Sexpo-säätiö on ottanut selkeän kielteisen kannan nk. eheytyshoitoihin (juttukommentit)

 • 1 / 77
 • rajaa puoskaroinneille
 • 8.9.2012 14:06
Sexpo tuomitsee ns. "eheytysterapoinnit" painavin ja vakuuttavin perustein. Asiantuntijatahojen kannanotot eivät vain enää riitä: tarvitaan lainsäädäntöä ja viranomaistoimia puoskarihoitojen, -kurssien ja -yhteisöjen aiheuttamien haittojen rajoittamiseksi. Ja puoskaroitujen oikeusturvan parantamiseksi ja haavoittuvien ryhmien, kuten hlbti-ihmisten ja nuorten, suojelemiseksi!

Koska valtaosa myös hlbti-kysymysten parissa touhuavista erilaisista "-terapeuteista", "coacheista", "muutoskonsulenteista", "sielunhoitoparantajista" ja terapiayhteisöjen guruista ei ole viranomaisvalvonnan piirissä, tarvitaan tehokkaita puoskarointeja suitsivia pykäliä.

Niiden "eheyttäjien" ym. uskomushoitajien tapauksessa, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia, pitäisi Valviralta löytyä tahtoa ja tarmoa toimia - johdonmukaisesti! Ja Sairaanhoitajaliitolta rohkeutta selväsanaisesti torjua ammattikuntansa eräiden jäsenten huuhahdukset ja epätieteelliset näennäisterapoimiset.

Jo v. 2005 Suomen Mielenterveysseura (SMS) vaati hallitukselta puoskaroitujen oikeusturvan parantamista. STM:ssä tuolloinen peruspalveluministeri Paula Risikko oli myös v. 2007 haavoittuvien ryhmien suojelun kannalla, mutta kääntyikin v. 2008-2009 sille kannalle, että kirjavia uskomushoitoja pitäisi "säädellä" virallistamalla niitä "täydentävinä" hoitoina. Tämä olisi tietysti ollut tervetullut asia hlbti-ihmisten "eheyttäjille" ym. uskomusparantajille.

Sittemmin taas kelkka kääntyi STM:ssä ja siellä lupailtiinkin puoskarointia rajaavia pykäliä potilas- ja kuluttajalakeihin. Niistä ei ole enää kuulunut pihaustakaan...
 • 2 / 77
 • Havainnoija
 • 8.9.2012 15:18
Eräs tuttavani ehtikin jo yöllä lähettää sähköpostitse Sexpo-säätiön sanomat terveisineen Aslanin eheyttäjähenkilöille. Hän halusi pitää huolen siitä, että Aslan ry:n puheenjohtaja, varatuomari Pirkko Alaranta, Ari Puonti sekä Sirkku ja Andy Chambers saavat uutiset tuoreeltaan aamukahvia nauttiessaan.
***
Hyvä että vihdoin tapahtuu jotain myönteistä. Ainakin 30 vuotta on tiedetty Exoduksen ja Desert Streamin poppakonstien hengenvaarallisuus. Nyt täytyy saada lainsäädäntöön puoskarointikielto. Britanniassa on ollut puhetta saattaa oikeuden eteen tietyt homovihamieliset kiihkouskovaiset ja järjestöt rikoksista ihmisyyttä vastaan. Syytä on todella Suomessakin.
***
Aslan ry ja sen Pirkko Alaranta, Ari Puonti, Chambersit ja sairaalloisen fanaattisia kommenttejaan näille palstoille lähetellyt ja tv-ohjelmassakin pehmoisia puhunut perustajajäsen Mikko Aalto ja muut ovat onnistuneet yli 20 vuotta jatkamaan epäeettisiä ja valheisiin perustuvia tekojaan. Heidän voimakkain vaikuttimensa on tietenkin uskontoperäinen homoviha ja rahanahneus seurauksista välittämättä. On kyllä käsittämätöntä, että tällaisten aslanien puoskarihihhulit ovat saaneet vapaasti harjoittaa hengellistä väkivaltaa kansalaisia kohtaan niinkin kauan.

Suomessa on kiihkouskovaisten homovihaa levittäviä syöpäpesäkkeitä huomattavasti enemmän kuin muissa Pohjoismaissa, kuten on tullut esille tälläkin sivustolla vuosia sitten. Aslanin, Patmoksen ja monen muun homovihayhdistyksen toiminta ei olisi mahdollista muissa Pohjoismaissa. Seta, Sexpo ja niihin kuuluvat kymmenet jäsenyhdistykset voisivat vihdoinkin vaatia jotain. Niiden julkaisemat pari lehdistötiedotetta vuodessa eivät ole riittävästi nykymaailmassa. Suomen nykyinen lainsäädäntö on riittävä saattamaan kansalaisia vahingoittavat aslanit ja patmokset oikeuden eteen.
Suomessahan on ollut viime keväästä lähtien lakina voimassa 50 000 äänioikeutetun kansalaisen allekirjoituksella tehtävä kansalais(laki)aloite. Tuollainen aloite on siis otettava eduskunnassa käsittelyyn, kun sellainen sinne saatetaan.

Sitä ei ole toistaiseksi vielä käytetty miltään taholta ainuttakaan kertaa.

Asiasta tarkemmin: http://www.kansalaisaloite.fi/

Kansalaisaloitteita varten on luvattu loppuvuodesta valmistuvan uuden tietojärjestelmän, jonka avulla kansalaisaloitteita voi tehdä.

Kommenttia muokattu: 08.09.2012 klo 16:03
Nimimerkki "rajaa puoskaroinneille" kirjoitti: "Sexpo tuomitsee ns. "eheytysterapoinnit" painavin ja vakuuttavin perustein."

Pitäisko itkeä vai nauraa?? Päätin nauraa :D

Sexpon puheenjohtajan Tommi Paalasen "tiedote" on koulukirjaesimerkki vääristelystä ja propagandistisesta manipulaatiosta ja aivopesusta.

1.) Desrert Stream Ministries toimii ihan vapaaehtoisuuspohjalla eikä mitenkään "aggressivisesti markkinoi" "eheytyshoitojaan". Paljon aggressiivisemmin toimii homoaktivismiliike.

2.) Harva uskovainen myöskään ajattelee, että homoseksuaalisessa taipumuksessa sinänsä olisi jotakin pahaa. Taipumuksen kanssa voi jopa elää, selibaatissa tietenkin. Toisin sanoin, ihminen on vastuussa teoistaan, ei taipumuksestaan, jolle ei mitään voi.

3.) Ex-gayliikkeen keskeisten väitteiden (homojen vs. heterojen ihmissuhdedynamiikan ja ympäristötekijöiden erot) pohjana olevia perhetaustatutkimuksia ei voi ohittaa pseudotutkimuksina. Tutkimuksen reliabiliteetti ja validiteetti määräytyvät tutkimusmetodin perusteella, ei tutkimuksen taustayhteisön tai tutkijoiden ideologian perusteella. Perhetaustatutkimusten näyttöä ei ole myöhemmin "järjestelmällisesti kumottu vahvoin tieteellisin perustein". Tällainen väite on täysin tuulesta temmattu.

4.) Spitzer on todennut: "The findings can be considered evidence for what those who have undergone ex-gay therapy say about it, but nothing more." Hän ei siis ole milloinkaan antanut sellaista lausuntoa, että tutkimustulokset (vuosi on muuten 2001) olisivat virheellisiä tai kiistänyt tutkimuksen arvoa.

5.) Tämä väite ei taida saada minkäänlaista näyttöä taakseen:

"Eheytys synnyttää tilapäisen vaikutuksen, jossa hyödynnetään kohteena olevan henkilön sisäistä ristiriitaa ja jatkuvalla toistolla tuotettua sosiaalista painetta. Menetelmällä kohde saadaan pitämään omaa seksuaalista suuntautumistaan sairautena ja uskomaan sen muuttumiseen. Muutos alkaa hiipua heti, jos osallistuja ei ole enää jatkuvassa yhteydessä sosiaalista painetta luovaan viiteryhmäänsä."

Kuulostaa lähinnä vainoharhaiselta.

6.) Aslan ry ei painosta ketään eikä leimaa ketään "kroonisesti mielisairaaksi". Aslanin toimintaan hakeutuvat ihmiset omasta vapaasta tahdostaan.

7.) Homoseksuaalisuuden (harjoittamisen) kieltävän uskonnollisen opin ylläpitäminen on uskonnonvapauden takaama oikeus ja perustuu kristilliseen moraalikäsitykseen ja etiikkaan ja on sellaisena täysin eettistä toimintaa. Kristillisen uskon harjoittamiseen sisältyvän toiminnan ja arvovalinnat määrittelee kristillinen seksuaalietiikka.

8.) Väite, että Aslan ylläpitää propagandaa "eheytystoiminnan vaatiman sosiaalisen paineen säilyttämiseksi" ja "voidakseen ylläpitää omaa yhteisöään ja jatkaa toimintaansa" ei pidä paikkaansa.

Taistelette tuulimyllyjä vastaan. Ette te meitä uskovaisia saa tästä maailmasta katoamaan, vaikka kuinka yritätte. Aina Herramme Jeesuksen Kristuksen toiseen tulemukseen saakka tulee olemaan ihmisiä, jotka rukoilevat, että Jumala parantaa ihmisiä heidän seksuaalisuutensa alueella, muuttaa heidän seksuaalisia tuntemuksiaan, poistaa homoeroottisia tunteita ja antaa heteroeroottisia tunteita. Toistaiseksi uskonnonvapaus takaa meille tämän oikeden harjoittaa uskoamme ja vaikka joskus kävisikin niin, että kristittyjen uskonnonvapautta ruvettaisiin kaventamaan, niin rukouksiamme ei mikään estä.
 • 5 / 77
 • ERKKI - VAASA
 • 9.9.2012 1:33
Ei tällaisia aripuonteja ja aslaneita todellisuudessa elähdytä mikään “lähimmäisenrakkaus” ja “pyyteetön” halu auttaa homoseksuaalisia taipumuksia omaavia ihmisiä muka “vapautumaan” vaan ainoastaan rakkaus rahaan, valtaan ja yhteiskunnan tuella tapahtuvaan toisten ihmisten hyväksikäyttämiseen. Totesihan jo 1500 - luvulla muuan anekauppamunkki: “Kun raha kirstussa kilahtaa, niin sielu kiirastulesta taivaaseen vilahtaa”. Nykyään vain aneet kusetetaan pääasiassa yhteiskunnalta eli meiltä veronmaksajilta!
Kun Suomi tulevanakin vuotena ottaa velkaa 7 miljardia euroa olisi jo korkea aika ruveta tarkastelemaan ettei veronmaksajien rahoja käytetä tällaisen humbugin tukemiseen, jolla todellisuudessa aiheutetaan vain vahinkoa! Ei ole mitään uskonvapauden rajoittamista että moista toimintaa rajoitettaisiin! Siinähän saisivat aripuonnit ja aslanbisnesmiehet osoittaa aitoa “lähimmäisenrakkautta” ja tehdä puoskarointiaan ilmaiseksi! Eivät muuten taatusti tee ilmaiseksi mitään!
Olisiko joku tämän palstan lukija niin ystävällinen ja kertoisi minulle tahon jossa "uskonpömpötyksiltä" saa jotain ilmaiseksi? Olisin utelias tietämään!
 • 6 / 77
 • Havainnoija
 • 9.9.2012 2:08
Sitten kun virallinen tutkimus Aslanin puoskaroinnista käynnistetään, se varmaan valottaa osaltaan myös sitä, millä tavalla normaalista ihmisestä tulee sairaalloisen homo-ongelmainen fundis ja millä tavalla homofundis kokee itseinhonsa.
Aslanin porukoista saa varmaan reilusti materiaalia ihmismielen kummallisuuksien tutkimusta varten.

Pitkästä J:n kommentista, joka sisältää luuloja, uskomuksia ja fundismaisia harhoja, paistaa lähinnä epätoivo. Koska J:n väitteet on kumottu jo vuosia sitten, en katso tarpeelliseksi puuttua niihin.
Homo-ongelmaisten fundisten, jotka eivät ymmärrä perusasioita, kannattaa kääntyä Sexpon tai maailman terveysjärjestön WHO:n puoleen. Ehkä siellä jaksetaan kuunnella sekavia puhuvia rasittavuuksia.
Jochanan, te taistelette turhaan. Pelinne on todellisuudessa enää vain epätoivoista jarrutusta. Lopullinen häviö jo häämöttää. Eikö olisi aika panostaa lähimmäisenrakkauteen oikeasti, kuten porukkanne jatkuvasti mainostavat. Käytännön esimerkkejä tarvittaisiin tuosta harvinaisesta asenteesta tuntuvasti lisää. Maailma olisi paljon parempi paikka myös teille, jos toteuttaisitte oikeasti tuota omaa lähimmäisenrakkauden teoriaanne.
 • 8 / 77
 • Homopallero
 • 9.9.2012 10:32
Se, että eheytyspuoskarit lähettävät Jochananin tänne kielii suuresta ahdingosta: harva on niin tekopyhä, että kehtaa valehdella ja vääristellä totuutta ainoastaan tuottaakseen henkistä väkivaltaa homoille ja asettuu kaiken moraalin ja totuuden yläpuolelle leikkimään Jumalan sanansaattajaa oikeuttaakseen omat rikoksennsa uhrejaan ja vihaamiaan ihmisiä vastaan. Ehkä hänen toimeksiantajiltaan on alkanut pokka pettää ja he haluavat nähdä aivopestyn fanaatikkosaarnaajansa kieltävän totuuden sillä sosiopaatin orgastisella tyydytyksellä, jotta he itse voisivat jatkaa irvokasta ristiretkeään ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia vastaan.
Rakas kaimani Juhani: olet ymmärtänyt väärin. Lähimmäisenrakkaus ei ole teoriaa, vaan Elävä Persoona Jeesus Kristus, joka elää meissä kristityissä, jotka Häneen uskomme. Rakkauden kaksoiskäskyssä on kyse Jumalan agape-rakkaudesta, jonka vaikuttaa Pyhä Henki. Siellä, missä on Pyhä Henki, siellä on Rakkaus. Siellä on myös Jumalan Sanan Totuus, joka sekin on Persoona Jeesus Kristus. Lähimmäisenrakkautta on siis se, että pidetään kiinni Jumalan Sanan Totuudesta eikä tehdä sen edessä minkäänlaisia kompromisseja eikä ruveta valehtelemaan ihmisille, että Raamatussa ei sanottaisikaan jotain, vaikka siellä sanotaan. Se olisi kaikkea muuta kuin rakkautta. Lähetyskäsky velvoittaa edelleen meitä kristittyjä ja me olemme velvolliset saarnaamaan Jumalan sanaa ja vaeltamaan itse sen mukaisesti. Toistaiseksi uskonnonvapaus takaa meille tämän oikeuden (vaikka tämän foorumin säännöt kieltävätkin saarnaamisen).

Me emme todellakaan taistele turhaan, sillä puolellamme on itse Jumala ja Hänen Sanansa. Voitto on jo meidän ja toimimme voitosta käsin: Kristuksen täytetystä työstä ja sovituksesta käsin. Sellainenkin on toki mahdollista, että raamatullisten kristittyjen toiminta vielä kielletään lailla. Me olemme menossa kovaa vauhtia kohti jälkikristillistä ja antikristillistä maailmaa, kuten varmaan kaikki ovat huomanneet. Hyvät uutiset ovat kuitenkin ne, että tämä kaikki on samalla merkki siitä, että Jeesuksen toinen tuleminen on lähellä, sillä maailmassa on Raamatun mukaan vallittava tämänkaltaiset olosuhteet, ennen kuin Jeesus tulee takaisin. Hyvät uutiset ovat myös ne, että olivat olosuhteet ja lainsäädäntö mitkä tahansa, mikään ei voi estää meitä kristittyjä rukoilemasta, sillä rukous nousee sydämestä eikä sitä varten tarvita mitään aslaneita eikä muitakaan virallisia yhdistyksiä ja toimintaa. "Aslan" tulee jatkamaan toimintaansa ihmisten kodeissa ja seurakunnissa, vaikka se joutuisi lopettamaan virallisen toimintansa.
Olen varsin vakuuttunut yhdestä asiasta. Jos ja/tai kun Jeesus tulee toisen kerran ja hänen opetuksensa poikkeavat oletetusta ja/tai Raamatusta tulkittavasta, ovat jochananit sielunsisaruksineen mitä oletettavimmin niitä, jotka vahvimmin torjuvat Hänet.
Smo: en tiedä, mitä tarkoitat "sielunsisarilla", mutta minulla on lähinnä sielunveljiä. Vai oliko tarkoituksesi halveerata minua sukupuolisesti ja syyllistyä itse siihen, mistä kenties sinua on kiusattu ja mitä vastaan te yhteisönä näennäisesti pyritte taistelemaan?

Tuollainen vale-Jeesus, josta puhuit, on tulossa. Hän on antikristus ja eksyttää suurimman osan ihmiskunnasta. Hänen henkensä vaikuttaa jo nyt.
Minua ei ole koskaan kiusattu ns. sukupuolisten ominaisuuksieni tai suuntautumiseni tähden. Ehkä siksikään minulla ei ole ollut kaipuuta muuttaa suuntautumistani tai hakeutua esimerkiksi eheytys-puoskaroinnin piiriin. En myöskään arvota erilaisia sukupuoliomainaisuuksia paremmiksi tai huonommiksi, joten en oikeastaan näe, miten sellaisilla asioilla varsinaisesti voisi halveerata.

Toisinhan on erinäisissä uskonnollisissa yhteisöissä: ihmisiä kiusataan häpäisemällä tätä suuntautumisensa (tai vaikkapa sukupuolinormeista poikkeamisen) vuoksi ja ajetaan sillä tavoin eheytymistoiminnan piiriin.
Uuden testamentin Jeesuksen todelliset ristiinnaulitsijat olivat juuri noita täällä huseeraavan Jochananin kaltaisia ainoaa oikeaa totuutta saarnaavia kirjanoppineita ja fariseuksia, joiden "totuudet" Jeesus kyseenalaisti ja osoitti sanahelinäksi.

Ei lähimmäisenrakkaus - kuvattakoon sitä kreikan kielessä millä sanalla tahansa - löydy mistään kirjoista vaan jokaisen ihmisen omasta sisimmästä, kun sen antaa sieltä rehellisesti esiin tulla.
Homopallerolla ja muillekin tiedoksi: en ole Aslanin toiminnassa mukana enkä edusta Aslania. En edes tiedä Aslanista paljon mitään, mutta sen tiedän, että te olette totisesti tehneet kärpäsestä härkäsen. Ihmismielen kummallisuuksista puheen ollen (viitaten Havainnoijan yläpuoliseen viestiin) onkin todettava, ettei tarvitse kuin vilkaista tälle foorumille. Teidän viestinne tarjoavat yllin kyllin mielenkiintoista materiaalia jos jonkinlaista tutkimusta varten. Teidän itseenne ja omaan pieneen vihaiseen maailmaanne käpertyneissä pimeissä mielenkoukeroissanne pienestä Aslanistakin tulee suuri ja vaarallinen järjestö, jota varten pitää järjestää oikein viranomaistutkinta. :D

Aslan on muuten niin pieni porukka, että tuskin mitään sen ”virallisempaa tutkimusta” tarvinnee koskaan käynnistää, jotta viranomaiset voivat todeta, että Aslan on täysin viaton ja vaaraton uskovien pulju. Asia hoitunee ihan yhdellä puhelinsoitolla. Onkin hassua, että teistä kukaan ei ole koskaan kyennyt siihen luuriin tarttumaan, mutta jaksatte vuodesta toiseen maalailla seinällenne mitä hurjimpia kauhukuvia ja spektaakkeleita tästä ihmiskunnan suurimmasta ja hirvittävimmästä rikollisjärjestöstä.

Syytökset rahastuksesta ovat mielestäni yksi hyvä vitsi, sillä joka bisnestä tahtoo tehdä, keksii varmaan vähän paremman, tuottavamman ja kannattavamman liikeidean. :D

Noh, se siitä Aslanista...
Onko tämä kyseinen sunnuntai joku tekopyhäpäivä vai? Siksikö tuo parantumattoman homofobinen ja narsistinen, kiihkomukauskovainen seinähullutrolli nimimerkki Jochanan käy täällä hihhuloimassa "kristillisen lähimmäisenrakkauden", eli ihmisvihan sanomaa niille empatiakykyisille, ei-psykopaateille ja -heikkomielisille, jotka eivät piileskele satukirjojen ja -olentojen takana kun eivät osaa eivätkä voi mitenkään rehellisesti perustella miksi homoseksuaalisesti suuntautuneiden omanarvontunto pitäisi murskata ja tehdä heidän elämästään helvettiä siksi koska pari pöpipäätä on keksinyt omaehtoisesti laittaa aivonsa narikkaan ja irtautua todellisuudesta?
Public eye: sun väittees ei valitettavasti kestä kriittistä tarkastelua. Katsos kun minä kuulun niihin, jotka USKOVAT Jeesukseen. Rakkaudesta taisinkin jo jotain sanoa edellä; nyt oli siis kyse kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta eli Jumalan agape-rakkaudesta, ei mistä tahansa ”rakkaudesta”.

Smo: sinulla ei, vastoin sanojasi (muistelen, että sulla oli jonkin sortin kirkollinen tausta) taida olla minkäänlaista kokemusta kristillisistä yhteisöistä. Vaikuttaisi siltä, että olet yksinomaan niiden mielikuvien varassa, joita esim. tällä foorumilla viljellään. Niillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.
Vaikka Aslan yksittäisenä toimijana on varsin pieni, on sen markkinoiman eheytys-toiminnan lonkeroita ujuttautunut lukuisiin uskonnollisten ryhmittymien piiriin.
Mitä sitten? Mitä se teitä haittaa, jos te ette kerran halua olla missään tekemisissä näiden yhteisöjen kanssa? Kristilliseen uskoon kuuluu ajatus siitä, että Jumala vastaa rukouksiin. Ei tämä sen kummempaa ole. Ihan normaalia kristinuskon harjoittamista, jonka ei pitäisi millään tavalla haitata teidän elämäänne.
Kuinkakohan kauan kestää ennen kuin tuo homofobinen jeesustelija savustaa itsensä ulos? Viime kerralla yksi pohjanoteeraus riitti. Tee itsellesi ja muille palvelus Jochanan ja alahan jo kalppia. Kaikki tietävät jo, miten alas valheisiisi olet valmis vajoamaan. Mikään tekopyhä sepitelmäsi ei enää onnistu meitä hätkäyttämään. Olet jo todistanut kaikille, kuinka epäinhimillinen olio sinä olet.
Ei, minulla ei ole minkäänlaista "kirkollista taustaa", ellei lasketa sitä, että syntymäni jälkeen minut on kastettu ja olen aikanani käynyt ev-lut seurakunnan järjestämän rippikoulun. Kirkosta erosin melko tarkkaan kaksi vuosikymmentä sitten. Vielä vähemmän minulla on omaa henkilökohtaista kokemusta kristillisistä tai muita uskontokuntia edustavista ryhmistä sisältäpäin. Ja hyvä niin. En kuitenkaan ole ollut ihan tämän foorumin varassa näissä asioissa, vaikka läheisemmät yhteydet ovatkin yli vuosikymmenen takaisia.
Sitä sitten, että juuri edellä mainitsemieni läheisempien yhteyksien kautta tunnen huolta siitä, mitä tietyllä tavalla virittäytyneet uskonnolliset yhteisöt voivat lähimmäisilleni tehdä. Sellaisiin yhteisöihin haluan pitää tietynlaista välimatkaa, mutta sellaisten piiriin joutuneiden ihmisten kohtalot eivät aina ole kaunista katseltavaa.
Smo: vaikuttaisi edelleen kuitenkin siltä, että olet väärien mielikuvien varassa. Sun kannattaisi nyt kiireesti tulla käymään jonnekin kristilliseen yhteisöön, jotta näet, ettei uskovien yhteisöissä kiusata eikä häpäistä ketään minkään ominaisuuden tai poikkeavuuden vuoksi.

Minulla on näistä yhteisöistä koko elämän (yli 30 v.) mittainen kokemus ja tiedän, mistä puhun.
Höpö höpö Jochanan, sinä uskot omaan mielikuvaasi sopivaan Jeesukseen. Jos Jeesus tulisi uudestaan maan päälle ja alkaisi puhua, olisit ensimmäisenä vaatimassa hänen ristiinnaulitsemistaan, koska hän puhuisikin jotain aivan muuta kuin sinun mielikuviesi Jeesus.

