Tutkimustulos: Epigeneettisillä laskentakaavioilla voitiin ennustaa miehen seksuaalinen suuntautuminen (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • Jeesus Kristus kuinka hirveää
  • 11.10.2015 12:19
Uutinen oli mielenkiintoista luettavaa - aina viimeiseen kappaleeseen saakka. Ajatus siitä, että jonakin päivänä äiti voisi abortoida lapsensa kuultuaan tällä olevan todennäköisyys homoseksuaalisuuteen, on kuvottava. Kannatan aborttia silloin kun tilanne sitä vaatii, mutta abortin tekeminen syntymättömän lapsen seksuaalisen suuntautumisen vuoksi on jo ajatuksena hirveä.
Yhdysvalloissa nousee kohu joka kerta, kun joku alkaa puhua homojen ja lesbojen tappamisen laillistamisesta. Miten tämä olisi yhtään eri asia - tässä vain henki viedään jo ennen synnytystä.
Toivottavasti tällaista ei ikinä tapahdu.
  • 2 / 11
  • Cadence
  • 11.10.2015 16:11
"Miten tämä olisi yhtään eri asia - tässä vain henki viedään jo ennen synnytystä. Toivottavasti tällaista ei ikinä tapahdu."

Ei tapahdukaan. Sen sijaan äidin sikiövedestä mittanee erilaisia markkereita, joiden raja-arvoja seurataan ja niihin vaikutetaan. Näin erilaisten geenien aktivointuminen ehkäistään ja lopulta ei synny enää laisinkaan homoja eikä lesboja. Mitään abortteja ei tarvita.

Epigenetiikka on uusi perinnöllisyystieteen osa-alue. Epigenetiikka on edelleen sitoutunut geeneihin, se vain tarkoittaa jotain geenien yläpuolella sijaitsevaa tasoa, joka ohjaa sitä, miten geenit aktivoituvat, jos aktivoituvat laisinkaan. Edellinen tarkoittaa sitä, että eri ominaisuudet, kuten homoseksuaalisuus, ovat edelleen olemassa geenitasolla. Nämä geenit eivät vain välttämättä aktivoidu, vaikka ne henkilöllä perintöaineksessa olisivatkin. Joillakin toki ei ole laisinkaan, mikä tarkoittaa sitä, että vaikka säätelyjärjestelmä kuinka olisi pro-homoseksuaalisuus, homoseksuaalisuutta ei tapahdu, koska geeni puuttuu.

Geenit eivät ole uuden tutkimustiedon valossa enää deterministisiä automaatteja, jotka suoraan johtavat esim. rintasyöpään, mikä jo tiedettiinkin aikaisemman tutkimuksen pohjalta. Nyt on vain löydetty tämä geenien yläpuolinen taso, joka ohjaa geenejä, eikä vain että geenit ohjaisivat itse itseään; kun on tietty geeni, niin se ekspressoi heti suvereenisti itseään. Näiden yläpuolella onkin oma säätelyjärjestelmänsä, mutta geenit ovat toki edelleen perinnöllisyystieteen perusyksikköjä, joiden kautta tietyt yksilöiden ominaisuudet toteutuvat - jos ei ole geeniä, ei ole ominaisuuttakaan.

Sen lisäksi epigeneettinen säätely periytyy, mikä on vastoin sitä, mitä Darwiniin perustuva perinnöllisyystiede on tähän saakka opettanut. Esimerkiksi Suomi kärsi 1800-luvulla pitkistä katovuosista, joiden vaikutus on säteillyt joidenkin väestötutkimusten mukaan tietyillä paikkakunnilla sukupolvien päähän ja heijastuu mm. ihmisten pituuteen. Lyhyesti ilmaistuna nälänhätä on säätänyt kasvutekijöitä epigeneettisesti siten, että kaikki ylimääräinen käytetään hyväksi eloonjäämiskamppailussa - liiallinen pituuskasvu on luksusta, josta on pitänyt luopua. Tällaisten "traumojen" periytyminen ei pitäisi olla mahdollista perinteisen käsityksen valossa.

Japanilainen kantasoluilla tehty tutkimus vuoden, parin takaa epäilee, että jopa ihmisen vanhentuminen olisi sekin epigeneettisesti ohjattua. Ronkkimalla epigeneettistä säätelyjärjestelmään japanilaiset tutkijat onnistuivat uudistamaan jotenkin kantasolujen sisäisen kellon, minkä seurauksena 97-vuotiaalta henkilöltä otetuista kantasoluista kasvatetut solukot eivät eronneet mitenkään viisivuotiaan vastaavista.
"Ihmisiä kiinnostaa se, mistä homoseksuaalisuus johtuu. Vähemmän kiinnostaa. mistä heteroseksuaalisuus johtuu."

