Kansalaisaloitteella tasa-arvoisesta avioliittolaista 150 000 kannattajaa (juttukommentit)

  • 1 / 16
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 27.4.2013 0:17
Homoliittoaloitteen allekirjoittajien määrän kasvu pysähtyi kuin seinään parissa yössä. Punavihreiden yliopistokaupunkien alkuinnostus sekä mediassa ja sosiaalisessa mediassa ollut valtava hype takasi aloitteelle lentävän lähdön. Täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt siitä, että loppuen lopuksi moni suomalainen ei olekaan paineen mukana mennyt laittamaan allekirjoitusta tuohon aloitteeseen. Homoliikkeen tavoite 250 000 allekirjoituksesta jää vain haaveeksi.
Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaistahan on tosiaan ylivoimaisesti eniten kannatusta saanut kansalaisaloite (turkistarhauksen kiellon kansalaisaloitteen lähes 70t kannatusnimen keruu hoidettiin ennen tämän palvelun käyttöön tuloa)

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/hae?searchView=pub&orderBy=mostSupports&show=all

Eduskunnan asiakirjahaulla voi myös katsoa, mistä asioista kansanedustajat ovat kokeneet tarpeellisiksi tehdä lakialoitteita (ja mitä aloitteita kukin on kannattanut)

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vexhaku.sh?lyh=ALOITE

Esim. kansanedustajien lakialoitteet tällä valtiopäiväkaudella (2013) ovat nämä:

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vex3000.sh?kanta=&OLETUSHAKU=aktyyppi%3D%28LA+or+TPA+or+TA+or+TAA+or+LTA+or+RA+or+KA%29&LYH=LYHALOITE&PALUUHAKU=%2Ftriphome%2Fbin%2Fvexhaku.sh%253Flyh%3DALOITE&haku=suppea&KAIKKIHAKU=&ASIASANAT=&TUNNISTE2=LA&TUNNISTE=&EDUSTAJA=&EDUSTAJA2=xx&VPVUOSI=2013&PVMVP1=&PVMVP2=&SAADKOK=

Esim. aseettomana siviilipalveluksena asevelvollisuutensa aikoinaan suorittanut Halla-aho näyttää ahkeroineen aselupa-aloitteissa - tosin niitä höllentävin ehdotuksin.

Kommenttia muokattu: 27.04.2013 klo 09:10
EAH: Ei kai kukaan odottanutkaan, että (muutaman) ensimmäisen päivän tahti olisi jatkunut? Päivittäin näyttää kuitenkin tulevan yhä kymmeniä uusia allekirjoituksia. Saa nähdä, kuinka pitkälle se riittää.

Entä mikä ihmeen paine? Mistä se paine tulee? Miten se ilmenee?

Aloitteella on kuitenkin enemmän kuin 50 000 kannattajaa, joten sitä myöten kansa on tehnyt oman osuutensa. Seuraavana on eduskunnan vuoro näyttää, onko se valmis viemään yhdenvertaisuutta eteenpäin.
  • 4 / 16
  • puppeliassi
  • 27.4.2013 11:47
niin se 50 000 vaadittua saavutettiin tuplana nopeasti, mutta sekin riittää, enemmän on vain plussaa, mutta jos jää vaikka alle 200 000 ei sillä ole väliä, kun se 50 000 vaadittiin :)
  • 5 / 16
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 27.4.2013 11:51
Siis 250 000 on täysin random luku, jonka kamppanjaväki asetti lähinnä matemaattisista syistä. Hauska huomata, miten "homoliike" pystyy hyppelyttämään jotain yksinäistä ja säälittävää homofobista nettitrollia. Arki varmaan kuluu seuratessa allekirjoitusten määrää viiden minuutin välein.

Positiivista on tosiaan se, että niin moni suomalainen on paineen puutteestakin huolimatta allekirjoittanut kansalaisaloitteen, vaikka se onkin jo varmasti menossa eduskuntaan. Joka päivä on kertynyt vähintään noin 100 allekirjoitusta.

