Tutkijaryhmä uskoo löytäneensä "toistaiseksi uskottavimman" selityksen homoseksuaalisuudelle (juttukommentit)

 • 1 / 35
 • Janne87
 • 13.12.2012 17:48
En jaksa uskoa että homoseksualismi olisi perinnöllistä ennemmikin se johtuu liian voimakkaasta äiti hahmosta ja liian heikosta isän roolista pojan kasvatukseen tytöillä sitten toisin päin..p.s sen olen laittanut merkille että tietyissä sukunimeissä on ennemmän homoseksuaaleja kun muissa!
Sellainen kuin "homoseksualismi" ei varmaan ole perinnöllistä, mutta homoseksuaalinen suuntautuminen näyttäisi tämän valossa olevan.
 • 3 / 35
 • hankalaihminen
 • 13.12.2012 18:48
Janne, mikseivät sitten kaikki yksinhuoltajaäitien pojat ole homoseksuaaleja?

Mulle henkilökohtaisesti on aika samantekevää mistä homo/biseksuaalisuus johtuu, mutta onhan se kiva jos joskus voi vielä lyödä näille öyhöttäjille eteen kouriintuntuvia todisteita siitä etteivät homot päätä ryhtyä homoiksi ihan vaan anarkistisuuttaan.
 • 4 / 35
 • yx vajaa
 • 13.12.2012 18:51
Väitän että Virtanen sukunimeisissä on enemmän homoseksualismisyyttä kuin vaikka Nyblom sukunimeisissä!
 • 5 / 35
 • puppeliassi
 • 13.12.2012 19:32
joo ei homoseksuaalisuus ole mikään aate.

tosin fasistien on vaikeaa tajuta sitä.
 • 6 / 35
 • Homopallero
 • Homopallero
 • 13.12.2012 20:32
"Homoseksualismi". Siis kuinka tyhmä voi olla? Ja itse on päivästä toiseen sepittämässä omaa ideologiaansa siitä, kuinka homot ovat jotenkin viallisia. Mitä jos Janne Nousiainen, siis nimimerkki "Janne1987", rakentaisi maailmankuvansa jonkin muun kuin homojen alentamisen varaan. Ei niissä ihmisten seksimieltymyksissä loppujen lopuksi ole mitään niin ihmeellistä.
 • 7 / 35
 • Janne87
 • 13.12.2012 20:52
Janne, mikseivät sitten kaikki yksinhuoltajaäitien pojat ole homoseksuaaleja?

Se riippuu ihan vahvasta äiti suhteestä ei siittä onko yksinhuoltaja tai norm ydinperhe,, jos äiti on voimakas hahmo pojalle ja ylihuolehtivainen niin on toden näköistä että pojasta tulee homo. Sama myös lesboilla eli isän rooli tytön kasvatuksessa on liian maskullisen voimakas tai dominoiva yleensa armeija luutnanttien ja upseereiden tytöistä voi tulla lesboja kun isä hahmo on dominoiva ja yli maskullinen!
 • 8 / 35
 • Anonyymi
 • 13.12.2012 21:50
Olen sitten monella tapaa kieroutunut ja poiikkeava, kun minulla ei ollut holhoavaa, poikansa hameenhelmoihinsa kietaisevaa äitiä eikä arasti nurkissa hiipivää isää, joka ei ilman äidin siunausta uskaltanut mitään.

Ja sittenkin minusta kasvoi homo.
 • 9 / 35
 • Homopallero
 • Homopallero
 • 13.12.2012 22:02
Tai sitten:

Ihmisen sukupuoli-identiteetti ei ole niin yksitoikkoinen, että naiset ja miehet ovat toistensa vastakohtia ja homot naismiehiä ja lesbot miesnaisia. Tuolla tavalla sukupuolittuneesti ajattelee heteroseksisti. Ihan täyttä keittiöpsykologiaa koko roska.

