Yle tuo pride-teeman kanavilleen (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 23.6.2014 10:45
Yle esittää niin paljon kiinnostavia dokumentteja, että niitä on pakko katsella myös jälkeenpäin. Aika ei muuten mitenkään riitä. Digiboxini joutuu nyt ankaran siivouksen kohteeksi, että tämän viikon ohjelmat mahtuisivat sinne.

Useista noista ohjelmista on keskusteltu ranneliike.netissä jo aikaisemmin. Haulla aiemmat keskustelut löytyvät täältä. Itse suosittelen ja aion katsoa uudelleen Stephen Fryn tekemän kaksiosainen dokumentin homofobiasta maailmalla. Sen tekeminenhän meinasi viedä häneltä hengen, niin raskaasti hän otti dokumentin tuottamisen aikana kohtaamansa homofobian.

Tässä linkki keskusteluun:
http://ranneliike.net/teema/tarkea-dokumentti-bbclta-homofobiasta-maailmalla?aid=10508
  • 3 / 7
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 24.6.2014 15:27
Kaksi tärkeää puheenvuoroa Yle Areenassa

Puheen Päivä
Jokainen ansaitsee rakkautta

http://areena.yle.fi/radio/2312287

Seksuaalivähemmistöjen olot Venäjällä ovat vaikeutuneet viime vuosina. Puheen Päivässä vierailleet ihmisoikeusaktiivit Pauliina Lukinmaa ja Roosa Laaksonen kertovat, että esimerkiksi homoseksuaalisuutta kutsutaan Venäjällä homoseksualismiksi tai ei-traditionaaliseksi seksuaaliseksi suuntautumiseksi, joka kuvastaa, kuinka pitkälle aiheen kiertäminen on mennyt. "Tässä on kyse siitä, että yritetään saada ihmisten huomio pois muista sosiaalisista ongelmista etsimällä vain joku syypää. Esimerkiksi 10 vuotta sitten se oli etnisesti erilaiset ihmiset. Nyt se vihan kärki kohdistuu homoihin", Laaksonen sanoo. Toimittajana on Hanna Kinnunen.

***

Puheen Päivä
Ei erikoiskohtelua, vaan tasavertaisuutta työelämään

http://areena.yle.fi/radio/2314019

Miten työelämän syrjintää voi ehkäistä? Millaista on olla homo suomalaisessa työelämässä?Yhdenvertaisuutta edistäviä lakeja on jo olemassa ja niitä kehitetään edelleen. Eduskunta käsittelee yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakia seuraavan kerran ensi syksynä. "Hyvinvointi on jakautunutta ja kokemukset työelämän oloista monenkirjavia", sanoo hyvinvointia edistävän Mies miehelle-hankkeen projektikoordinaattori Kari Tuhkanen. "SAK:lle on tärkeää, että ihmistä arvioidaan työelämässä osaamisensa ja työpanoksensa, ei seksuaalisen suuntautumisensa mukaan", toteaa puolestaan SAK:n erikoistutkija ja tasa-arvovastaava Tapio Bergholm. Miehet ovat yhtä mieltä siitä, että vähemmistöt eivät tarvitse erikoiskohtelua, vaan tasavertaisuutta - myös työelämässä. Hanna Kinnunen haastattelee.
  • 4 / 7
  • Havainnoija
  • 24.6.2014 15:39
Ammattiliitot SAK, Akava ja STTK kertovat, että yhteistyö Pride-teemaviikon kanssa on synnyttänyt lähinnä myönteistä palautetta, mutta jotkut kiihkouskovaiset ovat syyttäneet ammattiliittoja synnin levittämisestä ja uhanneet eroamisella:
http://yle.fi/uutiset/ammattiliittojen_tuki_pride-viikolle_herattaa_jasenissa_erouhkauksia__liitot_kayttavat_varoja_synnin_levittamiseen/7315932

Ammattiliitot toteavat, että Pride-yhteistyötä tarvitaan:
http://yle.fi/uutiset/ammattiliitot_erouhkailuista_ja_syntisyytoksista_tallaisten_kommenttien_takia_pride-yhteistyota_tarvitaan/7316019
---
Keskustele: Voiko työpaikallasi olla avoimesti homo?

http://yle.fi/uutiset/voiko_tyopaikallasi_olla_avoimesti_homoseksuaali/7317211
  • 5 / 7
  • Frankieboy
  • 24.6.2014 16:11
Gay Pride

Homojen vapautusliike syntyi kesäkuun 28. päivänä vuonna 1969, New Yorkissa. Tuolloin homot astuivat kadulle vastustamaan Stonewall Inn -kapakkaa ratsanneita poliiseja. Mitä neljässä vuosikymmenessä on saatu aikaan?

http://areena.yle.fi/tv/1114632
---
  • 6 / 7
  • Pete
  • 25.6.2014 18:07
Frankie,

Ainakin se, että NYPD:lla, kuten kaikilla USA:n suurimpien kaupunkien poliisilaitoksilla on nykyisin omat "Association for GLBT Police Officers" -toimijansa ;-DDDDD

P.S. New York Pridessa homoilla poliiseilla on oma ryhmänsä marssimassa. Jotakin on siis saatu aikaan...

Kommenttia muokattu: 26.06.2014 klo 19:44
  • 7 / 7
  • human
  • 29.6.2014 22:58
On tuo American Vagabond todella väkevä dokumentti siitä, miten pahasti umpi-kristillisissä Yhdysvaltain osissa homo- ja lesbo-nuoria koetellaan.

Conchita-dokkari kertoi selvästi, hänen lapsuuskuvillaankin, että Conchita-Tom on trans-ihminen.

http://areena.yle.fi/tv/2316042

Homohan ei ole, ellei ole vain miehestä pitävä mies, eli heterot, bit ja trans-ihmiset eivät ole homoja.

Tanskalaisessa dokkarisarjassa lesboista ja homoista sekoitettiin useissa kohdissa bit tai trans-ihmiset muka homoiksi tai muka lesboiksi. Lesbohan on nainen jota kiinnostaa vain nainen. Muuten monipuolisen tanskalaisdokkarin typerä (muka) homoiksi lokerointi oli paha kömmähdys, kun noista bi- ja trans-ihmisistä ei kyetä edes tuollaisessa dokumentissa kertomaan ja puhumaan heidän oman identiteettinsä nimillä. Tanskalaisdokkarissa heitettiin sen vuoksi hölmöjä prosentteja esim. siitä, miten montaa prosenttia heteromiehistä (muka) kiinnostaa seksi miehen kanssa - kun ei kyetty kertomaan että moinen prosenttosuus on biseksuaaleja, eikä lainkaan heteroita eikä lainkaan homoja.

Nykymaailmassa pitäisi jo osata kertoa bi- ja trans-ihmisistä omana itsenään, oman identiteettinsä nimillä, eikä täysin virheellisesti kertoa heistä (muka) homoina tai (muka) heteroina, mitä he eivät ole.

Se että ihan muita yritetään edelleenkin lokeroita muka homoiksi, luo ja ylläpitää vain täysin virheellisiä kuvia että homomiehet muka menisivät naisen kanssa naimisiin yms. tai että homomiehet muka harrastaisivat naistenkin kanssa seksiä tai että homomiehet muka olisivat kiinnostuneita naiseksi laittautumisesta tai että homomiehiä moinen naiseksi laittautunut "mies" muka kiinnostaisi. Yhtäkään homomiestä ei kiinnosta nainen, eikä naisen oloinen "mies".

Kommenttia muokattu: 29.06.2014 klo 23:09