Näen kansalaisaloitteen eritoten tärkeänä tapana valvoa eduskunnan toimintaa. Kansalaisten on saatava nostaa asioita edustajiensa käsiteltäväksi, sillä näillä on ikävä tapa lakaista asioita maton alle.
  • 6 / 16
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 27.4.2013 15:10
"Entä mikä ihmeen paine? Mistä se paine tulee? Miten se ilmenee?"

No sosiaalinen paine tietysti. Kun esimerkiksi sosiaalisessa mediassa monien kaverit kertoivat allekirjoittaneensa aloitteen, niin tietysti se antaa tietynlaista painetta allekirjoittaa aloite. Tämän takia monet menivät varmasti allekirjoittamaan aloitteen - tutustumatta kuitenkaan selkeästi sen sisältöön tai pohtimaan asiaa syvällisemmin. Sen jälkeen kun aloite oli allekirjoitettu niin pystyi pistämään vaikka facebookiin, että "pistinpäs minäkin nimeni tuohon aloitteeseen", minkä jälkeen kavereilta tuli tietysti respektiä. Monet aloitteen kanssa eri mieltä olevat leimattiin puolestaan suvaitsemattomiksi, homofobeiksi ym.
"Monet aloitteen kanssa eri mieltä olevat leimattiin puolestaan suvaitsemattomiksi, homofobeiksi ym."

Syystäkin.
Eihän se mitään painetta aiheuta, vaan antaa hyvää esimerkkiä : )

Kyllä "poikkeavan" maineen itselleen saavat nykyään ne, jotka alkavat mesoa vaikka työpaikan kahvipöydässä tasa-arvoista avioliittoa vastaan.

Nimeäisitkö sinä Ei_avioliittoja_homo(fobe)ille sitten "heteromyönteisiksi" sellaiset, jotka vastustaisivat heteroavioliittoja?
  • 9 / 16
  • Riquman1990
  • 28.4.2013 1:03
"Kyllä "poikkeavan" maineen itselleen saavat nykyään ne, jotka alkavat mesoa vaikka työpaikan kahvipöydässä tasa-arvoista avioliittoa vastaan. "

Työpaikan kahvipöydässähän tosiaan puhutaankin homoliitoista, homoudesta ja homojen seksielämästä. Eihän siellä tietenkään voi olla muuta puhuttavaa. On ne homot vaan niin maailman tärkein asia.
Hyvät asiat on tärkeitä, pahat ei niinkään.

Tänään lauantaina oli Yle:n Pakko tanssia -kisaohjelman lopussa Todella Upea kannanotto myös, kisan tuomari Ätä:ltä, hänen tanssiesityksessään.
Sen voi katsoa täältä, kohdasta 49 min alkaen (katso tanssiesitys loppuun asti)

http://areena.yle.fi/tv/1872002

Onnea hehkuva tanssi huipentui tunteelliseen suuteluun.
Tanssi kuvasti juuri sitä rakastuneen ihmisen hormoni-ilotulitusta ja
mukana oli myös sitten se yksi ihminen, jonka kanssa se onni on syttynyt.
Kuka nyt haluaisi rakastavaisten huulia erottaa, heidän suudelmaansa piilottaa
- en minä ainakaan : )

Hieno teko ohjelmassa, illan parhaaseen katsoja-aikaan.
Arvatenkin virinnyt tanssiesityksestä keskustelua somessa ; )

Kommenttia muokattu: 28.04.2013 klo 10:11
Kyllä kai normaaleilla työpaikoilla puhutaan kahvitauoilla ja ruokatunnilla ajankohtaisista asioista. Avioliittoasia on ajankohtainen asia.

Tasa-arvoinen avioliitto parantaisi yhden ihmisryhmän asemaa, mutta ei heikentäisi kenenkään asemaa. Tämän tosiasian valossa uudistuksen vastustamiselle ei ole järkiperusteita, joten tasa-arvoista avioliittoa vastaan mesoavia sietääkin katsella säälien.

