"Ei lähteny kuppa Töölöstä" - Kuppatartunnat kasvussa miesten välisessä seksissä (juttukommentit)

Lisähuomio, jos sallitaan: Kondomin käyttö vähentää kyseisen bakteerin leviämistä ihmisjoukossa.
  • 2 / 42
  • SaintJudy
  • 7.10.2015 20:01
Ihmisjoukossa ei varmaankaan ole syytä käyttää kondomia, ainoastaan kun joukko, tai "joukot" on sängyssä ja sen käytöstä on sovittu. *Ruuhka-aikaan kaupungilla kondomin käyttö on ihan itsestä kiinni, tuskin kuitenkaan tarpeellinen suoja.

Kommenttia muokattu: 07.10.2015 klo 20:03
Oliko sinulla, SJ, jokin pointti ylläolevassa vai ihanko vain ilkeilet?
  • 4 / 42
  • SaintJudy
  • 8.10.2015 0:49
* tai no, lähinnä ilkeilen, with love.

Kommenttia muokattu: 08.10.2015 klo 00:53
Ok. Jotta viesti ei kuitenkaan hämärtyisi, toistan:

Kondomin käyttö satunnaisseksissä vähentää syfiliksen siirtymisen todennäköisyyttä ihmisten välillä.
Hitsi! Vai että suutelunkin kautta tarttuu?

Mä oon niin hysteerinen näitten kanssa, että millaisia suutelusuojia sitä olis tarjolla?

Kumijutskat on toisaalta ihan mukavia ;)
  • 7 / 42
  • SaintJudy
  • 8.10.2015 18:57
Tarkoitukseni ei ollut hämärtää tuota viestiä, kondomin käyttö sukupuolitartuntojen ehkäisyssä ei lienee kenelläkään epäselvää. Jostain syytä se vain näyttää "unohtuvan". Miksi näin, eikö valistus toimi? Eikö ihmiset välitä valistuksesta, onko valistuksessa jotain vikaa? Onko sattumaa, että sukupuolitartunnat ovat yleistyneet yleisen ilmapiirin tullessa suotuisemmaksi miestenvälisille suhteille?
"kondomin käyttö sukupuolitartuntojen ehkäisyssä ei lienee kenelläkään epäselvää."

Aikamoinen olettama. Näyttäisi ainakin siltä, etteivät kaikki osaa tai halua tehdä riski-hyötyarviota tässä asiassa. He ehkä haikailevat sellaisen todellisuuden perään, joka ei ainakaan vähään aikaan ole mahdollinen.

Kommunikaation vaikuttavuuteen vaikuttaa moni tekijä. Yksi on toisto.

Sellainenkin ilmiö on olemassa, että "viimeisin jää mieleen". Jos joka kerta laimentaa viestiä, niin tuo laimentuma jää mieliin.

Kondomista toivoisi jäävän mieleen, että kannattaa olla mahdollisimman kova kumin käyttäjä.
"Aikamoinen olettama. Näyttäisi ainakin siltä, etteivät kaikki osaa tai halua tehdä riski-hyötyarviota tässä asiassa. He ehkä haikailevat sellaisen todellisuuden perään, joka ei ainakaan vähään aikaan ole mahdollinen."

Ehkä elää, ehkä ei. Onhan virusarvot Hiv-lääkityksellä saatu näkymättömiin. Prep-estää uudet tartunnat.

"Kommunikaation vaikuttavuuteen vaikuttaa moni tekijä. Yksi on toisto."

Vaikka kertaus on opintojen äiti peruskoulussa, aikuisille pitää hieman miettiä mitä sanoo. Sakkotoisto myös ärsyttää monia. Toisto ei ole kommunikaatiota.

"Sellainenkin ilmiö on olemassa, että "viimeisin jää mieleen". Jos joka kerta laimentaa viestiä, niin tuo laimentuma jää mieliin."

- Hauki on kala hauki on kala haukionkala aukion kala...jne

"Kondomista toivoisi jäävän mieleen, että kannattaa olla mahdollisimman kova kumin käyttäjä."