Samalla voisi opetella kirjoittamaan edes oikeita sanoja ja jokseenkin kieliopillisesti, vaikka kirjoittaakin noin naurettavia typeryyksiä.
Samalla voisi opetella kirjoittamaan edes oikeita sanoja ja jokseenkin kieliopillisesti.


Tässä se homopalleron valikoiva suvaitsevaisuus juuri nähdään kaikki ihmiset eivät ole hänelle yhdenvertaisia jos olet ylipainoinen,lukihäiriöstä kärsivä,vammainen tai miehellä kasvaa partakarvat tai rintakarvat niin hamopalleron kaltaiset ihmiset eivät hyväksy näitä ihmisiä.
 • 11 / 35
 • Havainnoija
 • 13.12.2012 23:20
Kyseinen tutkimus kenties edistää tieteellisen tutkimuksen joitakin osa-alueita, mutta nyt olisi aika tutkia homofobisten kiihkouskovaisten aivotoimintaa, jotta koko maailmaa vaivaavat homofobit voidaan eheyttää normaaleiksi kansalaisiksi. En ole perehtynyt asiaan tarkemmin, mutta toivottavasti pian saadaan kehitettyä pilleri tai rokote, jotka ennaltaehkäisevät päässä tapahtuvaa vahingollista naksahdusta. Uskontopohjaisesta homofobiasta ja homohysteriasta kärsivien paniikkihäiriöihin tulisi luonnollisesti kehittää turvallinen mutta tehokas sedatiivi.
---
Pikainen tsekkaus vahvisti, että sukunimistä esimerkiksi Nousiainen ja Mäkinen ovat homojen ja lesbojen keskuudessa yleisempiä kuin vaikkapa Yli-Hankala tai Öörni. Ylihankalia löytyy noin muuten sangen runsaasti kristillisen median sivustoilta, mutta kyllä niitä näköjään välillä muillekin sivustoille putkahtaa.

Kommenttia muokattu: 14.12.2012 klo 00:36
 • 12 / 35
 • hankalaihminen
 • 14.12.2012 0:26
"Väitän että Virtanen sukunimeisissä on enemmän homoseksualismisyyttä kuin vaikka Nyblom sukunimeisissä!"

Nauratti niin, että asuintoveri tuli kysymään onko jokin vialla. Tuo Jannen "maskullinen" on myös aika veikeä uudissana.

Kysymykseeni ei vieläkään vastattu kunnolla. Jos yksinhuoltajaäidin pojalla ei koskaan ole ollut isää elämässään, tai isä on vaikka kuollut pojan ollessa pieni, niin silloinhan äiti on jo dominoiva koska isä on olematon. Nim. Yksinhuoltajaäidin kasvattama bi-nainen.
"poikien "feminisaatio" ja tyttöjen "maskulinisaatio" "

Perkele!

Tuo on niin kulttuurissa kiinni koko tuo kaksinapainen mask - fem systeemi ja sen liittäminen tähän.

Perkele uudestaan!

Ei se homojen feminiiniyys ja lesbojen maskuliinisuus lähde
*ollenkaan välttämättä*
sieltä teidän geeneistänne, arvon luonnontieteelliset tutkijat, vaan se mitä ajattelette asiasta etukäteen,
niin: se mitä ajattelette tästä asiasta etukäteen,
se muokkaa sitä mitä mieltä olette siitä mitä löydätte.

Kirosanoja paljon oikeasti ja kertakaikkiaan. Paljon on maailmassa tehtävää vielä.

Tuliko kenellekään missään vaiheessa mieleen että tämä mask - fem -juttu voisi olla jotenkin
"ennaltakirjoitettu" noihin tutkimustuloksiin -?

No miettikää joku jossain edes joskus! Yrittäkää!
Homohan on Mies, jota kiinnostaa Mies, jota kiinnostaa Mies.

Lesbohan on Nainen, jota kiinnostaa Nainen, jota kiinnostaa Nainen.

