"Aidon avioliiton" kampanjointi saapunut Helsingin keskustaan (juttukommentit)

Tervetuloa moniarvoiseen Stadiin! Tänne mahtuu vielä yksi pieni sirkustelttakin.
  • 2 / 65
  • Anonyymi
  • 11.8.2015 14:55
Olisi ollut syytä laittaa "perinteisen avioliiton puolesta" lainausmerkkeihin. Tällä uskisten aloitteella pyritään vain kumoamaan tasa-arvoinen avioliittolaki, ei mitenkään toiminaan perinteisen avioliiton puolesta.
Noista teltan grafiikoista voi hyvin havaita, että tämä "Aito avioliitto" -poppoo on valjastanut lapset keppihevosikseen tasa-arvoisen avioliittolain vastustuksessaan.

Poppoo ei mainitse, että toiminnallaan he samalla vastustavat lasten aseman parantamista. He vastustavat samaa sukupuolta olevien vanhemmoimien perheiden täysimittaista yhteiskunnallista tunnustamista. He myös vastustavat sitä, että missä hyvänsä perhessä elävä seksuaalivähemmistöön kuuluva nuori saisi jo varhaisessa vaiheessa mahdollisuuden ymmärtää, että valtavirrasta poikkeava seksuaalinen suuntautuneisuus ei mitenkään tarkoita elämää marginaalissa.

Ihmetyttää myös kovasti, että miksi ei seksuaali- ja perhepoliittisissa asioissa kunnostautunut pitkän linjan vaikuttaja Toimi Kankaanniemi ole näkyvästi "Aito avioliitto" -toiminnassa mukana. Hänen lausuntonsahan ovat jo vuosikymmenet olleet ihan linjassa nykyajan "Aito avioliitto" -poppoon arvostusten kanssa.
  • 4 / 65
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 11.8.2015 17:13
"Kaksi äitiä ei voi olla isä - kaksi isää ei voi olla äiti."

Mutta välttävät isä ja äiti on parempi kuin kaksi hyvää isää tai kaksi hyvää äitiä?

Kävelin eilen poikaystäväni kanssa tuollaisen teltan ohi. Ainakin siihen aikaan paikalla olivat lähinnä nimienkerääjät, jotka muistikuvani perusteella olivat noin 50-60-vuotiaita. Sitten siinä teltan vieressä seisoskeli joku pitkäpartainen ukkeli, joka huuteli jotain iskulauseita ohikulkijoille.

Muuten oli kiva päivä. :)

Kommenttia muokattu: 11.08.2015 klo 17:27
Haa, pitääkin poiketa tuolla, etenkin jos tuo umpiusis Mika Niikko on siellä ja kysellä häneltä vaikkapa

- voikos tulla ihmiseksi, jos ei ole äitiä tai isää? .... ja sitten tulikos se jeesus ihmiseksi? kun sillähän ei ollut lainkaan biologista isää?

- tuossahan maria&joosefia-avioparia ulkopuolinen käytti myös kohdunvuokraajina

ja

- miten se jeesus oikein selvisi, kun sillähän oli kaksi isää?

- onko hän biseksuaali, kun homorakkaus-kateellisethan ovat usein umpiuskovaisia bissejä

Jos Niikko tai joku muu umpiusis vollottaa sodomasta tms jotain, niin hänelle voi aina avata satukirja-raamattunsa kohdasta :

Hesekiel 16:49 "Katso, tämä oli sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut." Eli homorakkauden tuomitsemisesta ei ollut kysymys vaan solidaarisuuden puutteesta.

usisten satukirja-raamatun mukaanhan heidän uskomuksensa perisyntiin syyllistyi oletus-hetero pariskunta.

persuilta on mukava myös kysyä, miksi persut ovat Suomessa se kaikkein lähinnä ääri-islamistisin puolue? Eli mikä heitä siinä oikein puoleensa vetää?
abrahamisaatiotahan voi parhaiten torjua kun ei sorru olemaan umpi-abrahaminen.

helluntailaiselta Mika Niikolta voinee myös kysyä, miksi hänet on kasvatettu heteroperheessä niin huonosti että hän on syyllistynyt näin moniin rikoksiin?

1982: Ajeli 15-vuotiaana rakennustyömaalla ystävänsä varastamalla työkoneella.
1983: Käsilaukkuvarkaus
1985: Teki kahden ystävän kanssa liki 70 ostoa katteetomalla luottokortilla
1990: Ajoi varastetulla autolla suojatiellä jalankulkijan päälle

Mikähän Mika Niikon ja noiden epäaitoavioliittolaisten avio-perhe-elämässä oikein on niin pahasti pielessä, kun he ovat umpikateellisia muiden avio-onnnesta ja perhe-onnesta?

Outoahan tuo umpi-usisten kateellisuus on siinäkin mielessä että heidän satu-kirjassaan todetaan että "rakkaus ei kadehdi".

- - -

Tosin nuo ovat 100 000 kannattajaa jäljessä siitä, mitä avioliiton kansalaisaloite sai viime vuonna nopeasti kannatusta ja noilla avioliiton vastustajilla kannatuksen saaminen aikalailla lerpahti helluntailaisten kesäkokouksen jälkeen, joten tuskinpa noiden usisten nyt harrastama "tuomitaan jotta meidät voidaan tuomita" -puuha menestyy. Ja kun noitten aloite on helluntailais-lähtöinen ja kun lestadiolaiset pitävät helluntailaisia "harhaoppisina", ei lestadiolaisten kesäseuroista ilmeisesti paljoakaan kannatusta herunut - siihen toki vaikutti myös lestadiolais-pääministerin kannanotto, että asian vatuloitiin ei ole enään tarvetta, viime vuoden päätöksen jälkeen.

Kommenttia muokattu: 11.08.2015 klo 20:14
Ei tarvita kuin lastensuojelun tarpeessa olevien lasten/nuorten määrä. Se todistaa ettei biologisen isän ja äidin luona eläminen ole aina parasta lapselle.

Jännä juttu muuten. Luin perussuomalaisten puoluelehteä taannoin, ihan mielenkiinnosta ja tutkiakseni olenko ennakkoluuloinen tai persuvastaisen propagandan uhri. No, en ollut. Mutta tuossa lehden numerossa esiteltiin pariskunta jolta oli otettu huostaan useampikin lapsi. He näkiivät tilanteen niin ettei siihen ollut mitään syytä. En ota nyt kantaa heihin enkä heidän tilanteeseen vaan siihen, että sosiaalipornahtava juttu oli tehty puoluelehteen. Asenne oli, että biologinen isä ja äiti ovat ainoat oikeat kasvattajat lapselle.
Erinomaista, maltillista läsnäoloa.