- Siiräisin mielummin valistuksen keksikäyttäytymiseen, riskien tiedostamiseen, yksilön valintoihin ja niiiden vaikutukseen muihin ihmisiin ja vastuuseen itsestä ja muista. Tietty "käytä kortsua" on helppo heitto, ja sloganilla ostetaa hyvä omatunto.
Paskat, kortsun käyttö tään helppoa. Kauhean tiukka paketti avata, kun on liukkarissa sormet. Itse kärsin vuosikausia, kun yritin rullata sitä terskan ohi, kuten pakkauksen piirrokset ohjasivat. Sattui niin perkeleesti, että stondiskin hävisi. Vasta pornoleffoista löysin oikean tekniikan. Hyvä opetusvideo siis. Harmittaa vain jälkeen päin.
"Onhan virusarvot Hiv-lääkityksellä saatu näkymättömiin. Prep-estää uudet tartunnat."

Syfiliksen aiheuttaa Treponema pallidum bakteeri. Sukupuoliteitse siirtyviä sairauksia kiertää ihmiskunnassa tällä hetkellä n. 30-40 riippuen laskentatavasta. Kädellisissä niitä on tavattu 200. Esim. treponema pallidum kiertää sekä ihmisissä että muissa kädellisisssä.

"sloganilla ostetaa hyvä omatunto."
Ja hyvän omatunnon ostamisesta muistuttamalla ostetaan hyvä omatunto? Näinkö tämä kannattaa kierrätellä. Vai kannattaako vain toimia? Yleensä toiminta on se, josta jää jälki.

"Kauhean tiukka paketti avata, kun on liukkarissa sormet."
Ihan huomioitava pointti. Eli tuotekehittelya kehiin! Mimmonen asetin kehitetään? ;)
"Onhan virusarvot Hiv-lääkityksellä saatu näkymättömiin. Prep-estää uudet tartunnat."

Syitä, jotka mahdollisesti ovat johtaneet vapaamielisempäänb seksikäyttäytymiseen. En ottanut tuossa kohtaa kantaa Syfilikseen, et viitsisi tulkita ihan miten vain.

Ikävää keskustella hauki on kala-tyylisesti, jossa toinen pitää ihmisiä typeryksinä. Ihmiset tekevät valintoja, hetken huumassa huonojakin, joita sittemmin katuvat. Mutta ne ovat ihmisten omia valintoja.

"sloganilla ostetaa hyvä omatunto."

Käyttäkää kortsua, jees, hyvä slogan. Kertoo vastuullisuudesta ja niinsillään. Mutta kortsua nyt ei vaan käytetä kaikesta valistuksesta huolimatta. Kysymys kuuluu miksi? Miksi ihmiset eivät käytä kondomia satunnaisissa suhteissa, miksi ihmiset polttavat tupakkaa varoituslätkästä huolimatta. Miksi ihmiset kuuntelevat hevimetallia Parental Advisory tarrasta huolimatta. Koska ovat tyhmiä? Mahdollisesti. Koska yrittävät huijata kuolemaa tai kapinoivat auktoriteetteja vastaa. Eritäin mahdollista.

Joten, joo käyttäkää vaan kortsua. Mutta itse panostaisin kuitenkin seksivalistuksessa vastuullisuuteen ja toisen huomioon ottamiseen.
Nykyään homot on tosi vastuuttomia, koodi.netin chatissa ja romeossa etsitään vaan BB-panoja ja kukaan ei käytä kondomia suuseksissä. Hienoa toimintaa!
En kuitenkaan lähtisi tekemään jonkin koodi.netin tai romeon perusteella kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä siitä, mitä "homot" noin yleisesti ottaen tekevät tai jättävät tekemättä. Sen paremmin kuin ranneliikkeenkään perusteella...
Terveyskeskuksissa HIV-testiä saa melkeinpä rukoilla polvillaan ja kuppatestit jäävät ottamatta. Lääkärit perustavat arvionsa kahteen tekijään, joista toinen tarkoittaa riskiryhmää ja toinen taudin yleisyyttä. Jos kumpikaan ei täyty potilaan kohdalla, testiä ei tipu. Lyhyt kysymys oireistosta voi toki tulla, mutta yleisesti lienee tiedossa, että kaikki sukupuolitaudit eivät oirehdi (tyypillisesti).