Hoteroseksualismi-oireyhtymästä kärsivillä, kuten Janne87:lla, on tunnetusti se kateusongelma miehekästä homo-miesparia kohtaan, kun hoterot on eri paria, eikä samaa paria niin hyvin kuin homomiehet tai lasbonaiset :P

Hoterothan ovat kovin usein "naisellisia", he ovat naisesta riippuvaisia ja he tuntevat olonsa omimmakseen, mieluisaksi tyttöjoukossa :P
Jälleen kerran nyt esitelty keskeneräinen tutkimus tuo mieleeni ajatuksen sen lähtöasetelmista taikka peruskysymyksestä. Vaikutelmaksi minulle tulee se, että tutkitaan siis mikä on mennyt vikaan, kun jostakin yksilöstä on tullut homoseksuaali. Epäilen edelleen, että homouden syyt karkaavat toistuvasti tutkijoiden tuloksista siksi, että on asetettu väärä kysymys. Tietenkin tässä kohden oma ajatteluni saattaa olla sattuneesta syystä rajoittunutta, mutta näin vain itsetykönäni mietin.

Ihmettelyni aihe on myöskin tutkijoiden aikainen esilletulo "pomppivien epi-merkkiensä" kanssa. Miksi tämä kiire? Olisivat jatkaneet rauhassa vielä sen puoli vuotta, mikä muka tarvitaan asian vahvistamiseen.

Pelottavaa tällaisten tulosten jatkokäytöstä on vaikkapa tunnistettujen "homosikiöiden" abortoiminen, jos merkkiaine löydettäisiin esimerkiksi lapsivedestä.

Odotan erittäin suurella kiinnostuksella muiden tieteilijöiden kannanottoja.

Oma toivomukseni on, että myös tämä teoria ja tutkimus pikaisesti unohdettaisiin.

Havainnoija esittää hyvä ehdotuksen. Miksi ei panostettaisi tutkimuksiin homoihin kohdistuvien ennakkoluulojen ja asenteiden syistä ja keksitä sellaiseen vastalääkettä. Maailma saattaisi olla huomattavasti onnellisempi paikka, jos tuota nimenomaista vaivaa voisi lääkitä kunnolla.
Homo-ongelmaisuuteen - siis asenneongelmaan homoutta kohtaan - tiedetään kyllä alkulähde ja lääkkeetkin. Alkulähde on esimerkiksi tietämättömyydessä, ymmärtämättömyydessä, sivistymättömyydessä ja ennakkoluuloihin perustuvissa virheellisissä kuvitelmissa. Lääkkeenä voisi toimia ystäväpiirissä olevat homot, lisäsivistyksen hankkiminen ja kriittinen ajattelu esimerkiksi uskontoon liittyviä tulkintoja kohtaan.

***

Minä käsitän, että elävien olentojen synnynnäiset ominaisuudet ovat kaikki tavalla tai toisella taustaltaan perinnöllisiä. Kaikki johtuu jostain. Myös ihmisen seksuaalinen suuntautuminen.

Oman ymmärrykseni mukaan tuossa ei ole lähtökohtana ollut se, että "mikä on mennyt vikaan", vaan lähdetty ratkomaan perinnöllisyyteen ja sitä kautta biologiaan liittyvää haastetta: homogeeniä ei ole löydetty, silti ilmiö näyttää olevan ainakin osittain perinnöllinen.

Oli seksuaalisen suuntautumisen määräytymisen tausta tarkemmin mikä hyvänsä, se tulee esiin ennemmin tai myöhemmin. Käsittääkseni tutkijoilla on melko iso hinku kartoittaa ihmisen perimä ja perinnöllisyyden toiminta täydellisesti.

Minusta tämä esitetty teoria vaikuttaa päällisin puolin järkeenkäyvältä, toki maallikon näkökulmasta. Eri asia on tietysti, onko havainto todella oikea ja toimivatko perinnöllisyyden mekanismit todella juuri noin. Siksi asiaa pitää selvittää edelleen - ja tietysti tieteellisesti haastaa tuota käsitystä riittävästi.