En tiedä, kuka on väittänyt Aslanin olevan "ihmiskunnan suurin ja hirvittävin rikollisjärjestö". Toisaalta Uudessa testamentissa sanotaan (kuten kaiketi tiedät): "kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle" (Matt. 25:40) ja: "kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle" (Matt. 25:45).

Siksi ja myös yleisen oikeustajun perusteella riittää, että aslanilaiset ovat manipuloinnillaan, valheillaan ja painostuksellaan ajaneet yhdenkin homoseksuaalin pois raiteiltaan ja riistäneet häneltä elämän, joko kokonaan tai suurimmaksi osaksi, perusteeksi tuon järjestön puoskaritoiminnan kieltämiselle. Siellä toimivat ihmiset eivät välitä tippaakaan "asiakkaistaan", heitä kiinnostaa vain oma sädekehä ja gloria omiensa parissa.
Olenko tajunnut oikein, että tämä Jochanan kuuluu näihin "ex-homoihin" tai ainakin koettaa kieltää suuntautumisensa uskonsa takia?

Uskon Jumalaan. Ei minulla silti ole koskaan ollut mitään ongelmaa sen kanssa, etten ole hetero enkä ole koskaan ajatellut, että sen takia olisin pakotettu joko:

a. huijaamaan jotakuta miestä ja itseäni, jotta voisin "elää heterona" tai
b. elämään selibaatissa.

Minulle on alusta alkaen ollut ihan selvää, ettei mikään Jumala pyydä heittämään elämää hukkaan, kuten minulle ainakin olisi noissa tilanteissa käynyt. Jos joku on eri mieltä ja haluaa siksi tuhlata elämänsä parhaat vuodet itsensä kieltämiseen niin tuskin minä tai kukaan muukaan sille mitään voi. Kyllä, se on sairasta ja surullista.

Homopallero: No mutta, eihän täällä olisi mitään keskustelua, jos kaikki olisivat samaa mieltä.

Kommenttia muokattu: 09.09.2012 klo 14:08
Jochanan: Ei minun ole tarpeen "käydä" jossain kristillisessä yhteisössä tai sellaisen järjestämässä tilaisuudessa, tai olla enemmän tekemisissä tällaisten ryhmittymien kanssa. Minulla on kuva siitä, millaista tämä "kaidalle tielle ohjaaminen" on. Se ei ole julkeaa vaan vaivihkaista. Siihen kuuluu laumasta eristämistä, jos ei ota annettua "apua" vastaan ja toisaalta ehdollista lähimmäisenrakkautta.
Public eye: tämän ”mielikuvani” jakaa karkeasti arvioituna 2000 miljoonaa ihmistä (n. kolmannes maapallon väestöstä). Se perustuu Raamattuun, kristittyjen pyhään kirjaan. Jeesus ei puhu sanaansa vastaan. Sinä puhut edelleen siitä vale-Jeesuksesta, antikristuksesta, joka tulee valheillaan eksyttämään ihmisiä ennen oikeaa Jeesusta, ja joka julistautuu Jeesukseksi, mutta todellisuudessa vihaa Jeesusta ja kaikkia Häneen uskovia raamatullisia kristittyjä ja puhuu Hänen sanaansa vastaan.

Myös raamatuntulkintasi Jeesuksen vertauksesta ”vähimmistä veljistä” (Matt.25) ontuu pahasti, sillä vähimmät veljet ovat kristittyjä, Jeesukseen uskovia. Näitä Jeesus kutsuu veljikseen: ”Jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.” (Matt.12:50) Taivaallisen Isän tahto on ilmoitettu Raamatussa.


Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että jos Aslan on ”mainipuloinut”, ”valehdellut” ja ”painostanut” yhtäkään ihmistä niin, että tämän ”elämä on tullut riistetyksi” ja ihminen on ”ajautunut pois raiteiltaan”, toiminta ansaitse tulla kielletyksi lailla. Tämänkaltaisesta toiminnasta kuitenkin puuttuu kaikki näyttö.

Draconfly: kristillisen uskon keskeinen ajatus on itsensä kieltäminen ja ristin kantaminen. Se kuuluu oleellisena osana uskonvaellukseen ja Jeesuksen seuraamiseen. Jeesus sanoo: ”Joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.” (Matt.10:39). Minun seksuaalisuuteni puolestaan ei kuulu tälle foorumille.

Smo: mielikuvasi on vääristynyt. Kuvauksesi sopii hyvin joihinkin sairaisiin ja harhaoppisiin lahkoihin, mutta ei raamatullisiin seurakuntiin ja kristillisiin yhteisöihin, joissa seurataan Jeesusta ja apostolien opetusta.
Jochanan: ehkä meillä on kristinuskosta vähän eri kuva, mutta itse ole aina ymmärtänyt, että sen perusta on usko Jumalaan ja Jeesukseen. Itse uskon molempiin, vaikken kovin innokkaasti luekaan itseäni kristityksi, sillä en usko moneen sellaiseen asiaan kuin he.

Ymmärrän kyllä, että joillekin uskovaisille on kova paikka, kun en jaa kaikkia näkemyksiä heidän kanssaan ja olen vieläpä lesbo. Ja perhekin vielä on hui. Ehkä he pelkäävät, että saan heidät muuttamaan omia käsityksiään uskosta ja elämästä muutenkin.

Sinun seksuaalisuutesi ei muille kuulu, totta, tulin vain tuohon tulokseen joidenkin aikaisempien viestiesi perusteella. Jos et halua puhua asiasta niin selvä. Mutta toivon, ettet koettaisi viedä toisilta mahdollisuutta elää kumppanin kanssa, jota kohtaan on oikeasti tunteita tai mahdollisuutta perustaa perhettä sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa sen oikeasti haluaa tehdä.

Kommenttia muokattu: 09.09.2012 klo 14:45
Draconflylle,

Jos maailma kääntyy päälaelleen ja Jochananin ja hänen taustapoppoonsa valheet homoista ja heidän ajamansa henkinen tyrannia homoja vastaan osoittauttuu joksikin perustelluksi mielipiteeksi, eikä narsismin ja typeryyden tuotteeksi, olisin samaa mieltä kanssasi. Olet vähän hyväuskoinen, Jochanan ei le täällä keskustelemassa tai jakamassa mielipiteitää. Hän on, kuten pari muutakin tyyppiä, täällä asettumassa meidän ja kaiken todellisuuden yläpuolelle, koska se on ainoa keino hänelle leikkiä, että hänen sokeaan taikauskoon (homovihaan) ja siitä puoskaroituun roskatieteeseen perustuvat argumenttinsa olisivat samalla viivalla todellisuuden kanssa.
Jochanan, vain sinun kosteissa unissasi kaikki maailman kaksi miljardia ja risat kristityiksi luokiteltavaa (eli noin kolmannes maailman väestöstä) jakaa kanssasi saman käsityksen kristinuskosta.

Aloitapa vaikkapa arvioimalla, kuinka suuri osa suomalaisista kristityistä olisi kanssasi samaa mieltä. Taitaa olla sinun taivaassasi aika väljää.
Joku kirjoitti muun muassa:
”Aina Herramme Jeesuksen Kristuksen toiseen tulemukseen saakka…”

Sokea usko todella sammuttaa järjen valon ja saa ihmisen käyttäytymään fanaattisesti.

”tämän mielikuvani jakaa karkeasti arvioituna 2000 miljoonaa ihmistä…”

Suurin osa ihmisistä kuvitteli joskus, että maapallo on littana. Harhaluuloihin uskovien määrä ei merkitse, että harhaluulo muuttuisi todeksi.

***
Nimimerkki Jochanan on kirjoitellut aiemminkin kommenttejaan tälle sivustolle. Niistä käy ilmi, että hän on itseään halveksiva kaappihomo, joka lisäksi halveksii niitä, jotka elävät avoimesti omana itsenään. Nimimerkki J on myös kertonut omaksuneensa ihmis- ja erityisesti homovihamielisen uskonnon itseinhonsa lähteeksi. Lisäksi hänen tämänpäiväisistä kommenteistaan käy ilmi, että hän vahvistaa itsehalveksuntaansa ja muiden halveksimista lukemalla säännöllisesti raamatunlauseita, jotka joku tietämätön on joskus jossain kirjoittanut.

Nimimerkki Jochananin kommenteissa esiintyvä fanaattisuus kertoo mielestäni pelkästään vaikea-asteisesta vainoharhaisuudesta, joten ei siitä sen enempää.
Draconfly: en ole milloinkaan "koittanut viedä toisilta mahdollisuutta elää kumppanin kanssa". Sellainen ei ole minulle edes mahdollista tässä nyky-yhteiskunnassamme, jossa moinen suhde on lainsäädännöin turvattu.

Public eye: jätin toki tilaa niille 300 miljoonalle "kristitylle", jotka ovat julkisesti sanoutuneet Raamatusta irti ja julistavat toista evankeliumia. Nämä ihmiset eivät kuitenkaan edusta enää kristinuskoa, vaan vallan toista uskontoa. Ja se "suuri osa suomalaisista kristityistä" eli tapaluterilaisista ei ole asiaa edes miettinyt, siksi heitä ei voi laskea mukaan. Nyt on kyse vain sinunkaltaisistasi, jotka ilmaisevat aktiivisesti mielipiteensä, että Raamatun Jeesus ei ole kristinuskon Jeesus. Väitän, että teitä ei ole tuota 300 miljoonaa enempää maailmassa ja Suomen ev.-lut.kirkossakin tietä on vain häviävän pieni vähemmistö.
Jochanan: hienoa, sitten voimme unohtaa eheytykset ja ohjata ne ihmiset, joita oma homous jostakin syystä häiritsee kunnolliselle psykologille sielunhoitajan kanssa. Siellä voidaan päätyä johonkin muuhunkin kuin siihen, että koko loppuelämä menee taistellessa sen kanssa, etteivät omat tunteet saa valtaa. Usko pois, he ansaitsevat sen.
Draconfly, olen pahoillani, mutta minä ohjaan homoseksuaalisten taipumusten ja tuntemusten kanssa kamppailevia uskonveljiäni ja -sisariani etupäässä sellaisille psykologeille ja sielunhoitajille, jotka ovat ihan oikeassa uskossa Jeesukseen eivätkä rohkaise ketään elämään synnissä.
Sexpo on ilmaissut (jälleen) kielteisen kantansa ja seurailee tässä kannassa kansainvälisten psykiatri- ja lääkäriliittojen kantaa, jotka nekin on ilmaistu ääneen ja mustaa valkoisella toistuvasti ja monella kielellä.

Sinä ja kaltaisesi, "Jochanan", olette hävinneet tämän jutun jo paljon ennen kuin aloit taas reuhoamaan täällä.
Olette hävinneet.
Eheytyksen paikka on nyt siellä missä sen kuuluukin: vakaumuksellisessa kerhotoiminnassa(nne), ja kaikenlaisen valtion ja kunnallisen avun ulkopuolella, kuten myös kaikkien tieteellisyyden leimojen ulkopuolella.
Jochanan, jos olisit toiminut minun kohdallani tuolla tavalla, niin en olisi koskaan saanut oikeaa perhettä tai lasta sellaisen ihmisen kanssa, jota rakastan. Ehkä tällä ei kuitenkaan olisi ollut sinulle mitään väliä.
Ammattitaitoinen ja ammatietiikkaansa sitoutunut psykologi pitäytyy työssään tieteellisissä tosiasioissa eikä pohdi uskonasioita, syntejä eikä raamatunlauseita. Hänen tehtävänsä on toimia asiakkaan edun nimissä tämän mielenterveyden sekä henkisen hyvinvoinnin parhaaksi.

Muunlaisiin "hoitoihin" erikoistuneita itseään pyskologiksi nimittäviä ihmisiä nimitetään puoskareiksi.
Jochanan: Kyllä, viittaan juurikin kuvaamiisi sairaisiin ja opeiltaan "harhautuneisiin" lahkoihin, en yleisesti kaikkiin kristillisiin seurakuntiin tai yleisesti muitakaan uskontoja edustaviin yhteisöihin.

Niin kristillisissä kuin muitakin uskontoja edustavissa yhteisöissä yksi yhteisön sairaudesta kielivistä ja hälytyskelloja soittavista piirteistä on homo-ongelmallisuus ja yhteisön piirissä oleva taipumus nähdä homoseksuaalisuus eliminoitavana tai suitsimista vaativana inhimillisenä ominaisuutena.
Jochanan, kerrohan mikä oli sen jeesuksen rakastelu-suuntaus? Ja onhan sinulla siitä sitten kiistatonta näyttöäkin, ettei mene ihan vaan uskotteluksi. Toivottavasti hänkin siis halusi ja kykeni rakastelemaan, jotta hänen pohjaltaan olisi evidenssiä asiasta jotain uskotella; ja toiseksi, ainakin vt:ssä korkeassa veisussa ja muuallakin ylistetään rakasteluakin.

HLBT-liikkeessä ja -ihmisissä ei muuten kukaan, eikä mikään taho pyri käännyttämään hetereoita ei-heteroksi - mutta miksi sama, luonnollisuuden ymmärtäminen ei-heteroutta harrastavia kohtaan on "eheyttäjille" niin vaikea asia?

Liittyykö se vain jonkinlaiseen eheyttäjien alemmuuskompleksiin siitä, että heidän mielestään 80% heterouden harrastaja-osuuskaan ei ole vakuuttavaa heterous-seksuaalisuutta, vaan tarvittaisiin väkipakolla lisääkin ihmisiä vielä heille luonnottomasti harrastamaan heteroutta?

Erityisesti uskomuksista vapaat ihmiset ihmettelevät suuresti sitä, miten abrahamiset, kristinuskovaiset palvovat keskeisesti vain miehiä (kolmi-naisuus-opissahan ei ole naisia mukana lainkaan), mutta sitten kristinuskovaisilla on kuitenkinn jotain todella ihmeellistä penis-kateutta niitä kohtaan, jotka eivät pidä minään yliluonnllisena asiana miestenkin keskistä rakastamista ja rakastelua.

Miksi te umpi-kristinuskovaiset muuten puhutte jostain "jumalan ainoasta pojasta" ja miksi noin sinne ut:hen jopa on kirjoitettukin, kun kuitenkin siinä teidän uskomuskirjassanne, sen vt:n 1. mooseksen kirjan 6. luku (genesis) alkaa näillä sanoilla:

"1. Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä,
2. huomasivat JUMALAN POJAT ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat.
3. Silloin herra sanoi: "Minun henkeni ei ole vallitseva ihmisessä iankaikkisesti, koska hän on liha. Niin olkoon hänen aikansa sata kaksikymmentä vuotta."
4. Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun JUMALAN POJAT yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita."

Kannattaisiko teidän usisten ihan keskittyä "eheyttämään" tuota satukirjaanne?
Sehän on niin ristiriitainen keskeisissäkin asioissaan, ettei siitä umpi-uskovaisetkaan ota selvää. Satuolentoihin uskomisen ja hyvien/pahojen tekojen merkityksestäkin siellä on useammassa kohtaa eri mielipiteitä, joista sitten eri suuntaukset on poimineet mieleisensä. Siellä myös väitetään useammassa kohtaa että uskovaisilla kaikki on ennalta kirjoitettua, eli ettei mitkään omat teot vaikuta - kun taas toisissa kohdissa on aivan päinvastaista väitettä.
Ja tuohon em. tarinakatkelmaan sekin, että todistetusti monetkin ihmiset ovat eläneet jopa yli sata kaksikymmentä vuotta.
Kaiken pohjanoteeraukseksi, tuo em. tarinakirjan osio on nooa-arkki-tarinan johdanto, missä tarinakirjan jumala hukuttaa kaikki muut ihmiset kuin noan perheen - tuon tarina-alun perusteella siis myös omien jumalan poikiensa lapsenlapset! Varsin hirvittävää - eikö totta!

Siellä tarinakirjassahan on niitä jessenkin vihanpurkauksia mielin määrin. Ehkä henkisenä kliimaksina sekin kohta, missä se jesse-tarinahahmo vierailee vanhempiensa luona ja kun Maria-ädiltään loppuu viini, tiuskaisee jesse siitä äidilleen, kutsuen tätä vaimoksi, eikä äidikseen.

Toki onhan tuo opettavainen esimerkki kirkollisviinojen kirouksista. Eipä siis mikään ihme, että jokasunnuntainen kristinuskomuksen sisältö on langeta polvilleen alkoholi-baaritiskin eteen. Kirkoissahan tarjoiltiin alkoholia, 13% viiniä, alakikäisillekin silloinkin kun uskovaistahot olivat saaneet aikaan kieltolain Suomeen, eli muualle alkoholin nauttimiskiellon. Mikähän siinä viinassa on niin umpitärkeää kristinuskomukselle, ettei sitä voi korvata kaikissa kirkoissa vaikkapa kirpeällä karpalo-viinillä (tietääkseni siellä satukirjassa mainitaan vain 'viini', eikä siellä ole mitään alkoholi%pitoisuusvaatimuksia)?

Itse en myöskään ainakaan halua sellaisen uskomuksen mukaan, joka kauppaa armoa kaikista pahanteoista - jo pahantekijöitten elävässä elämässä, kauppaa armoa lapsia seksuaalisesti pahaksikäyttäneille, kauppaa armoa naisia raiskanneille, kauppaa armoa murhaajille,... mutta kauppaa noidenkin rikosten uhreille helpotusta vasta kuoleman jälkeen, sekä uhkailee tervehenkisesti, molempien aikuisten osapuolten omasta vapaasta tahdosta rakastelevia pääsemisellä helvettiin - ainakin toisia tuomitsevien, varsin monien usisten suulla.

Tuossa uskonnossa, tai ainakin sen joillakin uskovaisilla, ovat henkisetkin arvot kyllä pahasti vinksahtaneet. Toki, kuten tässä keskustelussa aiemmin joku totesikin, aslanin yms. porukoitten ihmiset taitavat olla niitä, jotka ovat kiinnostuneita sekä naisesta että miehestä ja he leimaamat toisen kiinnostuspuolensa synniksi ja toisen hyveeksi ja taistelevat sitten omaa synti-leimaansa kohtaan, leimaten muitakin erityisen syntipukeikseen. Heidän kannattaisi kuitenkin paneutua kannustamaan ja ohjaamaan tuota biseksuaalisuuttaan tervehenkiseksi ja lähimmäisenrakkaaksi biseksuaalisuudeksi ja jättää muitten "hotamispuoskaroinnit" sikseen.

aslan-väki voisi suuntautua rakastavammaksi, lähimmäisenrakkaammaksi, pitämään parisuhdekursseja, keskustelemaan ja opettamaan rakastelustakin, läheisyydestä, ihmisiä arvostamaan luonnonlahjaamme, kykyä rakastella, ihan tunteella.
Sillä, eikös se jessekin puhunut rakastamisesta - ja rakastelu on myös yksi tärkeä osa, muoto rakastamista. Rakastamista rakasteluna ei kannattaisi siksi vihata - tai se jesse ei tule tulemaan enään koskaan usiksille ja usisten jää iäksi pääsemättä paratiisiin, jossa rakastetaan, täysillä kaikin rakastamisen muodoin.
Se jessehän kerhotti rakastamaan - hän ei kehottanut rakastamaan vain heterosti.

Kommenttia muokattu: 09.09.2012 klo 17:09
Rokkihomo: tiedoksi sulle, että ”eheytyksen paikka” on AINA OLLUT siellä, missä on seurakunta, Parantaja kun on Pyhä Henki. Että anteeksi nyt vaan, mutta ei tässä mitään olla hävitty, vaan kaikki jatkuu niin kuin aina ennekin. Eikä sekään ole meiltä pois, jos aslaneitten ja muitten vastaavien virallinen ja julkinen toiminta kiellettäisiin lailla. Kristuksen seurakuntaa eivät tuonelan portitkaan voita, kuten Sana sanoo (Matt.16:18).

Public eye: vaikka kuinka tahtoisit tosiasiat kieltää, niin fakta nyt vaan sattuu olemaan se, että on olemassa myös ihan ihka oikeassa uskossa olevia mielenterveyden ammattilaisia, psykiatreja ja psykologeja ja psykoterapeutteja, joilla on takanaan virallisen terveydenhuollon auktoriteetti ja tuki. Heitä EI KUTSUTA puoskareiksi. Kukaan ei voi kieltää heitäkään harjoittamasta kristillistä uskoaan. He saavat rukoilla yhdessä uskovaisten potilaittensa kanssa, jos potilas sitä pyytää. He saavat toimia oman tuntonsa mukaan ja olla rohkaisematta ketään syntielämään. Sellaista lakia ei ole olemassakaan, joka velvoittaisi mielenterveyden ammattilaiset suosittelemaan homoelämäntapaa kaikille homotaipumuksia omaaville henkilöille.

Smo: ”Homo-ongelmaisuus” on ihan oma terminne eikä sitä ei juuri kukaan muu edes käytä. Te voitte huudella ”homo-ongelmaiseksi” vapaasti ihan ketä vaan, mutta jos kyseinen henkilö ei itse koe olevansa ”homo-ongelmainen”, eikä käytännön elämässä ja ihmissuhteissa osoita minkäänlaisia ongelmia suhteessa homoseksuaalisiin ihmisiin, huutelunne on aivan turhaa. Se on tuulimyllyjä vastaan taistelemista, kuten totesin. Jos jollakulla on jokin asenneongelma (mihin suuntaan termi ”homo-ongelmainen” vaikuttaisi viittaavan), se täytyy kyetä perustelemaan käytännössä ja sille täytyy löytyä empiiristä näyttöä. Jos joku sanoo (kuten esim. minä), että hänen mielestään homoseksuaalinen käytös on synti ja moraalisesti väärin, se ei tee hänestä asenneongelmaista niin kauan kuin hänen asenteensa kanssaihmisiä kohtaan on kunnossa.

Moraaliset valinnat kuuluvat yksilönvapauden, mielipiteen ilmaisu sananvapauden ja kristillinen usko uskonnonvapauden piiriin. Näin ollen kristillisen uskon tunnustaminen ei merkitse ”homo-ongelmaisuutta” tai mitään muutakaan ”ongelmaisuutta”, vaan se on uskonnon harjoittamista siinä missä minkä tahansa muunkin uskonnon harjoittaminen ja tämä kaikki taataan lailla. Teidän on siis aivan turha haukkua kristittyjä ”homo-ongelmaisiksi”, jos tästä ”ongelmaisuudesta” ei ole mitään näyttöä. Näytön puuttuessa ongelma on yksin teidän puolellanne.

Kommenttia muokattu: 09.09.2012 klo 20:05

Kommenttia muokattu: 09.09.2012 klo 21:48
Suuri(n) osa kristinuskoa tunnustavista ei kuulu homo-ongelmaisten joukkoon. Mutta en ihan ongelmattomaksi juttujesi perusteella kävisi sinun suhdettasi homoseksuaalisuuteen nimittämään. Eikä se ole haukkumista, vaan käsitykseni, jossa on hieman myötätuntoakin mukana.Olen monasti miettinyt, että mahdatko olla sinut suuntautumisesi kanssa.
Miksei täällä järjestetä äänestystä Jochananin häätämisestä? 99,9% enemmistö löytynee varmaan yhtä helposti kuin Raamatusta ristiriitaisuuksia tai Jochananista luonnevikoja.
Jochanan, ”Homo-ongelmaisuus” on teikäläisten kehittämä. Todennäköisesti se syötettiin Aslanin kautta kristillisdemokraattien käsikirjoitukseen silloin kun he taistelivat raivokkaasti parisuhdelakia vastaan. Taisi olla vuonna 2006, jolloin ainakin edustaja Kari Kärkkäinen käytti termiä ensimmäisen kerran eduskunnan puhujapöntössä. Varmentamaton muistikuvani on, että myös Pävi Räsänen olisi käyttänyt samaa termiä jossakin puheenvuorossaan eduskunnassa. Sen keksijät ovat siis sinun kuppikuntaasi kuuluvia, eivät homot.

Huvittuneena seurasin, kuinka kristillisdemokraatit lopettivat termin käytön aivan alkuunsa, koska heitä itseään ruvettiinkin nimittämään homo-ongelmaisiksi. Asia kääntyikin siis heitä vastaan.
Smo: enköhän mä sitä juuri koittanut sanoa, että kristinuskon tunnustaminen ei ole yhtä kuin ”homo-ongelmaisuus”.

Ja kuten sanoin, minullakin on oikeus olla sitä mieltä, että homoseksualismin harjoittaminen on moraalisesti väärin ja synti. Tästä mielipiteestäni ja uskonvakaumuksestani huolimatta minulla ei ole milloinkaan ollut mitään ongelmia suhteessa homoihin - ainakaan mitään sen suurempia kuin kellään muullakaan normaalilla ja terveellä keskivertoheterolla. Mutta tätä normaalia joka miehen kasvuun kuuluvaa homofobiaa ja heteronormatiivisuutta ei kai voi kutsua ”homo-ongelmaisuudeksi”, sillä muuten joutuisitte kutsumaan 99 % kaikista miehistä ”homo-ongelmaisiksi”.

Mitä tulee omaan ”suuntautumiseeni”, niin se ei edelleenkään kuulu tälle foorumille. Voin toki kertoa sen verran, etten itse usko ollenkaan mihinkään ”seksuaaliseen suuntautumiseen” tai ”-identiteettiin”, vaan pidän näitä lähinnä abstraktioina vailla mitään substannssia. Käytän näitä termejä (homo, hetero, bi jne.) lähinnä, jotta kommunikointi sujuisi ja asioista keskusteleminen olisi mahdollista. En leimaa itseäni (enkä muita,elleivät he itse niin tee) millään nimikkeellä, joten minulta saatte tiedustella ”seksuaalista suuntautumista” vaikka Herramme paluuseen saakka, mutta ette tule saamaan siihen minulta vastausta.

Yleisesti ottaen teidän tapaanne kaivella toisten ihmisten yksityisiä asioita (joiden piiriin ns. seksuaalinen suuntautuminenkin kuuluu), en voi muuta sanoa, kuin että se on suurta sivistymättömyyttä.

En malta olla palaamatta jälleen siihen ”nostalgiseen” - jo suorastaan legendaksi muodostuneeseen - iltaan Vuosaaren seurakunnasssa 29.4.2008, jossa olin ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen kerran kasvotusten keskustelemassa monien homoaktivistien (joukossa JuhaniV) kanssa siitä, pitäisikö kirkossa siunata rekisteröityjä parisuhteita vai ei. Tuskin olin päässyt sanomasta, että homosuhteita ei tule siunata, koska ne ovat syntiä, niin eikös paikalla olleet aktivistit ole ensimmäisenä tivaamassa, mikä on ”seksuaalinen suuntautumiseni”. Ei siis mitään käytöstapoja! Ei kohteliaisuutta! Ei mitään sivistystä! Kas kun te ette kysy kaikilta kadulla vastaan tulijoilta, mikä on heidän ”seksuaalinen suuntautuminen”.

Hävetkää!
Näin riehuu uskonnollisten satujen taakse piiloutuva, pohjattoman tekopyhä ja moralistinen ja kaikkien (näemmä jopa uskovaisten) hyljeksimä nettitrolli. Antakaa jo sille porttikielto ennen kuin se saa burnoutin. Tuollaiset on parempi eristää kokonaan luonnehäiriöttömistä keskustelijoista.
Ei, ei heteromiehen kasvuun kuulu mitään homofobiaa enää ala- ja yläasteiän jälkeen. Ainakaan en ole havainnut sellaista niillä tuntemillani miehillä, jotka ovat niin lähellä 100% heteroa kuin vain mahdollista.

Ihmettelen kyllä vähän, että Jochanan menet tilaisuuteen, jossa kerrot ihmisille, että heidän elämänsä, parisuhteensa, seksinsä ja perheensä ovat vääränlaisia, ja ihmettelet yhtä henkilökohtaista kysymystä lytättyäsi muiden elämän?

Jaa-a, jostakin syystä nimeäni ei tullut tähän, vaikka olen kirjautuneena.

t. draconfly

Kommenttia muokattu: 09.09.2012 klo 20:53
Siis ihmettelet, että menen kristittynä kirkkoni tilaisuuteen keskustelemaan sen tulevaisuudesta - tilaisuuteen, jonne kaikki kirkon jäsenet on kutsuttu? Ja että vielä kehtaan ilmaista mielipiteeni, kun on vapaa sana? Jo on aikoihin eletty!

Ei se ollut minun vikani, että paikalle rynni iso kasa homoaktivisteja, joista osa vieläpä ilmoitti, ettei kuulu edes kirkkoon. Mutta semmoisiahan te olette! Te tunkeudutte kirkkoihin, vaikkette niihin edes kuulu, ja vaaditte kristittyjä hyväksymään teidän moraalinne ja seksuaalietiikkanne. Ei voi kuin ihmetellä, mikä voima oikein ajaa toimimaan niin.
Sinä saat ilmaista mielipiteesi, vaikka se menisikin henkilökohtaisuuksiin, joten kai muutkin saavat näin tehdä?

Hyvä kuulla suoraan, etteivät edes Jumalaan uskovat ole kirkkoon tervetulleita. Minulla ei ole mitään tarvetta kirkkohäille tai vastaavalle, mutta olisi mukava, jos uskovaiset lopettaisivat sen vihjailun, että hankkiudu tuosta perheestäsi eroon, jotta olisit kunnon uskovainen.
En tietenkään. En mennyt henkilökohtaisuuksiin, koska käyttäydyn sivistyneesti ja omaan kohteliaat käytöstavat, toisin kuin te. Kristilliseen vakaumukseen perustuvan mielipiteen ilmaiseminen ei ole henkilökohtaisuuksiin menemistä. En osoitellut ketään paikan päällä enkä puheenvuorossani millään tavoin vihjannut kehenkään paikallaolijaan. Siitä huolimatta minua syytettiin jopa kivien heittelemisestä. Se kertoo vain siitä, että te otatte kristilliseen vakaumuksen ja seksuaalietiikan mukaisen mielipiteen itseenne. Tämä puolestaan kertoo jostain muusta, mutta valitettavasti en voi kertoa sitä, koska tällä foorumilla kun on julistaminen kielletty.
On se henkilökohtaisuuksiin menemistä, että toisen ihmisen seksuaalisuutta aletaan tuomitsemaan..
Itse olen valitettavasti kuullut ihan uskovaisen suusta, ettei homoille/lesboille pitäisi lapsia antaa, koska he vain leikkivät niillä kotia, että keskenmeno on ihan oikein, koska ei lapsi olisi ansainnut joutua kahdelle äidille jne. Kyllä, nuokin taitavat vastata Raamatun linjaa, mutta jostakin ihmeen syystä sitä ei voinut olla ottamatta itseensä...
Sinänsä ihan se ja sama, mitä itseään halveksiva kaappihomo Jochanan kirjoittelee, hieman sääliksi kyllä käy. Toisaalta hän on itse valinnut ihmisyydenvastaisen uskonkäsityksensä eli se on hänen henkilökohtainen ongelmansa, josta hän pääsisi eroon luopumalla typeryyksistä ja käyttämällä järkeä, mutta sitäkään kykyä ei ole kaikilla.
Jochanaa on ilmeisen turhaa ja väärin kutsua "kaappihomoksi", sillä todennäköisesti hän ei ole homo - vaan ilmeisestikin biseksuaali, jolla on juuri se kiinnostus molempiin sukupuoliin ja joka sitten umpimielisen kristillisyyden pariin jouduttuaan näkee itsessään sen toisen sukupuolikiinnostuspuolen synti-puolena ja alkaa taistella sitä vastaan, eli ajautuu taistelemaan sekä itseään, että muita vastaan asian tiimoilta. Valtaosa noista homoja kiihkeästi tuominneista on paljastunut ennemmin tai myöhemmin, vastakkaisen sukupuolen kiinnostuksen lisäksi olevan kiinnostuneita myös omasta sukupuolestaan. Noitahan on ollut jenkkikonservatiivipoliitikoissa, saarnamiehissä, myös meillä Suomessa. Se Nokia mission johtohahmomiehen tapaus tuoreimpana. Hänhän julisti missiossaan "homoutta" vastaan, tuomiten, synniksi ja oli naimisissa, kait lapsiakin, mutta sitten paljastui että hän oli saattanut liikkeeseensä mukaan tulleen miehen kanssaan seksuaaliseen kanssakäymiseen - asia tuli ilmi ja Nokia missio -liikehän ohjasi hänet sitten juuri eheytyshoitoon.
Mikä lieneekään Jochanan elämänhistoria tuon asian suhteen eli onko hänellä ehkä ollut sormensa pelissä siinä ehetyshoito-liemessä.

Omassakin tuttavapiirissä ei hetero-miehiä homot vaivaa. He ovat sanoneet sen, että miksi vaivaisi, kun emmehän me mitenkään heitä häiritse - emmehän me edes vie heiltä naisiakaan.

Jochanan, siellä sinun aate-opuksessahan se jesse sanoo: älkää tuomitko, jottei teitä tuomittaisi.