Jutun perusteella siis biseksuaalisuuden syyt eivät kiinnosta ketään.

Vai onko se jo selvitetty ja liittyy lastenlelu-tuuliviireihin?
Tai onko biseksuaalia lasta keinutettu pienenä puolelta toiselle liikaa?

Kommenttia muokattu: 11.10.2015 klo 21:27
"Tästä on kuitenkin vielä pitkä matka siihen, että geenitestillä testattaisiin sikiöstä syntyvän lapsen seksuaalinen suuntautuneisuus ja äiti voisi päättää, tehdäänkö abortti."

Väestönkasvu-liikakansoitusongelmien valossa tuo siis tietäisi hankaluuksia juurikin heteroseksuaalisesti suuntautuneille, joilla tyypillisemmin on niitä monilapsisia perheitä, ylikansoitus-ongelmaa paisuttamassa.

Kommenttia muokattu: 11.10.2015 klo 21:31
  • 5 / 11
  • Profeetta
  • 14.10.2015 0:32
Cadencelle, Tjasille ja muille teille kuvottaville homofobeille:

Maailmassa on tällä hetkellä 7 MILJARDIA ihmistä. 7 miljardia. Ja kiitos teidän heteroiden, se kasvaa kohisten aina vain lisää ja lisää. Jo pelkästään tällä väkimäärällä tarvittaisiin monta maapalloa tuottamaan ihmisille ruokaa jos kaikki eläisivät kuin yhdysvaltalaiset. Esimerkiksi Afrikka keskiluokkaistuu koko ajan ja ihmisten kulutusvimmalle ei näy loppua. Pian meitä on 10 miljardia, ja jokainen, joka ajattelee vähän nokkaansa pidemmälle tajuaa, että homoseksuaalien järjestelmällinen lahtaaminen on typerintä mitä voi tehdä. Homot kun eivät yleensä lisäänny.

On erittäin vaikeaa päästä teidän homosikiöiden geenimuuntelua tai abortointia kannattavien ihmishirviöiden pään sisään. Jos syntymätön lapsi halutaan tappaa seksuaalisuutensa takia, niin omaa pahuutta ei voi enää verhota minkään uskonnon ohjeiden sisälle. Kyse on vain itsekkäästä julmuudesta.

Itse uskon, että evoluutio on luonut homoseksuaalisuuden keinoksi syntyvyyden sääntelyyn. Miksi me homot olisimme jäljellä miljoonien vuosien kehitysprosessin jälkeen, jos olisimme hyödyttömiä tai haitallisia.
Sairasta, miten paljon vihaa maailmaan mahtuu.
  • 6 / 11
  • Cadence
  • 14.10.2015 23:04
"Cadencelle, Tjasille ja muille teille kuvottaville homofobeille..."

Lollero, missäs tuossa olen ehdottamassa massatestauksia tai -abortteja? Kommentti oli suunnattu nimimerkille "Jeesus Kristus kuinka hirveää", joka höpisi aborteista epigenetiikan kohdalla.

Ei ole ensimmäinen kerta, että henkilö lukee tiededokumentin, eikä ymmärrä siitä hölynpölyäkään. Jos epigeneettistä tietoutta käytettäisiin hyväksi em. tavalla, mahdollinen vaikuttaminen tapahtuisi kuvaamallani tavalla, ei abortilla. Loput tekstistä käsitteli sitä, mitä epigenetiikka pitää sisällään.

Kannattaa oppia erottamaan kirjallisessa ilmaisussa deskriptiivinen (kuvaileva) ja normatiivinen (miten asioiden pitäisi olla) ilmaisu. Sinun lukulahjoillasi ilmeisesti Reutersin uutiset ISIS-järjestön mestauksista merkitsevät terrorijärjestön mestauksien tukemista?

Ja uskovaista et saa minusta tekemälläkään. Sinä sen sijaan näköjään yrität vääntää evoluution uskonkappaleeksi tai jumalan välineeksi, jolla olisi jokin salattu tarkoitus tai päämäärä. Etpä se sinä taida olla yhtään sen enempää perillä luonnontieteistä kuin Jeesus Kristus tuolla edellä.