Hyvin usein kuullut perustelut ovat seuraavia; HIV on erittäin harvinainen tauti Suomessa ja kuppa vielä harvinaisempi. Jos et ole ollut sellaisesta maasta tulleen henkilön kanssa, jossa nämä taudit ovat yleisiä, tai et ole ollut prostituoidun tai suonensisäisten huumeidenkäyttäjän kanssa, niin testiä ei tipu. Sen sijaan klamydiatestin saa helposti.

Virallisesti impivaaralaisuus on julistettu pannaan, mutta terveydenhoitosektorilla eletään edelleen tukevasti 80-lukua, jolloin suomalaisilla oli vähän ulkomaisia kumppaneita ja matkustaminenkin oli vähäistä. Nyky-Suomessa suomalainen kumppani ei ole minkään sortin tae mistään; kumppaneita on voinut olla ihan mistä päin tahansa maailmaa ties millä sankkereilla ja sun muilla eksoottisilla tuliaisilla varustettuna.

Suomen terveydenhoitojärjestelmän toimii siis vastoin sitä, mitä valistajat yrittävät selittää, eivätkä valistajat tunnu tietävän, millaista ohjenuoraa terveyskeskuksissa noudatetaan. Mielenkiintoista tässä on se, että kummatkin osapuolet ovat kuitenkin terveydenhuollon ammattilaisia. Joku voisi yrittää selvittää näitä kaksoisstandardeja, vaikka kyllähän se suomalaisista virkamiehistä tiedetään, ettei korppi korpin silmää noki.
Meillä Suomessa erityinen kuppa-riski taitaa tulla tuolta lähi-Venäjältä, jossa sitä on yleisemmin, erityisesti nais-prostituoiduilla.
Venäjällähän yms.maissa ongelma on myös antibiottien holtiton käyttö, mikä on saanut aikaan hoidoille resistentimpiä kuppakantojakin.

Sitten jos nais-prostituoitujen kanssa puuhaavat biseksuaalit harrastavat heille tyypillistä irtoseksiä myös miesten kanssa, niin leviäähän tuo.
"Mutta ne ovat ihmisten omia valintoja."

Ihmisen valinnalla ei mitenkään ole itseisarvoa. Kaikki valinnat eivät ole samanarvoisia.

On olemassa tasapainoisempaan ja epätasapainoisempaan lopputulemaan johtavia valintoja. Kun epätasapainoisempaan lopputulemaan johtavan valinnan kärsijänä on ihminen itse, ei ongelmaa liene.

Eettinen ongelma tulee siitä, että joku muu kärsii ihmisen valinnasta. Monimutkaisessa toimintaympäristössä suuri osa valinnoista on tällaisia.

On tärkeää pyrkiä karsimaan ainakin sellaiset valinnat, joista on toisille selkeää haittaa. Osa tätä on informoida tomiviksi havaituista keinoista. Vaikkapa sellaisista, joilla riski sukupuolitaudin leviämiseen yhteisössä pienenee.

"Mutta itse panostaisin kuitenkin seksivalistuksessa vastuullisuuteen ja toisen huomioon ottamiseen."

Niin. Moni näyttää kokevan kondomin käytön valinnanvapauden tai mukavuuden vastaisena toimintana. Kondomiin liitettyjä mielikuvia on mahdollisuus muunnella. On nahdollista liittää siihen vastaavia atribuutteja kuin vaikkapa turvavyöhön: ei kaikkien mielestä kätevä, ei kaikista aina tarpeelliselta tuntuva ja silti vammautumista ja kuolemia vähentävä tekijä. Turvavyön käytöstä voi tulla selkäytimestä tuleva automaatio ja oletusarvo. Samaa toivoisi kortsullekin.
Ihan kiva analogia, mutta turvavyön käyttö on _______ ja turvavöittä ajamisesta saa _____.
huomioonottavaa silloinkin, kun poliisista ei ole hajuakaan? etupenkkiläisen vammautumisriskin kohoamaan?

