Salatut elämät -sarjan Lari ja Elias toimivat vertaistukena maailmalla (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • human
  • 5.8.2014 21:53
Samaa ovat tehneet maailmalla saksalaisen Verbotene Liebe -sarjan hahmot, etenkin Christian ja Oliver, Chrolli-parina

https://www.youtube.com/results?search_query=chrolli

Tuossakin on kyse homo-miehen kimurantista suhteesta biseksuaalin kanssa, kuten Salkkareissakin ja näissä muissakin.

Britannian suosituimmassa sarjassa, meilläkin ajoittain näytetyssä EastEndersissä ollut Syedin ja Christianin suhde on myöskin varmasti ollut henkireikänä monille kielletyn rakkauden maitten ihmisille

https://www.youtube.com/watch?v=0gVG3WKh2Vk

https://www.youtube.com/results?search_query=Christian+Syed

Sekä Emmerdalen Aaron ja Jackson
https://www.youtube.com/results?search_query=Aaron+%26+Jackson

Kommenttia muokattu: 05.08.2014 klo 22:06
human kirjoiitti: "Tuossakin on kyse homo-miehen kimurantista suhteesta biseksuaalin kanssa, kuten Salkkareissakin ja näissä muissakin."

Salkkareissa ei kylläkään biseksuaalia hahmoa tässä kuviossa ole mukana, eikä biseksuaaleja muutenkaan sarjan historiassa ole oikein esiintynyt.
  • 3 / 4
  • Yesman
  • 6.8.2014 9:31
"Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla on usein murheena se, että vertaisia roolimalleja ja samastumiskohteita on niukasti tai sellaisia ei ole ollenkaan."

Näytelty homous on mielestäni hieman kaksiteräinen miekka: Toisaalta hienoa, jos edes jollain tapaa mallinnetaan marginaalissa olevan ihmisryhmän edesottamuksia ja otetaan se mukaan kuvioihin, mikä tulee esiin positiivisesta palautteestakin. Toisaalta, tilanteessa, jossa roolimalleja on niin ohuesti, (heteroiden taholta) näytellyt homohahmot voinevat nekin vääristää omakuvaa ja kuvaa verrokkiryhmästään.
Toki näytelty hahmo samastumiskohteena on suuntautumisesta riippumatta vain näytelty hahmo. Minusta suuntautuminen ei sinänsä liity tuohon asiaan. Etenkin kielteisille kuville esimerkiksi tässä on selkeä vastapaino, ja mahdollisuus edes jonkinlaiseen neutraaliin tai myönteiseen minäkuvan kehittymiseen. En koe heteroja ja homoja niin erilaisiksi, etteikö näyttelijä pystyisi suoriutumaan asiasta ohjaajan avustuksella samalla tavoin omaan ja/tai hahmon suuntautumiseen katsomatta.