Ex-huippu avautui Urheilulehdelle (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Mies puun takaa
  • 2.9.2013 1:03
Toimittajan kommenttiin sen verran, että on aiheeseen miesten puolellakin tartuttu. Ainakin jalkapallossa.

Keväällä Urheilulehti julkaisi homoseksuaalin jalkapalloilijan lehdelle lähettämän kirjoituksen, johon liiga puolestaan vastasi avoimella kirjeellään:

http://www.urheilulehti.fi/jalkapallo/veikkausliiga/veikkausliigalta-avoin-kirje-nimettomalle-homopelaajalle-tuntuu-pahalta

Moskovan saateenkarikohun yhteydessä taasen ilmestyi jalkapalloliigan Facebook-sivulle myös pieni kannanotto asiasta:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=372810602846787&set=pb.139391659522017.-2207520000.1378072724.&type=3&theater
  • 3 / 3
  • Ossi Halme
  • 2.9.2013 16:25
Mies puun takaa:

Kiitos kommentistasi. Tilannetta on seurattu ja niistä on RL:n uutisissa manittu tai ainakin tuo Veikkausliigan logokannanotto oli mukana eräässä väliyhteenvedossa täällä.

Miesten pääsarjatason urheilijoiden näkyvyys kotimaisessa mediassa tämän asian tiimoilta on surkeaa luokkaa esim. Ruotsiin verrattuna. Siihen myös toimittajan kommentti -osiossa viittasin.

Urheilulehti on kiitettävällä intensiteetillä ja asiallisuudella pitänyt aihetta yllä, sekä pohtinut urheilun peruskysymyksiä. Tämä on ihailtavaa toimintaa suomaalisen urheilumedian kentässä, jossa juttuja halutaan tehdä vetävien otsikoiden muodossa (varsinkin kesän ns. Silly Season -aikana), minkä jälkeen tulee aika vetää uudesta asiasta otsikot. Vastuullinen tiedotusväline ei jätä kerran avattua aihetta kesken, ei varsinkaan tällaisissa perustavanlaatuisissa kysymyksissä. Perustavanlaatuisella kysymyksellä en viittaa vain tuleviin olympialaisiin, vaan myös suomalaisen urheilun peruskysymyksiin, kuten urheilijan oikeuksiin olla oma itsensä sekä kannattajien/sponsoreiden oikeuteen tietää, että millaiselle arvomaailmalle he osoittavat julkista tukeaan.

Toimittajan kommentti -osio on osassa juttuja mukana siksi, että uutinen pysyisi niin neutraalina, kuin uutissivustomme erityisluonteisen näkökannan huomioiden on mahdollista. Siinä on myös mahdollista käsitellä asioita, jotka kytkeytyvät uutisen aiheeseen välillisesti.

Kommenttia muokattu: 02.09.2013 klo 16:26