Muutamia linkkejä aiheista:
https://fi.wiktionary.org/wiki/deskriptiivinen
https://fi.wikipedia.org/wiki/Epigeneettinen_periytyminen
  • 7 / 11
  • Profeetta
  • 15.10.2015 0:03
Lollero, missäs tuossa olen ehdottamassa massatestauksia tai -abortteja? Kommentti oli suunnattu nimimerkille "Jeesus Kristus kuinka hirveää", joka höpisi aborteista epigenetiikan kohdalla.

Et, enkä sitä väittänytkään. Homosikiöiden geenimuuntelusta heteroksi kyllä fantasiout, perustelematta sitä tietysti mitenkään.

Ei ole ensimmäinen kerta, että henkilö lukee tiededokumentin, eikä ymmärrä siitä hölynpölyäkään. Jos epigeneettistä tietoutta käytettäisiin hyväksi em. tavalla, mahdollinen vaikuttaminen tapahtuisi kuvaamallani tavalla, ei abortilla. Loput tekstistä käsitteli sitä, mitä epigenetiikka pitää sisällään.

Kerrotko minulle millä tavoin homoseksuaalisuuden poistaminen ihmiskunnasta tekisi maailmasta jollain tapaa paremman paikan? Miksi homosikiöt pitäisi muuttaa?

Kannattaa oppia erottamaan kirjallisessa ilmaisussa deskriptiivinen (kuvaileva) ja normatiivinen (miten asioiden pitäisi olla) ilmaisu. Sinun lukulahjoillasi ilmeisesti Reutersin uutiset ISIS-järjestön mestauksista merkitsevät terrorijärjestön mestauksien tukemista?

Tästä taas näemme, että jos omat järkevät argumentit ovat vähissä, niin toisten älynlahjojen haukkuminen kannattaa aina.:)

Ja uskovaista et saa minusta tekemälläkään. Sinä sen sijaan näköjään yrität vääntää evoluution uskonkappaleeksi tai jumalan välineeksi, jolla olisi jokin salattu tarkoitus tai päämäärä. Etpä se sinä taida olla yhtään sen enempää perillä luonnontieteistä kuin Jeesus Kristus tuolla

Evoluution tarkoitus on muokata lajin ominaisuuksista sellaisia, että laji sopeutuu parhaimmalla mahdollisella tavalla vallitseviin olosuhteisiin. Jos et kerran usko johonkin homofobiseen jumalaan, mikä estää sinua pitämästä järkevänä ajatusta, että evoluutio on luonut homoseksuaalisuuden keinoksi lisääntyvyyden hallintaan? Se, ettei asiaa ole tieteellisesti todistettu, ei tarkoita sitä, että se olisi joku "uskonkappale". Monet tieteelliset tulkinnat ovat juurikin teorioita, joita ei vain olla pystytty todistamaan. Esim. nyt vaikka mustat aukot, maailman synty etc.

Mikä on motiivisi homovihaan, jos se ei ole uskonto?
  • 8 / 11
  • Cadence
  • 15.10.2015 18:37
"Et, enkä sitä väittänytkään. Homosikiöiden geenimuuntelusta heteroksi
kyllä fantasiout, perustelematta sitä tietysti mitenkään."

Et sitten tajunnut vieläkään? Millä tavalla tuolla edellä on fantasioitu
ja mistä?

"Kerrotko minulle millä tavoin homoseksuaalisuuden poistaminen
ihmiskunnasta tekisi maailmasta jollain tapaa paremman paikan? Miksi
homosikiöt pitäisi muuttaa?"

Olenko käyttänyt sanaa pitäisi? Olenko väittänyt, että pitäisi? Luehan se
laittamani linkki deskriptiivisyydestä vs. normatiivisyydestä uudelleen.
Et ilmeisesti edelleenkään tajunnut; se että uusi teknologia mahdollistaa
jonkin asian, ei merkitse sitä, että se pitäisi tehdä. Minä totesin vain
sen, että epigeneettinen säätely mahdollistaa edellisen. Pitäisikö sitä tehdä, on asia erikseen (ja mistä en sanonut mitään).

"Tästä taas näemme, että jos omat järkevät argumentit ovat vähissä.."

Lollero. Sinähän se tässä yrität löytää tekstistäni jotain sellaista, mitä
siellä ei ole, ja kun et päämäärääsi pääse, ryhdyt jankkaamaan
argumenttien sijasta. Annas nyt edes yksi esimerkki siitä fantasioinnista
:D

"Evoluution tarkoitus on muokata lajin ominaisuuksista sellaisia, että
laji sopeutuu parhaimmalla mahdollisella tavalla vallitseviin
olosuhteisiin. Jos et kerran usko johonkin homofobiseen jumalaan, mikä estää sinua pitämästä järkevänä ajatusta, että..."

