Pastasota puhkesi Italiassa seurauksena homovastaisesta lausumasta (juttukommentit)

Maailmalla jotkut näistä homovastaisiin yrityksiin kohdistuneista tuoteboikoteista ovat muuttaneet yritysten linjaa aikasempaa homomyönteisemmäksi.

Noloja epäonnistumisiakin on sattunut. Venäjä-boikotti kohdistettiin ainakin Amerikassa vodkaan, joka valmistetaan Venäjän ulkopuolella.
Toimitusjohtaja Barillan lausumasta voisi vetää sellaisen johtopäätöksen, että kun lesboperheessä on kaksi aikuista naista, niin sehän on kaksin verroin parempi, koska "nainen ON pääroolissa perheessä".
  • 3 / 16
  • Xx_Val_xX
  • 26.9.2013 22:09
No ei barillan spagetit muutenkaan niin kummoisia ole. Myllyn paras tekee parempaa. :)
Vaikka olenkin tasavertaisen avioliittolain puolella ja muiden seksuaalisuus ei minulle kuulu, varsinainen herne meni nenään vasta tuon "selityksen" kohdalla. Ai että NAINEN pääroolissa? Siis nyrkin ja hellan välissä? VAI? Herran asenteen on niin tuolla jossain menneisyydessä, että voisi ihan oikeasti herätä tälle vuosisadalle... Olen käyttänyt Barillaa paljonkin, mutta nyt meni tuote boikottiin.
Mikä ihmeen tarve Barillan hallituksen puheenjohtaja Guido Barillalla oli tuoda kantansa esille tässä asiassa. Haastattelussa voidaan kysyä mitä tahansa, mutta kaikkeen ei ole pakko vastata niin kuin ajattelee. Mies johtaa firmaa, joka tekee ja myy pastaa. Joten yrityksen kannalta olisi parempi keskittyä pastan leipomiseen ja puhepuolessa keskittyä pastan markkinointiin. Ilmeisesti Barillalla menee taloudellisesti liian hyvin niin että yrityksen johtajan pitää hätistellä ylimääräiset asiakkaat pois.
Ilmeisesti Herra Barilla juurikin kertoi valitusta markkinointistrategiasta. Barilla siis haluaa brändiinsä yhdistettävän ajatuksen tietynlaisesta perheidyllistä (johon kuuluu pastaa tekevä mamma ja tietynlainen keittiön tunnelma) ja siihen maailmaan liittyvistä perinteistä. Se on ihan tyypillistä brändinrakentamista ja kohderyhmän miettimistä. Haastattelussa sitten tulikin lauotuksi vähän varomattomasti.
  • 7 / 16
  • valtsu_Kalliossa
  • 27.9.2013 16:00
Nyt sitten myös WASA tuotteet boikottiin!

Sama henkilö omistaa QX:n mukaan myös WASA tuotemerkin a viimeisimmässä möläytyksessää (jonka piti olle anteeksipyyntö) atkoi tarinaansa kuinka NAINEN on keittiön herra.

Siis sekä BARILLA että WASA tuotteet boikottiin!
Minusta oli tärkeää, että yritys tuli paljastaneeksi todelliset asenteensa. Firman PR-ihmisille toimarin taikka muun vastuuhenkilön laskeminen median eteen aiheuttaa varmaankin kylmiä väreitä. Herra Barilla lausui julki italialaisen kulttuurin peruskäsityksen. Se ei vaan ole kelvollinen julkimielipide nykyisessä Euroopassa. Erityisesti se ei ole sopiva kansainvälisen yrityksen johtajalle. Syntyneen vahingon korjaamisen tavasta on kiintoisaa odottaa seuraavia toimenpiteitä. Torstain anteeksipyyntö oli liian vähän liian myöhään.
  • 9 / 16
  • Havainnoija
  • 28.9.2013 0:48
Vetoomus Barillan johdolle, jotta yhtiön mainoksissa esiintyisi jatkossa myös sateenkaariperheitä.
Vetoomuksen alullepanija ja siihen kuuluvan kirjeen toimitusjohtajalle on laatinut kuuluisa italialainen Dario Fo, jolle on myönnetty mm. Nobelin palkinto:

https://www.change.org/petitions/tell-barilla-where-there-is-love-there-is-family
---
Sateenkaarijärjestöt ovat puolestaan vaatineet Barilla-yhtiötä sisällyttämään työsuojeluohjelmaansa syrjintäsuojapykälän, joka puuttuu tällä hetkellä.

Kommenttia muokattu: 28.09.2013 klo 00:51
Olen kyllä Barillan kanssa samaa mieltä yhdestä asiasta.

Kuvaan päässyt täysjyväpasta on ainoa oikea valinta.

Joskaan sen ei ole ollenkaan pakko olla Barillan valmistamaa täysjyväpastaa.
Nyt kaikki syrjintäsuojaa kannattavat ihmiset reippaasti liikkeelle. Itse lähetin jo oman pienen kannanottoni aiemmin tämän viikonlopun aikana. Jos ette halua tulla taas uudella tavalla marginaaliin työnnetyiksi HBLQIT-ihmisinä vuonna 2013, please, lähettäkää kannanottonne. Vaikuttaminen on sittenkin aika helppoa: http://www.barilla.fi/mvc/contact. Sinne vain protesteja, että homotkin voivat jopa keittää pastaa. Kiitos.
  • 14 / 16
  • Onnellinen mies
  • 29.9.2013 17:55
Kiitos vilhelmi ! Toit iloa tähän syksyiseen päivään, joten Heinz´ia suukon kera, KIITOS!
Guido Barilla on todella mies sanojensa takana, joka ei luovu periaatteestaan vain kerran vaan tekee sen ainakin kahdesti. Eilen tuli jo toinen anteeksipyyntövideo
http://www.towleroad.com/2013/09/barillaapology2.html

Barilla ei ole pörssiyhtiö, joten osakekurssista ei tarvitse välittää. Sen sijaan se on perheyhtiö ja se tarkoittaa sitä, että osakkeenomistajat ovat todella lähellä eli jopa saman ruokapöydän äärellä. Muut Barillan veljekset eivät ehkä jaa Guidon perhearvoja tai lompakko on lähempänä sydäntä kuin perhearvot. Ilmeisesti pistos lompakossa oli melko suuri.

No riittää maailmassa pastanvalmistajaa. Esim. Bertolli ja Buitoni, joita kiinnostaa kaikenlaiset asiakkaat. Kaikkiko ne italialaiset pastafirmat alkavat B-kirjaimella?
http://www.adweek.com/adfreak/bertolli-makes-most-barilla-chairmans-anti-gay-comments-152758
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=724258067600788&set=a.566589690034294.148563.172301906129743&type=1&theater
Ja kiitos, ren!

En ollut nähnyt noita ennen, mutta hauska huomata että ihan sattumalta olen tähänkin asti suosinut Bertollin tuotteita... ja nyt jatkossakin aion suosia, ihan tietoisesti ja uudesta syystä!

Kuluttaminen on vaikuttamista.