Ranskan uudenvuodenvauvalla kaksi äitiä (juttukommentit)

  • 1 / 76
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 4.1.2013 5:17
Valitettavasti lapsella ei voi olla kahta äitiä, vaikka te homot/lesbot kuinka niin haluaisitte. Näin on luonto asian päättänyt.
  • 2 / 76
  • vaeltaja2006
  • 4.1.2013 9:19
Esim. adoptiolapsella on kaksi äitiä: ns. biologinen äiti ja sitten se uusi äiti, jolle on annettu vastuu lapsen kasvusta. Äitejä on monenlaisia, se on todellisuutta.
  • 3 / 76
  • Havainnoija
  • 4.1.2013 9:59
Nyt kun täällä taas joku tiedon valtatieltä umpimettään suistunut toi esiin käsityksiään, lienee syytä tuoda julki, että USA:ssa kaksi miljoonaa lasta elää sateenkaariperheissä
http://www.rainbowzine.com/lgbtq-news/1660-one-million-lgbt-parents-raising-two-million-kids-whats-the-problem

Israelissa yli 20 000 sateenkaariperhettä kasvattaa lapsia
http://www.haaretz.com/print-edition/news/20-000-gay-families-raising-kids-here-1.268787

ja Ranskassa yli 250 000 lasta elää sateenkaariperheissä sekä Pohjoismaissa kymmeniä tuhansia, vain muutaman esimerkin mainitakseni.

Kommenttia muokattu: 04.01.2013 klo 10:25
  • 4 / 76
  • hankalaihminen
  • 4.1.2013 12:12
E_a_h nyt tapojensa mukaisesti taitaa ymmärtää tahallaan vain yhdellä tavalla, mutta väännänpä nyt rautalangasta, että vanhemmuudella on muitakin ulottuvuuksia kuin biologinen/geneettinen. Esimerkiksi ainakin minulle opetettiin lukiossa 2000-luvun puolella, että Suomen lain mukaan avioliitossa olevan naisen lapsen isä on hänen miehensä ellei toisin ilmoiteta - vaikka vaimo ei olisi ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä miehensä kanssa vuoteen tai olisi vaikka tavannut tämän miehen ollessaan jo raskaana. Esimerkiksi tämä käytäntö, jossa vanhemmuus määräytyy ensisijaisesti kulttuurisen instituution (vanhempien siviilisääty) mukaan, tuskin on ei-heterojen juoni. Muutenkin ihminen on sen verran mukautumiskykyinen ja kekseliäs olento, että luonnollisuuteen ripustautumisella ainoastaan kieltää ilmiselvää variaatiota ja kaikki sosiokulttuuriset ulottuvuudet. Eikä luonto voi mitään päättää, se ei ole päätöksiin kykenevä ajattelija. Toivottavasti luonnollisuusfanit ovat sisäistäneet myös sen ettei muussa eläinmaailmassa ole avioliittoinstituutiota. Aidosti luonnollinen ratkaisu olisi lakkauttaa avioliitto kokonaan.

Jos synnyttäneen naisen naispuoliso haluaa kasvattaa ja rakastaa puolisonsa biologista lasta ja toimia tälle toisena vanhempana, silloin hän ON lapsen vanhempi, ja häntä voi hyvin kutsua lapsen äidiksi jos se hänelle sopii.
  • 5 / 76
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 4.1.2013 12:31
Valitettavasti luonnolla ei ole asiaan osaa eikä arpaa, vaan sillä että lapsi saa hyvät vanhemmat. Ja yleissivistykseltään puutteelliselle tiedoksi, ettei biologisilla vanhemmilla (jotka eivät ole aina heteroita niin kuin Ei_avioliittoja_homoille haluaisi) ei ole omistusoikeutta lapseen, eivätkä ole edes muita hääppöisempiäkään lastenkasvattajia. Niin se vain on ja sen on luonto päättänyt ilmeisesti näpäyttääkseen homofobeja.

Muistaakseni kyseinen homofobinen häirikkö, Ei_avioliittoja_homoille, on jo paljastanut omasta itsehäpeästään usempaan otteeseen provoissaan. Tietysti, torjunnan varsinainen syyhän on ollut meille homoille ja lesboille täällä selvä jo alusta lähtien - ei täällä homosivustolla juuri kukaan täysjärkinen heteroksi itsensä tunteva käy potemassa etuoikeuksiensa menettämisen katkeruutta, vaan pikemminkin sellaisen esittämisen tekosyyn kyseenalaistamisen aiheuttamaa passiivisaggressiota...

Kommenttia muokattu: 04.01.2013 klo 13:23
  • 6 / 76
  • Riquman1990
  • 5.1.2013 2:55
Kuules, Homopallero, biologisilla vanhemmilla on ku onkin omistusoikeus lapseensa. Mun tietääkseni Suomessa ei oo voimassa pakkoadoptioo, vaan adoptio edellyttää biologisten vanhempien suostumusta.

Adoption tehtävä on katkasta juridiset siteet lapsen vanhempiin, joten lapsella on vaan yhdet vanhemmat: adoptiovanhemmat.

Adoptioperheen tehtävä on olla lapselle mahdollisimman luonteva kasvuympäristö ja siks sen pitäs mahdollisimman hyvin vastata perinteistä yhdinperheen mallii, eli äitii ja isää.

Lapsella siis ei voi olla kahta äitii tai kahta isää, niin ku joku tossa jo kirjottikin.
  • 7 / 76
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 5.1.2013 6:04
Rakas Riquman,

Mikset vain suoraan sano, että halveksit homo- ja lesbopareja vanhempina, etkä yrittäisi peitellä sitä jollain keittiöpsykologialla? Väitteellesi ei ole MITÄÄN empiiristä näyttöä. Tästä syystä pidän ylläolevaa viitausta "luontevaan kasvuympäristöön" vain ja ainoastaan homofobisena paskapuheena - eufeemisesti ilmaistuna.

