Yle: Soinin mukaan homoavioliittojen puolesta äänestäviä perussuomalaisia ei rangaista (juttukommentit)

  • 1 / 12
  • vaeltaja2006
  • 4.4.2014 22:03
Mielenkiintoinen yksityiskohta Pressiklubi-ohjelmasta ja Timo Soinin omasta kirjasta: kirjassaan Soini kuulemma kertoi, että hän olisi eronnut puheenjohtajan virasta, jos puolue aikoinaan olisi ottanut myönteisen kannan tasa-arvoiseen avioliittoon.
(kohdassa 23min20 sek)

Eli: puolueen ylin johto päätti ja painosti, miten asiassa menetellään. Soini tuo kuin varkain politiikkaan katolisen katsomuksensa. Mutta abortin kieltäminen ei ole puolueohjelmassa. Miksei? Vain homoliittojen estäminen on.

http://areena.yle.fi/tv/2171410

Kommenttia muokattu: 04.04.2014 klo 22:03

Kommenttia muokattu: 05.04.2014 klo 11:23
En ymmärrä Timo Soinia, Jos antaa vapaat kädet äänestää jumalan tahdon vastaisesti.Juuri tällä hetkellä ei sais luovuttaa vaan taistella kaiken voimin tätä sukupuolineutraaliliittoa vastaan.
Joka kuunteli tarkalla korvalla Timo Soinin ulostuloa em. tv-ohjelmassa, huomasi, että herra ensin sanoi "ei voi... rangaistusta antaa", ja sitten ikään kuin omat sanansa kuultuaan mietintätauon jälkeen vasta lisäsi tämän: eikä pidäkään antaa. Katolisuus vaikuttaa kuin sotahistoriasta tutulta Troijan hevoselta, johon voi hienosti kätkeä yhtä ja toista.

Joissakin muissa EU-maissa, joissa jo vanhempaa perua ovat laajat islamia tunnustavat vähemmistöt, varsinkin toisen - kolmannen polven em. ihmiset ovat alkaneet homojen hakkaajiksi (esim. Lontoossa Englannissa näin tapahtui lehtitietojen mukaan parisen vuotta sitten.).

Miten nämä kaksi asiaa lankeavat yhteen - toisaalta timosoinilainen katolisuuteen naamioitu homokammo ja toisaalta eräissä länsimaissa olevat radikalisoitumispyrkimyksiset turhautuneet työttömät afganistanilais- ym. taustaiset nuoret miehet, jotka menevät kaduille nyrkkeilemään esim. homoja vastaan - siitä olisi kiinnostavaa kuulla.
En ymmärrä Timo Soinia, Jos antaa vapaat kädet äänestää jumalan tahdon vastaisesti.Juuri tällä hetkellä ei sais luovuttaa vaan taistella kaiken voimin tätä sukupuolineutraaliliittoa vastaan.

Janne87 (ei rekisteröitynyt) • 04.04.2014 22:05

Jumala haluaa tasa - arvon toteutuvan ja erillaisuuden hyväksymisen. Hän on tehnyt meistä tarkoituksella erillaisia. Sitä paitsi, avioliitto on kahden ihmisen ja Jumalan asia. Keitä olemme me tuomitsemaan Hänen puolestaan! Älä tuomitse, jotta sinuakaan ei tuomittaisi.
Muistaakos Soini puhua kirjassaan siitä, että Hitler oli syvästi katolinen ja ilmeisen heteroseksuaali tai ainakin bisse?

Varsin monestihan piilo"homot" eli bisset ja katoliset ovat vainonneet homoja, mutta jääneet sitten kiinni lastensa tai jopa lastenlastensa ikäisten vikittelyistään tai jopa pahaksikäytöistään.

EU-parlamenttivaalitaistoissa olisi mielenkiintoista kysyä Jussi Halla-aholta, joka on väittänyt itseään uskonnoista vapaaksi ateistiksi, miten suurena uhkana hän näkee umpi-uskonnollisuuden, kristillisen kansalliskiihkoisen ortodoksisuuden nousun itäisessä naapurimaassamme, jossa on säädetty mm. laki uskovaisten tunteiden loukkaamisesta jopa 5 vuoden vankilatuomiolla. Halla-ahohan on tuntunut jämähtävän vain islamin ongelmiin, vaikka lähempänä on vähintään yhtä pahoja uskontosekaantuneita ongelmia.

