Pedofiliaa kirkollisissa ja maallisissa piireissä (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • juntti
  • 6.3.2016 18:17
Eiköhän 2% kaikista ihmisistä ole potentiaalisia pedofiilejä, miksipä katoliset papit olisivat erilaisia. Olen joskus kuullut entisten pokakotilasten kertomuksia eivätpä eroa muutoin kuin että siellä myös pahoinpideltiin. Jonkun ohjaajan suojelus saattoi pelastaa siltä.
Katolisessa kirkossahan lapsiin ja nuoriin sekaantuminen tuntuu kuuluvan ideologiaan - niin paljon tuohon ideologiaan uskovien piirissä noita pahantekoja on

https://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_sexual_abuse_cases

https://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_sexual_abuse_cases_in_Europe

Jälleen uutisointi vaeltaja2006:lta niin että jutussa puhutaan pedofiliasta ja mainitaan seksuaalisista identiteeteistä samalla jostain syystä homot - tietoinen valintako jättää taas asiaan paljolti liittyvät biseksuaalit mainitsematta. Eikö katolisessa kirkossa muka ole viljalti bisse-pappeja, jotka saarnaavat homoja vastaan ja itse vikittelevät lapsia ja nuoria, kuten Suomessakin esim. Nokia mission biseksuaali johtaja-pappi teki.

Onko Berliinissä ollut jotain nimenomaan vain homo-kirjakauppoja, eikä siis HLBT-kirjakauppoja?

Kommenttia muokattu: 07.03.2016 klo 00:26
  • 3 / 8
  • vaeltaja2006
  • 7.3.2016 6:28
Nimimerkille "Human": tekstin alkuosassa lähteenä on radio-ohjelma Ajankohtainen ykkönen, eikä siinä asiantuntijat sanallakaan maininneet biseksuaaleja.

Tekstissä mainittu kirjakauppa mainostaa olevansa kirjakauppa homoille ja lesboille (Buchladen für Schwule und Lesben in Berlin). 1980-luvulla ei edes tunnettu lyhennettä lgbt. Se lyhenne on alkanut yleistyä vasta 1990-luvulla.

Kommenttia muokattu: 07.03.2016 klo 06:34
Homoseksuaalinen käyttäytyminen viittaa tässä lihan himonsa täyttämiseen samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Emme tiedä pappien bi-viljavuudesta katolisessa kirkossa. Se tiedetään, että on pappeja, jotka ovat omaa (homoseksuaalista) suunntautuneisuuttaan paenneet naimattomuusvaatimuksen sisältävään pappisvirkaan. Esillä oli myös homoksi leimaaminen, ennakkoluulot ja homoksi tiedettyjen/uskottujen syrjintä. Aika vaikea liimata keinotekoisesti päälle vielä biseksuaalisuus-käsitettä.

Nykyään taidetaan puhua queer-kirjakaupasta, mutta 1980-luvulla oli "homokirjakauppoja".

Naimattomuusvaatimus ja muu seksuaalisten halujen tukahduttaminen aiheuttaa sen, että seksuaaliset tarpeet ryöpsähtelevät enemmän tai vähemmän hallitusti, kohdistuvat ehkä jopa ei toivotuilla tavoilla. Naimattomuusvaatimuksen alaisena esim. katoliset papit ovat tekemisissä etenkin poikalasten/nuorten kanssa, ja tällainen valta- ja/tai luottamuussuhteen väärinkäyttö voi johtaa joissain tilanteissa jopa hyväksikäyttöön.

Yhtä kaikki, pedofilia ei ole erityisesti homoseksuaalisuuteen, biseksuaalisuuteen tai heteroseksuaalisuuteenkaan liittyvä ilmiö.
  • 5 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 8.3.2016 20:37
Yllätyin aika tavalla tajuttuani, että on kulunut peräti 14 vuotta siitä, kun Boston Globe -lehti teki ensimmäiset paljastukset alueen katolisen kirkon papeista, jotka olivat käyttäneet seksuaalisesti hyväksi lapsia ja nuoria. Tätä asiaa ei ole vieläkään käsitelty kunnolla ja pohjiaan myöten katolisessa kirkossa, kuten tuossa radiohaastattelussa kerrotaan. Yhä uusia tapauksia tulee ilmi, kun uhrit uskaltautuvat puhumaan kokemastaan.

