Amerikassa päätetään presidentinvaalien yhteydessä myös homojen oikeuksista (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Roskakuski
  • 6.11.2012 10:50
Hyvin kirjoitettu vaaleista homo-oikeuksien näkökulmasta. Vuoden 2004 vaalit olivat vielä jälki-Clinton-aikaa ja W:n vaalistategiaa kutsuttiin 3-G-kampanjaksi, Gays, Guns and God.

Tällä kertaa aktivisteilta jäi huonosta poliittisesta pelisilmästä johtuen huomaamatta että homo-oikeudet ovat ottaneet selkävoiton vastustajistaan. Romneyn kampanjan pääteema on ollut talous ja vaikka hänen aisaparinsa Paul Ryan on harras katolilainen ei homo-oikeuksia ole nostettu esille. Tämä kertoo mielipideilmaston muutoksesta myös republikaanien keskuudessa, homovastaisuudella ei enää kerätä ääniä.

Nyt on ehdolla ensimmäinen avoimesti homo senaattoriehdokas ja valituksi tullessaan hän tekee seuraa senaatin diesel-dykelle, Barbara Mikulskille ( http://www.mikulski.senate.gov/about/biography.cfm ), jonka lesbous on yleinen salaisuus.

Homo-äänestäjien gallup on sikäli harhaanjohtava että siinä tarkoitetaan kaikkia homo-äänestäjiä. Todelliset äänestäjät eli ne jotka tosiasiassa käyvät jättämässä äänensä on eri ryhmä ja siinä joukossa republikaanien kannatus on huomattavasti korkeampi. Demokraatteja kannattavat homon nukkuvat äänestyspäivänä pommiin republikaaneja useammin.

Vaikka Obama jäisikin yhden kauden presidentiksi ei hänellä ole mitään hävettävää homoille antamistaan lupauksista toisin kuin Clintonilla.
  • 2 / 5
  • puppeliassi
  • 6.11.2012 12:23
hyvä kirjoitus joo mutta en itse paljon laittaisi roskakuskin arvioille arvoa kun tyypin mukaan kokoomuksen ja rkp kannattajat ovat kaikkein yhteiskuntatietoisia, itse olen huomannut ja monet muutkin nuoret on samaa mieltä että nuorista joita ei kiinnosta politiikka äänestää kokkareita ja rkptä. ja ne joita kiinnostaa äänestää persuja vasemmistoa ja vihreitä.

mullakin on monta tuttua jotka opiskelevat ammattiin jonka tuntipalkka on alle 10 e ja joitakin jotka ovat töissä alle 10 e ja äänestävät kok ja rkp. tosi järkevää. sarkasmi.

toivon mukaan kapitalistifasitien kannatus tippuu seuraavissa vaaleissa, kaitaisjugendin johdon kaapistaulostulon johdosta. eikä katainen ole sanonut mitään vastaan jugendinsa johdolle, eli kannatusta löytyy.

sellasia on oikeisto, kapitalisti-fasisteja kaikki
  • 4 / 5
  • Havainnoija
  • 6.11.2012 15:47
Yhdysvalloissa sanomalehdet ovat perinteisesti ilmoittaneet lukijoilleen kumman pääehdokkaan kannalle vaaleissa asettuvat.
Esimerkiksi New York Times on ilmoittanut kannattavansa Barack Obamaa.

Nyt on käynyt niin, että myös mormoniosavaltio Utahin suurin lehti Salt Lake Tribune ilmoittaa kannattavansa Obamaa.

SLT on pettynyt mm. Romneyn veljeilyyn teekutsuliikkeen ääri-ihmisten kanssa, sillä se saa kysymään, kuka Romney oikeastaan on.
Vakavampi seikka on se, että Romney ei ole suostunut kertomaan yksityiskohtaisesti poliittisesta ohjelmastaan, jossa muun muassa yhtä aikaa valtion velka vähenee ja kansalaisten verotaakka pienenee. Sairausvakuutusjärjestelmä Medicaresta Romney halusi ensin päästä kokonaan eroon eli köyhät kyykkyyn, mutta nyt hän haluaakin lakkauttaa siitä osan ja ehdottaa jotain palveluseteleitä eli selvät sävelet puuttuvat.

Obamasta lehti toteaa muun muassa, että presidentti on tehnyt hankalissa taloudellisissa oloissa hyvää työtä ja osoittanut todellista johtajuutta, joten hän ansaitsee toisen kauden. Romney ei ensimmäistäkään:

http://www.sltrib.com/sltrib/opinion/55019844-82/endorsement-romney-obama-president.html.csp