot olivat vain ja ainoastaan sitä varten. Ei liene esiintyvälle taiteilijalle hyväksi jos tämä ei erotu lavalta.
Avioliittokiihkoilijoille suosittelen kuunneltavaksi vaikka La Toya Jacksonia joka tunnetusti on laadukkaan musiikkinsa kanssa asian takana kun siitä kaikki riippuu.
"Human se näköjään edelleen jaksaa myrkyttää keskustelun kuin keskustelun uskonnonvastaisuudellaan kuin myös bifobiallaan. "

Siihen olen myös minä kyllästynyt.
prince kuului homofobiseen uskonlahkoon, jehovan todistajiin parikymmentä vuotta. Hän oli itse naimisissa kaksikin kertaa naisen kanssa, mutta ristiriitaisesti vastusti yhdenvertaista avioliittoa, joten toki hän oli tuossakin suhteessa umpi-uskovainen.

Ranneliikkeessä uutisoidaan tavan takaa jutuissa "ääri-islamisteista", mutta kertaakaan ei uutisissa ole - jostain kumman syystä - kirjoitettu esim. paavin tai putinin tai kirillin julistuksista ääri-kristillisinä vastaavasti.

Jos jollekin toiselle lukijalle tai keskustelijalle on arka paikka kristinuskomuksenkin pahojen tekojen esiint tuominen ja arvostelu, niin voi voi. Ei ole minun, vaan niiden syytä.

Itse suhtaudun noihin kahteen umpi-abrahamiseen uskomukseen ihan samalla tavoin, koska ihan samanlaisiahan ne ovat. Itse en näe mitään perustetta puolustella meitä vihanneita ja sortaneita uskomuksia.
Se on uskonnoistavapaus-myönteisyyttä.
Tämä on Prince-topiikki, perustapa Human oma "uskomusvastainen", anaaliseksiin, homobaareihin ja euroviisuihin perustuva blogisi ja vuodata siellä rauhassa noita elämäsi tärkeimpiä asioita.
Humanin elämä on niin homoa ettei asioista voi keskustella tai miettiä ilman homonäkökulmaa. Tsemppiä.
Humanilla lienee vaikeuksia erottaa (uskonnollinen) vakaumus sekä yksilön (ehkä vakaumuksensa nimissä) tekemistä teoista että jonkin (vakaumuksesta oikeutusta ammentavan ja vakaumukseen sitoutuvan) ryhmittymän teosta.

Itse suhtaudun uskontoihin ja (uskonnollisiin) maailmankatsomuksiin jokseenkin neutraalisti, tai ainakin pyrin suhtautumaan. Pidän (uskonnollista) maailmankatsomusta yksityisasiana niin kauan, kun sitä ei käytetä (väki)vallan työkaluna. Lähtökohtaisesti yksilön tekemisistä on vastuu yksilöllä, ei sillä maailmankatsomuksella, johon yksilö on sitoutunut.

Yleensä jossain vaiheessa ilmiöiden taustoituksessa on mainittu mm. yhteys uskontoon, jos yhteydellä näyttää olevan erityistä merkitystä. Tällaisen yhteyden olemassaoloa ei yleensä ole tarpeen kuljettaa mukana - tämä kun ei ole "uskontosanomat" tai vastaava.

Minulle humanin elämä ei mesoamisensa perusteella näyttäydy lainkaan homona, vaan lähinnä hysteerisenä uskontoja kohtaan.
  • 11 / 17
  • Kolmoisritti
  • 26.4.2016 15:31
Princen julkisuuskuvan voi erottaa yksityisestä, koska julkisuuskuva on laskelmoitua, jotta rahaa saa vedettyä sisään. Princehän sanoi haastattelussa, että "tämä on LIIKETOIMINTAA!", jos yhteistyökumppanit ja yhteistyö heidän kanssaan eivät TUOTA, niin niistä on päästävä nopeasti eroon. David Bowiehan myös oli tunnettu, miten hän teki musiikista liiketoimintaa. Tämä sitten näkyy siinä ristiriidassa kun julkisuudessa on yliseksuaalinen imago ja yksityisesti vaikka umpiuskovainen. Mutta kun miettii näitä afroamerikkalaisten muutenkin vaikeaa sosiaalista elämäntilannetta jne. niin uskonnolla on heillä iso osa, maailmankuvassa, koska muuta ei ollut sallittua aikaisemmin: kaikki muu oli kiellettyä-sai vain käydä kirkossa, kun oltiin orjia. Se alettiin sillä, että orjilta kiellettiin rummut ( ja sitä kautta yhteydenpito, koska rummuilla kykeni viestittämään pitkienkin matkojen takaa ).