En tiedä ennakkotulosten julkaisemisen kiireen todellista syytä, mutta minulla on ounastus siitä, että noiden asioiden kanssa askarrellaan muuallakin ja halutaan "varata" löytö itselle, kun koetaan oltavan riittävän pitkällä. Nykyään kilpailu on levinnyt niin kaikkialle, että kilpajuoksun voittaminen on maalina tutkimustyössäkin.

Minusta on muutenkin hyvä, että keskeneräisistäkin tutkimustuloksista kerrotaan, koska se mahdollistaa asiasta kiinnostuneiden tutkijaryhmän ulkopuolisten ihmisten "mukanaolon". Minusta tutkiminen on parempaa läpinäkyvänä, vähän kuin politiikkakin.

Tätäkin löytöä voidaan tietysti käyttää väärin, jos se nyt todella on pitävä löytö. Ja jos ei tätä, niin seuraavaa, jos se on pitävä. Ei ole epäilystäkään, etteikö seksuaalisen suuntautumisen vaihtelun syytä tai syitä todella vielä löydetä.

Mikäli tämä teoria ja tutkimus osuu todistetusti oikeaan, toivon että se helpottaa homo-ongelmaisia ihmisiä ymmärtämään paremmin seksuaalisen suuntautumisen määräytymisen taustoja.

Lähtökohtaisesti minua kiinnostaa se, miksi olen mitä olen. Haluan tietää myös selityksen homoseksuaalisuudelle - ja heteroseksuaalisuudelle. Se, että homoseksuaalisuuden mysteeri ratkaistaan, auttaa varmasti ymmärtämään paremmin myös heteroseksuaalisuutta ja seksuaalisuutta ylipäätään.

Muistan yhä sen elämyksen ala-asteelta kun hahmotin ensi kertaa biologian tunnilla suunnilleen perinnöllisyyden toiminnan; ymmärsin syyn miksi joillakin on ruskeat silmät, mutta meidän perheessä kaikki ovat sinisilmäisiä. Ja pian hahmotin sen, miksi on olemassa eri eläinlajeja. Ja että ihminenkin on yksi eläinlajeista.

Kommenttia muokattu: 14.12.2012 klo 07:55
Kaikki me ollaan eläimiä, näinhän se on.
Vastaukset joka ikiseen tautiin, sairauteen, oireyhtymään, ja samoin tein luonteenpiirteisiin ja makuasioihin voidaan mahdollisesti, ehkä jopa todennäköisesti, saada geenitutkimuksen kautta, kunhan tutkitaan.
Ja kunhan tutkitaan kaikessa rauhassa.

Luonnontieteellisen tutkimuksen olisi samalla, tutkimisten edetessä, hyvä välillä pohtia omien johtopäätöstensä perustoja.
Tai ei, ei välttämättä pohtia itse, vaan avata korvat ja mieli sille että joku muu aika ajoin saisi kyseenalaistaa tieteellisten tulosten objektiivisuuden.
Sellaista, objektiivisuutta siis, ei kovin usein ole, vaan tulokset suhteutuvat oman kulttuurin, oman ajan, paikan ja ympäristön merkitysyhteyksiin, ennakko-oletuksiin - ja myös, lopulta, ihan luuloihinkin. Luulemiset ajoittain ohjaavat sitä mitä yleensä lähdetään tutkimaan, ja hypoteesit ohjaavat tuloksia.

Kun ajattelen itseäni, ja kun ajattelen vaikkapa JuhaniV:tä tai smota, jotka tiedän, siis en ollenkaan tunne, mutta tiedän teidät, minun on naurettavaa ajatella että tässä olisi joukko sellaisia ihmisiä jotka ovat homoja koska sikiövaiheessa olisi tapahtunut "feminisaatio".