Jotenkin kornia, että 2015 meidän pitää "tavanomaistaa" miehen ja naisen välisen avioliiton erityislaatuisuutta kaiken homohypen keskellä.
Human: Ai Niikon aiemmat sekoilut johtuvat mielestäsi siitä että tämän vanhemmat olivat mies ja nainen?
Metro kirjoittaa: KAMPPI Hel­sin­gin La­si­pa­lat­sin au­kiol­la kam­pan­joi­va Ai­to avio­liit­to -ryh­mit­ty­mä on käy­nyt niin ää­nek­kääk­si, et­tä sen vas­ta­reak­tio­na au­kio­ta ko­ris­ta­vat nyt sa­teen­kaa­ri­li­put.

Toi­mis­to­jen ik­ku­nois­ta roik­kuu eri ko­koi­sia su­vait­se­vai­suut­ta ja ta­sa-ar­voa sym­bo­loi­via sa­teen­kaa­ri­lip­pu­ja.

Ai­to avio­liit­to -kam­pan­ja ke­rää ni­miä kan­sa­lai­sa­loit­tee­seen, jon­ka tar­koi­tus on kaa­taa edus­kun­nan hy­väk­sy­mä la­ki ta­sa-ar­voi­ses­ta avio­lii­tos­ta. Lain on mää­rä as­tua voi­maan vuon­na 2017.

Nyt kam­pan­ja­tel­tal­ta vie­rei­siin toi­mis­toi­hin ja lii­ke­huo­neis­toi­hin kan­tau­tu­vat pa­lo­pu­heet ovat al­ka­neet käy­dä ih­mis­ten her­moil­le.

La­si­pa­lat­sin au­kiol­la kam­pan­ja­tel­tan lä­hel­lä si­jait­se­van Glo­be Ho­pe -liik­keen mal­li­nuk­ke on kie­tou­tu­nut sa­teen­kaa­ri­lip­puun. Myy­jä Han­na Tam­mis­ton mu­kaan kes­ki­viik­ko­na kam­pan­join­ti kä­vi tel­tal­la ää­nek­kääk­si ja na­pa­kak­si.

"Ha­lu­sim­me osoit­taa, et­tä tä­mä sir­kus ei ole mei­dän ti­laa­mam­me. Asiak­kail­ta­kin on tul­lut kam­pan­join­nis­ta pa­lau­tet­ta ja he ovat ha­ke­neet liik­kees­täm­me tur­va­paik­kaa."

Vas­ta­li­pu­tuk­sen ta­ka­na on Tam­mis­ton mu­kaan Hel­sin­gin Juh­la­viik­ko­jen hen­ki­lö­kun­ta, jo­ka kä­vi tar­joa­mas­sa lip­pu­ja au­kion liik­kei­siin. Myös hei­dän toi­mis­ton­sa ik­ku­nas­ta roik­kuu sa­teen­kaa­ri­lip­pu.

Sa­ma nä­ky on Rak­kaut­ta ja Anar­kiaa -e­lo­ku­va­fes­ti­vaa­lin toi­mis­ton ik­ku­nois­sa. Toi­mis­tol­la ol­laan kiu­saan­tu­nei­ta kam­pan­jas­ta, jo­ka ai­koo päi­vys­tää Si­mon­puis­ti­kos­sa 20. elo­kuu­ta saak­ka.

"Kam­pan­ja­tel­tal­ta pu­heet kan­tau­tu­vat suo­raan tu­paan, kun on kuu­mal­la pak­ko pi­tää ik­ku­noi­ta au­ki. Sa­teen­kaa­ri­li­pul­la ha­lu­sim­me osoit­taa, et­tä tän­ne päin suun­na­tes­sa vies­ti me­nee huk­kaan", fes­ti­vaa­li­joh­ta­ja Pek­ka La­ner­va kom­men­toi.

Myös muut La­si­pa­lat­sin­au­kion liik­keet, ku­ten Kan­nis­ton Lei­po­mo ja pop-up-myy­mä­lä ot­ti­vat li­put ik­ku­noi­hin­sa.

http://www.metro.fi/uutiset/a1387813638091
Minä ainakin aion viimeistään nyt lauantaina kun töiltäni pääsen mennä vierailemaan noissa Lasipalatsin aukion liikkeissä jotka liputtavat sateenkaarilipulla ja ostaa jotain jos vain heillä on jokin tuote johon minulla on varaa. Ihan vain osoittaakseni, kuinka arvostan heidän reagointiaan.

Hyvät ystävät, tulkaa mukaan ja ostakaa jotain.

PS. en ole millään tavoin osallinen tuon alueen yrityksissä (olen töissä ATK:ssa kaukana keskustasta...)

Kommenttia muokattu: 12.08.2015 klo 20:09
Hyvä idea, komppaan Jamppaa.

Voisi olla myös suutelu-kampanjan aika tuolla aukiolla.

- - -

Ja ehkä sinne olisi mukava mennä gandhimaisen rauhaisasti ottamaan kantaa.
Kysehän tuossa aa-kampanjassa on kuitenkin luonnottoman uskonnon kannattajista.

http://1.bp.blogspot.com/-cahqTXki6MA/TviQO9SVgxI/AAAAAAAAAO4/mnZC6dV3AbQ/s1600/jesushadtwodadsandheturnedoutjustfine.PNG

http://d.justpo.st/media/images/2014/01/29a7db2b77bcc785ce07319aed5152d8.jpg

http://www.reasonistproducts.com/wp-content/uploads/2012/07/two-dads-500.jpg

http://www.lookhuman.com/render/product/2000/2000044008275200/tr401atg-w800h800z1-33071-jesus-had-two-dads.jpg

https://c1.staticflickr.com/9/8333/8081709614_fb48834aa3_m.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d0/cf/0a/d0cf0ad733101e77dd7615279a37673a.jpg

http://www.lookhuman.com/render/product/8200/8200851076861692/2001whi-w800h800z1-16638-jesus-had-two-dads.jpg

http://www.nobleworksinc.net/amazonstore/0235.main.jpg

Kysehän ei olisi provosoinnista, eikä provosoitumisesta, vaan kaikkien rakkauden, kaikkien lasten, kaikkien perheiden, kaikkien pariskuntien ja kaikkien uskonnoista vapaudenkin puolustamisesta, hyvässä hengessä.

Avoimesti lesbon Katrinan Euroviisuvoittokappale on hyvää musiikkia myös

https://www.youtube.com/watch?v=gJWnM21JUB8

Ja reilun puolentoistavuoden odotteluun, suomi-cover tuosta

https://www.youtube.com/watch?v=Lzz4p1tgXRE

Kommenttia muokattu: 12.08.2015 klo 21:31
Tämä kai se sama porukka joka aina kun Eduskunta käsittelee homojen oikeuksia ilmestyy paikalle Jeesus-bussilla. Ja juoksee säkki päällä eduskuntatalon ympäri helvettiä julistavat kyltit käsissään.
En kannata näyttäviä provokaatioita eikä provosointia. Sellainen ei edistä tasa-arvon asiaa millään tavalla, päin vastoin.

