Seta vaatii avioparien ja rekisteröityjen parien yhdenvertaista kohtelua työ- ja virkaehdoissa (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • puppeliassi
  • 12.6.2015 13:53
Setan kannattaisi ottaa yhteyttä ammattiliittoihin ja kertoa että yhteiskuntasopimukseen tämäkin asia pitää saada korjattua. Yhteyden pito on tärkeää kun ay liike lähtee SS(s) hallitusta vastustamaan lakkoilemaan sekä mielenosoittamaan ja tasa arvoinen avioliittolaki tulee vesitetyksi oikeistohallituksen toimesta että yhteistyötä saisi paremmin tehtyä kun SS(s) hallitus on hyökännyt vähemmistöjä(joita myös seta edustaa), pienituloisia,keskituloisia, sairaita, työttömiä, eläkeläisiä, vammaisia, työväkeä ja monia muita ryhmiä vastaan, vai aikooko seta olla eliitin puolella ja myötäillä että ei sillä adoptio oikeudella ole niin väliä tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistön syrjinnällä esim työelämässä tai virastoissa(kela yms) tai lakiin jää paljon epäselvyyksiä joita käytetään samaa sukupuolta olevia pareja vastaan tai jos tasa arvoinen avioliitolaki kaadetaan kokonaan?

Kenen joukoissa olette, SS(s) oikeistolaisen eriarvoistavan ja epätasa arvoa jakavan sekä ihmisoikeuksia loukkaavan hallituksen tukijoita vai meidän muiden?
  • 2 / 3
  • Risto
  • 14.6.2015 21:25
Valtion yleisen virka- ja työehtosopimuksen 36 §:ssä on sen soveltamisohjeessa jo parisuhdelain voimaan tulosta alkaen lukenut, että se "mitä edellä on sanottu aviopuolisosta, sovelletaan myös avopuolisoon ja rekisteröidyssä parisuhteessa annetussa laissa (950/2001) tarkoitetun parisuhteen osapuoleen." 36 § määrää muun muassa oikeudesta palkalliseen vapaaseen vihki/rekisteröintipäivänä.

Valtiolla asiassa ei ole siis ollut ongelmaa parisuhdelain säätämisestä lukien - itsekin etuutta vuonna 2002 hyväksi käyttäneenä. Käsitys lienee siis virheellinen.
  • 3 / 3
  • puppeliassi
  • 14.6.2015 23:57
Niin kaikki työnantajat eivät ole rehellisiä vaan huijaavat törkeästi nuoria, vammaisia, vähemmeistöihin kuuluvia sekä tietenkin perus duunareita jollei ay liike suojaa.

Nuoria taas kesätöissä niin taas saadaan lukea ilmi tulleet jäävuoren huipun kun työntekijöitä riistetään tes mukaiset korvaukset mm loma, sairaus, ylityö, ilta sekä viikonlopputyölisät eikä ole taukoja tes mukaan ja ei saa tes mukaisesti tietää vuoroista vaan työnantaja voi ilmoittaa että ei tarvitse tulla vaikka työvuorosta oltiin sovittu etukäteen ja työntekijältä pimitetään palkka tai sitten lyhyellä varoitusajalla perutaankin että tule vain.