Tässä voi miettiä myös sitä, mitkä asiat ovat olleet kiellettyjä homoilta. Aivan KAIKKI!
Koska oltiin rikollisia.

Kommenttia muokattu: 26.04.2016 klo 15:36
  • 13 / 17
  • Princen fani
  • 26.4.2016 20:27
Jos Prince olisi ollut piinkova homofobi niin luulisi hänen olleen vaikeampi kestää koko uransa ajan jatkunutta homottelua.

Sen pohjana olivat tietty ne korot, ilmeisesti Prince kärsi lyhyydestään, meikit, Dirty Mind-ajan bikinipöksyt, pitsihansikkaat jne. Mutta myös se että vaikka näyttävää naista pyöri videoilla, niin varsinaista naisystävää ei Princen rinnalla julkisesti nähty.

Hänen avioliittoaan Mayte Garcian, jolle biisi Most Beautiful Girl in a World on omistettu, väitettiin kulissiksi mitä "tuki" että Prince samoihin aikoihin osti erään Miamin suurimmista homoklubeista.

Samalla logiikalla New Yorkin mafiaa voi pitää umpihomona porukkana koska omistivat aikoinaan Meatpacking districtin homobaarit.

Mutta mitään Tom Cruisen pultteja Prince ei koskaan vetänyt.

Ylipäätään kyrsii kun niin moni asioita tuntematon vähättelee Princeä jonain 1980-luvun pölyttyneenä popparina Lionel Richieen, Nik Kershawiin yms rinnastettavana. Princehän oli maailman parhaita kitaristeja! Esim. kun Eric Claptonilta kysyttiin että miltä tuntuu olla maailman paras kitaristi, tämä käski kusymään Princeltä.
Musiikkibisnes on liiketoimintaa, Bowie ja Prince oli niitä harvoja jotka omistivat oikeudet omaan tuotantoonsa. Bisnesvainulla ei ole mitään tekemistä aitouden ja originaalisuuden kanssa. Päinvastoin, taiteellisessa työssä bisnesvainu on vain eduksi - ja musiikkibisneksessä useimmiten pärjää myymällä itseään. Brändäyksellä ja hyvällä markkinoinnilla pääsee jopa homoikoniksi (Madonna, Gaga).

Prince muuten korjasi hyvin kärkkäästi ne tulkinnat, joiden mukaan hän ei hyväksy homoliittoja. Tämä on helppo tarkistaa, miksi se täällä otettiin esille kertoo samanlaisesta ennakkoluuloista ja oletuksista uskovaisia kohtaan mistä kohu sai alkunsa.
Tuo "jättimäinen" perintöriita siskon "järkyttävän" pettymyksen vuoksi taitaa kyllä kuulua sarjaan iltapäivälehtien rahastusyritykset tekemällä kärpäsestä härkänen.

Jos paikallisessa laissa sanotaan, että puolisisarukset ja täyssisarukset ovat perintöasioissa samalla viivalla, case closed. Eiköhän tuosta omaisuudesta sitäpaitsi riitä jokaiselle sisarukselle aivan riittävä siivu mukavaa loppuelämää varten.
Ainut huoli Prince perinnöstä on musikaalinen perintö, toivottavasti emme saa kuulla Madonna/Gaga tyylisiä "tribuutteja" kuten Bowien tapauksessa.