Kuvagalleria 1: Helsinki Pride 2014 kulkue ja puistojuhla lauantaina 28.6. (juttukommentit)

Keskiviikon synkkiä pilviä ei näkynyt, eikä hyytävyydestä ollut tietoakaan. Sen sijaan aurinko paistoi täydeltä terältä jä kesäinen lämpö hyväili.
  • 4 / 6
  • human
  • 29.6.2014 10:30
Lainaan erästä yleisönosastokirjoitusta:

"Kuvista ja niissä olevista ihmisistä välittyy mielestäni todella hienosti se tunnelma, joka itse tilanteessa vallitsi.

Olin itse mukana ja meitä olikin samassa porukassa, kuten muuten koko kulkueessakin, huomasin, arvostettavasti, kaikenkäisiä, vauvasta vaariin ja kaikenikäisiä ja kaikenlaisia siltä väliltä.
Jopa sukumme senioritkin, iät 79 ja 82, olivat mukana. Hekin halusivat mukaan meidän nuorempien sukupolvien tukemiseksi ja ennen muuta siksi, että he haluavat olla itse mukana muuttamassa asioita tasa-arvoa ja rakkautta arvostavaan suuntaan Suomessa.

Sukumme famu sanoi, että hän haluaa elää niin vanhaksi, että näkee vielä sen päivän, että samat ihmisoikeudet, avioliitto ja perhe, lapset siihen mukaanlukien, on mahdollinen kaikille. Hän sanoi: "Onko meillä tässä maailmassa oikeasti liikaa rakkautta tai sylejä, toisillemme ja lapsille."

Vanhuus ja viisaus, lempeys ja rakkauden arvon ymmärtäminen olivat käsi kädessä ja todellakin läsnä Helsinki Pride -kulkueessa, siinä missä nuoruus ja "hulluus" ja se energia ja halu, intomieli, millä asioita muutetaan niin, että Suomessa ihminen on samanarvoinen lain edessä riippumatta sukupuolisesta suuntautumisesta,

Itse uskon, että se muutos, joka korjaa nykyisen epätasa-arvon, tapahtuu vääjäämättä. Erityisesti naiset ja usein äidit riippumatta omasta ns. suhtautumisestaan ratkaisevat asian myös vanhemmissa ikäluokissa tasa-arvoisen avioliiton eduksi.

Myös miehet ovat nykyisin yli 50-vuotiaissakin jo ymmärtäneet asian merkityksen ja sen, ettei tasa-arvoinen avioliitto ole keneltäkään pois. Lapsille ja nuorille tätä asiaa ei tarvitse enää edes selittää, koska he ovat niin fiksuja jo nyt, että ymmärtävät sen paremmin kuin vanhemmat.

Pride -kulkueessa tuli mieleen, että tällaisia hyvän mielen ja asian kokoontumisia ei Suomessakaan ole yhtä suurena nähty - ja vielä hyvän sään aikana. Upea juttu ja osoitus siitä, että muutos entistäkin parempaan tulee."
  • 5 / 6
  • human
  • 29.6.2014 11:14
Kuvia Helsinki Pride -viikosta, sen monista tapahtumista löytyy myös esim.

Instagramista #helsinkipride -tägillä http://instagram-ps.5thvillage.com/helsinkipride/

Flickr-kuvapalvelusta, mm.
- TUL:n järjestämä Respect Pride -jalkapalloturnaus Töölön jalkapallokentällä, joka kokosi 150 pelaajaa kisaamaan joukkueissa turnausmestaruudesta, ilman homofobiaa ja myös naisten&miesten sekajoukkueina - turnauksessa jaettiin komea voittajapokaali ja mitalitkin
https://www.flickr.com/photos/helsinkipride/14335768568/in/photostream/
- mukana oli tietenkin myös hlbt-urheiluseura HOT ry https://www.facebook.com/hothelsinki
(Eurogames 2016 Helsinki -kisoja valmistellaan jo kovaa vauhtia myös ja niillä on oma sivustonsakin http://2016.eurogames.info/ - tapahtumahan on talkoopohjalla, joten kannattaa mennä tukemaan mukaan;
HOT:n ajankohtaisiin kannattaa myös tutustua http://www.hot.fi/index.php/HOT/Ajankohtaista )

- Lavatansseista https://www.flickr.com/photos/helsinkipride/14495611916/in/photostream/
(Pride-viikon ekana päivänähän järjestettiin tanssikurssi. Lauantaina Priden pääjuhlassa voitiin nauttia myös Queer-tangosta, joka on maailmalla ollut jo vuosia varsin suosittua hlbt-piireissä)

- muistakin Priden tapahtumista https://www.flickr.com/photos/helsinkipride/


Pride-paraatista löytyy videoita youtubesta, mm. Kolmen sepän aukiolla kuvattu kooste liki 2 tuntia kestäneestä 20 000 ihmisen paraatista - Ranneliikkeellähän oli myös paraatissa oma rekka http://www.youtube.com/watch?v=PkYoI8eVGvI

Kommenttia muokattu: 29.06.2014 klo 11:28