LAPSELLA on toki lähtökohtaisesti oikeus pitää yllä sukulaissuhdetta jne. biologisten vanhempiensa kanssa, mikäli viranomaiset katsovat sen tapauskohtaisesti parhaaksi. Älä yritä vääristellä käsitystäsi vanhemmuudesta miksikään muuksi kuin heterojen statussymboliksi ja luonnonetuoikeudeksi, mitä se sinulle tuntuu olevan.

Jos olisit rehellinen, et mielivaltaisesti sivuuttaisi kaikkea asiantuntijoiden vuosikymmeniä tekemän tutkimustyön antamaa positiivista näyttöä homoadoptiosta saatika sitten sitä, että sitä jo katsotaan aiheiseksi suositella. Et vain halua antaa homo- ja lesbopareille samaa mahdollisuutta olla vanhempia. Syy sille, miksi vanhempien haarovälillä on olevinaan jotain merkitystä löytyy korviesi välistä, ei oikeasta maailmasta.

Annat yksityiskohdalle ratkaisevan merkityksen kokonaisuuden kannalta, mitä sillä ei ole.

"Niin ku joku tossa kirjottikin"

Niin, sinussa onkin paljon samaa Ei_avioliittoja_homoille -trollin kanssa - kuin kaksi heteroseksististä marjaa. Kummallakin on niin kyltymätön vahingoniloisuuden ja pätemisen tarve, että todellisuutta pitää ihan vääristellä silmälaput silmäkulmissa.

Oletko Riquman päässyt yli aiemmasta virtuaalisesta promiskuiteetistamme?

Tai kenties lehahdit tänne, koska olet taas levoton siellä (itseaiheutetussa) selibaatissa... <3
  • 8 / 76
  • Rokkihomo
  • 5.1.2013 13:05
"Lapsella siis ei voi olla kahta äitii tai kahta isää, niin ku joku tossa jo kirjottikin"

Voipa. Tiedän lapsia joilla on.

Ja se asia ei joidenkin räksyttämisestä huolimatta miksikään nyt muutu.
  • 9 / 76
  • draconfly
  • 5.1.2013 13:19
Riquman hyvä,

tuliko mieleesi, että ihminen, joka haluaa olla kaikkien lapsiensa juridinen vanhempi ja olla osana heidän elämäänsä, ei luovuta sukusoluja hedelmöityshoitoklinikalle?

Heteroparille luovuttaessa tämä ei käsittääkseni ole ollenkaan mahdollista, sillä luovuttajan isyyttä ei tunnusteta ja luovutettuja munasoluja käytettäessä synnyttäjä on lain mukaan äiti.

Muiden kuin heteroparien hoitoon tarvitaan luovuttajan suostumus ja hän voi suostua mahdolliseen isyyden vahvistamiseen. Kuitenkin erittäin harva antaa tähän suostumuksensa, muistan lukeneeni, että pari vuotta sitten isyyden vahvistamiseen suostuvia luovuttajia oli kaksi tai kolme.

Joten näissä tapauksissa toisella biologisella vanhemmalla ei ole lapseen oikeuksia omasta tahdostaan.
"Valitettavasti lapsella ei voi olla kahta äitiä, vaikka te homot/lesbot kuinka niin haluaisitte. Näin on luonto asian päättänyt."


Mutta lapsi voi syntyä kuitenkin neitseellisesti, ilman isää siis? Näin luoja on asian päättänyt?
Homopallero, viranomaset EI päätäadoptiolapsen yhteydenpidosta biologisiin vanhempiin, vaan päätöksen siitä tekee adoptiovanhemmat. Adoptiovanhemmat on lapsen vanhempii kaikkine oikeusineen ja velvollisuuksineen. Älä sotke adoptioo huostaanottoon.

Kasvuympäristön pitää kuitenkin olla luonnollinen - ihan jo lapsen tasapainosen kehityksenkin kannalta. Onks lapsen adoptoimisesta tehty yhtään PUOLUEETONTA tutkimusta, eli sellasta, joka ei oo homojärjestön propagandistien tilaama? Sä varmaan tiedät, miten tieteellisii tutkimuksii tehdään ja miten tulos saadaan näyttään halutunlaiselta? Poimitaan vaan sellanen lähdeaineisto, joka tukee omii näkemyksii ja tehdään tutkimus, joka täyttää kaikki tieteellisyyden määritelmät. Näin meillä on aineistoo valmiina tukeen perhevastasta propagandaa.

"Oletko Riquman päässyt yli aiemmasta virtuaalisesta promiskuiteetistamme?

Tai kenties lehahdit tänne, koska olet taas levoton siellä (itseaiheutetussa) selibaatissa... <3"

Ei, Riquman ei todellakaan elä selibaatissa, vaan sai seksii viimeks just äsken. Sen sijaan Homopallero taitaa kärsii kyrvän puutteesta perseessä, kun se noin levottomii tänne kirjottelee. ;D Sellaset "puutteet" kyllä hoituu. ;)


"Mutta lapsi voi syntyä kuitenkin neitseellisesti, ilman isää siis? Näin luoja on asian päättänyt?"

Kukas tällasta on väittäny?
"Homopallero, viranomaset EI päätäadoptiolapsen yhteydenpidosta biologisiin vanhempiin, vaan päätöksen siitä tekee adoptiovanhemmat. Adoptiovanhemmat on lapsen vanhempii kaikkine oikeusineen ja velvollisuuksineen. Älä sotke adoptioo huostaanottoon."

