Aito avioliitto -teltan ympäristössä edelleen myös toisenlaista kansalaisaktiivisuutta (juttukommentit)

  • 1 / 12
  • Havainnoija
  • 20.8.2015 16:12
Tanskalainen palkittu lehtikuvaaja Mads Nissen otti tänään kauniin kuvan miesparista, joka suutelee fundisten teltan edessä. Nissen sanoo, että ”Pohjoismaiden hienous on se, että homopari voi olla tuossa vieressä eikä kukaan hakkaa heitä. Silti minua lopulta suututtaa tämä (fundisten) suvaitsemattomuus, empatian puute ja halu kontrolloida toisia.”
http://nyt.fi/a1305978875616
---
Mads Nissen puolustaa kuvillaan ihmisoikeuksia:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440046229410.html

Kommenttia muokattu: 20.08.2015 klo 22:48
Tuo kuva on hieno.

Yksi asia pisti silmääni; Taustalla olevan "Aito avioliitto" -poppoon kojun vieressä olevassa roll-upissa on kiinni Suomen lippu. Virossa vastaava parisuhdelakia syksyllä vastustanut poppoo pyrki liittämään yhdenvertaisuuden vastaista agendaansa virolaiseen isänmaallisuuteen ja Neuvostomiehityksen päättymiseen johtavaan kehitykseen (toki etenkin kristilliset kirkot olivat vahvasti vaatimassa vapautta). Käytännössä tälle yhdenvertaisuuden vastaiselle agendalle koetetaan kovasti hankkia nostetta yhdistämällä asia kansallistunteeseen.
  • 3 / 12
  • TjaaTjaa
  • 20.8.2015 22:48
>Käytännössä tälle yhdenvertaisuuden vastaiselle agendalle koetetaan kovasti hankkia nostetta yhdistämällä asia kansallistunteeseen.

Täämän tyyppinen "koplaus" on tällä hetkellä voimakkaimmillaan Afrikassa. Todella valitettava kehityskulku Afrikassa, johon kirkot vielä tuovat oman lisänsä.
Täytyy sanoa että kuva on harvinaisen vastenmielinen jopa noin kahden homomiehen suutelukuvaksi. Todella epäterveen näköistä himoa, tuskin olen ainoa joka näkee asian samoin. Homoilua on helppo käsitellä ikään kuin etäältä ja mielikuvilla puhtaasta rakkaudesta mutta tuollainen amis-pojan etova himo saa kyllä pohtimaan asiaa toisestakin perspektiivistä.
Toivottavasti et tuon nähtyäsi tarvitse kuitenkaan terapiaa tai joudu etovien tuntemustesi tähdän turvautumaan ns. porsliiniformulan rattiin. Kaikenlaiseen suuteloon sitä "isolla kirkolla" toisinaan törmää; ei se niin sukupuolesta ole kiinni. On himokasta ja himotonta.

Itse hivenen pidättyvänä luonteena en suosi oikein mitään hellyyden tjsp. julkisia osoituksia, mutta annan kyllä omalta osaltani tilan muille olla ja elää tällaisten asioiden suhteen suunnilleen tahtomallaan tavalla. Enkä koe, että minulla olisi kykyä mennä toisten ihmisten pään sisään siten, että voisin arvioida vaikkapa tällaisen suutelon taustalla vaikuttavien tuntemusten terveyttä tahikka epäterveyttä. Tuntematta kumpaakaan kuvattua henkilöä, en myöskään osaisi sanoa, ovatko amiksessa, lukiossa vai jo kenties työelämässä.

Eilen, kun kävelin tuon kojun ohitse, oli menossa jokin mystillishenkinen tanssiesitys, jossa musiikki tuntui pikaisesti kuultuna olleen Lähi-Idän suunnalta. En tiedä, oliko esityksen järjestäjänä AA-aktivistit vai muut.
  • 6 / 12
  • TjaaTjaa
  • 21.8.2015 12:07
Kun argumentin loppuvat, voi ainakin yrittää loukata ja pelotella uskottelemalla, että vaikka laki kuinka muuttuisi, niin inho ja viha homoja kohtaan jäävät. Tässäkin on kyllä aika ajanut homoinhoajien ohitse. Jo arkikokemus kertoo, että nuorempien sukupolvien keskuudessa homous on pelkkä olankohautuksen arvoinen asia ja vanhemmistakin suurin osa suhtautuu vähintäänkin asiallisesti.
Onpa onnistunut ja soma kuva Mads Nisseniltä. Siinä on useita yksityiskohtia, jotka ovat paikallaan.

