Johan Bäckman väittää Sanoma-konsernin levittävän homopropagandaa Venäjällä (juttukommentit)

 • 1 / 6
 • valtsu_Kalliossa
 • 2.2.2013 20:46
Tälllä kertaa "desantti" Bäckman on oikeassa Sanoma-konsernin homopropagandanlevittämisessä Venäjällä, jos sana homopropaganda ymmärretään niin kuin se Venäjällä ymmärretään, ts kaikenlainen hlbti-asioiden mainitseminen ylipäätään.

Venäläiseen establishmenttiin jatkuvasti kriittisimmin suhtautuva painettu media, englanninkieliset lehdet The St Petersburg Times ja The Moscow Times ovat eri vaiheiden jälkeen päätyneet Sanoma-konsernin suojiin samoin kuin suuri joukko yleisaikakausilehtiä. Suurin osa Sanomien lehdistä Venäjällä ei erotu suuresta massasta sen kummemmin, mutta englanninkieliset sanomalehdet ovat koko ilmestymisensä ajan 1990-luvun alusta olleet sananvapauden airueita. Syy miksi ne ovat voineet kirjoittaa toisin kuin muut lehdet johtuu niiden suhteellsen pienestä painosmääristä, englannin kielestä ja vallanpitäen tarpeesta näyttää, että kyllähän me hyvin tullaan toimeen vapaan tiedonvälityksen kanssa. Siis vähän samaa kuin Neuvostoliiton suhtautumisessa (suomettuneeseen) Suomeen.

Moskovan toinen englanninkielinen lehti Moscow News on taas venäläisessä omistuksessa ja seuraa kiltisti hallituksen linjaa.

Sanomakonserni tuskin puuttuu lehtiensä kirjoitteluun Venäjällä. Ei Sanoma ole Venäjällä minkäänlainen sananvapauden airut, vaan ainoastaan pörssissä listattu sijoittaja.

Jatko Sanomakonsernin omasta esitteestä:

In Russia, Sanoma publishes luxury magazines, newspapers, books as well as online and mobile media. This includes Cosmopolitan, Russia’s largest glossy and a powerful lifestyle brand. Sanoma also publishes The Moscow Times, Russia’s largest English-language newspaper, The St. Petersburg Times and the financial daily Vedomosti (in cooperation with the Wall Street Journal and Financial Times). The company’s online presence includes the leading women’s site Cosmo.ru, the business news site RB.ru and the infotainment sites Webpark.ru and Ameno.ru. Language services are provided by AAC Global. Sanoma is also present in the Russian learning business.
 • 2 / 6
 • jnsto
 • 3.2.2013 14:36
Kun valtsu_kalliossa rinnastaa aiheen Neuvostoliiton suhtautumiseen (suomettuneeseen) Suomeen, tarkoittaako hän sitä, että Suomessa saattoi ruotsin kielellä kertoa paljon enemmän kuin suomeksi joskus 70-luvulla. Näin ilmeisesti oli. Muistan tapauksen, jolloin muuan uutinen konkreettisesti kiellettiin suomenkielisenä, mutta ruotsiksi sen lukeminen ulos sallittiin, "koska sitä niin vähän kuunnellaan".
 • 3 / 6
 • valtsu_Kalliossa
 • 4.2.2013 6:37
Oikein päätelty, jnsto.Sama koski tuolloin, siis 70-luvulla myös suomalaista "homopropagandaa".
 • 4 / 6
 • Havainnoija
 • 8.2.2013 1:26
Bäckman halusi myös Suomen kaupunkien järjestyssääntöjen kieltävän ”homopropagandan” levittämisen.
Tälle sivulle on kerätty Bäckmanin käsityksiä eri aiheista:
http://fi.wikiquote.org/wiki/Johan_B%C3%A4ckman
---
Historiallinen dokumentti Neuvostoliiton hajoamisesta ja valtion lakkauttamisesta vuonna 1991 on kadonnut. Alkuperäistä asiakirjaa ei löydy entisten neuvostotasavaltojen arkistosta, joka sijaitsee Minskissä. Valko-Venäjän hallinto ja arkiston johtaja vahvistavat, että haihtunut kuin tuhka tuuleen.