Persujen ja Halla-ahonkin ratkaisuhan tuntuu olevan laittaa rautaa rajoille ja estää ihmisten liikkumista (siis vain tuloa Eurooppaan päin, mutta vapaa liikkuminen Euroopasta muuallepäin) ja viisvälittää siitä, miten epäinhimillisissä oloissa Euroopan ulkopuolellakin tavaroita ja raaka-aineita tuotetaan Euroopan yltäkylläisen kyltymättömiin tarpeisiin. Halla-ahohan on harrastanut maahanmuuttaja-yrittäjienkin maksamilla verovaroilla elämistä valtaosan elämästään.

Halla-ahon sukujuuret toiselta puolelta ovat ruotsinkielisessä suvussa, joten mielenkiintoista olisi kysyä, miten paljon Jussi kannattaa persujen asenteita ruotsin kieltä kohtaan.

Sitähän on varsin vaikea ymmärtää, miten yksi Lähi-Idästä tuotu vierasuskonto olisi muka parempi, kuin toinen Lähi-Idästä tuotu uskonto - molemmat kun ovat samasta abrahamisesta lahopuusta veistettyjä homofobisia ja naisia aliarvostavia uskomuksia.

Soinilta voisi kysyä, millä tolalla hänen Äiti-jumala -suhteensa on - vai eikö hänellä jumalansa lapsukaisena ole sekä Äiti- että Isä-jumalaa?
Naispappeuskin lienee Soinille kuuma peruna ja häntä (muihin) imaameihin yhdistävä tekijä.

Toki pakanuudenvastasesti suuntautuneilla Räsäsen ja Soinin puolueilla voi olla muutakin silmätikkua kohta, sillä http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288650296754.html

Kommenttia muokattu: 05.04.2014 klo 14:58
@Xx_Val_xX: "jumala haluaa tasa - arvon toteutuvan ja erillaisuuden hyväksymisen. Hän on tehnyt meistä tarkoituksella erillaisia."

Koskeeko tuo siis myös erilaisia uskontoja ja eritoten niitä, jotka ovat uskonnoista ja satuolento-jumalista vapaita?
Ainakaan se raamattu&koraanin jumala ei ole sitä mieltä, eikä erilaisuutta noissakaan asioissa hyväksy, eikä arvosta.
- joten se siitä muka-tasa-arvo -hölynpölystä.
  • 7 / 12
  • SaintJudy
  • 5.4.2014 15:21
Olisi kiinnostavaa tietää mikä tuo mahdollinen rangaistus olisi ollut, kenties viisykymmentä Ave Mariaa ja sata Heil Soinia?
  • 8 / 12
  • Ossi Halme
  • 5.4.2014 16:48
Lähdetään hetkeksi sille linjalle, että uskonto ja politiikka kuuluvat yhteen. Maailmassa on henkilö, jonka titteleihin kuuluu "Uskon Puolustaja" (Fidei Defensor) ja hän on kokonaisen valtiokirkon päämies. Kun Britannian parlamentti päätti järkevöittää avioliittolakia, niin tämä henkilö, HM Elisabet II, laittoi nimensä lainmuutokseen. Jos tätä vertaa puolueiden ryhmäkuriin (edustuksellinen demokratia ja ryhmäkuri ovat demokratian irvikuvia), niin yhtä lailla hänen majesteettinsa olisi voinut eskaloida tilanteen ilmoittamalla, että ei ainakaan nyt allekirjoita lakia.