Ihan totta. Sikiön "feminisaatio"... Toivottavasti tämä tutkimusryhmä saa asiallista palautetta myös muualta kuin omimman tieteenalansa parista ja tutkimushankkeeseen liitettäisiin seminaari tieteellisen tutkimusten kulttuurisidonnaisuudesta.

Sitten voisi vähän turvallisempi olo sinä päivänä kun seksuaalisuuksien kirjo mahdollisesti löydetään ja kartoitetaan geeneistä - ja osa maailmaa lähtee puuhaamaan geenimanipulaatioita.

Kommenttia muokattu: 14.12.2012 klo 13:04

Kommenttia muokattu: 14.12.2012 klo 13:05
Tuosta Rokkihomon feminisaatio-ajatuksesta sain hyvät naurut. En todellakaan osaa mieltää itseäni tuon teorian kautta. En edes osaa kunnollista ja aitoa homon ranneliikettä, vaikka ukkoni on koettanut sitä minulle opettaa.

Tosi hyviä feminisaation epä-esimerkkejä löytyy vaikka millä mitalla. Yritetään ajatella vaikka joitakin karhumaisia homomiehiä.

Tietenkin virhettä voi aiheutua käsitteen erilaisista tulkinnoista.
Niin tuo feminisaatio tai maskulinisaatio sikiöllä näkyy olevan tuon tutkimusryhmän ajatus eli aivoitus.

Aika ajoin syytetään esimerkiksi humanistista sukupuolentutkimusta todellisuudesta vieraantuneeksi ja "turhaksi" tutkimukseksi.

Mutta sikiön feminisaatio tai maskulinisaatio, huh...
Tekisi hyvää tuollekin tutkimusryhmälle lähteä välillä ulos sieltä laboratorioista, hengittää kaikessa rauhassa raitista ilmaa, ja vaihtaa ajatuksia ihan muidenkin ihmisten kuin toistensa kanssa.
En puolustele tutkimusta, tuloksista raportoinita tai käytettyjä sanavalintoja.

Itse ajattelen kuitenkin niin, että "feminisaatiolla" viitataan tässä nimenomaan niihin asioihin, joilla on vaikutusta suvunjatkamiseen liittyvään toimintaan, käytännössä kai asioihin, joita kuvataan seksuaalisena suuntautumisena. Miespuolisen mielenkiinto kohdistuu siten kuin useimmiten naisilla. Kyse ei välttämättä ole vaikutuksesta kaikkeen sukupuolisuutta edustavaan.

Tulipa näissäkin kommenteissa esiin sukupuolistereotypiat.

Kommenttia muokattu: 15.12.2012 klo 16:02
Rokkihomo: Ne ovat lääketieteellisiä termejä. Esimerkiksi tyttösikiön maskulinisaatio on termi, joka löytyy mm. joidenkin lääkkeaineiden (androgeenit eli mieshormonit) sivuvaikutuksista.

Kommenttia muokattu: 15.12.2012 klo 18:23
No onko täällä lääketieteilijöitä? Mitä tarkoittaa tyttösikiön maskulinisaatio?
Oikeastaan mitä vain siihen asti, että XX-sikiö näyttää ulkoisesti poikasikiöltä sukupuolielimineen. Käsittääkseni tässä jutussa oli ideana, että tyttösikiöille kehittyy jollakin tavoin "miehen aivot", jos hän altistuu liialle testosteronille aivojen kehittyessä ja päinvastoin käy poikasikiöille.

Voiko tuo vaikuttaa jotenkin seksuaaliseen suuntautumiseen, siitä ehkä saadaa lähivuosina kuulla lisää.

Kommenttia muokattu: 16.12.2012 klo 18:00
 • 25 / 35
 • def, dumb & blonde
 • 16.12.2012 18:06
Sikiön feminisaatio tai maskulinisaatio lienee ihan päteviä lääketieteellisiä termejä. Tosin en ole lääkäri, vaikka joskut tuotakin tuli leikittyä. "Ranneliikehtely" tai "homojen karhumaisuus" eivät käsittääkseeni ole synnynäisiä ominaisuuksia...? Tai selkokielellä kuten Lagy Gaga sen laittaa "Born This Way", vaan pikemminkin Gloria Gaynorin tulkintana "I am What I am".

