Kaapin paikka: itsemäärittelyn vapaus (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • human
  • 25.6.2015 23:53
"Onko sateenkaariyhteisössä luontevaa keskustella vaikeaksi koetuista asioista? Yhteisön sisällä tulisi voida puhua seksuaalisten rajojen rikkomisesta, kaltoinkohtelusta, suojaikärajan sivuuttamisesta"

Suojaikärajojen sivuuttaminen? Mitä! Onko tuonne toimintaan pesiytynyt jotain edesvastuuttomia pedofiileja, jotka julistavat näkemyksiään muka meidän vastuullisesti ajattelevien ihmistenkin suulla?!!

Ei pidä unohtaa että vapaus olla itsensä pitää kattaa myös vastuun olla vastuullinen itsensä. 6kymppisen pitää kyetä itsemäärittelemään itsensä siksi, mitä on, 6kymppiseksi, eikä alle 2kymppisten edesvastuuttomaksi teiniseksi"kamuksi".


"Hyväksytänkö lokeroimattomuutta tai suuntautumisen ja sukupuolen joustavuutta? "

Vain biseksuaalit ovat biseksuaaleja, emme me muut. Se olisi jo aika hyväksyä eikä yrittää pakkolokeroida meitä muita biseksuaaleiksi. Kannattaa muistaa että Kinsey oli biseksuaali ja kehitteli itsensä näköisen Kinseyn lokerointi-asteikon, joka kuvaa lähinnä biseksuaalien suuntauksensa variaatio-asteita.

Vastahan me olemme käyneet ja osin vieläkin joudumme käymään taistoa "eheyttäjien" harhauskomuksia vastaan, eli taistelemaan sen puolesta ettei heterosta tule muuta, eikä homosta tule muuta ja kumpikin on ihan ok. Eli ettei homoa voi lokeroida heteroksi, eikä heteroa homoksi. "suuntautumisen joustamisesta" puhujat edesvastuuttomasti raiskaavat tuota faktaa.


"Yhteisössä muodostuu identiteettien välille arvostushierarkioita niin että jotkut koetaan vähemmän vakavasti otettavaksi kuin toiset. On tärkeä antaa itsemäärittelylle aidosti tilaa ja kyseenalaistaa vallitsevia käsityksiä, miten seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuolen moninaisuus tulee ilmaista, näyttää ja pukea sanoiksi"

Itsemäärittely on siis todellakin itsemäärittelyä, mutta itse määrittely ei kata tietenkään kansssakäymistä muiden kanssa, vaan siinä on kyse "yhdessä"määrittelystä. Kukaan ei ole muuta oikeasti, kuin mitä oikeasti on, vaikka kuinka muuta teeskentelisi tai väittäisi.

Eipä ihme että nuoria homoja, heteroita, lesboja yritetään pakottaa siihen samaan suuntautumispähkimiseen, mikä luonnostaan on ollut tunnusomaista lähinnä biseksuaaleille ja trans-ihmisille. Asiaa on hoidettava siellä, missä se on ongelmallista, eikä yrittää tehdä siitä muidenkin pakkopuolla-ongemaa väkisin.

Kommenttia muokattu: 26.06.2015 klo 00:21
  • 2 / 2
  • SaintJudy
  • 30.6.2015 1:02
"Vain biseksuaalit ovat biseksuaaleja, emme me muut. Se olisi jo aika hyväksyä eikä yrittää pakkolokeroida meitä muita biseksuaaleiksi. Kannattaa muistaa että Kinsey oli biseksuaali ja kehitteli itsensä näköisen Kinseyn lokerointi-asteikon, joka kuvaa lähinnä biseksuaalien suuntauksensa variaatio-asteita."

- Minä, sinä, hän, me, te, he...aika moni löytää suuntautumisensa biseksuaalisten kokeilujen kautta. Tunnen esimerkinsi moni ns 100% homoja, jotka ovat seurustelleet nuorudessaan pelkästään naisten kanssa.

Mikä ihmeen pakkolokerointi biseksuaaleiksi?

"Vastahan me olemme käyneet ja osin vieläkin joudumme käymään taistoa "eheyttäjien" harhauskomuksia vastaan, eli taistelemaan sen puolesta ettei heterosta tule muuta, eikä homosta tule muuta ja kumpikin on ihan ok. Eli ettei homoa voi lokeroida heteroksi, eikä heteroa homoksi. "suuntautumisen joustamisesta" puhujat edesvastuuttomasti raiskaavat tuota faktaa."

- Terveellisempää olisi puhua läp elämän kestävästä kehityksestä, muutoksesta. Lokerot, kaapit sun muut huonekalut voi unohtaa, ellei siellä nyt tunne oloaan turvalliseksi.

"Itsemäärittely on siis todellakin itsemäärittelyä, mutta itse määrittely ei kata tietenkään kansssakäymistä muiden kanssa, vaan siinä on kyse "yhdessä"määrittelystä. Kukaan ei ole muuta oikeasti, kuin mitä oikeasti on, vaikka kuinka muuta teeskentelisi tai väittäisi. "

- Itseasiassa törmäsin juuri tähän "yhdessämäärittelyyn". Minua pidettiin "karhuna" mutta kun sanoin että en ole karhu, vaan homomies, jolla on parta. Minua katsottiin hieman kieroon ja tunsin itseni jokseenkin "karhufobiseksi", kun en suostunut ulkoisista merkeistäni huolimatta tähän rooliin. Pidän edelleen oikeuden itsemäärittelyyn: minä en ole "karhu".

"Eipä ihme että nuoria homoja, heteroita, lesboja yritetään pakottaa siihen samaan suuntautumispähkimiseen, mikä luonnostaan on ollut tunnusomaista lähinnä biseksuaaleille ja trans-ihmisille."

- Homoseksuaalisuuden tunnustaminen on monille vielä vaikeaa, ehkä jokin ambivalentti biseksuaalisuus on turvallisempi vaihtoehto kun oma persoona kehittyy ja kasvaa. Aika harva nuori kuitenkaan on täysin varma mistään, edes heterosuuntautumisestaan.

Ehkä kuitenkin tämän sinunkin loputtoman "pähkäilyn" syynä on enemmän kulttuurilliset seikat kuin biologiset. "Roolit" joita varjelet ovat kovin kapeakatsoiset ja ahtaat, jos ajattelee sitä kirjoa mitä mahtuu "biseksuaalin Kinsleyn" asteikkoon.

"Asiaa on hoidettava siellä, missä se on ongelmallista, eikä yrittää tehdä siitä muidenkin pakkopuolla-ongemaa väkisin."

- Sinuiksi-palvelu kuulostaa ihan asialliselta palvelulta.