Kaikki adoptiolapset eivät ole orpoja.

"Kasvuympäristön pitää kuitenkin olla luonnollinen - ihan jo lapsen tasapainosen kehityksenkin kannalta. Onks lapsen adoptoimisesta tehty yhtään PUOLUEETONTA tutkimusta, eli sellasta, joka ei oo homojärjestön propagandistien tilaama? Sä varmaan tiedät, miten tieteellisii tutkimuksii tehdään ja miten tulos saadaan näyttään halutunlaiselta? Poimitaan vaan sellanen lähdeaineisto, joka tukee omii näkemyksii ja tehdään tutkimus, joka täyttää kaikki tieteellisyyden määritelmät. Näin meillä on aineistoo valmiina tukeen perhevastasta propagandaa."

Kumpikaan meistä ei ole minun tietääkseni asiantuntija. Eromme on se, että minä yhdyn maallikkona asiantuntijoiden yleisesti esittämiin näkemyksiin homoadoptiosta - sinä tukeudut uskomuksiisi joiden merkitystä vääristelet ja sivuutat olemassaolevan tieteellisen tutkimuksen aiheesta propagandana nimenomaan siksi koska se ei tue omia näkemyksiäsi. Et kai tosissaan kuvittele tiedeyhteisön olevan homojen talutushihnassa? Emme me setalaiset niin mahtavia ole - vaikka olemmekin sinusta niin kiihottavia.

"Ei, Riquman ei todellakaan elä selibaatissa, vaan sai seksii viimeks just äsken. Sen sijaan Homopallero taitaa kärsii kyrvän puutteesta perseessä, kun se noin levottomii tänne kirjottelee. ;D Sellaset "puutteet" kyllä hoituu. ;) "

Riquman, masturbaatio ja selibaatti eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. ;D Tiesin, että kaipasit minua! Opposites attract. <3
"Kaikki adoptiolapset eivät ole orpoja."

Ei kukaa oo niin väittänykään, mut kai sä tajuut, et adoptio katkasee kaikki vanhemmuuteen liittyvät siteen lapsen ja biologisten vanhempien välllä ja siirtää ne adoptiovanhemmille? Vanhemmuuden katkasu edellyttää vanhempien suostumusta (paitsi orpolasten vanhemmilta sellasta ei voi saada).

"Kumpikaan meistä ei ole minun tietääkseni asiantuntija. Eromme on se, että minä yhdyn maallikkona asiantuntijoiden yleisesti esittämiin näkemyksiin homoadoptiosta - sinä tukeudut uskomuksiisi joiden merkitystä vääristelet ja sivuutat olemassaolevan tieteellisen tutkimuksen aiheesta propagandana nimenomaan siksi koska se ei tue omia näkemyksiäsi. Et kai tosissaan kuvittele tiedeyhteisön olevan homojen talutushihnassa? Emme me setalaiset niin mahtavia ole - vaikka olemmekin sinusta niin kiihottavia."

Ketäs nää asiantuntijat on? Ja lue uudestaan, mitä mä sanoin tieteellisestä tutkimuksesta.

Homofoobikot (tai kuvitellut sellaset) taitaa kiihottaa eräitä, vai mitä Homopallero? ;)

"Riquman, masturbaatio ja selibaatti eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. ;D Tiesin, että kaipasit minua! Opposites attract. <3"

Ei Riqumanin tarvii sentään tyytyy pelkkään nyrkkiin, toisin ku sun raukan joka vemputtaessaan salaa mielessään toivoo, et joku antas sille kunnolla moloo perseeseen. ;D

Fantasiansa kullakin... ;)
Lasten oikeuksien sopimuksessa mainitaan että lapsella on oikeus pitää yllä sukulaissidettä, siis olla yhteydessä, biologisiin vanhempiinsa, mikäli se katsotaan lapsen edun mukaisesti. Tähän perustan argumenttini.

"Ketäs nää asiantuntijat on? Ja lue uudestaan, mitä mä sanoin tieteellisestä tutkimuksesta."

Luin kyllä mitä sanoit. Asia on nyt vain niin, että puolueettomat asiantuntijatahot, joita ovat Suomessa mm. THL, Lastensuojelun keskusliitto ja Mannerheimin lastensuojeluliitto, ovat jo kauan sitten esittäneet positiivisen kantansa samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeuteen. Kyse ei ole mistään suurestakaan epäselvyydestä, sillä tulokset ovat varsin yksiselitteiset. Tätä ei aseta kyseenalaiseksi se, että homoille myötämieliset tahot ovat luonnollisesti tyytyväisiä ja valmiita hyödyntämään näitä tutkimustuloksia edistääkseen tasa-arvoa ja moniarvoisuutta?

Sinä ilmeisesti tiedät itse jonkin verran tieteellisen tutkimuksen teosta kun argumentoit yksinomaan pintapuolisten faktojen ja uskomusten varassa, sillä eihän sinua tukevaa tieteellistä tutkimusta tunnetusti kovin paljoa olekaan esittää. :(

Homofobia on vastenmielistä, likaista, tuhmaa... :O

"Ei Riqumanin tarvii sentään tyytyy pelkkään nyrkkiin, toisin ku sun raukan joka vemputtaessaan salaa mielessään toivoo, et joku antas sille kunnolla moloo perseeseen. ;D"

No kai niitä kaikenmaailman aparaattejakin on jos molemmat nyrkkisi ovat kerran kipseissä kaiken sen kommenttieni edessä tumputtamisen jäljiltä, siinä olet toki oikeassa. xD
"Mutta lapsi voi syntyä kuitenkin neitseellisesti, ilman isää siis? Näin luoja on asian päättänyt?"

Kukas tällasta on väittäny?"