Mietin, mitkä ovat syyt koko tässä valtavassa tragediassa. Näen yhtenä perustavaa laatua olevana syynä katolisen maailman yhteiskunnissa vallitsevat asenteet. Miehelle on olemassa vain kaksi kunniallista vaihtoehtoa: mennä heteronaimisiin taikka ryhtyä papiksi. Homolle ja myös pedofiilille, joka ei halua kulissiavioliittoa, kirkko tarjoaa oivallisen pakotien ja suljetun, turvallisen yhteisön, jossa vallitsee Omertà, eli vaikenemisen laki. Lisukkeena tulee vielä papin vala olla ilmaisemasta kenellekään mitään sellaista mistä tunnustuskopissa puhutaan. Lapsi on saattanut kertoa itseensä kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä kirkossa taikka muualla. Pappi ei ole asialle voinut juurikaan mitään muuta kuin kuunnella.

Kirkon järjestelmä on hermeettinen ainakin muuhun maailmaan nähden.

Katolinen kirkko on onnistunut tekemään 14 vuoden kuluessa kaikki mahdolliset virheet, mitä ikinä voidaan tehdä. He luulivat, että he voivat vielä tämän päivän yhteiskunnassa kieltää kaiken, käyttää lahjontaa, pelottelua, kiristämistä ja "pannaan julistamista". Se ei enää ole mahdollista. Kirkon johto ei sitä tajunnut taikka ei hoksannut mitään parempaakaan keinoa. Ratzinger epäonnistui paavina täydellisesti skandaalin hallinnassa. Hänen röyhkeytensä ja uhmakkuutensa kaatoi hänet lopulta.

Ratzinger tarvitsi syntipukin sulkeakseen suita ja pelotellakseen. Väärään tietoon nojaten hän niputti homot ja pedofiilit samaan pakettiin ja aloitti massiivisen homojen ajojahdin kirkossa. Kesti todella pitkään, että hän saattoi vastentahtoisesti myöntää niiden olevan kaksi aivan eri asiaa. En ole kuullut, että katolinen kirkko olisi vieläkään vetänyt takaisin määräystään olla ottamatta homoja pappiskoulutukseen. Tämä siitäkin huolimatta, että kirkolla on huutava pula papeista.

Yli tuhatvuotinen selibaatti on kirkon ahne tapa kerätä pappien omaisuus itselleen, kun pappi potkaisi tyhjää. Selibaatti on ideana vastoin ihmisluontoa, mutta vain yksi, joskin iso syy tässä koko ongelmassa.

Naisten pitäminen syrjässä, epätasa-arvossa ja naispappeuden kieltäminen ovat pitäneet huolen siitä, että papit ovat voineet puuhastella pääasiassa poikain kanssa. Tytöt ja naiset pidetään sivussa.

Olen myös kummastellut ja ihmetellyt sitä, kuinka liuta poikamiehiä (papit, piispat jne.) ovat edes kykeneviä antamaan neuvoja perheisiin ja niiden elämään liittyvissä asioissa. Heillä ei sellaisesta ole omakohtaista kokemusta, jonka pohjalle tietoa voisi kasvattaa. Toki poikkeuksia ovat pappien suhteet naispuolisiin "taloudenhoitajiin", mitkä suhteet ovat myös valheellinen ja vääristynyt ilmentymä tuon organisaation sisällä.

Jokin muu organisaatio näin giganttisen ongelman edessä olisi jo kaatunut lopullisesti. Katollisella kirkolla on paljon poliittista valtaa kaikilla yhteiskunnan tasoilla ja tietenkin suojelijoita, sekä mittavasti rahaa ja omaisuutta tehdä minkälaisia manoovereitä tahansa, maksoi mitä maksoi. Nyt sellainen ei enää tuota heidän toivomiaan tuloksia, yhteiskunnan muututtua ympärillä aivan toisenlaiseksi kuin ennen vanhaan hyvään aikaan.

Katolisen kirkon muutos voi lähteä siitä, kuten radio-ohjelmassakin todettiin, että kissa pitää nostaa oikeasti ja kokonaan pöydälle. Salailun pitää loppua. Sen lisäksi selibaatti joutaa kaikkia pakosta koskevana ihanteena ja sääntönä historian romukoppaan. Naisille pitää antaa tasavertainen asema kirkon kaikilla tasoilla. Tuon suljetun organisaation tervehtyminen voi alkaa kunnolla vasta sen avautumisesta ja edellä mainitsemieni muutosten jälkeen.
  • 6 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 8.3.2016 21:16
Kommentissani mainitsemistani Boston Globe -lehden paljastuksista tehtiin Oscar-pystillä palkittu elokuva Spotlight. Pyörinee vielä teattereissa.

