Orlando Cruz on ensimmäinen kaapista tullut tunnettu nyrkkeilijä (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Ossi Halme
  • 4.10.2012 23:24
Mielenkiinnolla odotan miten tämä yritetään saada merkityksettömäksi yksittäistapaukseksi. Nimittäin pomminvarmasti joissain homeisissa hillopurkkiryhmissä yritetään kovasti vakuutella, että taitoluistelijat ja uimahyppääjät on pilipaliurheijoita, kun eivät ole mitään äijälajeja. Nyt sitten varmaan nyrkkeilykin putoaa äijälajien listalta. "Ei se mitään oikeasti kovaa ole, kun on topatut hanskat kädessä".
Selailin illalla vielä muutamia alan sivustojen keskustelufoorumeita ja tähän uutiseen tulleita kommentteja. Eivät olleet kovin kannustavia. Joitain toki, mutta voittopuolisesti tämä tuntui järkyttäneen nyrkkeilyä seuraavien maailmaa.
  • 3 / 4
  • Onnellinen mies
  • 5.10.2012 11:11
Ei huolta, hyvät miehet! Tässä on jälleen yksi mieltä ilahduttava ja sydäntä lämmittävä uutinen. Itseensä ja homoseksuaalisuuteensa rehdisti ja rehellisesti suhtautuminen johtaa itsensä arvostamiseen, rakastamiseen ja kunnioittamiseen. Tässä jälleen kerran huomaa, jopa vakuuttavasti sen, kuinka elämässä laji synnyttää lajiaan: rehtiys rehtiyttä, rehellisyys rehellisyyttä, kunnioitus kunnioitusta, rakkaus rakkautta jne. Tuo kaikki on edellytys ihmisarvoiseen elämään tälläkin aikakaudella ja tulevaisuudessa. On myös myönteistä ja viisasta olla menemättä mukaan syyttelijöiden, synnittelijöiden, ivailijoiden, syrjintään pyrkivien jne. liekaan. Iloa ja onnea elämään homoseksuaalit pojat ja miehet, neidot ja naiset!
  • 4 / 4
  • Ossi Halme
  • 6.10.2012 0:20
Smo: Luulen pienisieluisten ihmisten järkyttyvän, kun osoittautuukin että heille syötetty mielikuva ei olekaan koko totuus.

Vuosia sitten, puhtaasti epätieteelliseltä pohjalta, tsekkasin urheilulajeja, -sarjoja, -seuroja jne. joissa tämä puoli 0,00% näkyvyydellä. 0,00% näkyvys tarkoittaa sitä, ettei tähän suuntaan ole edes kommentteja tai esim. mainintaan eettisissä kannustusohjeissa (joita kv-pääsarjatasoilla seurat usein tekevät). Ennustin silloin, että nuo lajit, sarjat ja seurat tulevat olemaan alamäessä muutamassa vuodessa ja aika useissa tapauksissa niin on käynytkin.

Em. yhtälössä 1+1 ei ole 5, vaan yleensäkin tämä "keskitymme vain urheilusuoritukseen" -linjan hokeminen kertoo joko A) nykyaikaisen urheilujohtamisen ammattitaidon pahasta puutteellisuudesta tai B) suorasta valheesta. Useissa tapauksissa kun toiminnan selkärangan muodostava olutmyynti kun on aika vaikeaa mieltää "pelkäksi urheilusuoritukseksi", varsinkin jos laji on sellainen, että se alkaa olla enemmän viihdettä kuin urheilua.

Show-paini nyt on lähes puhdasta viihdettä, mutta sielläkin ollaan kansakunnan pulssilla, myös sponsoreiden osalta. Muistaakseni kansainvälinen raskaan sarjan panimojätti repi paitsi pelihousunsa myös sponsorisopimukset, kun vähemmistöasioihin suhtauduttiin passiivis-agressiivisesti. Toistaalta on hirmuinen sääli, jos ainoa keino saada järjen ääni kuuluviin on iskeä tulppia rahahanoihin. Joskus se tehoaa, mutta usein myös syntyy eeppiset mittasuhteet saavia katkeruuksia puolin ja toisin.