Luuk. 1:34–35
"Ja lue uudestaan, mitä mä sanoin tieteellisestä tutkimuksesta"

Vai vielä uudestaan pitäisi lukea.
Yksikin kerta noita toistuvia räksytyksiä kerrallaan on ihan tarpeeksi.

Ja tuolla Ranskan uudenvuoden vauvallakin on kaksi äitiä.
On. Sille et mahda mitään.
Oho, Riqumanin härski ja asiaankuulumaton monologi on poistettu. Kiitos ja ylistys! :)

Itse asiasta sen verran, että homoadoption vastustajia vain vituttaa pahanpäiväisesti, etteivät homot ja lesbot olekaan huonompia niin kuin he itse haluaisivat asian olevan. Jäljelle jää vain puiseva luonnollisuuskortti, joka muistuttaa jo rasismia.
"Myös Homopalleron asiattomat kommentit poistettiin samalla."

Niin, Homopallerohan se tänkin dialogin alotti ja jatko.

Todellisuudessahan homoadoption kannattajii vituttaa se, kun ne ei pysty hankkiin lapsii luonnollisin menetelmin, vaan joutuu turvautuun vippaskonsteihin.

Miten homoadoption kieltäminen luonnonvastasena liittyy rasismiin? Ehkä homopalleroiset on joku uus ihmisrotu, josta mä en oo vielä kuulukaan.
Itse asiassa Riquman aloitti keskustelun minun kanssani. Kokeilin vain, että muistetaankos sitä mitä on aiemmin minulle kirjoiteltu. Vastaus tuli. :)

Ja rasismia muistuttaa tapa vääntää homoista ja lesboista ikään kuin "luonnostaan" huonompia ja ansaitsemattomia vanhempia, koska pari pelleä ei osaa erottaa paksuksi panemista vanhemmuudesta. ;)

Kommenttia muokattu: 07.01.2013 klo 18:18
Mut sä alotit alatyylisen keskuttelun muistuttamalla meidän aiemmista kiihkeistä hetkistä ja toteemalla, et mä elän selibaatissa.

Jotkut pellet on aina sotkemassa käsitteet "syrjintä" ja "rasismi". Mitä syrjintää on siinä, jos kielletään adoptio pareilta, jotka ei luonnostaankaan voi saada lapsii?
Poistoista: En yleensä varsinaisesti kannata, mutta sellaisia jotka ovat pelkästään tarkoituksellisista v*ttuilua olisi joskus paikallaan poistaa. Minun mielestäni.

Facebookin tykkää-toiminto tuli mieleen heti kun luin että jotain oli nyt poistettu.

Kommenttia muokattu: 07.01.2013 klo 19:25

Kommenttia muokattu: 07.01.2013 klo 19:26
Voi Riquman-kultapupu, sinun jos jonkun luulisi ymmärtävän ettei kaikkea tarvitse ottaa niin tosissaan. :3

"Mitä syrjintää on siinä, jos kielletään adoptio pareilta, jotka ei luonnostaankaan voi saada lapsii?"

Koska kyky saada lapsia ei ole yhtä kuin kyky kasvattaa lapsia, tulee kaikkia potentiaalisia adoptiovanhempia kohdella yhdenvertaisesti. Yritä nyt ymmärtää, ettei vahinkoraskaus rikkinäisen kondomin takia mitenkään tee heteroparista parempia vanhempia kuin homo- tai lesboparista.

Vanhemmuus ei ole vanhempien haaroväleistä kiinni, olkoonkin että lisääntyminen on, mutta ne ovatkin kaksi eri asiaa. Turha niitä on lailla pultata toisiinsa kiinni, kun ne eivät ole sitä tosielämässäkään. :(
Luulet sä, et mä oon ottanu tosissani noin sun kiihkeet avautumiset? ;D

Oot sä koskaan miettiny, miten terveiden roolimallin puuttuminen vaikuttaa lapsen kehitykseen?
Riquman1990: Miten määrittelet "terveen roolimallin" ja miksi juuri siten?

Ja miksi et ole valmis kieltämään adoptiota niiltä heteroilta jotka eivät voi luonnollisista syistä saada lapsia?

Kommenttia muokattu: 07.01.2013 klo 20:12
En kutsuisi yhtä ainoata avaustani erityisen kiihkeäksi, korkeintaan uteliaaksi. Sinun viestisi olivat rivoja alusta loppuun.

"Oot sä koskaan miettiny, miten terveiden roolimallin puuttuminen vaikuttaa lapsen kehitykseen?"

Yrität kai vihjata etteivät homot ole normaaleja vai? Hassua, sillä lähes kaikki meistä ovat varmaan saaneet "terveen roolimallin" heterovanhemmiltamme? Vai olemmeko sittenkään? Mutta mitä se sitten kertoo heterojen vanhemmuustaidoista?

Tai ehkä asia on niin kuin jo yleisesti tiedetään ja asiantuntijoiden taholta muistutetaan, ettei vanhemman sukupuolisella suuntauksella ole laadullista vaikutusta lapsen kehitykseen.

Kommenttia muokattu: 07.01.2013 klo 20:34
Ilmeisesti sä suorastaan halusit rivoi viestei, koska sä suorastaan kerjäsit niitä muistuttamalla sun aiemmista rivoista viesteistä. Sitä saa mitä tilaa.