Jos mekastavat "aidon" avioliittonsa (jota mikään ei ole edes uhkaamassa) puolesta niin mekastakoot.

Tuollainen hiljainen lippumielenosoitus kuitenkin on ihan oikea ja erittäin suositeltava tapa näyttää Aa-poppoolle, että heidät on huomattu ja kertoa samalla hyvin yksiselitteisest oma mielipide heidän puuhastelustaan.
Juu, nuo sateenkaariliput ovat oikein myönteistä maltillista läsnäoloa ja vastapainoa älämölöä pitävälle "Aito Avioliitto" -kojulle.
Samalla tavalla kuin sukupuolineutraaliutta on hierottu vastentahtoisesti ihmisten naamoihin vuosikausia, on jo korkea aika hieroa takaisin suoraan siellä missä kupla on kaikkein korkein. :)

Eivätkä he ole siellä nimiä keräämässä vaan olemassa läsnä. Nimien keräämiselle olisi otollisempiakin paikkoja. Ja suosittelen ehdottomasti menemään ostamaan jotain niistä sateenkaariliikkeistä.
  • 17 / 65
  • Jorma Hentilä
  • 12.8.2015 23:59
"Aito avioliitto" -kansalaisaloitteen takana on eri porukka kuin eduskunnan edessä heilunut - sentään vähän tolkullisempi. Poliittisesti se on kallellaan KD:n suuntaan ja uskonnollisesti helluntailaisiin ja muihin vapaisiin suuntiin sekä viidesläisiibn.
Annu: "Asenne oli, että biologinen isä ja äiti ovat ainoat oikeat kasvattajat lapselle."

Suomessa on EU:n korkein lasten huostaanottojen määrä, joka kilpailee ainoastaan Ruotsin kanssa. Joko suomalaisissa (ja ruotsalaisissa) perheissä on jotain vikaa tai sitten maan perhepolitiikka on hiukkasen vinksahtanutta. Ehkä siinä on jotain perää, että näissä maissa vihataan jo koko ydinperheen määritelmää, joten itse biologinen perhe yksikkönä on viranomaisten hampaissa ja tulilinjalla.

Suomi on myös saanut asiasta palautetta EU:lta, jonka viesti oli jotakuinkin sama kuin perussuomalaisten lehdellä; perhe on lapselle paras kasvupaikka, ei kasvattiperhe eikä lastenkoti. Ja varmemmaksi vakuudeksi Suomi tarpoo ihmisoikeusrikkomusten suhteen samalla tasolla Romanian ja Bulgarian kanssa; merkittävänä tekijänä ovat valitukset lasten massahuostaanotoista, jotka hyvin usein päättyvät Suomen sosiaaliviranomaisten ja jopa hallinto-oikeuden tappioksi. Aika vähän siellä on mitään sateenkaarijuttuja pohdiskeltu.

Joillakin on oikeuksia, toisilla ei.
Minä lähden siitä, että lapselle lähtökohtaisesti paras paikka kasvaa on se perhe, jonka osa tämä on syntymästään saakka ollut, johon tämä on syntynyt; oli se sitten heteroperhe, sateenkaariperhe tai jollain muulla käsitteellä määritelty. Perhe. Olennaista on turvallisuus, vakaus ja että lapsi on kaikella tapaa hyväksytty.

Vasta tämän jälkeen tulevat kaikki muut vaihtoehdot.
"...vas­ta­reak­tio­na au­kio­ta ko­ris­ta­vat nyt sa­teen­kaa­ri­li­put."

Nyt tuli minullekin asiaa Kamppiin pitkästä aikaa. Kannanpa eurojani niille liikkeille, jotka ovat lähteneet tällä tavalla kannattamaan tasa-arvoista avioliittolakia.
Ymmärtääkseni länsimaissa lapsen ja huoltajan välistä vuorovaikutussuhdetta tarkastellaan tällä hetkellä yleisimmin 'kiintymyssuhdeteorian' ('attachment theory') kautta.

Teorian mukaan lapsen kehityksessä tärkeä elementti on ns. kiintymystaho. Tuon tahon toiminta lapsen suuntaan erityisesti tilanteissa, joissa lapsi kokee uhkaa, epämukavuutta tai muita negatiivisia tunteita, vaikuttaa lapsen kehitykseen.

Näyttäisi siltä, että ensisijaisia kiintymystahoja on varhaislapsuudessa 1 kpl riippumatta siitä, minkälaisia huoltajia on tarjolla.

Teorian mukaan kiintymystaho voi olla kuka tahansa.

Syntyykö turvallinen kiintymyssuhde lapsen ja aikuisen välillä todennäköisemmin biologisen siteen vallitessa lienee kysymys, joka tässä kiinnostaa? Verrokkitutkimukset biologisten ja adoptiolasten välillä näyttäisivät tukevan sitä, että kiintymyssuhteen syntymiselle merkittävämpää on aika, ei veriside. Aika = lapsen ikä sekä ajan investoiminen lapseen.

Lapsen ensimmäinen kiinnittyminen kiintymystahoon tapahtuu yleensä n. 3-7 kuukauden ikäisenä. Kiinnittymisiä tapahtuu myöhemmin lisää, myös huomattavasti vanhempana. Googlaamalla löytyy lisää.
Kuljen työmatkalla ohi Aito avioliitto -teltan. Siellä päivystää surkuhupaisaa porukkaa. Ovat homofobiassaan niin pahasti eksytettyjä, että sääliksi käy. Välillä siellä on joku ressukan tai fanaatikon oloinen palopuhuja paahtamassa. Se on sellaista suoltamista, missä paasaajat eivät pysty eivätkä edes pyri kontaktiin kuulijoiden kanssa. Hanke saanee sellaisen nolon lopun kuin se ansaitseekin.
Valitettavan vajaan oloisia oli AA-porukka teltalla :) Hieman säälittää kun muutama ohikulkija naureskeli heille.
Sen verran aikaa on jo kulunut, että voidaan huoletta sanoa "Aito Avioliitto" yhdistyksen epäonnistuneen perustavoitteessaan eli yrityksessään luoda laaja kansanliike. Yhdistyshän syntyi lähinnä Patmos - säätiön ja helluntaiseurakunnan toimesta ja kaikki keskeiset vaikuttajat tulevat näistä liikkeistä. Yritykset murtautua näiden piirien ulkopuolelle näyttävät epäonnistuneen. Julkisia tukijoita ei juurikaan ole tullut edes muista konservatiivisista uskonnollisista liikkeistä. Lieneekö kyseessä uskovaisten keskinäiset kahnaukset vai mikä, en osaa sanoa.