Elokuva tekee läpileikkauksen lehden toimituksen työskentelyyn skandaalin paljastamisessa. Elokuva on hyvä, asiallinen, eikä lainkaan hollywoodimaisen imelä. Elokuva pystyy esittämään tapahtumista vain osan. Huomasin, että muutamat tärkeätkin asiat jäävät elokuvassa kertomatta. Bostonin skandaalin tapahtumista ja tuosta elokuvasta löytyy hyvä tietopaketti osoitteessa:

The story behind the 'Spotlight' movie
http://www.bostonglobe.com/arts/movies/spotlight-movie

Katollisen kirkon pappiskoulutukseen ja kirkon sisäiseen maailmaan saa näkökulmaa ranskalaisessa tv-sarjassa Tapahtukoon hänen tahtonsa.
Ensimmäinen jakso on vielä nähtävissä viikon verran YLE Areenassa. Koko sarjan on laatutyötä joka suhteessa. Homouteen on jo viitattu useissa eri jaksoissa. Pedofiliaan ei ole vielä puututtu. Uskon asiat eivät ole sarjan pääasia, vaan kirkon sisäiset kuviot ja ihmissuhteet, sekä papeiksi kouluttautuvien hyvin erilaiset kohtalot. Sarjan katsominen on minulla vielä kesken. Kaikki jaksoja ei ole myöskään vielä esitetty. Suosittelen.

http://areena.yle.fi/1-2252495
  • 7 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 14.3.2016 16:33
Katolisessa kirkossa pyhimykseksi julistaminen on onnistunut, kun on tukku seteleitä.

Kauppalehti otsikoi:
Paavi suitsii pyhimysbisnestä. Kampanjointi pyhimykseksi julistamisen puolesta voi maksaa jopa 750 000 euroa.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/paavi-suitsii-pyhimysbisnesta/4XS9tZpV

Yksi näistä kummasteluistani on myös se, että kuinka tiiviisti raha on kaikessa mukana katolisessa kirkossa. Se tulee myös hyvin esille YLE:n esittämässä tv-sarjassa, jonka nimi on tarkasti: Tapahtukoon sinun tahtosi.
  • 8 / 8
  • Havainnoija
  • 16.3.2016 0:06
Tuorein skandaali Ranskassa

USA:ssa katolisia hiippakuntia on joutunut konkurssiin pedofiilioikeudenkäyntien kustannusten kaatamina. Siellä samoin kuin Australiassa oikeudenkäynnit jatkuvat ( http://www.smh.com.au/national/the-priests-and-brothers-who-preyed-on-children-20160301-gn72tw.html ). Saksassa puolestaan katolisen poikakuoron jäseniä hakattiin ja raiskattiin vuosikymmeniä ( http://yle.fi/uutiset/katolisen_poikakuoron_jasenia_raiskattiin_ja_hakattiin_vuosikymmenia__tutkimus_kolminkertaisti_uhrimaaran/8581727 ) jne.

Tänään
Ranskan vaikutusvaltaisimpiin kuuluvaa katolista arkkipiispaa, Lyonin kardinaalia Philippe Barbarinia, epäillään pedofiilipappien suojelusta. Poliitikot ovat tyrmistyneitä ja pääministeri Manuel Valls vaati Barbarinilta vastuunkantoa, ”tekoja eikä pelkästään sanoja”. Barbarin on toistaiseksi torjunut syytökset ja kieltäytyy eroamasta.
Uutinen englanniksi
http://www.france24.com/en/20160315-french-church-child-sex-abuse-scandal-valls-action
saksaksi
http://www.afp.com/de/nachrichten/padophilie-skandal-erschuttert-franzosische-kirche

Tämä Barbarin on erittäin homovihamielinen. Hän on väittänyt homoavioliittojen johtavan, kuinka ollakaan, insestiin ja moniavioisuuteen sekä yhteiskunnan tuhoon. Barbarin on järjestänyt Lyonissa mielenosoituksen homojen oikeuksia vastaan väittäen, että parlamentilla ei ole oikeutta päättää avioliittolaista Raamatun vastaisesti yms.
----
Vatikaanin viime vuosi (2015) oli täynnä seksiä, petoksia ja muita paheita. Tämä saksalaisen Die Zeit -lehden kaksisivuinen juttu käsittelee Vatikaanin vuoden päättänyttä finanssiskandaalia. Juttu on täysin asiallinen, vaikka otsikko kuuluukin ”Älä himoitse lähimmäisesi nakkimakkaraa”:
http://www.zeit.de/2015/51/vatikan-finanzskandal-krisenjahr-verrat-sex

Kommenttia muokattu: 16.03.2016 klo 00:55