Vai tarkoitatko sanoa, että kondominkin käyttö tulisi kirjata lakiin?
Vai tarkoitatko sanoa, että kondominkin käyttö tulisi kirjata lakiin?

Kyllä, eihän tyhmät ihmiset muuten opi. Ja jokaisen seksia harjottavan pitää käydä seksikoulu ja suorittaa inssi valvotuissa olosuhteissa. Teoriaosa pitää suorittaa erikseen.
Näin seksiä saa harjottaa vaan tiettyjen sääntöjen mukaan. Kun rikkoo näitä seksilakeja, sääntöjä ja asetuksia ja jää kiinni, niin rikkomuksesta saa vatoitukse, sakot tai viimeisenä keinona kortti pois. Valtiolle pitää maksaa myös seksivero, on hyvä ottaa myös seksivakuutus tapaturmien varalta.

Tai sitten pyrkiä harrastamaan seksiä niin, että siitä ei ole itselle tai muille haittaa - ellei sitten toisin sovita aikuisten välillä tehdyissä kahdenkeskisissä luottamuksellisissa suhteissa.
"Jostain syytä se vain näyttää "unohtuvan". Miksi näin, eikö valistus toimi? Eikö ihmiset välitä valistuksesta, onko valistuksessa jotain vikaa? Onko sattumaa, että sukupuolitartunnat ovat yleistyneet yleisen ilmapiirin tullessa suotuisemmaksi miestenvälisille suhteille?"


1. Ihmiset ovat tyhmiä.
2. Kondomia on hankala käyttää.


Ehkä näin sitten.
Niin, tuota, mistä me tarkkaan ottaen tässä kondomiasiassa vänkäämme xxx / SJ?
Yesman: En oikein tiedä mistä te vänkäätte, enkä oikeasti edes välitä koska kysymyksen asetteluni keskustelussa oli tämä:

"Jostain syytä se vain näyttää "unohtuvan".
Miksi näin, eikö valistus toimi?
Eikö ihmiset välitä valistuksesta, onko valistuksessa jotain vikaa?
Onko sattumaa, että sukupuolitartunnat ovat yleistyneet yleisen ilmapiirin tullessa suotuisemmaksi miestenvälisille suhteille?"
Miksi kondomi unohtuu? Eikö valistus toimi? Minusta tuntuu, että asiaan liittyy "ei koske minua" -ongelma. Mielestäni asiaa koskeva viesti kyllä leviää laajalle, mutta viesti ei kosketa. Valistava viestintä kaipaisi jotain, johon yksilö voisi samastua tai jonka voisi kokea itseä puhuttelevaksi. Mitä se sitten olisi? En tiedä.
"...sukupuolitartunnat ovat yleistyneet yleisen ilmapiirin tullessa suotuisemmaksi miestenvälisille suhteille?"

Pitääkö tämä paikkansa? Olen ollut siinä luulossa, että länsimaiden viime aikojen tuhoisin sukupuolitautiepidemia tapahtui 80-luvulla, jolloin ilmapiiri miestenvälisille suhteille taisi olla vähemmän suotuisa kuin nyt?

Epidemia jatkuu, myös maissa (esim. Afrikkassa), joissa suhtautuminen homoseksuaalisuuteen ei ole erityisen suotuisa.
Tuskin ilmapiirin muutos homosuhteiden suhteen on syynä lisääntyneisiin tartuntoihin. Sen sijaan käsitys tartunnan kuin tartunnan epäfataalisuudesta on voinut vaikuttaa suojautumisesta laistamiseen.
Yesman: --- sukupuolitartunnat ovat yleistyneet *taas* ...

Kuvittelin tuon olleen ihan selkeästi ilmaistu, kun keskustellaan otsikon alla, jossa kerrotaan kuppatartuntojen yleistymisestä. Pahoitteluni epäselvästä ilmaisustani.
Tässä videossa ( http://www.loveyourcondom.co.nz/condoms-lube/how-to-put-on-a-condom ) on esitetty kaksi vaihtoehtoista tapaa asettaa kortsu paikoilleen.

