Kansalaisaloite sai alkuvauhdin netissä (juttukommentit)

Ainakin seuraavissa kesän pride-tapahtumissa voi kannattaa kansalaisaloitetta:

- Helsinki 24. - 30.6.2013. Kulkue 29.6.2013
- Pori 19.7.2013

Oletettavasti myös Tampereella 18.-21.7. järjestettävässä pride-henkisessä tapahtumassa on nimenkeruuta.
  • 4 / 10
  • vaeltaja2006
  • 24.3.2013 23:11
Ne, jotka eivät tahdo, voivat käynnistää uuden kansalaisaloitteen ja nimien keruun. Olisihan se hyvä nähdä, kuinka moni ei tahdo. Loput ovat sitten varmaan sitä mieltä, että "yhdentekevää" tai "ei osaa sanoa".
  • 5 / 10
  • Public eye
  • 25.3.2013 0:01
Jos ei tahdo, ei tarvitse.
Ei nyt, eikä myöskään lakiuudistuksen tultua voimaan. Tuossa aloitteessa on nimittäin se hyvä puoli, että se ei pakota ketään mihinkään, vaan antaa ihmisille pelkästään tasavertaiset mahdollisuudet
Nyt myös tasa-arvoista avioliittolakia vastustavat haluavat ilmaista kantansa. He keräävät parhaillaan adressia "Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto", jossa on oli hetki sitten 18 902 kannatatusta. Se on juuri nyt vain 13,8 prosenttia siitä, mitä tasa-arvoisen avioliittolain kannattajat ovat tähän mennessä allekirjoittaneet internetin kautta.

Huomasin vasta äsken, että adressihan on avattu jo 9.12.2012. Se on ollut siis auki kohta neljä kuukautta ja vasta tuon verran allekirjoituksia.

Kommenttia muokattu: 25.03.2013 klo 16:47
Työväenmuseokeskus Wertaalla Tampereella voi allekirjoittaa aloitteen museon aukioloaikojen mukaan ti-su klo 11-18 osoitteessa
Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere

Lisäksi Tampereella järjestettävien tempausten yhteydessä voi allekirjoittaa aloitteen, niistä kerrotaan erikseen.

Kesäkuussa Werstaan Hilpeys ja ennaokkoluulo-sateenkaarinäyttelyn auetessa allekirjoittaminen jatkuu. Samoin aloite on keskiössä 11.-15.6. järjestettävissä LEIMAUTUMISPÄIVÄT - Pirkanmaan pride-tapahtumassa, jossa samalla juhlitaan Pirkanmaan Setan 40-vuotisjuhlaa.
Mahdollisesti avioliittolain vastustamista tukevan addressin alullepanijataho on Suomen Evankelinen Allianssi. Vetoomuksessaan he toteavat:

SEA:n kannanotto avioliiton puolesta
1. Suomen Evankelinen Allianssi sitoutuu avioliiton perinteiseen näkemykseen.
2. Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, jossa osapuolet sitoutuvat toisiinsa pysyvästi.
3. Kristillisen tradition mukaan avioliitto perustuu Jumalan luomisjärjestykseen, jossa yhteisten lasten kasvattaminen tapahtuu parhaiten.
4. Raamatun mukaan ihminen luotiin Jumalan kuvaksi miehenä ja naisena, joiden tulee liittyä toisiinsa avioliitossa.

Näistä syistä Suomen Evankelisen Allianssin kanta on, että avioliittolainsäädäntöä ei pidä muuttaa sukupuolineutraaliksi.

Vetoamme kaikkiin suomalaisiin, että käsitystä avioliitosta naisen ja miehen välisenä julkisena liittona suojellaan ja edistetään lastemme ja yhteiskuntamme parhaaksi.
  • 9 / 10
  • Public eye
  • 25.3.2013 9:45
Toivottavasti tuon vastustusadressin allekirjoittajille on tullut riittävän selväksi, että he samalla tulevat vaatineeksi myös avioeron kieltämistä.
Public eye huomasi vasta-adressin pihvin, joka oli näppärästi uitettu adressiin mukaan ikään kuin itsestäänselvyytenä