Evoluutio ei "luo" mitään. Sillä ei ole tarkoitusta, ei pitemmän
aikavälin suunnitelmaa, eikä se ennakoi. Evoluutio ei ole
jumala, ei homofobinen, eikä homofiilinen. Sinähän se tässä kompastelet kommentista toiseen niin että virtuaalinen kolina vain kuuluu.

Tämä keskustelu on loistava esimerkki siitä, miten luontoargumenttilla
ratsastetaan; kun homoseksuaalisuuden olemassaolo luonnossa todistettiin, jotkut näköjään rojahtivat samaan loogiseen fallacyyn kuin kirkko, että luonnossa olisi suurempi järjestys olemassa, jota voisi käyttää jonkin asian todistamiseen, koska no, sehän on luonnossa ja siten osoittanut syyn olemassaololleen. Sinä mitä ilmeisemmin olet kirkkovainen, etkös vain? Teleologia ja evoluutio ovat kaksi eri asiaa.

"Monet tieteelliset tulkinnat ovat juurikin teorioita, joita ei vain olla
pystytty..."

Teoria ja hypoteesi ovat kaksi eri asiaa. Hypoteesi tarkoittaa onnekasta
arvausta; joillakin asioilla saattaisi olla yhteneväisyyksiä, kuten nyt
vaikka Arrheniuksen koeasetelmalla, jossa kaasuseoksen
hiilidioksidipitoisuuden nosto korreloi sen lämpötilan nousun kanssa.
Arrheniuksen koetilanteesta voisi arvella, että sama tapahtuisi
ilmakehässä, mikä on esimerkki hypoteesista.

Teoria tarkoittaa puolestaan sitä, että edellinen todistetaan, on olemassa jokin malli, matemaattinen tai tilastollinen, joka osoittaa ja jota voidaan seurata, jopa käyttää ennakoimaan muutosta ilmakehässä. Näin ollen teoria on todistettu, koska se toimii mallien ja ennusteiden mukaisesti.

Mustat aukot on todistettu, koska niiden olemassaolo ennustettiin jo Einsteinin suhteellisuusteoriassa. Myöhemmän fysikaaliset mallit ovat seurausta näiden teoreettisten mallien toiminnasta, kuten massan kiihtyessä kohti valon nopeutta, sen pudotessa mustaan aukkoon ja siitä syntyvä valtaisa röntgensäteily. Selitysmallit tukevat toisiaan, eli ovat koherentteja, mikä on yksi tietoteoreettinen tapa osoittaa oikeellisuus.

"... maailman synty etc."

Eli elättelet edelleen hentoa toivetta siitä, että siellä 0.0000001%
epävarmuusmarginaalissa olisi sijaa jumalalle?

"Mikä on motiivisi homovihaan, jos se ei ole uskonto?"

Ja höpönlöpö. Jos minä vihaisin, silloinhan vihaisin myös itseäni homona. Koitappa joskus pohtia tekstejä ihan vain tekstinä ilman, että ryhdyt johtamaan siitä ihmisten persoonaa koskevia teorioita ja päätelmiä.
  • 9 / 11
  • Karhumiäs
  • 15.10.2015 22:28
Nimimerkki Cadence ei ole homoseksuaali. Hän on tiedeuskovaisena esittäytyvä putinistitrolli. Ei kannata enempää korvaa lotkauttaa. Biomarkkeireiden perusteella ei homoseksuaalisuutta tunnisteta nyt eikä tulevaisuudessa.

70% todennäköisyys on yhtä hyvä kuin kruunan ja klaavan heittäminen.

Hömpsis pömpsis.
"--- biseksuaalia lasta keinutettu pienenä puolelta toiselle liikaa?"

Miksi jäädä tähän, mainiota kätkyt-teoriaa voi viedä vielä pidemmälle. Heterolapsia on heijattu vain oikealle, homoja ja lesboja vasemmalle. Trans-drag ja genderbenderväkeä ovat saaneet turhakin vauhdikasta kyytiä, kun taas aseksuaaleja ei ole keinutettu laisinkaan. Pan- sekä omniseksuaalit ovat hytkyneet vaunuissa ihan miten sattuu: oikealle javasemmalle, ylös ja alas, eteen ja taakse...