Biologialla lienee jonkin merkitystä sillä, millainen yksilöstä kehittyy, se luo ikäänkuin kehykset. Biologiaa suurempi merkitys lienee kulttuurilla ja sosiaalisella vuorovaikutuksella.
"että XX-sikiö näyttää ulkoisesti poikasikiöltä sukupuolielimineen".

Tuo kuulostaa minun aivokuoressani aivan "väärän sukupuolen kehoon" kehittymiseltä.

Jos näin, niin onhan se nyt eri asia kuin homoseksuaalisuuden "toistaiseksi uskottavin" selitys -?!
Se oli toinen ääripää. Toinen ääripää voisi olla vaikkapa sellainen aivojen kehitys, mikä saa yksilön tai tuntemaa vetoa "väärään" sukupuoleen. Väärään siis siinä mielessä, että toisen sukupuoli on lisääntymisen kannalta väärä.
Tuolla tutkijaryhmällä ei tunnu olevan selitystä, eikä kannanottoa biseksuaalisuuteen, eli mikä tuolla heidän "uskomallaan" teoriallaan saa aikaan sen, että jotkut ihmiset ovatkin seksuaalisesti kiinnostuneita molemmistakin sukupuolista, eivätkä vain ainoastaan yhdestä sukupuolesta, kuten homot, lesbot ja heterot ovat.

Tutkimuksessa olisi hyvä ottaa kantaa, osoittaa biseksuaalisuudellekin selitys, sillä sehän eroaa merkittävästi homoseksuaalisuudesta ja heteroseksuaalisuudesta, ihan omintakeiseksi suuntauksekseen.

Eli tapahtuuko biseksuaaleille jokin femmaskunisaatio?

Vielä sitten, tavallaan, isompi asia ovat trans-seksuaalit ja trans-ihmiset. Heillähän on joko seksuaalista halua olla naismainen tai sitten tunnetta siitä että kroppakin pitäisi olla toisen sukupuolen, kuin mitä se on. Silti trans-ihmisillä, "sukupuolenkorjaus"-hoidoista huolimatta heidän elimistönsä soluissa on jatkossakin yleensä syntymä-sukupuolensa kromosomit, eli joko naisen tai miehen, eli sitä "kupuolenkorjaus" ei muuta. Elimistöhän uusii liki koko kropan soluja koko ajan ja esim. koko ihomme solukko vaihtuu uusiksi soluiksi muutamien kuukausien syklissä. Myös sisuskalumme ja luittenkin solut uusitaan kropassa tietyllä aikasyklilä ja trans-ihmisilläkin uusiksi soluiksi tulee kromosomistoltaan niitä soluja, mitä syntymästä lähtien kroppa on ollut.

Mutta miten sukupuoli ja seksuaalis-emotionaaliset kiinnostukset sitten aivoissa ja muutenkin aistielimissämme menevät, miten se kaikki kemia toimii, kokonaisuutena, onkin kokonaisuutena vielä osin arvoitus...

... eli se kaikki, miten elimistössämme tulee ne kaikki tuntemukset, että esim. homo-mies haluaa olla mies ja homo-miehelle ei nainen, naismaisuus, naisen alastomuus, tai trans-ihmisen alastomuus, naisten sukupuoli-merkit, naisellisuuksia korostavat vaatteet saa aikaan yhtään mitään kiinnnostusta, vaan vain välinpitämättömyyttä tai vastenmielisyyttä. Ja heteroilla nuo asiat menevät sitten toisin. Ja biseksuaaleja kiinnostaa taas sitten "liki kaikki mikä liikkuu" (ja biseksuaaleille on kiinnostavaa trans-ihminen mekossa ja munilla, kun se sukupuoliroolien sekoitus taas homolle tai heterolle tuo mieleen vastenmielisyyttä, henkilökohtaisella kiinnostuksen tasolla - eli erona se, että esim. Miesten bileissä trans-esiintyjä on homo-miehelle vain ainoastaan hupaisa tai mahdollisesti kelvollisella lauluäänellä viihteellinen - tai jopa naisellisena vastenmielinen, muttei yhtään seksuaalinen, mutta biseksuaalit miehet kokenevat trans-esiintyjän myös eroottiseksi).