Maalliistuneet sekulaarit konservatiivit ovat jääneet täysin kylmiksi. Vaikka liike pyrkii salaamaan uskonnolliset lähtökohtansa voi olla, että heidän tavassaan kommunikoida on samaa julistavaa paatoksellisuutta, kuin fundiksilla. Mihinkäs sitä koira karvoistaan pääsisi. Tällainen julistava hurmos lähinnä karkoittaa ihmisiä. Useat kertomukset kohtaamisista Aito Avioliitto - liikkeen kanssa kertovat tästä hyökkäävästä epämiellyttävästä tyylistä.

Koska todelliset vaikuttimet eivät perustu "lapsen etua koskeviin tieteellisin tutkimuksiin" vaan homovastaisuuten, kumisevat argumentit tyhjyyttään. Liike on jo useampaan kertaan jäänyt kiinni galluppien ja tutkimustulosten vääristelystä. Epärehellisyys todellisten motiivien ja julkilausuttujen vaikuttimien suhteen paistaa liikkeestä läpi.

Toki suurin syy epäonnistumiseen on se, että aika on jo auttamattomasti ajanut tämän liikkeen ohitse. Uskonnollinen homovastaisus ei enää myy eikä liikuta ihmisiä. Pikemminkin karkoittaa.

Aidon Avioliiton yritykset tavoittaa pienten uskovaispiirien ulkopuoliset joukot on epäonnistunut ja liike on sitä mukaa tuhoon tuomittu.
Onpas Kan­nis­ton Lei­po­molla hyvää tarjolla - ihan Rakkaudella leivottua : )

- - -

Keskeisestihän tuo aa-kampanja rienaa kristinuskomusta, koskapa

- patmoslaisilla, helluntailaisilla, viidesläisillä "jumalansa lapsilla" ei ole Äiti-jumalaa lainkaan. aa-aloitehan VAATII myös Äitiä, myös Äiti-jumalaa :D

- satu-kirjan lähi-itä-arabi jessellä EI (satujen mukaan) ollut LAINKAAN biologista isää

Toki sitten heteroseksuaalisesti suuntautuneessa vanhemmuidessa voi olla (raamatun mukaan) jotain perustavaa laatua olevaa mätääkin, koskapa satu-kirjan mukaan (oletus)heteroperhe syyllistyi PERI-syntiin ja lisäksi (raamatun mukaan) insesti ja jopa pedofilia sai alkunsa (oletus)hetero-perhemallista - vai kuinka muuten eevan ja aatamin lapset saivat jälkeläisiä, kuin joko insestillä lapset keskenään, vanhempiensa kanssa tai jopa pedofilialla, jos aatami ja/tai eeva sekaantuivat alaikäisiin lapsiinsa.

- - -

Ottaen huomioon, miten vilkas läpikulkupaikka tuo Simonkentän puistikko on, niin ei aa-aloite ole ottanut tulta, kun tällä viikolla "kannatus"kertymä heille on ollut vain muutamia kymmeniä. Ja aa-aloite on kerännyt usean kuukauden aikana vasta alle 40 % siitä kannatussuosiosta, minkä Tasa-arvoinen avioliitto keräsi heti jo ensimmäisen viikon aikana.

Ai mutta hei, kirkosta eroamisten määräänhän tuo aa-aloite onkin vaikuttanut lisäävään positiivisesti. Isistä "lähellä" oleva aa-aloiteporukka on tehnyt tehtävänsä.

Kommenttia muokattu: 13.08.2015 klo 17:19
  • 26 / 65
  • Keinot on monet
  • 13.8.2015 17:28
Jouduin tähään kävelemään työasioissa Kampin AA-kojun läheltä, kunnes aggressiivinen nainen AA:sta ampaisi luokseni ja kysyi kovalla äänellä: "oletkos sinä kunnon heteromies vai näitä homomiehiä". Kysymys oli sillä tavalla yllättävä, etten aluksi ymmärtänyt edes, mihin tämä kaikki liittyi, kunnes näin AA-kojun. Valitettavasti ei ollut aikaa jäädä ihmettelemään koko kysymyksenasettelua ja tapaa lähestyä minua, kun mun piti ehtiä palaveriin. Aggressiivinen päällekäyvä tyyli kuitenkin herätti lähinnä inhoa.
>aggressiivinen nainen AA:sta ampaisi luokseni ja kysyi kovalla äänellä: >"oletkos sinä kunnon heteromies vai näitä homomiehiä".

Aito Avioliitto on tuonut siis homoihin kohdistuvat viha- ja herjahyökkäykset takaisin kadulle. Miksi lasten edusta lähtevät "ei ketään vastaan" olevat käyttävät tällaista kieltä ja käyttäytyvät näin?

Tee rikosilmoitus, jos sinulla on todistaja. Muutkin jos joudutte Aito Avioliitto liikkeen taholta julkisten herjojen kohteeksi ilmoittakaa asia poliisille. Myös netissä homouteen kohdistuvat herjakirjoitukset kannattaisi ilmiantaa jos on kohdistettu johonkin henkilöön. Jos saatte tilanteen nauhalle tai todistaja on mukana niin aina parempi. Lainvoimainen tuomio, vaikka pienikin, veisi loputkin tämän huuhaaliikkeen uskottavuudesta.
  • 28 / 65
  • Jorma Hentilä
  • 13.8.2015 21:03
AA-teltan puhujalistalla on kuusi KD:n poliitikkoa: kansanedustajat Antero Laukkanen ja Sari Tanus, viime vaalien kansanedustajaehdokkaat Susanna Koivula, Petteri Pietikäinen ja Tuulikki Tepora, kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling. Muista puolueista ovat saaneet listalle vain Mika Niikon (ps) ja Harry Wallinin (sd). Seinäjokelainen Wallin on kansanedustajana kaikissa käänteissä vastustanut meidän asemaamme ja oikeuksiamme koskevia lakeja. Hän putosi 2011, mutta tuli varapaikalta sisään kesken kauden ja uusi keväällä paikkansa.

Listalla on myös Pitäjänmäen kirkkoherra Arto Antturi, tosin ilman titteliä, ja kirjailijan ja tiedetoimittajan titteliä käyttävä Marko Hamilo, joka perussuomalaisten lehden jutussa paljasti Kallion "punavihreän kuplan". Ja tietysti marxilaisuuden vaaran vähän joka nurkan takana luuraamassa näkevä Patmoksen dosentti Ahvio.
Video "kisapaikalta", jossa sateenkaarikansalaiset järjestivät piristävän protestin:
http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201508130181232_v0.shtml
---
Meillä täällä provinssissa kaatuilulahkolaiset pilasivat toritunnelman saarnaamalla ikuista kadotusta tulijärvessä ja hoilaamalla hallelujaa. Homovihamielisiä tietenkin, tunkivat viereeni ja tyrkyttivät ihmisyydenvastaisia esitteitään, ja jouduin käyttämään hyvin voimakasta kieltä saadakseni heidät poistumaan luotani.
Olisipa kiinnostava tietää, mikä on AA-liikkeen aggressiivisen puhuttelijan reaktio silloin, kun puhuteltu vastaisikin olevansa homo.

Päällekäyvä käytös kielii epätoivoisista ajatuksista heidän asiansa etenemiseksi. Toki se voi olla myös uskonnollisen jyrkkiksen idioottimaista harrastusta, joka ei johda mihinkään heidän kannaltaan myönteiseen.

Alan olla aikaisempaakin varmempi heidän häviötunnelmistaan.

***
Uusi, mielenkiintoinen kansalaisaloite:
KAIKILLE YHTEINEN KATSOMUSAINE PERUSKOULUIHIN
Se avautui tänään ja tähän mennessä jo 1 750 kannatusta.
Minä aion kannattaa aloitetta.

Aloitteen sisältö

Suomessa on aika uudistaa katsomusopetus ja sallia kaikille oppilaille yhteinen katsomusoppiaine. Oppilaita erottelevasta ja erilaisuutta korostavasta järjestelmästä tulee siirtyä yhteisölliseen opetustapaan. Etiikkaa ja uskontoja tulee voida opettaa niin, että kaikki luokan oppilaat osallistuvat yhdessä pohdiskeluun. Luokan on rakennettava yhdessä ymmärrystä siitä, kuinka erilaiset ihmiset tulevat keskenään toimeen yhteisten sääntöjen avulla. Tämä on luonteva jatko varhaiskasvatukselle ja esiopetukselle, joiden osalta on jo päätetty siirtyä yhteiseen katsomuskasvatukseen. Ehdotamme, että opetus- ja kulttuuriministeriö ryhtyy valmistelemaan perusopetuslakiin muutokset, joilla mahdollistetaan kaikille oppilaille yhteinen katsomusoppiaine.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1438
Riemastuttava protesti, tosiaan. 4 homoa marssimassa käsikynkkää ja laulamassa marssilaulua Aito Avioliitto-yhdistyksen kohun edessä.

Ei tainnut olla paukkuja mennä keskustelemaan asia-argumenteista :).
Tarvitaan myös viihdykettä.

***

Pitääkin tutustua tuohon aloitteeseen tarkemmin. Siitä saattaa tulla kolmas kannattamani kansalaisaloite.
"Ei tainnut olla paukkuja mennä keskustelemaan asia-argumenteista :)"

Itseasiassa ystäväni päivitti some-statuksensa kun kävi keskustelemassa asia-argumenteista näiden Aito Avioliittolaisten kanssa. Teltassa istuvat mummot eivät osanneet vastata mitään, mutta sai sentään joltakin luennon"munasolun ja siittiön intentioista, "heteroliittolasten" erityisarvosta, sukupolvien ketjusta, joka nyt kuulemmaa katkeaa".

Ei mitään uutta siis. *En nyt noita sentään Humanin tavoin vertaisi Isis-terroristeihin, vaikka sen verran päättömiltä kuulostavatkin. No pun intended.

Kommenttia muokattu: 13.08.2015 klo 22:37
Kannattaa Sari Tanukselta käydä kysymässä kun on eronnut miten aito hänen avioliitonsa oli ja miten haitallinen ero on lapsille.
tjas kirjoitti: "Ei tainnut olla paukkuja mennä keskustelemaan asia-argumenteista :)."

Ehkä kuukauden paras kommentti! Yritäpä puhua asia-argumentein Jeesusten morsianten ja sulhasten kanssa tästä(kin) asiasta... Good luck!
> munasolun ja siittiön intentioista

Tämä ja muut jutut on opittu Ahvion kirjoista ja saarnoista. Ahvio opettaa "avioliiton olemuksesta", joka perustuu ihmisen genitaaleissa havaittavaan "rakennesuunnitteluun". Ja sitten Ahvio opettaa kulttuurimarxilaisista, jotka koittavat sumentaa tätä luomisjärjestystä päästääkseen toteuttamaan seksihimojaan ja lopuksi pystyttääkseen valtion kontrolloiman sosialismin. Tämä kaikki on vanhan vihtahousun juoni kristittyjä vastaan, jotta ihmiset lankeaisivat rypemään synnissä. Erityisesti kaikissa seksisynneissä.

Ahvion oppilaat toistelevat papukaijana Ahvion hienoja oppeja oikein ymmärtämättä mestarinsa aatoksia. Tämä ehkä kertoo uskonlahkon rivijäsenten lapsellisesta aukoroteettiuskosta. Ja Ahvion tapauksessa se kertoo, noh, lievästä pipipäisyydestä. Eli ns. häikkää kuupan puolella.
Näille ääriuskovaisille eivät sateenkaariasiat mene jakeluun mitenkään muuten kuin silloin kun oma lapsi tulee kaapista ja ilmoittaa olevansa se mitä hän todellisuudessa on. Ääriuskonnolliseen yhteisöön kuuluvassa perheessä yhteisössä sellainen on aika rankka juttu.

Oulu-lehti julkaisi "Onnin" 18 v. tarinan otsikolla: "Syrjintää ja hylkäämistä läpi elämän - lue nuoren homon tarina". Kertomuksen perhe kuuluu vanhalestadiolaiseen yhteisöön. Pojan ulostulo perheelleen muutti lopulta ääriuskovaisten vanhempien jyrkän kielteisen asenteen hyväksynnäksi poikaansa kohtaan. Koskettava tarina löytyy linkistä:
http://www.oululehti.fi/etusivu/7590094.html

***

Kohtaamiset ja keskustelut jossakin uskovaisten teltalla eivät muuta ketään eivätkä mitään. Heillä asenteet homoja kohtaan ovat luutuneita, mikä sumentaa järjen ja estää empatian. Heitä muuttaa vain jokin järisyttävä kokemus, kuten oman lapsen valtavirrasta erilainen seksuaalinen identiteetti.
Älä JuhaniV vääristele. Eivät Onnin vanhemmat ole mitenkään hyväksyneet sitä mitä heidän poikansa on. He ovat luopuneet hänestä, eivät välitä hänestä ja suhtautuvat häneen kuten keneen muuhunkin vieraaseen tahansa, jonka uskovat päätyvän tulimereen.

Viimeksi muuten kun minä linkitin koskettavan tarinan tai pari siitä, miten homovanhempien kanssa eläneet heterolapset ovat kaivanneet isäänsä tai äitiänsä, tai kuinka heiltä on ollut kiellettyä ilmaista mitään negatiivista elinolosuhteistaan, täällä valitettiin argumenttin puutteesta ja vetoamisesta epämääräisiin subjektiivisiin kokemuksiin ja tarinoihin.

On näitä koskettavia ihmiskohtaloita muistakin kuin homoista, ja usein siinä vaiheessa kun niiden perusteella aletaan tehdä jotain päätöksiä, ne tehdään tunteiden eikä järjen perusteella.
Kirkko voisi järjestää muuten sellaisen hauskan vastatempauksen seuraavaan Prideen.

50 Jeesusta esittävää, kaapuun pukeutunutta ja isoa ristiä kantavaa herraa, sopivasti ripoteltuna pitkin kulkuetta.

Siitä saisi oikein hyvän ja koskettavan Youtube-videon: "Tätä vartenko Herramme uhrasi itsensä?"

Ja fokus ristiä raahaavaan henkilöön, syntisten ympäröimänä.

Mikä mahtava mielikuva.
"Riemastuttava protesti, tosiaan. 4 homoa marssimassa käsikynkkää ja laulamassa marssilaulua Aito Avioliitto-yhdistyksen kohun edessä."

Nimimerkki "Tjasin" kommentti osoittaa merkittävää yleissivistyksen ja ironian tajun puutetta. Se "marssilaulu" on Erkki Melartinin Juhlamarssi näytelmästä Prisessa Ruusunen - siis maamme suosituin häämarssi. Mitä siinä laitimmaisen hattupäisen miehen teepaidassa lukekaan?

"Tjasille" tulisi varmasti järkytyksenä tieto Melartinin seksuaalisesta suuntautumisesta, joten on parempi jättää se kertomatta.
Sopivasti pojat kuitenkin marssivat 4 rinnakkain, kuin välähdyksenä tulevaisuuden avioliitosta.

"Eikä me olla veljeksiä, vaikka me ollaan neljin!" :)
Kyllähän kirkon piirissä vaikuttavia on pridessa ollutkin, kuten myös ristejä on näkynyt. Ja kaikki ihmisethän lienevät Raamatun opin mukaan syntisiä, kuka mitenkin.

Kaksi pariskuntaa, kun oli kaksi sateenvarjoakin. Eikös?
Paholaisen Asianajajallekin tekisi hyvää joskus nukkuakin. :)

Tämä ilmeinen elämäntapa-koohottaja postasi em. kommentin klo 3:08 yöllä.
Hyvä idea tuo flashmob. Aito Avioliitto -yhdistys pääsee nimittäin sillä uutisiin, ja puoli Suomea näkee että tarttis teherä jottai. :)
Pieni realiteettiien tsekkaus tekisi tjaasille hyvää jos ihan tosissasi uskot, että olisi jotain isompia levottomuuksia tai "kärjistymistä" odotettavissa. Se voi olla henkilökohtainen toiveesi, mutta perustuu selkeään virhearvioon. Tämä asia ei tällä hetkellä erityisemmin liikuta suurta yleisöä. Tästä kertoo jo sekin miten laihaksi on jäänyt AA - kerhon saama julkinen tuki ja allekirjoitusten määrä.

Aloite menee eduskuntaan ja siellä haudataan vähin äänin. Sitten asia alkaa vähitellen unohtua. Ei ole mitään syytä olettaa, että kehitys Suomessa poikkeaisi muista pohjoismaista. Niissä tämä avioliittolaki on jo täysin non-issue.
TjaaTjaalle myöskin reality-check, että avioliittolain kaikki liitoslait ja niiden käsittely eduskunnassa on edelleen aloittamatta.

Jotenkin harhaista kuvitella, että asia jotenkin yhtäkkiä tulisi taputelluksi ja nämä lakimuutokset vain nuijittaisiin medialta piilossa läpi.

Levottomuuksien järjestymiseen ei tarvita kymmeniätuhansia ihmisiä, vaan riittävän aktiivinen 50 henkeä riittää. Kettutytöt opetti.
Tsaz: Uhkailetko kenties väkivallalla, kun tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan?
En tietenkään. Huolissani seuraan sitä miten heikosti homoaktivistit hillitsevät itseään ja pelkään, että siinä käy vielä huonosti.
Tjas: "Jotenkin harhaista kuvitella, että asia jotenkin yhtäkkiä tulisi taputelluksi ja nämä lakimuutokset vain nuijittaisiin medialta piilossa läpi."

Ööö, avioliittolain muutos on eduskunnan hyväksymä ja Tasavallan Presidentin allekirjoittama, samoin liitännäislakien valmistelu. Hyväksyttyjen lakien valmistelu ei kuulu medialle eikä tässä tapauksessa niiden käsittely kiinnosta muita kuin hihhuleita.
Minä en lainkaan ihmettele, etteivätkö tasa-arvoista avioliittolakia vastustavat miettisi monenkinlaisia toimia, ja jopa radikaalimpia temppuja lain voimaantulon torpedoimiseksi.

Heiltä ollaan nyt viemässä vihollinen. Se on vakava menetys ääriuskovaisille. Nuo signaalit ovat merkki siitä, että heillä ajatuksissaan on jo selvä häviö tässä kisassa. Käy niin kuin amerikkalaisille Neuvostoliiton romahdettua. Piti keksiä äkkiä uusi vihollinen. No sehän sitten löytyikin tuhoisin seurauksin.

Ärhäkkä julksuudessa oleminen kielii minulle myös sitä, että ääriuskovaiset tajuavat joutuvansa hiljalleen marginaaliin ja näkymättömiin. Äänekäs metelöinti julkisuudessa on tuota yritystä pitää itsensä jotenkin näkyvissä ja nokka pinnan yläpuolella.

Näille AA-projektin aktiiveille olisi parasta myöntää, ettei aloite johda mihinkään ja ryhtyä etsimään sitä uutta vihollista homojen sijaan. Ehkä heillä onkin se jo mietittynä valmiiksi.

Tietenkin jos he olisivat liikkeellä oikeasti raamatullisin perustein, he kohdistaisivat rakkautensa ja huolenpitonsa olemassa olevien perheiden tukemiseen ja auttamiseen koko tuollakin panoksella ja rahalla, mikä menee jo säädetyn lain vastustamiseen.

Kommenttia muokattu: 15.08.2015 klo 06:45
JuhaniV:
"Näille AA-projektin aktiiveille olisi parasta myöntää, ettei aloite johda mihinkään ja ryhtyä etsimään sitä uutta vihollista homojen sijaan. Ehkä heillä onkin se jo mietittynä valmiiksi."

Kiinnostava tosiaan nähdä mihin he energiansa seuraavaksi suuntaavat. Jos seksuaalisuudesta puhutaan niin prostituutio on aika hyvä kohde. Siihen voidaan liittää tarinoita ihmiskaupasta ja muita kauhukertomuksia.

Ainahan on sitten tämä abortti, mutta Suomessa aborttikeskustelussa ei ole samanlaista historiallista pohjaa kuin tuolla Amerikan mantereella.

Kommenttia muokattu: 15.08.2015 klo 13:29
Hyvä huomio JuhaniV. Arvostan huomiokykyäsi havainnoida sekä kykyäsi havaintojesi kuvaamisessa. Kiitos.
Tämä Aito Avioliitto on aika lailla rakentunut uskovaisten homovastaisuuden ympärille. Yhdistyksenä varmaan jossain muodossa voi jatkaa vuosiakin ainakin muodollisesti. Mutta kun tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan ja siitä muutaman vuoden sisään muuttuu vallitsevaksi tosiasiaksi niin eiköhän tämä kerho ala käytännössä vaipua unholaan ja banderollit pölyttyä vinttikomeroissa.

Seuraava suurempi vääntö tapahtuu varmaankin kirkon sisällä. Aito Avioliitto porukka tulee kuitenkin vapaista suunnista joten asia ei suoraan kosketa heitä.
Uskovaisten homovastaisuus perustuu siihen, että Raamattu kertoo sen olevan syntiä.

Se mikä teiltä näissä tulkinnoissa unohtuu on, että homoseksuaalisuus on seksuaalikäyttäytymisen poikkeavuus, jota monet ihmiset pitävät vastenmielisenä ilman mitään käsitystä "synneistä".

Valtaosa miehistä on esimerkiksi umpiheteroita, eivätkä läheskään kaikki naiset välitä edes kovin intiimistä läheisyydestä samaa sukupuolta olevien kanssa. Kulttuuri voi toki selittää osan siitä muttei läheskään kaikkea.

Homoinho on lähes varmasti ainakin osittain biologinen ominaisuus joka on toisilla vahvempi kuin muilla. Näin on todennäköisesti ollut aina ja vain se vaihtelee, miten kussakin ajassa homoinhoa on ollut sallittua tai suvaittua ilmaista.

Vaikka nyt aktiivit ovatkin luomassa pysyvämpää muutosta asiaan, ilmiö tuskin ikinä katoaa. Esko Valtaojaa lainaten, ennakkoluulo erilaisuutta kohtaan on pitänyt ihmisen hengissä ja se ominaisuus on liian syvällä jotta sen voisi ohittaa. Edes 24/7 homorummutuksella.

Mitä tämä sitten tarkoittaa Aito Avioliitto-yhdistyksen kannalta, edellä olevaa ei kannata yleistää ainoaksi motiiviksi puolustaa heteroperhettä. Tämä vain näkemyksenä, että yhdistys muuttaisi tavoitteitaan tai jopa "unohtuisi" ajan saatossa. Sen kannatuksella tehtäisiin Suomen suurin puolue.
Vastapainona itselle vierasta kohtaan tunnetuille ennakkoluuloille vaikkapa uteliaisuus ja ennakkoluulottomuus ovat antaneet ihmiskunnalle aikamoisia eväitä sopeutumiseen (l. hengissä pysymiseen) ja kehittymiseen.

Tuollainen vastenmielisyyden tunne ja siihen liittyvä primitiiviseksi katsottava reaktio näyttäytyy ymmärrettävänä silloin, kun ei-toivottu henkilö lähestyy siten, että lähestyttävä kokee tilanteen "lihallisen" mielihalun ajamaksi. Voi olla, että toiset henkilöt kokevat näin voimakkaammin kuin toiset. Ja tällaisessa muodossa tietynlainen vastenmielisyys voi ollakin synnynnäistä.

Jos vastenmielisyys kohdistuu laajemmin kokonaiseen kansanryhmään (tässä tapauksessa siis homoihin), on kyse opitusta käyttäytymisestä. Se voi olla tai yhtä hyvin olla olematta uskonnollistaustaista.

On joukko homoseksuaalisuuteen liitettyjä yleistäviä ennakkoluuloja, esimerkiksi se, että homoseksuaalisuuteen liittyisi kaikkiin samaa sukupuolta oleviin kohdistuva lihallinen kiinnostus, ja torjuntareaktio syntyy tällaisen mielikuvan kautta. Esimerkiksi voi jäädä ymmärtämättä, ettei itse todennäköisesti olekaan lainkaan kiinnostava useimpien homojen mielestä. Inho ei-toivottua lähestymistä kohtaan on muuttunut ennakkoluuloon perustuvaksi inhoksi koko potentiaalista vertaista lähestyjäryhmää (l. koko vähemmistöä) kohtaan.

Tällaisista ennakkoluuloista on mahdollista päästä eroon ymmärtämällä paremmin ennakkoluulojen kohteena olevan asian luonnetta.
Hauska vastaus sinänsä, fobiat yleensä pohjautuvat itsesuojeluvaistoon. Ehkä tasa-arvoista avioliitto vastustetaan juuri siksi, että ei vahingossakaan erehdyksessäkään joutuisi siihen tilanteeseen, että jotenkin vahingossa lipsahtaisi avioon samaa sukupuolta olevan kanssa, varsinkin jos on pidättynyt esiaviolisesta seksistä...? (" I know all there is to know about the crying game..")

~muuuutta asiaan: Esko Valtaojan vastaus tasa-arvoisen avioliittolain hylkäämisestä lakivaliokunnassa kuului:

"Imekää munaa, molot!"

http://www.city.fi/yhteiskunta/esko+valtaojan+vastaus+avioliittolain+kumoon+aanestaneille+imekaa+munaa+molot/8036
Ihmisillä on monenlaisia inhoja ja pelkoja kanssaihmisiään kohtaan. Niistä mikään ei ole syy kaventaa jonkun ihmisryhmän oikeuksia. Lainsäädännön tehtävä on ennemminkin asettaa rajoja näitten inhojen ainakin julkiselle ilmaisemiselle kuin legitimoida niitä.

Hyvä esimerkki homoinhon legitimoinnista on ollut oikeuskäytäntö, jossa väkivalta- tai henkirikoksessa on uhrin homoseksuaalisuutta käytetty lieventävänä asianhaarana. Onneksi ainakin sivistysmaissa tämä on nyt viimeaikoina ollut muuttumassa.
>Ärhäkkä julksuudessa oleminen kielii minulle myös sitä, että ääriuskovaiset tajuavat joutuvansa hiljalleen marginaaliin ja näkymättömiin.

Fundikset ovat alkaneet kutsua tätä marginaaliin joutumista "sananvapauden rajoitukseksi". Mitä se ei tietenkään ole. Sananvapaus tarkoittaa vapautta julkistaa tekstejä ilman ennakkosensuuria. Sananvapaus ei tarkoita, että näkemyksiä ei saisi kritisoida. Eikä myöskään tarkoita, että isojen sanomalehtien tulisi julkaista jokainen yleisönosastokirjoitus, joka heille lähetetään. Uskovaisten lakiin säätämä "kehotuskielto" sen sijaan oli selkeä sananvapauden rajoitus.
”Homoinho on lähes varmasti ainakin osittain biologinen ominaisuus joka on toisilla vahvempi kuin muilla. Näin on todennäköisesti ollut aina ja vain se vaihtelee...”

Persusteleva entinen tiedetoimittaja Marko Hamilo työnsi jo kuusi vuotta sitten samaa soopaa Tiede-lehteen pystymättä perustelemaan mitenkään. Persustelun lisäksi Hamilo kuuluu nyt myös epätasa-arvoista avioliittolakia ajavien fundisten porukkaan, mikä tarkoittaa, että hän on niellyt kaikki amerikkalaisten homovihajärjestöjen esittämät vääristelyt ja valheet totuutena, mikä kertookin ihan tarpeeksi. Kävikö joku kuuntelemassa, mitä Hamilo höpötti fundisten sirkusteltalla torstaina? Tai antaa olla, yks hailee mitä mussutti.
---
”Ärhäkkä julkisuudessa oleminen kielii minulle myös sitä, että ääriuskovaiset tajuavat joutuvansa hiljalleen marginaaliin ja näkymättömiin.”

Niinhän se on. Tavallisia suomalaisia ei voisi vähemmän kiinnostaa kiihkouskovaisten koohotus. Torilla useana päivänä kovaäänisesti saarnanneet lahkolaiset saivat kerättyä vain 5-7 kuuntelijaa hetkeksi, eikä heidän tyrkyttämiään esitteitä haluttu ottaa.
---
Noin kuukausi sitten talomme pihakeinussa naapurit halusivat tietää, mitä fundikset puuhastelevat. Kerroin väsätystä kansalaisaloitteesta. Naapurini eivät olleet uskoa, pyörittelivät silmiään ja totesivat aloitteesta että höpöhöpöä. Näin siis 67-86 -vuotiaat täällä provinssissa.
Edellä oli puhetta ääriuskovaisten tarpeesta etsiä uusia vihollisia, kun homot eivät kohta ole käyttökelpoisia tuohon tarkoitukseen. Ääriuskovaiset eivät ole tällä hetkellä yksin. Myös perussuomalaisilla on hallituspaikkansa ja kaikkien vaalilupaustensa syömisen jälkeen tarvetta löytää sopivia uusia vihollisia porukan pitämiseksi kasassa. Soini on SMP:n kohtaloa muistaen pitänyt esillä ajatusta, että jos väki ei pysy yhdessä, kukaan ei ole mitään.

Suomen Kuvalehden (14.8.2015) kolumnisti Mari K. Niemisen kirjoitus perussuomalaisten äärimmäisen hankalasta tilanteesta on otsikoitu "Sopivan vihollisen jahtaajat".

- Populismi kasvaa vastakkainasetteluista, mutta perussuomalaisilta ovat sopivat viholliset vähissä. Siksi Soini mätkii mediaa jatkossakin, toteaa Mari K. Niemi kirjoituksessaan.

***

Ääriuskovaisilla on selvä tarve ylläpitää vastakkainasettelua. Yksi sellainen on perkele, jonka ruumiillistuma viime aikoina ovat olleet homot. Julkisuudessa uskonnollinen kaapu on pukenut viime aikoina huonosti. Siksi se on nyt piilotettu kaappiin odottamaan myöhempää käyttöä. Uskonnollisuus on suodatettu pois julkisuudesta, vaikka aivan selvästi on näkyvissä, että puuhamiehet ja jotkut -naiset ovat juuri tätä kiihkouskonnollista siipeä. Amerikkalaisen mallin mukaan lasten etu on tunteeseen vetoava ja sitä propagoidaan oikein urakalla.
" jos väki ei pysy yhdessä, kukaan ei ole mitään."

Tämä pitää paikkansa myös sateenkaariyhteisöön. Joskus kauan sitten totesin jostakin sateenkaarikärhämästä, että tarvitaan kunnollinen vihollinen. Porukka jättää keskinäisen riitelyn vähemmälle ja suuntaa yhteiseen päämäärään. Yleisen hyväksynnän hankkiminen ja tasa-arvon edistäminen ovat olleet hyviä ja tarpeellisia päämääriä. Siinä on onnistuttu varsin hyvin. Toki työtä sen eteen on hartiavoimin tehnyt todella moni ihminen.

Vihollisia on tullut viime aikoina ihan liiaksikin asti. Päiviräsäsläiset ja perussuomalaiset Timo Soinin johdolla ovat olleet juuri sopivan vahvoja tähän käyttötarkoitukseen. Tuoreimpana viholliseksi materialisoituneena tietenkin AA-projekti. Perussuomalaisten viime aikojen retoriikassa homot ovat saaneet aikaisempaa vähemmän huomiota. Emme ole heille enää kovin käyttökelpoisia, minkä voi pistää merkille tyytyväisenä. En ole huomannut, että esimerkiksi merkittäviä perussuomalaisia olisi lähtenyt tukemaan AA-projektia.
JuhaniV:
"Edellä oli puhetta ääriuskovaisten tarpeesta etsiä uusia vihollisia, kun homot eivät kohta ole käyttökelpoisia tuohon tarkoitukseen."

Aikanaan mainitsin, että prostituutio on täysin varteenotettava ns. hyvä vihollinen. No, ennustukseni kävi toteen.

Yhdysvalloissa sikäläinen "Rentboy"-sivusto, joka tarjoaa alustan maksulliselle miesseuralle, lopettiin viranomaisten toimesta 25.8.2015.
http://reason.com/blog/2015/08/25/homeland-security-raids-rentboycom

Kommenttia muokattu: 26.08.2015 klo 15:33
Tuon uutisen perusteella sivuston lopettamisen syyt ovat kuitenkin laajemmat kuin vain prostituutio, mm. rikollisuus ja raha. Siinä maassa myös verovirasto voi olla hyvinkin kovakourainen, jos on epäiltävistä verojen pimittämistä. Siellä taitaa häkki heilahtaa verovilpeissä kohtuullisen helposti.

Yhdysvalloissa on muistaakseni ainakin Texasissa tai sielläpäin ihan virallisia ilotaloja, jotka ovat jopa pörssissä. Olisin halunnut ostaa joskus yhden porttolan osakkeen, mutta se ei mitenkään onnistunut. Olisin pistänyt sen seinälle kehyksiin.