Yritin noudattaa orjallisesti pakkauksen antamia ohjeita toimien ensimmäisen esimerkin mukaan. Korttu juuttui kiinni useinmiten terkan jälkeen kasautuneisiin esinahkapoimuihin, josta kivuliaasti sitä yritin rullata eteenpäin ja pahimmassa tapauksessa kadotin koko otteen kumin reunasta. Siinä se sitten törrötti kuin uimalakki kaljun ukon päässä.

Paljon myöhemmin opin toisen tavan, joka tulee videolla myöhemmin. Siinä korttua viedään terskan ohi venyttäen sitä sitältä päin. Sen paikoilleen laittaminen on tällä tavalla nopeampaa ja huomio ei kohdistu kortsun virittelyyn.

Arvatkaapa kumpi tapa vaikutti kumin käyttöön useammin?

Ja tuo Pronto kortsuhan tuntuu helpolta, kiitos Yesman!

Minä VAADIN, että kouluterveyskampanjoissa, molemmat tavat tuodaan esiin!

( http://justwearit.fi/ala-pane-ilman-kondomia/kondomin-oikea-kaytto/ )

Kommenttia muokattu: 15.10.2015 klo 01:31
  • 31 / 42
  • aikansakutakin
  • 17.10.2015 15:55
Itse aiheeseen vielä. Vaikka kuppa on hoidettavissa eikä vain piiloon ajettavissa (kuten HIV), potilaalle Suomessa kuppa on hankalampi kuin HIV sikäli, että viranomaisilmoitus voi johtaa kaikenlaisiin vaikeuksiin. Myös hoidossa ilmeisesti pakollinen selkäydinpunktio on periaatteessa potilasvaarallinen. Jos tautia epäilee, kannattaa harkita profylaktista antibioottihoitoa, jos lääkärisuhteita on. Kaikilla Suomen labroilla on velvoite ilmoittaa positiiviset lueshavainnot viranomaisille, ilmesesti sotun kera. Eli harkinnan arvoista. - Kupan pitäminen Suomessa "yleisvaarallisena" varmaan jatkuu, koska tauti alkaa olla endeeminen homopopulaatioissa - ja ao kohderyhmä ei taida sosiaali- ja terveyshallinnon ylimpien tasojen suosiota paljon nyt nauttia.
Nimimerkin aikansakutakin kommenttiin:

THL:n ylläpitämän tartuntatautirekisterin tarkoitus on vähentää vaarallisen sairauden leviämistä: Tilastoida tautitapausten lukumäärää, leviämispolkuja ja siten valvoa esto- ja hoitokeinojen tehoa ja tarvittaessa määrätä ja kohdistaa niitä. Asia on kirjattu Suomen lakiin: periaatteessa on katsottu, että tietyissä harvoissa tapauksissa yhteisön suojaaminen menee yksilönvapauden ohi.

Listatun tartuntataudin kaikki hoito on potilaalle maksutonta. Hoidettavalla on oikeus tartuntatautietuuteen.

Harvalla on pääsy rekisteriin: Se voidaan antaa tartuntataudeista vastaavalle lääkärille (vaitiolovelvollisuus). Tutkijoiden luvat annetaan määräaikaisesti ja he allekirjoittavat vaitiolosopimuksen.

Treponema pallidum voi aiheuttaa useita taudinkuvia: sekä lyhytaikais- että pitkäaikaistartunnan kuvat vaihtelevat. T. pallidum kuolee antibiooteilla, joko suonensisäisesti tai suun kautta otettuina.

Dianoosiin päästään pääsääntöisesti verinäytteellä.

Hermostossa etenevä neurosyfilis löytyy sekin yleensä verestä, mutta joskus piilevän muodon paljastaa vain selkäydinneste. Selkäydinpunktio vastaa selkäydinpuudutusta, joita tehdään Suomen sairaaloissa kymmeniä päivittäin.

Profylaksia tarkoittaa estämistä. Jos tapaa itsessään oireita, ei kyse enää ole estämisestä. Turhia antibioottikuureja tulee välttää mikrobiresistenssien kehittymisen vuoksi.

Kondomin käyttö on esimerkki profylaksiasta sukupuolitaudin kohdalla.

Jos epäilee mitä tahansa sairautta itsessään, kannattaa hakeutua terveydehuoltoon. Jos kyseessä on tarttuva tauti, on huomioitava myös muut ihmiset.