Kommenttia muokattu: 17.12.2012 klo 17:23
Ei kai homot sentään vastenmielisyyttä naisellisuutta kohtaan tunne (siis naisellisuutta naisissa, ei miehissä)?

Mutta tuo bi-kysymys on tosiaan mielenkiintoinen. Kuten sekin, että transihmiset tuntisivat kromosomiensa olevan vääriä, koska viimeinen pari on "vääränlainen". Sanoisin kyllä, että siinä vaiheessa on jo aika paljon ongelmia.
Askarruttaa edelleen mieltäni se, miksi tällaisella innolla tutkitaan juuri homoseksuaalisuutta, mutta ei niinkään mielestäni muita merkityksellisiä aiheita. Ehkä syynä on se, että homoseksuaalisuus tutkimuskohteena on nk. sisäsiisti aihe. Siitä voi kehitellä kaikenlaista pientä kivaa ja saada nimensä julkisuuteen jopa keskeneräisellä tutkimuksella.

Miksi ei tutkita samalla taikka enemmällä intensiteetillä vaikkapa psykopatiaa ja vakavia narsistisia persoonallisuuhäiriöitä? Se aihe ei ole missään mielessä sisäsiisti. Tulee eteen hyvinkin vakavia asioita, kuten sarjamurhaajia. Lisäksi tällä hetkellä tiedetään, ettei ole mitään terapiaa, joka voisi toimia psykopaattisen käytöksen saamisessa kontrolliin. Itseasiassa on merkkejä siitä, että kokeillut terapiat ovat haitallisia. Psykopaatti oppii pelaamaan omia pelejään vain entistä hienovaraisemmin ja muiden ihmisten kannalta vahingollisemmin. Psykopatian vahingollisuuden vuoksi tutkimusmäärärahoja tulisi ohjata enemmän siihen suuntaan ja jättää homot rauhaan.
Ja psykopatian tutkimus ei tuota tulokseksi kaupalliseen tuotteistukseen sopivia sisältöjä, joilla ihmisiä rahastettaisiin. Homoutta yritetään medikalisoida (määritellä sairaudeksi) edelleen innokkaasti siksi, että sillä on helppo rahastaa. Kirkkokin toimii asiassa tehokkaana markkinaorganisaationa.
Toi tutkimus on täys kopio aikaisemmasta tutkimuksesta jossa verrattiin miehen, naisen ja transnaisen aivoja toisiinsa. *pudistaa päätään*
Tunnen peritymistä huonosti vaikka DNAn kanssa on tullut työskentelyä silloin tällöin. Käsittääkseni nämä ovat kuitenkin kaksi eri asiaa, vaikka ne ovatkin aika samanlaisia.

Helsingin Sanomat (en lukenut alkuperäistä tutkimusta) kertoo DNA-koodeista jotka eivät koodiudu aminohapoiksi, mutta ovat silti tärkeitä solun toiminnalle koska ne kertovat solulle milloin aktivoida mikäkin geeni, vähän yksinkertaistettuna.

Epigenetiikka taas koskee muita (periytyviä tai periytymättömiä) solun ominaisuuksia jotka eivät johdu DNA:sta mutta vaikuttavat siihen miten solu toimii. Esim. solussa olevia proteiineja tai muita molekyylejä.

Niiden vaikutus on siis samanlainen, mutta ainakin periytyminen lienee aika erilainen. DNA periytyy varmaan paljon säännöllisemmin.

edit: typo

Kommenttia muokattu: 14.12.2013 klo 07:26