Tällaisia (työpaikallaankin) asiaa vastaan suu vaahdossa mesoajia kyllä löytyy.
No, ainakin ton avioliiton toteutumisessa on se hyvä puoli, et sen jälkeen ku se on saavutettu, niin Vihreiltä lähtee pois keskeinen tavote, jota ne on ajanu. Sehän saattaa jopa tappaa koko liikkeen sukupuuttoon!

No, kai sieltä työpaikoilta löytyy myöskin intohimosii avioliiton puolesta mesojii, jotka lähinnä tappaa ihmisten halun allekirjottaa kyseinen alote? ;D
Heh, varsinaista toiveajattelua että tasa-arvoisen avioliittolain mentyä läpi kaikki olisi yhtäkkiä kunnossa eikä yhteiskunnassa olisi enää mitään ajettavia uudistuksia.

Ehkä vika on minussa, kun en ole toisaalta huomannut että juuri tuo avioliittoasia olisi ollut erityisesti kärjessä Vihreiden ajamien monien uudistusten joukossa. Todennäköisesti en seuraa tarpeeksi poliittista keskustelua - tai sitten minulla ei ole yhtä vihreitä silmälaseja kuin eräillä...

Mesoamisesta puheen ollen - lähinnä sitä harrastavat kyllä tasa-arvon vastustajat, jotka maalailevat kaiken maailman uhkakuvia ja pitävät keskustelua yllä. Epätoivo saa äänitason nousemaan ja tuloksena on, että myös aiemmin asiaan välinpitämättömästi suhtautuneet väistämättä huomaavat, miten typerää itsestäänselvyyksien vastustaminen loppujen lopuksi onkaan.
Human tuossa yllä jo viittasikin eiliseen Pakko tanssia-formaatin esitykseen. Mainiota tilannekomiikan tajua osoitti esiintyjän taituruuden lisäksi se, että rakkauden kohteeksi oli valikoitunut suomen unelmien poikamies.
On jotenkin hassua ajatella, että joku "paineen alla" menisi laittamaan mihinkään näinkään viralliseen omaa nimeään, joka pitää vielä (itsellä) pankin kautta tunnistaa.

En voisi itse koskaan kuvitella olevani mieleltäni/mielipiteiltäni niin "heikko", että menisin allekirjoittamaan mitään, vain sen takia, koska kaikki muutkin menevät (allekirjoittaminen on mielestäni kuitenkin hieman eri asia kuin fb päivityksistä tykkäily). Sehän olisi vähän kuin kaivoon hyppäämistä.

Mietin usein myös kuinka "Ei_avioliittoja_homoille" jaksaa trollata täällä saman aiheen tiimoilta niinkin useasti mitä tekee. Joko hänen asiansa on niin sydämen asia tai sitten se oma oikea elämä siellä ruudun takana ei oikeen nappaa.

Tämän uutisen tosin nähdessä, muistin, että en ollut vielä allekirjoittanut aloitetta, että painostuksen alaisena sitten menin ja allekirjoitin :)
Leon, erehdyt henkilöstä, siis siitä ketä Ätä suuteli. Hän on ihan näyttelijä ja aviossa oleva isä. Kiitos hänellekin tanssiesityksessä treffeillä ja suutelemassa mukana olosta.

Ätä kirjoitti ennen tanssiesitystään näin http://www.pakkotanssia.fi/blogi/my-way

Eli itse olettaisin teon olleen kannatuskommentti hyvä asian puolesta.

- - -

Esityksen puistokäytävä-taustakuva oli hieno. Tuli mieleen, että tuontyyppinen kuvaseinä toimisi aika loistavasti jossain ravintolassakin, etenkin "näissä piireissä.", vähän kuin muistuttamassa historiastakin.

Kommenttia muokattu: 29.04.2013 klo 12:15