On harmillista, jos lääkäri-potilaskohtaaminen ei aina tunnu onnistuineelta. Lääkärikin on ihminen. Hänen käsiään voivat lisäksi sitoa vaikkapa paikalliset kustannustehokkuuskäsitykset (vastaanottoaika, laboratoriokokeet). On mahdollista vaihtaa lääkäriä/hoitopaikkaa.

Ilmoitusvelvollisuus T. pallidumin suhteen ei liene hyvä mittari "homopopulaation suosiosta sosiaali- ja terveyshallinnon ylemmissä tasoissa". Kun syfilis listattiin ilmoitettavien tartuntatautien joukkoon, se kulki lähinnä heteroseksin välityksellä.

Kannattaa hakeutua testeihin!
Eli antibiootteja ei "syödä turhaan", jos niillä esimerkisi hoidetaan sukupuolitartuntoja? Perin outoa retoriikkaa.

Profylaksia tarkoittaa ennaltaehkäisevää lääkehoitoa. Kondomi ei liene lääke, vaikka suojaakin sukupuolitaudeilta.

Tarkennus: Kannattaa hakeutua testeihin, jos epäilee tartuntaa tai on jotain oireita.
HS kertoi 19.10.15, että 2000-luvulla jokunen (synnyttäjä) on kuollut selkäydinpuudutuksen komplikaatioihin. Kun Yesman sanoo yksilönsuojan häviävän lues-hoidoissa yleiselle turvallisuudelle, olisi mielenkiintoista tietää ajaako yleisturvallisuus myös potilasturvallisuuden ohi. Myös HIV kuuluu ilmoitusvelvollisiin tartuntatauteihin, mutta ei ns yleisvaarallisiin, jolloin käsittääkseni ilmoitukseen ei merkitä potilaan yksilöintitietoja.
Kondominkäyttö on hyvä esimerkki profylaktisesta interventiosta. Lääketieteessä ja terveydenhuollossa käytetää myös muita vastaavia. Leikkauspotilaalle ei anneta syötävää ennen leikkausta, koska halutaan estää potilaan pahoinvointi ja mahdollinen aspiraatio. Sen sijaan potilas saa kipulääkettä tai antihistamiinia, mahdollisesti rauhoittavaa lääkettä profylaktisesti estämään kipua, yliherkkyysoireita tai hyperventilointia. Respiraattorihoidon aiheuttamaa pneumoniaa ehkäistää parhaiten pitämällä hengitysteitä puhtaana eikä suinkaan antibiooteilla. Ja muuten, keuhkoembolian profylaksina käy ihan lentosukat. Suosittelen.
"Eli antibiootteja ei "syödä turhaan", jos niillä esimerkisi hoidetaan sukupuolitartuntoja? Perin outoa retoriikkaa."

En oikein ymmärtänyt tätä kommenttia.

Kohdennetun antibiootin syönti todettua mikrobia vastaan sen resistenssit huomioiden (-> testit) ei ole turhaa antibiootin syöntiä.

Antibiootin syönti mutu-tuntumalla ilman testejä voisi olla turhaa antibiootin syöntiä. Antibioottien turha käyttö lisää vastustuskykyisten mikrobikantojen esiintymistä.

"Profylaksia tarkoittaa ennaltaehkäisevää lääkehoitoa."

Ennaltaehkäisevä lääkehoito = profylaktinen farmakologia.

Kuten Rubix kertoo, profylaksia on yleistermi sairauden estämistoimille.

Amerikaksi muuten sana "prophylactic" on yleinen nimitys kondomille.
  • 37 / 42
  • puppeliassi
  • 19.10.2015 19:46
Aion kirjoittaa nyt sellaista jonka joku varmaan luulee olevan trollausta mutta ei sitä ikävä kyllä ole:

Itselleni olisi taloudellisesti järkevämpää saada hiv ja siihen lääkitys+maksukatto täyteen kuin käyttää oikein peppuseksiin tarkoitettuja kondomeja sekä kondomeille sopivaa liukastetta sekä makukondomeja.

