Presidentti Niinistö tapasi Setan edustajia (juttukommentit)

Kas, Mäntymäeltä on päästy jo Mäntyniemeenkin - toivottavasti ei enään kovin pitkään tarvitsisi lyödä päitä mäntyyn Eduskunnan jäärä-tanttojen kanssa.

Kommenttia muokattu: 08.06.2013 klo 22:01
Ilahduttava uutinen :)
Niinistö ei ole juuri tainnut ottaa näitä asioita puheeksi koskaan aiemmin?
tuli mieleen, muistaako joku kuinka Niinistö äänesti 2001 parisuhdelakiäänestyksessä? Äänestikö tyhjää, vai sekoitankohan Ile Kanervaan. Jompikumpi äänesti tyhjää, tai ei ollut paikalla ollenkaan, muistan.
28.9.2001 parisuhdelakiäänestyksessä Kanerva oli poissa ja Niinistö aanesti Jaa.

Olisi mielenkiintoista kuulla mistä asioista Mäntyniemessä keskusteltiin.
Omien havaintojeni pohjalta tulkitsisin, että Niinistö kannattaa tasa-arvoa ja ihmisten yhdenvertaisuutta, myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien osalta.

Samalla Niinistö kuitenkin - ilmeisesti taustoistaan johtuen - näyttäisi ajattelevan, että avioliitto instituutiona olisi jotenkin sidoksissa erityisesti hengellisyyteen ja/tai kirkkoon. Tuollainen instituution liittäminen uskonnollisuuteen (tai kirkkoon) toki on erheellinen tapa ajatella. Avioliiton ja kirkon suhde on varsin myöhäistä perua.
Ennen presidentinvaaleja Niinistö sanoi mielestäni televisiohaastattelussa, että pitäisi käyttää sanaa "pariliitto", avioliiton käyttäminen samaa sukupuolta olevista olisi toisille ihmisille hyvin loukkaavaa (ilmeisesti uskonnollisesti), mutta pariliitto ei sanana kertoisi puolison sukupuolta, voisi olla samaa tai eri sukupuolta.

En siis kannata tätä: sehän olisi heteroseksuaalisille aviopareille monimutkaisempaa. He katsoisivat papereita ja jotkut tuskittelisivat: "Homojen takia ollaan yhtäkkiä pariliitossa."
Voin olla itse vinoutunut käsityksessäni Niinistöstä hänen taustojensa takia, mutta yhtä kaikki en ole nähnyt meillä nykyään presidenttiä, joka kovasti - jos ollenkaan - liehuttaa lippua hblqit-ihmisten puolesta. Toivon sydämestäni, että tuo tapaaminen johtaisi tilanteen muuttumiseen hänen julkisissa esille tuloissaan tästedes Suomessa ja myös itänaapurissamme.
Sauli Niinistö otti vastaan SETA:n edustajia ja keskusteli HLBT-populan ongelmista. Hieno toimintatapa Saulilta.

Kun nyt sitten Saulia syytetään vaikenemisesta itänaapurimme suuntaan, niin Suomessa tapahtuu:
"Ulkoministeri Erkki Tuomioja isännöi Hämeenlinnassa 15.-16. kesäkuuta järjestettävää Pohjoismaat-Afrikka -ulkoministerikokousta."
http://yle.fi/uutiset/pohjolan_ja_afrikan_maiden_ulkoministerit_kokoontuvat_aulangolle/6689423
Vieraita tulee mm. Nigeriasta. Nyt sitten katsotaan, että nostaako Erkki Tuomioja ja kumppanit Afrikan HLBT-kansan oikeudet esille kokouksessa.
"Arvomme ovat hyviä. Mutta kun niillä muillakin on arvoja"

Niin. Kaikkien arvot ovat tietysti samalla viivalla. Ollaan sitten vaan ihan hissukseen ja annataan toisten rikkoa ihmisoikeuksia niin paljon kuin siellä arvot vaan sietää.

Jos vaikka bangladeshilaiseen arvomaailmaan kuuluu, että työntekijöille ei tarvitse maksaa juuri mitään, heidät voi lukita tehtaaseen että tekevät ahkerammin töitä ja ahtaa luhistumaisillaan oleva rakennus täyteen koneita ja ihmisiä, niin viis siitä. Pääasia että kauppa käy ja T-paidat on halpoja.

Ikipositiivisen Alex Stubbin sanoin: "Bloody hell! Tämä saattaa olla parasta ulkopoliittista keskustelua Suomessa ikinä. Freesiä, avointa, eloisaa".
  • 11 / 12
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 18.6.2013 21:20
"Jos vaikka bangladeshilaiseen arvomaailmaan kuuluu, että työntekijöille ei tarvitse maksaa juuri mitään, heidät voi lukita tehtaaseen että tekevät ahkerammin töitä ja ahtaa luhistumaisillaan oleva rakennus täyteen koneita ja ihmisiä, niin viis siitä. Pääasia että kauppa käy ja T-paidat on halpoja."

Oikeastaan juuri näin. Ulkopolitiikan tulee olla Suomen kannalta niin hyödyllistä kuin mahdollista, joten silloin mennään talouden ehdoilla. Muut maat tehkööt miten lystäävät, ei se Suomelle kuulu. Tärkeintä tosiaan on, että kauppa käy.
" Kaikkien arvot ovat tietysti samalla viivalla."
Jos kaupankäyntiin liittyvistä arvoista puhutaan, niin mitenkäs Venäjän kaupassa esiintyvän kaksoislaskutuksen kanssa pitäisi menetellä.

Kaksoislaskutuksella Venäjän valtio menettää tuonnista saamiaan verotuloja, mutta Suomen puolella asia on virallisesti kunnossa. Tulli ja eräät muut tahot ovat esittäneet kaksoislaskutuksen kriminalisointia eli tavallaan Suomi vartioisi, että Venäjä saa kaikki mahdolliset verotulot tuonnistaan.

Kaksoilaskutuksesta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaksoislaskutus

Itse tietenkin kannatan rehellistä toimintaa kaikessa kaupankäynnissä.