Romaniassa yritetään rajata avioliitto perustuslaissa vain miehen ja naisen väliseksi (juttukommentit)

  • 2 / 5
  • Kaisa
  • 7.3.2016 22:06
Uskonnot ovat homojen ja muiden vähemmistöjen, kuten naisten, suurin yksittäinen vihollinen.
Eivät uskonnot, vaan uskontoa vallan välineenä käyttävät ihmiset.
  • 4 / 5
  • Public eye
  • 4.4.2016 10:46
Hmm...
Eli smo:n logiikalla, kun tunnetusti myöskään aseet eivät tapa vaan aseita käyttävät ihmiset, pyrkimykset rajoittaa aseiden saatavuutta ja hallussapitoa ovat turhia? :-D
Sehän se. Just niin. Papukaijamerkki ja ainaski kakstuhat pistettä! Huraa huraa huraa! Aivan mahtava analogia! Taputaputapu!

Vakavammin: Kirveillä ja leipäveitsilläkin on päästetty ihmisiä päiviltä.

Ja asiaan. Uskonnon myötä on levinnyt myös vaikkapa lukutaito ja joitain muitakin ihan hyviä asioita, jos nyt yleensä järjestäytynyt yhteiskunta halutaan nähdä myönteisenä asiana. Toisaalta, olisiko ihminen yhtenä villieläimistä sittenkään pahempi kuin ihminen tällaisena pakkauksena?

Homojen ja muiden vähemmistöjen, kuten naisten, suurin yksittäinen vihollinen on paremminkin tietämättömyys ja siitä kumpuavat ennakkoluulot. Sitä ei käy kieltäminen, etteikö nuo asuisi erityisesti "sokean" uskon kanssa usein samassa osoitteessa. Mutta se on toinen tarina.

Jos maailmaa haluaa parantaa, on viisaampaa kohdistaa kritiikki ja parempaan jouduttavat toimenpiteet täsmällisesti ongelmiin (tietämättömyys, ennakkoluulot, ongelmallisia rakenteita ylläpitävät instituutiot), ei esim. ihmisten perustavaa laatua oleviin maailmankatsomuksiin.