AA-projektin mainostaulu. Sen vieressä päivystää yrmeäilmeinen bodattu nahkatukka. Leijonapaita ja -kaulakoru olisivat olleet mainio lisä. Nuori miespari on täydellinen kontrasti taustalla seisoskelevalle tyypille.

Suomen lippu! Mihin he oikein tarvitsevat kansallisuustunnusta? (Lippu on ollut tökerösti esillä myös muulloinkin. Tasa-arvoisen avioliittolain äänestyspäivänä piskuisen ryhmän taustalle, eduskuntatalon portaille oli lippu ripustettu kuin lakana, mikä on vastoin lippusääntöjä.)

Puiden lehvästön siivilöimät, pariskunnan ylitse lankeavat valonsäteet tekevät kuvasta tunnelmaltaan lähes pyhän. Tässä valokuvassa on lämmin tunnelma myös värityksestä johtuen.

Lehtijutussa minua häiritsee pikkuisen se, että kuvaajan seksuaalista identiteettiä pitää alleviivata kertomalla hänen heteroperheestään. Sen olisi voinut jättää tyysin pois. Muiden uutisten kohdalla tällainen ei ole juurikaan tapana.

LISÄYS
Unohtui se tärkein: kuva näyttää vakuuttavasti ja selkeästi vastakkainasettelun tässä asiassa.

Kommenttia muokattu: 22.08.2015 klo 10:25
  • 8 / 12
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 21.8.2015 23:03
Aina kun olen ilmiöön törmännyt, olen ihmetellyt miksi jotkut ihmiset välttämättä haluavat kirjoitella julkisesti nähtäväksi haukkukommentteja joistain toisten kuvista, ulkonäöstä ynnä muusta vastaavasta. Jollei lasketa sitä, että haukut annetaan anonyymisti netissä, niin miten tällainen käytös oikeastaan eroaa tarkoitukseltaan siitä, että sama mielipide töksäytettäisiin kasvokkain toiselle ihmiselle loukkaamistarkoituksessa?

Se, että nimimerkki tjas on mahdollisesti joidenkin lasten isä ja kuluttaa aikaansa tuollaiseen on todella surullista.

Kommenttia muokattu: 21.08.2015 klo 23:21
  • 9 / 12
  • Havainnoija
  • 22.8.2015 1:18
Fundisteltan päivystäjät ovat taas pahoittaneet herkän mielensä. Ilkeät mies- ja naisparit ovat suudelleet aukiolla ja sitten ne liehuvat sateenkaariliput, voi että. Fundiksethan eivät tietenkään ole ketään vastaan, vaan haluavat pelkästään esitellä vaikealaatuista uskontopohjaista homo-ongelmaisuuttaan ja puolustaa epätasa-arvoista avioliittolakia.
http://www.kdlehti.fi/2015/08/21/aito-avioliitto-kampanjaa-hairitaan-jarjestelmallisesti-helsingissa/
Tänään klo 10 aikaan AA-teltta oli pystyssä uudella paikallaan Helsingin rautatieasematorilla Sokoksen puolella. Kalusteita vietiin juuri tuolloin telttaan sisälle. Vain yksi henkilö oli paikalla puuhaamassa paikkoja kuntoon.

Kommenttia muokattu: 24.08.2015 klo 14:12
  • 12 / 12
  • allahu äkbär
  • 25.8.2015 22:39
Typerintä AA-kerholaisten agendassa onkin tämä: "ei meillä ole mitään homoseksuaaleja vastaan MUTTA..."

-haluamme rajoittaa heidän oikeuksiaan
-määrittää heidän parisuhteensa alempiarvoiseksi, kuin heterojen
-lisätä seksuaalivähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää