Kangasniemen pride menestys (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • tjas
  • 13.7.2015 17:01
No nyt on sitten järjestäjä-reppana saanut kakut silmilleen ja aikoo viedä uhkailut käräjille.

Menestystähän se tietysti tuokin, se vaan tahtoo olla että jos ei puhe tehoa niin jossain vaiheessa se sitten käy näin. Siis kun lähtee oikein julistamalla julistamaan ja hieromaan totuutta ihmisten naamaan.

Pikemminkin ihme ettei mitään vakavampaa ole vielä sattunut.
Pidän järjestäjää rohkeana. Yhdenvertaisuuden kivistä peltoa on tässä maassa vielä kynnettävänä paljon. Kynnetyksi se ei kuitenkaan itsestään tule.

Tuollainen uhkailuksikin tulkittava on sen verran törkeää, ettei sitä ihan olankohautuksella parane ohittaa.
  • 3 / 7
  • tjas
  • 13.7.2015 19:27
Oletko muuten, "smo", koskaan ajatellut että mitä jos yhdenvertaisuutta ei koskaan saavuteta? Naiset ja miehet, mustat ja valkoiset, homot ja heterot, ikuisesti eriarvoisia?

Mistähän tuo muuten johtuu. Ihminen ei ole kovin tasa-arvoinen olento? :)
Mitä todennäköisimmin kukaan meistä ei ole näkemässä maailmaa valmiina.

Toiset ihmiset antavat erilaisille ihmisryhmille erilaisen arvon näiden synnynnäisiin ominaisuuksiinsa vedoten. Toiset näkevät ihmiset keskenään yhdenvertaisina. Jos (ja oletettavasti kun täyttä) yhdenvertaisuutta ei koskaan saavuteta, niin... sitten täyttä yhdenvertaisuutta ei saavuteta. Suunta ja eteneminen on tässä merkittävämpää kuin maalin saavuttaminen.

Evoluutioon (ja samalla ihmislajin kehittymiseen) liittyy kilpailuetu ja menestyminen toisinaan muiden kustannuksella, sekä yksilöiden että erilaisten ryhmien tasolla.

Se on kuitenkin eri asia kuin vaikkapa muiden yksilöiden ja ryhmien hyväksyminen tai hyväksymättä jättäminen vertaisina. Yhdenvertaisuus-ideaalin vastustaminen biologiaan vedoten on aika laaja-alaisesti kyseenalaistettavissa.
  • 5 / 7
  • Rubix
  • 13.7.2015 20:03
Yhdenvertaisuus ei toteudu uhkaamalla vähemmistön laillista mielenilmaisua väkivallalla tai aggressiolla. Päin vastoin. Se osoittaa, että tasa-arvopyrkimys on oikeutettu. Sitä ei voi vaientaa. Järkevää toimintaa ns. enemmistön frontaalohkon dementikoilla olisi ollut mennä mukaan Prideen ja oppia jotain ihmisyydestä.

Ei ole olemassa lakipistettä. On aikaan sidottu historia.

Kommenttia muokattu: 13.07.2015 klo 20:04
  • 6 / 7
  • tjas
  • 13.7.2015 20:51
Tsa-arvopyrkimys, joo, yhdenvertaisuuspyrkimys, joo.

Mutta entä jos ne eivät toteudu koskaan? :)

Turkistarhauskin jatkuu maassa kaikesta ponnistelusta huolimatta.

---

Tapio Puolimatkalla oli muuten oikein hyvä kirjoitus tämän päivän Kalevassa. Näkökulma oli oikein tyylikäs ja siinä keskityttiin niihin perusteisiin, joilla 4 USA Korkeimman oikeuden tuomaria äänestivät homoliittoja vastaan.

Karmeita hihhuleita, laitettava ruotuun tällaiset homo-ongelmaiset dementikot :)
Jos (ja oletettavasti kun täyttä) yhdenvertaisuutta ei koskaan saavuteta, niin... sitten täyttä yhdenvertaisuutta ei saavuteta. Suunta ja eteneminen on tässä merkittävämpää kuin maalin saavuttaminen.

En oikein ymmärrä, miten turkistarhauksen jatkuminen tahikka jatkumattomuus liittyvät tähän asiaan. Tässä maassa jatkuu yksityisautoilu, alkoholin käyttö, tupakointi, leijan lennätys, molempien virallisten kielten pakollisuus kouluissa ja lukuisa joukko muitakin asioita - vaikka ne eivät kaikille olekaan mieleen. Toki asioiden välille saa varsinkin foliohattuliigan myötävaikutuksella rakennettua yhteyden.

***

Täytyykin metsästää luettavaksi mainittu Huuhaa-palkitun Tapio Puolimatkan kirjoitus. Vahvasti oletan, että kierrätettävällä mennään.