Dagens Nyheterin uutinen:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/sovjet-existerar-alltjamt

Uutistoimisto AP:n uutinen:
http://news.yahoo.com/back-ussr-key-soviet-document-missing-114202732.html;_ylt=A2KJ3CROuxNR1kQAcmLQtDMD

Kommenttia muokattu: 08.02.2013 klo 01:54
 • 5 / 6
 • Uhtis
 • 22.4.2021 10:55
Onhan tämä jo vanhentunut keskustelu, mutta päätin herättää henkiin koska aihe nousi tuossa taannoin meidän "vanhojen homojen" kesken esille. Nimittäin Johan Bäckman ja homokriittisyys.
Sinänsä erikoinen yhdistelmä, ainakin meidän porukassa, joista kaksi, ehkä kolmekin muistavat miehen edesottmukset nuorempana homobaareissa. Ajankohta ehkä 1991-1993. Bäckman kävi useina iltoina Helsingin keskustan homobaareissa ja oli aina yksin. Loppuillasta uskaltautui juttelemaan, mutta jostain syystä esiintyi aina eri nimellä.
Kukaan ei muistanut oliko Bäckman lähtenyt joskus jonkun miehen matkaan, mutta muutamia kertoja oli käynyt todella "lämpimänä" ja ollut hyvin tyrkky.
Tapanahan oli, että mitä baareissa tapahtui, jäi sinne. Niistä ei huudeltu, ehkä vähän juoruiltiin.
Vasta näiden julkisuudessa esiintyneiden homovastaisten kommenttien jälkeen jotkut olivat alkaneet kertoa mitä hänestä tiesivät, koska kuppi oli mennyt ns. nurin.
Kertokaa jos muistatte vielä kultaisen 90-luvun hämyisistä illoista tuon railakkaan pyöreäkasvoisen nuoren miehen touhuja.
Olisi hyvä saada päivänvaloon, niin ehkä loppuisi nuo asiattomat kommentit myös.
Wikipedia kertoo seuraavaa:

Johan Bäckman (toukokuussa 50 v.) on Hartwall-yhtiön entisen toimitusjohtajan Erkki Bäckmanin poika. Bäckmanin puoliso on venäjän kielen ja kirjallisuuden opettaja. Heillä on kolme lasta.

Bäckmanilla on myös vuonna 2004 syntynyt lapsi aiemmasta suhteestaan, ja tästä lapsesta Bäckmanilla on ollut lapsen äidin kanssa pitkä huoltajuusriita. Vanhemmat erosivat jo ennen lapsen syntymää, ja oikeus on tuominnut huoltajuuden äidille. Eron jälkeen Bäckman on tehnyt lapsen äidistä, tämän sukulaisista ja tuttavista kymmeniä rikosilmoituksia, joista useimmat eivät ole edenneet esitutkintaa pidemmälle.

***

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä em. tiedot, jotka lienevät totta.
Toki lasten hankkiminen heteroavioliitossa naisen kanssa onnistuu myös homomiehiltä. Tästä on lukuisia esimerkkejä.

Bäckmanista on oltu mediassa viime aikoina varsin hiljaa. Ovatko toimittajat lopettaneet julkistamista hänen toilauksiaan? Julkisuutta hän haki ahkerasti männävuosina ja valitettavasti mediat sitä auliisti hänelle tarjosivat.

***

Juorujen kanssa kannattaa olla tarkkana. Presidentti Kennedyn ollessa vielä elossa, hänestä kerrottiin Washingtonissa tarinoita, että Kennedyn sänkykumppaniksi kelpasi nainen taikka mies. Mitään faktoja en kuullut koskaan.

Kennedyn veli murhattiin. Washingtonissa homopiireissä kerrottiin, että oikea leski olikin eräs nimetty mies, eikä vihitty vaimo. Tästäkään en ole kuullut mitään tarkempaa sen jälkeen.