Homous on samanlainen taipumus ku alkoholismi, vaikkei homoudesta sinällään ookaan mitään haittaa. Geeneistä sekin tulee. Se ei silti tarkota, et se ois hyväksyttävä perhemalli. Lapselta puuttuu terveet roolimalli, isä ja äiti.
Jaaha Riquman, mitäs sitten, kun lapsi kutsuu molempia vanhempiaan äideiksi (tai isiksi)? Korjaisitko hänelle, että ei se ole sinun äitisi tai isäsi?
Ei, homoseksuaalisuus ei ole samanlainen taipumus kuin alkoholismi. Homoseksuaalisuus on paremminkin samankaltainen taipumus kuin vaikkapa vasenkätisyys. Vasenkätiselle ihmiselle on luontevampaa käyttää vasenta kättään kuin oikeaa kättään. Homoseksuaalinen ihminen kiinnostuu omaa sukupuoltaan edustavasta henkilöstä siinä missä heteroseksuaalinen ns. vastakkaista sukupuolta olevasta henkilöstä.

Riquman1990, mainitsemasi alkoholismi taipumuksena on verrattavissa vaikkapa sairaalloiseen ja pakottavaan seksinhimoon, täysin sukupuolesta riippumatta.

Riquman1990, et vieläkään kertonut sitä, miksi määrittelet "terveen roolimallin" siten kuin määrittelet (ilmeisesti "äidiksi ja isäksi").
Alkoholismihan on sairaus, ei ihmisen piirre. Vertailet homoutta sairauteen, mutta olet valmis makaamaan homojen kanssa. Sanot ettei homoudessa ole mitään vikaa ja silti sanot ettei homo- tai lesbovanhemman roolimalli ole "terve".

"Terveeseen" roolimalliin sitä ollaan kasvettu, juu.

Täytyy sanoa, että vaikkeivät heterovanhemmat täydellisiä olekaan, niin onneksi kaikki eivät ole samanlaisia.

Kommenttia muokattu: 07.01.2013 klo 22:16
Onks käsite biseksuaalisuus herralle tuttu? Bissukat nyt yleensäkin voi maata kenen kanssa tahansa. Ei pidä aina ottaa itteensä kaikkee, mitä sanotaan.

Homous on taipumus. Alkoholismi on taipumus. Vasenkätisyys on taipumus. Jos on päättäny toteuttaa taipumustaan, ei voi saada lapsii. Ei sillä, et homouden toteuttamisessa jotain pahaa ois, mut se on valintakysymys.

Lapsella kuuluu olla tasapainonen koti, isä ja äiti. Ei mitään marginaaliperhettä.
"Bissukat nyt yleensäkin voi maata kenen kanssa tahansa."

Höpö höpö.
Mutta millä perusteella kahden samaa sukupuolta olevan vanhemmoima perhe ei olisi tasapainoisuudessaan yhdenvertainen naisen ja miehen vanhemmoimaan perheeseen?
"Mutta millä perusteella kahden samaa sukupuolta olevan vanhemmoima perhe ei olisi tasapainoisuudessaan yhdenvertainen naisen ja miehen vanhemmoimaan perheeseen?"

Viimekädessä siitä syystä, ettei se vastaa Riqumanin henkilökohtaista käsitystä tasapainoisesta perheestä, vaikkei tälle todellisuudessa olekaan mitään oikeata näyttöä.
"Höpö höpö."

Sitähän se nimen omaan tarkottaa.

"Viimekädessä siitä syystä, ettei se vastaa Riqumanin henkilökohtaista käsitystä tasapainoisesta perheestä, vaikkei tälle todellisuudessa olekaan mitään oikeata näyttöä."

Ja koska homoparit vastaa Homopalleroisen henkilökohtasta perhekäsitystä, niin sen täytyy olla ainoo oikee - myös meidän muiden mielestä. Aivan. Näinhän se menee.
  • 38 / 76
  • hankalaihminen
  • 7.1.2013 23:29
Voisko "tasapainoisen kodin" ja "terveiden roolimallien" penääjä kerrankin selittää, mitä ne tarkoittavat, ja miksi mies- tai naispari ei voi missään nimessä tarjota kumpaakaan. Selitä nyt kunnolla, mikä on se kauhea asia mikä lapsen psyykelle tällaisessä perheessä tapahtuu. Äläkä vastaa että niitä kiusataan, silloin pitää opettaa kiusaajille että kiusaaminen on noloa. Entäs sitten se, että lukemani mukaan (oliskohan teos ollut Sateenkaariperheet ja hyvinvointi) Suomessa sateenkaariperheen lapsia kasvaa paljon myös kolmi- ja neliapilaperheissä. Jos äiti ja isä, yksi kappale kutakin, on hyvän elämän tae, niin eikö kaksi äitiä ja kaksi isää ole ihan jättipotti?

Minäkin olen biseksuaali, enkä kyllä voi, pysty, saati halua maata kenen kanssa tahansa. Jänskä juttu.
Minä en ole missään vaiheessa sanonut, että sateenkaariperheet ovat ainoita hyväksyttäviä perhemalleja. Älä yritä alentaa minua tasollesi.

Kommenttia muokattu: 07.01.2013 klo 23:49
Mut koska homot kannattaa homoadoptioo ja vaatii saada adoptoida lapsii, täytyy yhteiskunnan tietenkin suostuu sellaseen?

Oliks vielä muita vaatimuksii?
Eräs tietty nimimerkki on mussuttanut nyt yli kaksi (2) vuotta siitä, kuinka kaameaa on, että homot ja lesbot adoptoivat lapsia tai että me toimimme vanhempina. Mussutuksen aikana eräs tuntemani miespari on hoitanut ja kasvattanut lapsiaan, joista kaksi vanhinta on kirjoittanut ylioppilaiksi, aloittaneet opiskelun Helsingin ja Turun yliopistoissa ja ehtivät varmaan valmistuakin mussutuksen yhä jatkuessa.