Suomen perustuslaki takaa uskonnonvapauden, joka ei aseta minkään uskonnon pyhää kirjaa lainsäädönnön linjaksi. Eli Suomessa lait säätää valtiopäiville kokoontunut eduskunta riippumatta siitä, miten Raamattu, Koraani, Talmud, Tripitaka tai vaikka Veda siihen suhtautuu. Epäilen suuresti, että yksikään valiokunta alkaisi tutkia pyhien kirjoitusten kannanottoja pysäköintivirhemaksuihin, passilakiin, jätevesiasetukseen tai hallintolain käyttölakiin. Miksi yhden lainsäädäntöpäivityksen vuoksi pitäisi tällainen erityinen konsultaatio tehdä?
Hieman Ossi Halmetta mukaillen sanon minäkin, että en ymmärrä. "Olen katolinen" kuulostaa niin helpolta selitykseltä, ikään kuin "älkää kysykö lisää". Olisi varmaan rehellisempää sanoa, että "en vain halua, minulla ei ole siihen hyviä perusteluita" esim. tasa-arvoisen avioliittolain kysymyksestä Soinilta. Maa mahtaa maata hullulla tolalla, kun seuraavien vaalien jälkeen todennäköisesti saamme hra Soinin mahtavat joukot ministereiksemme. Voi elämää! Saamme kuulla retoriikkaa, jossa ensin haukutaan törkeästi vain omiin ennakkoluuloihin perustuen milloin mikäkin ihmisryhmä tai toimintatapa, sitten kun lehdistö nostaa kohun siitä, pari päivää myöhemmin "se oli vain vitsi, ettekö ymmärrä". Tuo on aivan koulukiusaajaretoriikkaa.
Ja vielä kommentoisin hieman tuota tämän artikkelin otsikkoa ja sen lupaamaa: älkää(mme) odottako liikoja. En itse usko, että yksikään perussuomalainen kansanedustaja äänestää kannattavasti. Kun lähetekeskustelu oli, odotin niin hieman reagoimista Kike Elomaalta, mutta hänkin meni suuremman selän taakse piiloon retoriikallaan, että kansakunta ei ole valmis tähän, näin ollen ei hänkään. Ikävä kyllä. Toivon, että osoittautuu, että olen tässä asiassa väärässä.
Otsikko ei luvannut, vaan kertoi Soinin toteamuksesta. Kuitenkin on tosiaan niin, että yksittäiset edustajat saattavat kokea tilanteen perussuomalaisen puolueen sisällä niin painostavaksi, että myönteisesti ajattelevatkin painavat tyhjää tai jopa eitä.

Mainitulla Elomaallakin saattaa olla tosiaan vaikeuksia toimia paineen alla oman mielipiteensä mukaan, koska tämä ei ole mikään ykköskaartin edustaja. Toivoa toki sopii. Juvosella saattaa olla hieman enemmän rohkeutta ja asiaosaamista yleensäkin. Vaan jää nähtäväksi.
Poliitikkojen sanomisiin pitää tietenkin suhtautua varauksella, mutta ainoa perussuomalaispoliitikko, joka on lähiaikoina selvästi sanonut kannattavansa tasa-arvoista avioliittolakia ja äänestävänsä sen puolesta, on kansanedustaja Kauko Tuupainen.
Alma-median lehdet kysyivät kaikkien kansanedustajien kantaa, ja Tuupainen kertoi kannattavansa lakialoitetta perustellen seuraavasti: ”Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Minulla on vankka käsitys, ettemme (me heterot) ole yhtään parempia kansalaisia kuin ei-heterot.” Timo Soinin varoitusten/uhkailujen jälkeen Tuupainen ei ole rohjennut sanoa mitään, joten mahdollinen eduskuntaäänestys näyttää, onko Tuupainen sanojensa mittainen.

http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194843406648/artikkeli/perussuomalaisista+yksi+kannattaa+tasa-arvoista+avioliittolakia+katso+kansanedustajien+kannat.html
---
Timo Soini toisti eilisessä haastattelussa liittyneensä katoliseen kirkkoon järkytyttyään naispuolisista papeista. Soinin mukaan ev-lut kirkko ”hylkäsi apostolisen seuraannon”. Soini ei ole kertaakaan osallistunut edes valtiopäiväjumalanpalveluksiin, syynä naispappeus. Kielteistä kantaansa aborttiin hän perustelee myös uskonnolla ja kertoo harkinneensa aikoinaan papiksi ryhtymistä.
Soini kertoo, ettei hän halua tulla luterilaisen kirkon tontille, mutta sanoo lopuksi: ”Yhden asian sanon. Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.”

http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/timo-soini-kertoi-kirkkoillassa-kiusauksistaan-ja-valitsi-suvivirren/

Kommenttia muokattu: 10.04.2014 klo 16:25