No Suomen sosiaaliturvahan on samassa luokassa romanian ja bulgarian kanssa eli ollaan euroopan unionin listalla liian alhaisen sosiaaliturvan takia. ja hallitus vielä heikentää esim minun mahdollisuuksiani suojata fyysistä että henkistä hyvinvointiani.
"Eli antibiootteja ei "syödä turhaan", jos niillä esimerkisi hoidetaan sukupuolitartuntoja? Perin outoa retoriikkaa."

Antibiootteja syödään sairauden hoitoon, ei ennaltaehkäisevästi - tosin 1970-luvulla penisinliiniä oli tapana napata ennakkoon kun lähdettiin kruisailemaan.

Antibiootit määrää lääkäri, niitä ei ilmeisesti syödä "mutu-tuntumalla". Lääkäri voinee määrätä "turhia" antibiotteja esimerkisi flunssan hoitoon, sukupuolitartunta ei liene kausiflunssaan verrattavissa.

Kondomi ei ole lääke, vaikka sitä voidaankin verrata profylaksiaan.
Flunssa, influenssa, poskiontelon tulehdus vai mykoplasma? Jälleen lähestytään aikaa, jolloin voi harkita influenssarokotteen ottamista ja miettiä omia tapojaan, vähän niin kuin preventiivisesti tai profylaktisesti. Myös käsienpesemisen tapoihin kannattaa kiinnittää huomiota. Spotta ej på golfvet!
"Antibiootit määrää lääkäri, niitä ei ilmeisesti syödä "mutu-tuntumalla"."

Mutu-kommenttini oli tarkoitettu vastineeksi nimimerkin aikansakutakin harhoihin: "Jos tautia epäilee, kannattaa harkita profylaktista antibioottihoitoa, jos lääkärisuhteita on."

EI kannata mutuilla tai kohdistaa tuttuun lääkäriin sosiaalista painetta tai silotella ab-kuurin todellista tarkoitusta saadakseen reseptin lennosta, vaan kannattaa mennä asianmukaisesti testeihin. Tämä mahdollistaa monta itseä ja muita ihmisiä hyödyttävää asiaa.

Kaikkein paras olisi, jos hoitaisi asiat niin, ettei sukupuolitautien todennäköisyys omalla kohdalla ole korkea: eli käyttäisi aina kondomia satunnaisseksissä.

Pelkästään itsensä ajattelu alkaa olla niin last season.

Ja Puppeliassille: useat tahot jakavat kondomeja ja liukasteita ilmaiseksi. Kannattaa pitää silmät auki ja hamstrata kaksin käsin, kun kampanja sattuu kodalle. Jos mikään muu ei onnaa, niin Pro-Tukipisteen päivystyksestä saanee.

(Lopuksi uskaltaudun heittämään vielä trollimman provon. Jos jollekulle tässä maassa tulee pieneen mieleenkään ajatella, että sairaus on mahdollistaja, niin kuulostaisi siltä, jossain on totisesti jotain vääristynyt..)
  • 41 / 42
  • puppeliassi
  • 22.10.2015 19:48
Joo ja jos ei rahaa kunnon ruokaan niin sitten vain maistiaisista kilokaupalla ruokaa. Haloo.

Ottaen huomioon että hiv oikein lääkittynä vähemmän vie elämänlaatua kuin että pihistelee muista lääkkeistä tai lääkärissä käymisestä sekä kondomeista&kalliista liukkarista niin ihan loogista.

Saa nähdä aikooko riistäjähallitus viedä minulta yli kymmen prosenttia tuloista ja nostaa lääkkekulujani sekä vaatia lisää rahaa huonontuvista terveyspalveluista. Tosin sukupuolitauti asiaan ei vaikutusta koska en harrasta yhden yön juttuja ja sitoudun yhteen ihmiseen kerrallaan jolloin ainoastaan suhteen alkuvaiheessa olisi näitä isompia ehkäisykuluja, luottaessa voi jättää kondomit ja niitä varten kehitetyt liukkarit.
Kondomi aiheuttaa varnasti närästystä, vaikka sitä kuinka pitkään marinoi liukkarissa. Protskutaso on ihan kohillaan luultavasti.