Mussuttajanimimerkin kommentit eivät ole tähän mennessä kertoneet mitään homoista ja lesboista, ainoastaan nimimerkin tietämättömyydestä ja omaksutuista ennakkoluuloista. En ota sen kummemmin kantaa siihen, mistä nimimerkin viimeaikaiset fanaattiset ja typerät kommentit johtuvat, sillä hänen on tietenkin itse ratkaistava ongelmansa.

Kommenttia muokattu: 07.01.2013 klo 23:54
Ja mitään näyttöö tän "erään sun tunteman miesparin" olemassaolosta ei tietenkään tarvii esittää.
Ja sitä paitsi tietyt homoadoption perään mussuttavat nimimerkit täällä ei oo esittänyt minkäänlaista näyttöö siitä, miten niiden haikeilemat isättömät ja äidittömät perheet vaikuttaa lasten psyykkiseen kehitykseen ja ennen kaikkee siihen, onks näillä sateenkaariperheissä kasvaneilla lapsilla koskaan ollu kaipuuta selvittää, kuka niiden isä tai äiti on.

Eihän sitä turhaan tarvi lapsen edusta välittää. Kunhan vaan homot saa adoptoida.

"Mä haluun, mä haluun, mä haluun, yhyy!"
  • 44 / 76
  • hankalaihminen
  • 8.1.2013 0:30
Lapsen etu on se, että lähipiiri ja yhteiskunta hyväksyvät hänen perheensä. Esimerkiksi homoparin sijaislapsena asuvan lapsen etu (näitäkin olen kuullut Suomessa olevan, kertokaa joku jos tiedätte enemmän) voisi olla se, että hänen sijaisvanhempansa voisivat hänet adoptoida jossain vaiheessa. Nykytilanteessa se ei ole mahdollista, koska kyse olisi perheen ulkopuolisesta adoptiosta. Turha sitäpaitsi väittää, ettei mitään todisteita sateenkaariperheen lasten voinnista olisi ikinä esitetty. Niitä tutkimuksia löytyy ihan itsekin kunhan vaan viitsii vähän etsiä.

Jos et halua sateenkaariperhettä, älä perusta sellaista. Jos et tykkää homoavioliitosta, älä mene naimisiin kenenkään homon kanssa. Näillä pääsee pitkälle, itse olen noudattanut samaa periaatetta esim. päihteiden käytön tai abortin kanssa.
Riquman1990: Puhut kovasti ns. kriittiseen ja halventavaankin sävyyn "homojen adoptiosta" tuossa viimeisimmässä puheenvuorossasi. Vetoat lapsen etuun, yksilöimättä sitä suurestikaan.

Ei ihmisellä taida olla sellaista esittämääsi sisäänrakennettua äidin- tai isänkaipuuta. Toki ihminen on utelias eläin, ja siihen piirteeseen kuuluu vastausten etsiminen. Ennemminkin kuulostaa siltä, että tällaisissa kaipuu-tapauksissa se kaipuu on valjastettu tai valjastunut muun levottomuuden tai etsimisen purkautumispaikaksi, olematta kuitenkaan itse kaipuun lähde.

Kokonaan eri asia on syystä tai toisesta katkennut jo syntymään ehtinyt ihmissuhde. Sellaisen katkeaminen etenkin herkässä iässä vaikuttaa varmasti kehitykseen. Ja se on kokonaan toinen tarinansa. Itse lähtökohtaisesti näen lapsen synnyttäneen äidin olennaisimpana suhteena tässä. Sen jälkeen tulevat kaikki muut syntymän jälkeen alkaneet suhteet.

Ja Riquman1990, mitä tulee erilaisiin perheisiin... niin jos elämänpiirisi olisi laajempi, niin näkisit sellaisia olevan aika paljon.
On aika tekopyhää väittää homoadoption olevan itsekästä, jos on itse kerran varaamassa adoptiota heterojen etuoikeudeksi sillä perusteella, että sellainen pari voi tahtomattaankin siittää lapsen.

Ei tuollaisessa ole kyse mistään lapsen edusta, vaan homovastaisuudesta ja heteroseksismistä. "Ongelmana" halutaan väkisin nähdä vanhempien homoseksuaalisuus, mikä tunnustetaan epäkorrektiksi, joten sitä yritetään peitellä ylentämällä heteroja - ja samalla ammutaan itseään nilkkaan kun homoja vihjaillaan sairaiksi ja tasapainottomiksi.

Homofobia tosiaan kulkee käsi kädessä tyhmyyden kanssa, sen olen huomannut. Onneksi kuitenkin on ihmisestä itsestään kiinni, kuinka hän suhtautuu erilaisuuteen ja moninaisuuteen elämässä.

On itsekästä ja lapsien edun vastaista olla ottamatta huomioon homoadoptiosta saatuja yksiselitteisen positiivisia tutkimustuloksia, joista voi ihan itse ottaa selkoa tyhjänpanttina sepittäjänä passauttamisen sijaan.

Ja turha vastailla, että homoista yritetään tutkimuksilla vääntää lapsen edun kannalta parempia. Se ei pidä paikkaansa. Täällä on 1-2 nimimerkkiä yrittänyt tekaista vastakkainasettelua heteroiden ja homojen välille, koska pitävät homoja alempiarvoisina.
Mitä enemmän vastustetaan, sitä enemmän tulee mieleen se seikka, miksi vastustetaan, kuin mitä vastustetaan. Rqimies on huudellut sutta täällä jo aika pitkään, trollirajat ylittäen kaikilla mittapuilla (homotutka ja Gayger–Küller -mittari).
Mistä (perhe?)taustoista moinen kaipuu "normaaliin" johtuu, joku keittiöpsykologi voisi ihmetellä, jos jaksaisi.
Eli teillä siis toisin sanoen ei oo esittää mitään näyttöö siitä, miten homoadptio ja sen mukanaan tuoma isän- tai äidinpuute vaikuttaa lapseen?

