Kuin 1970-lukua: pahojen henkien manaaminen jatkuu yhä (juttukommentit)

  • 1 / 14
  • puppeliassi
  • 26.2.2013 11:05
2000- luvulla ollaan ja jotkut vieläkin uskoo tollaiseen, vai onko lsd käytetty vai onko asian laita vain ahneus, kun yhteiskunnan takia itseään häpeävä tahtoo olla tavallinen keinolla millä hyvänsä, vaikka mielenterveys ja rahat menee veks?
  • 2 / 14
  • decoctor Sokal
  • 26.2.2013 12:28
Hämmentävää, että Helsingin tämä parantaja-eksorsisti on toiminut nimenomaan Kallion kirkossa. Tuo seurakuntahan on saanut arvostusta sateenkaarimessuista. Kalliossa näkyy myös "psykokirkon" piiirteitä: tarjolla on kehoterapiaa, uniryhmää, jota Suomessa muuten markkinoi Suomen Parapsykologisen Seuran puheenjohtaja jne... No, ehkä ovat Kalliossa ja muissa seurakunnissa miettineet vastuusuhteet selviksi haittatapausten ja "hoito"-virheiden osalta. Yle tv1 MOT-ohjelmassa oli nyt esillä riivaajien manaus uskonnonharjoituksen kehyksessä. Valitettavasti manauksia ja henkihäätöjä tehdään Suomessa myös terapioissa. On valtaustilaterapeuttia, räyhä-, harha- ja tarrahenkien poistoterapiaa. Puuhaajia löytyy sekä fundamentalistis-evankelikaaliselta puolelta että New Age-vaihtoehtohoidoista.
YLE Uutiset:
Mielenterveyspooli: Maallikkosaarnaajan toiminta jopa hengenvaarallista
Mielenterveystoimijoiden mielestä maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaran toiminta leimaa ja syyllistää mielenterveyskuntoutujia ja vammaisia. Lisäksi hädässä olevien ihmisten rahastaminen on eettisesti väärin, Mielenterveyspooli painottaa.

http://yle.fi/uutiset/mielenterveyspooli_maallikkosaarnaajan_toiminta_jopa_hengenvaarallista/6514003

***

Kuten tuossa uutisessa todetaan, tuon kaltaiselle toiminnalle on tilausta siksi, että yhteiskunnan palvelut eivät kykene tarjoamaan riittävää apua ihmisille.

Olen toistuvasti kuullut ihmisten tilanteista, joissa apua tarvinnut on saanut hoidon fyysiseen vammaansa joko huonommin taikka paremmin. Se osataan hoitaa, mutta psyyken puolen tarpeisiin ei riitä aikaa. Siis että lääkärillä oikeasti olisi aikaa kuulla potilaan tuntoja.

Tuleva puoskarilaki ei asiaa ratkaise kokonaisuudessaan, ellei aleta hoitaa potilasta kokonaisena ihmisenä kipuineen, pelkoineen ja tarpeineen. Sitä ennen löytyy tahoja, jotka ovat valmiita rahastamaan hädänalaisia näennäisterapioillaan.
Eli mitä _käytännön_ eroa onkaan jumalailla ja demonilla? - muka.
Onko jumala se räyhähenki, joka on usisten kaveri ja demoni se räyhähenki, joka ei ole usisten kamu?

Ai niin, raamatussahan se jumala määrää tai tekee niitä hirmutekoja lähinnä, tapatuttaa ihmisiä - eivätkä juurikaan mitkään demonit.
Human,

Enkelin ja demonin ero on sama kuin vapaustaistelijan ja terroristin...
Ehdottaisin tutustumista pariin kirjaan, jotka saattaisivat valaista asiaa:

Rebecca Brown, MD: "He Came To Set The Captives Free"/Chick Publications 1986, joka on suomennettu nimellä "Jeesus Kristus vapautti vangitut"/Elämän Tie ry 1999.

Doreen Irvine: "From Witchcraft To Christ"/Concordia Publishing House 1974, joka on suomennettu nimellä "Olin noita" /Kustannuskeskus Päivä 1974.
Tervehtien, Pertti Peussa LL psykiatrian erik.lääkäri
Edellisen viestin kirjoittaja LL Pertti Peussa on niitä pimeän keskiajan eheytyspuoskareita, jotka yrittivät manaamalla ajaa homouden pois.

Homomies kertoo käynnistään Peussan vastaanotolla:
-Peussa ja Tainio (apulainen?) lausuivat pitkät lorut omasta taivaallisesta sotisovastaan, jonka avulla he tulisivat katkaisemaan perimäni siteet siltä varalta, että juuri se olisi johtanut minut homoseksuaalisuuden syntiin... Herran tuli katkaista kaikki geenisiteet, kromosomisiteet, atomi-, molekyyli-, hermo- ja verisiteet, kaikki mielenterveydelliset siteet isän, äidin... puolelta aina... neljänteen polveen.

Että sellainen puoskaritapaus tämä Peussa.
Christian Troopers -verkkosivustolla Peussan nimen ja tittelilitanian jälkeen on lainaus Raamatusta, joka lienee hänen valitsemansa tunnuslause.

Peussa on eläkkeellä. Mietin sitä, että jos hän on käyttänyt noita keskustelussa ilmenneitä metodejaan psykiatrisessa hoidossa aktiiviuransa aikana, millaisia vaikutuksia niillä on ollut potilaisiin.

Christian Troopers-sivustolta:
Pertti J. Peussa, LL psykiatrian erikoislääkäri, ylilääkäri (eläkkeellä) M.D., psychiatrist (retired)

"Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan."

Paavali Tarsolainen, Ef.6:11
Vielä aiheesta Pertti J. Peussa, LL psykiatrian erikoislääkäri, ylilääkäri (eläkkeellä) M.D., psychiatrist (retired) jne. jne.

Martti Kaipiainen kertoo Finnqueer-sivustolla:

Lääkintöhallituksen päätös Peussan asiasta oli seuraava (SETA 1/1977):
`Lääkintöhallitus on kuitenkin päättänyt antaa huomautuksen vastaisen varalle lääk.lis. Pertti Peussalle siitä, että tämä lääkärin tointa harjoittaessaan on käyttänyt hoidon yhteydessä osaksi menetelmiä, joita ei voida pitää yleisesti hyväksyttävänä lääkärin toimen harjoittamisena, sekä huomauttaa siitä, että lääkärin potilaita hoitaessaan tulee toimia lääketieteellisen koulutuksensa mukaisena asiantuntijana sekä pidättäytyä henkilökohtaisen uskonnollisen vakaumuksensa esilletuomisesta hoitotilanteessa, ellei siihen ole perusteltua syytä. Asia ei anna Lääkintöhallituksen taholta aihetta enempiin toimenpiteisiin.´"