Jokanen ajatteleva ihminen varmasti tajuu sen, et suurin osa lapsista haluu selvittää omat juurensa, jos esim. sattuu oleen adoptiolapsi tai pelkästän äidin kanssa kanssa kasvanu lapsi, jonka isä ei oo tiedossa. Homoadptio on siks hyvin hyvin itsekästä oman edun tavotteluu. Todistaa vaan sen, miten sairas ja mädännäinen elämäntapa länsimaissa. Ja me yritetään opettaa muslimeita länsimaisille tavoille... hah hah hah! :D :D :D Parempi ois opettaa meidät islamilaisille tavoille, koska omaa kulttuurii meillä ei enää oo - tai se kääntyy meitä vastaan. Eiks Roomakin kaatunu tällaseen?

Tässä on teille länsimaisen kulttuurin tuotteille:

http://yle.fi/uutiset/isattomyys_jattaa_aukon_lapsen_sisimpaan/5737213

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomessa+on+kasvamassa+is%C3%A4tt%C3%B6mien+poikien+sukupolvi/1135247428585

On surullista saada tietää, jos jollain ei oo isää - mut sehän ei homoi hetkauta!

Miten te muuten selitätte sen, et LASTEN oikeuksien sopimuksen perusteella LAPSELLA on oikeus isään ja äitiin?

Mä suostun kannattaan homoadoptioo sinä päivänä, kun joku aukottomasti selittää mulle, miks homojen pitäs saada lapsii, jos niille ei luonnostaankaan sellasii synny. Ainoo selitys taitaa olla pelkkä halu saada lapsii. Kaikkee saa haluta, mut kaikkee ei tarvi saada. Lapsi ei oo mikään homojen leikkikalu.

Miehen ja naisen tehtävä on lisääntyy ja täyttää tää maa, ei muiden.

Kommenttia muokattu: 08.01.2013 klo 15:53
Tuo Riqumanin viimeisin roskaviesti on kyllä sellainen liuta fanaattista paskaa, että hiljaiseksi melkein vetää.

Lue smo:n kommentti uudelleen ja ajattele samaan aikaan. Ehkä sitten ymmärrät että esim. isättömyys on juuri niin vaikea asia kuin sen antaa olla tai muut siitä tekevät. Tosiasia on, ettei olemattomasta saa tehtyä ongelmaa muuten kuin väkisin.

Homoadoptiossa ei ole mitään itsekästä. Lapsi ei menetä siinä mitään, etkä sinä mahda sille yhtikäs mitään.

Lasten oikeuksien sopimuksessa ei puhuta yhtikäs mitään vanhempien sukupuolista, koska perheitä on erilaisia - tuollaisista homofobeista huolimatta.

Ihmiset lisääntyvät niin kuin lisääntyvät ja sellaiset aikuiset huolehtivat jälkikasvusta, jotka sen osaavat. Sinä et siitä päätä.

Tee itsellesi palvelus ja ole jo hiljaa.
Homopallero, tuki jo turpas!

Sä et selvästikään tajunnu mun viestin pointti. Olisit lukenu ne artikkelit etkä taas suuna päänä möykänny mielipiteitäs.

Kommenttia muokattu: 08.01.2013 klo 16:49
Sinä et tajua koko vanhemmuuden pointtia. Etkä ymmärtänyt miljoonatta kertaa antamaani samaa vastaustakaan.

Ja siivoa suusi.

Kommenttia muokattu: 08.01.2013 klo 16:54
Homopalleron kannattas varmaan kattoo ohjelma Kadonneen jäljillä. Siinä on aika paljon isättömii lapsii, jotka etii isäänsä. Me sen jälkeen sanoon niille toi, minkä sä sanoit tossa edellisessä viestissäs. Ja häpee omaa moukkamaisuuttas ja typeryyttäs!
Kuten sanoin, isättömyyden ongelmallisuus johtuu ulkoisista syistä. Se ei tarkoita sitä, että homoadoptiossa olisi jotain vikaa. Toisin väittää homofobinen, rääväsuinen ja typerä moukka.

Kommenttia muokattu: 08.01.2013 klo 17:02
Mee sanoon toi niille ihmisille.

Voiks noin typerää ihmistä tosiaan olla?

Ehkä elämä opettaa. Sun ikäsenä mäkin kannatin homoadoptioo ja kaikkee sitä suvaitsevaisuusroskaa, mitä säkin edustat.

Kommenttia muokattu: 08.01.2013 klo 17:02
Alan miettiä samaa. Isättömät lapset ovat aivan normaaleja. Yhteiskunta ja toiset ihmiset voivat halutessaan aiheuttaa heille pahaa oloa. Jos ihmisellä ei ole koskaan ollut isää ei hän itsenäisesti opi sellaista kaipaamaan, siihen tarvitaan muita ja suvaitsemattomuutta. Se on todellisuutta. Se ei tarkoita sitä, että isättömyys itsessään on haitallinen asia. Niin se vain on, ymmärrätkö?

Ehkä elämä opettaa tosiaan - ajattelemaan boksin ulkopuolelta ja hyväksymään erilaisuuden sen sijaan että siitä tehdään aina haitta. Isättömyys ei maailmasta poistu homoadoptiota vastustamalla.

Kommenttia muokattu: 08.01.2013 klo 17:37
Riquman1990: Samaa sukupuolta olevien aikuisten vanhemmoimissa perheissä elävistä lapsista on tietoa. Ja sitä tietoa on vertailtu miehen ja naisen vanhemmoimissa perheissä eläviin lapsiin. Näyttöä siis on. Nuo linkeissäsi kuvatut isättömyydet ovat luonteeltaa toisenlaisia. Ihmisellä ei ole "sisäänrakennettua" isänkaipuuta tai äidinkaipuuta, mutta katkennut ihmissuhde voi aiheuttaa ongelmia.

Jos Riqumanin ikä on tuo noin 22, niin siinä iässä minä suhtauduin kriittisesti adoptioon samaa sukupuolta olevan parin vanhemmointiin. Nykyisin suhtautumiseni on aika tavalla myönteisempi.
Väärin. Isän kaipuu lähtee ihmisen sisältä, ei ulkopuolelta.

Tässä ei oo kyse erilaisuuden hyväksymisestä. Tässä on kyse siitä, pitääks hyväksyy sairas ja poikkeeva perhemalli. Yhteiskunnassa pitäs pyrkii normaaleihin, terveisiin perhearvoihin.

Jokaisella on halu selvittää omat juurensa, vaikkei sulla ilmeisesti sellasta tarvetta oiskaan.
Tässä ovat vastakkain asiaa tutkineiden ammattilaisten ja täysin amatöörin nettihäirikön sanat. Kumpikohan painaa enemmän?

Kaikki mitä minä ja smo olemme kirjoittaneet homoadoptiosta ja isyydestä perustuu empiirisellä tutkimuksella saatuun yleistettävään tietoon, jonka voi tarkistaa jos kiinnostaa tietää asioista jotain ennen kuin kutsuu toisia sairaiksi siksi, että he ovat erilaisia.

Surullista, että joku ei osaa päästä yli toisten ihmisten sukupuolisesta suuntautumisesta ja perheistä. Siinä tekee itsestään myrkkyä ympäristölleen, olemalla sairas homofobi.

Kommenttia muokattu: 08.01.2013 klo 18:29
Tekös niitä ammattilaisii ootte? ;D Teidän sana painaakin tosi paljon...

Surullista, jos jotkut homofoobeiks kaikki, jotka on niiden kanssa eri mieltä.
Leiki vain lukihäiriöistä, jos et enää muuta keksi. Itse et hyväksy mitään eriävää mielipidettä, tai erota mielipiteitä faktoista, mitkä sinulla ei ole koskaan hallussa. Puhut mielummin törkyä kuin nielet omat naurettavat virheesi ja vilppisi. Äläkä vastaa tähän viestiin tai tyrkyttele penistäsi minulle enää jatkossa.
Älä sitten ite lähde mukaan leikkiin, mitä sä et kestä. Pikku neuvo.

"Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön".
Voi elämän kevät... Riquman, pidä se nyt vaan siellä housuissasi. End of discussion.
Sä et stten vieläkään osaa lopettaa ja pitää housui jalassa?
Meillä lapsi on ihmetellyt vasta sitä, että miksi naapurin lapsella ei ole kahta äitiä vaan vain yksi. "Missä se toinen äiti sitten on?" Isäkysymykset tulevat sitten varmasti aikanaan, eiköhän niistä selvitä.

Sellaista muistan lukeneeni jostakin, että ns. sateenkaariperheiden lapsille kerrotaan poikkeuksellisen hyvin omasta alkuperästä (olisiko ollut verrattuna lahjasoluja käyttäviin heteroihin tai yh-vanhempiin.), koska vanhemmat eivät voi "esittää" molemmat biologisia vanhempia ja jättää kertomatta lapselle, että tuo ei muuten olekaan biologisesti isäsi/äitisi.
"Meillä lapsi on ihmetellyt vasta sitä, että miksi naapurin lapsella ei ole kahta äitiä vaan vain yksi."

No niin. Täähän sen todistaa. Lapsi kyselee, miks sillä on yhden äidin ja yhden isän asemasta kaks äitii.
Niin kyselee, koska naapurin perhe on erilainen, luulisi sen olevan varsin selvää. Kunhan vaan ei tule ilkeätä namusetää, joka murskaa draconflyn lapsen maailman homofobiallaan.

Riquman, END OF DISCUSSION.
Mä vastasinkin Draconflylle, en sulle.

Koitas nyt pitää teinihormonit kurissa ja housut jalassa, ettei joku ilkee namusetä hermostu.
Ei, vaan mitä tälle "toiselle äidille" on tapahtunut. Hän siis lähti, tietysti, siitä olettamuksesta, että kaikilla kuuluu olla kaksi äitiä. Isästä hän ei ole vielä puhunut sanaakaan.
Tietysti. Kyllä kaikkiin kysymyksiin vastataan, myös niihin oman alkuperän ihmettelyihin. Ja luovuttajasta kerromme varmasti kaiken, mikä on tiedossa, kun sen aika tulee. 18-vuotiaanahan hän saa luovuttajan henkilöllisyyden selville halutessan. Ja tietysti tuemme lasta, jos hän päättää isänsä etsiä.
Lapsilla, kaikilla lapsilla, on kyselyikä, jolloin yleensä kysellään ja ihmetellään kaikenlaista maan ja avaruuden väliltä. Ensimmäinen kyselyikä alkaa siinä 3-4 ikävuoden tienoilla ja hiipuu hiljalleen kun lähestytään kouluikää ja kymmentä ikävuotta.
Kyselyikä on normaalia lapsen kehitystä.Joillakin kyselyikä ei pääty koskaan ja sitä silloin kutsutaan "kriittisyydeks'".
Mä vastasinkin Draconflylle, en sulle.

Koitas nyt pitää teinihormonit kurissa ja housut jalassa, ettei joku ilkee namusetä hermostu.

Riquman1990 • 08.01.2013 20:07

Jos joku käyttäytyy teininä ja naivina täällä niin se oot sinä.