Ja mikäli jessen kiellot tulkitaan syntien määrittelyksi, niin sittenhän sinä Jochanan teet syntiä, tässä asiassa koko ajan - tai ylipäätään ihan jokainen kristitty, joka tuomitsee toisia syntisiksi, tekee samalla syntiä, sen uskomuksenne jessen juttuihin nähden.

Itse taas olen synneistä täysin vapaa, koska olen uskonvapaa - meitähän eivät uskontojen uskomukset tietenkään koske. Tai jos koskisivat, sittenhän asia pitää olla uskonvapauden nimissä toisinkinpäin, eli uskovaisia koskevat uskonvapaiden moraalikäsitykset, jotka nojaavat muuhun kuin vain uskomuksiin.

Toiseksi, Jochanan, kirjoitit tuolla "Yleisesti ottaen teidän tapaanne kaivella toisten ihmisten yksityisiä asioita (joiden piiriin ns. seksuaalinen suuntautuminenkin kuuluu), en voi muuta sanoa, kuin että se on suurta sivistymättömyyttä."

- Ihan kuin olisit kirjoittanut itsestäsi, tuosta kaivelustasi toisten ihmisten seksuaalisuudesta.

Kolmanneksi, Jochanan, kirjoitat "Ei se ollut minun vikani, että paikalle rynni iso kasa homoaktivisteja, joista osa vieläpä ilmoitti, ettei kuulu edes kirkkoon. Mutta semmoisiahan te olette! Te tunkeudutte kirkkoihin, vaikkette niihin edes kuulu, ja vaaditte kristittyjä hyväksymään teidän moraalinne ja seksuaalietiikkanne. Ei voi kuin ihmetellä, mikä voima oikein ajaa toimimaan niin."

- Miksi sitten itse tulet tännekin ei-kirkkoon tuomitsemaan homoja, siis kaikkia homot, myös uskonnostasi, kaikista uskonnoista vapaita homoja. Eli mikset paasaa vain kirkoissa, mikset kirjoita vain kristityistä homoista, kun heitä tuomikset? Miksi vaadit tuossakin jotain sellaista, mihin itse et kykene. Uskomushan voi koskea laajimmillaan vain uskovaisia - eikä ketään muita, eikös niin! Uskonvapaus on täysin yhtälailla vapautta olla uskomatta, vapautta uskonnoista. Uskontoihin uskominen on valinta - rakastaminen ei niinkään ole valinta, ei ainakaan homolle, lesbolle tai heterolle. Ilman jumalien rakastamista pärjää oikein hyvin, mutta ilman rakastavia ihmisiä on ikävämpää olla.

Tiedän toki että "jokunen" kristitty kuvittelee, ettei heitä saa arvostella, eikä soimata yhtään mistään - vaikka he samalla ajattelevat itsellään olevan 100% muitten tuomitsemisoikeuden. Ei toki ole mikään ihme, mistä ristiriitaisuus-sana on tullut. 1-jumalisissa mielikuvitususkomuksissa on juuri se sudenkuoppa, että niissä sitä yhtä mykkäpas*a-satuolentoa käytetään juurikin vain umpiusisten omien ajatusten korkokenkänä, korottamaan heidän ajatuksiaan jumalallisiksi. Vaikka ne korkokenkä-jumalointiajatukset sitten kuinka horjahtelisivatkin täällä maanpäällisessä todellisuudessa.

Kommenttia muokattu: 09.09.2012 klo 22:40
On todennäköisempää, että neurolepteillä saadaan uskovista rationaalisia kansalaisia kuin että rukous tekisi homosta tai lesbosta heteron. :)
 • 59 / 77
 • ERKKI - VAASA
 • 9.9.2012 23:51
Vanha, jo antiikista peräisin oleva lause toteaa “extra ecclesiam nulla salus” - “seurakunnan ulkopuolella ei ole pelastusta”. Niin, minkä seurakunnan? Viimeisin tutkimus paljasti, että Suomessa toimii yli 800 erilaista seurakuntaa tai uskonyhteisöä. Luonnollisesti jokainen niistä kirkkain silmin toteaa että vain he tarjoavat tien pelastukseen ja kaikki muut ovat harhapolkuja ja vievät “kadotukseen“ taikka “unohdukseen“. Jotkut opit hylkäämällä syntyy tänne uudestaan pahimmillaan vaikka Somalian neekeriksi tai jos oikein huono “säkä” käy, kujalla potkittavaksi koiraksi, Floridan alligaattoriksi tai peräti sittisontiaiseksi!
Kun miettii ja näitten ”kiihkiksien” viestejä lukee tulee väkisinkin siihen tulokseen että viisainta on kun ei käänny yhteenkään noista uskonhumputuksista. Ei vaikka sen hintana sitten oli tuo erihintaisen “pelastusvarmuuden” kadottaminen! Yksinäisillä kävely, polkupyörä- ja hiihtoretkillä voin kohdata “luojan” tuulen huminassa, aallon loiskeessa, kesäisen sammalmättään pehmeydessä, muurahaisen aherruksessa ja talven kauniissa lumitähdessä paljon paremmin kuin jossain kirkon-, seurakunnan-, valtakunnansalin- tai muun “kokouspaikan” kovassa penkissä! Niissä takamus hellänä joudun kuulemaan kuinka minut uskottomuuteni ja ”maailmallisten” ajatusteni tähden tuomitaan ikuiseen kadotukseen taikka muuhun unohdukseen jos ei muun kuin tähden etten ole ottanut “Kristusta sydämeeni“ ja muuttunut sen myötä ”kovaksi kristityksi”! Tosin tuo Jeesuksen nimellä 2000 vuotta sitten Palestiinassa kuljeskellut saarnamies kyllä totesi ettei hänen isänsä asu käsin tehdyissä huoneissa vaan niiden tykönä jolla on särjetty ja nöyrä henki. Seurakuntien “julistajapöntöistä” pauhaavilla taikka ovelta ovelle kuljeskelevilla ja täällä Ranneliikkeen keskustelupalstoilla esiintyvillä, todellisilla “fariseuksilla” sitä tuskin on! Jos tuo Jeesus ilmestyisi uudelleen tänne maan päälle nuo “uskonoppineet” ja nykyajan ”farikset” kyllä listisivät hänet ilman muuta. Hänhän näet sotkisi heidän hyvät bisneksensä!
Eheytyslahkot ja -kultit ovat käynnistäneet uusia hyökkäyksiä meitä vastaan.
Desert Stream Ministries, jonka terveydelle vaarallisia mukahoitoja (Elävät vedet, Kutsu kasvuun ja Elämän puolelle) Aslan kaupittelee ja toteuttaa, on julkaissut uuden raamatunlauseita sisältävän julistuksen kansalaisoikeuksiamme vastaan.

DSM kehottaa muun muassa kaikkia Elävät vedet -puoskarointia harjoittavia toimimaan niin, että liittovaltion homoavioliittokielto DOMA ja Kalifornian homoavioliittokielto pidettäisiin voimassa, että Ranska ei säätäisi tasa-arvoista avioliittolakia ja Maine, Maryland, Minnesota, Illinois, Iowa sekä Washington kieltäisivät avioliittotasa-arvon.

DSM kerjää rahaa Protect Marriage -vihajärjestölle, järjestää 40 päivän paasto- ja rukousohjelmia homojen kansalaisoikeuksia vastaan, julkaisee uskonnollista kiihkoa sisältäviä videoita ja käyttää muita epäeettisiä keinoja ihmisoikeuksia vastaan.

Aslanin sivustolla ei toistaiseksi kerrota, käynnistääkö Aslan kotipesänsä DSM:n ohjeita noudattaen hyökkäykset meitä vastaan täällä Suomessa.

Desert Streamin homovastaista agendaa:

http://www.desertstream.org/Group/Group.aspx?ID=1000047411

Desert Streamin ja Aslanin tasa-arvoista avioliittolakia vastustava agenda perustuu muun muassa näihin kahdeksaan valheeseen:

http://www.desertstream.org/Group/Group.aspx?ID=1000050702

Kommenttia muokattu: 10.09.2012 klo 00:11
Jochanan, johan se sinäkin tässä ketjussa otit esiin suoraan minun henkilöni ja esitit arvelujasi kokemushistoriastani. Eikä siinä tai siihen vastaamisessa minulla ollut mitään ongelmaa, koska varmaan ihan hyvää tekee sillä tavoin saada syvyyttä kirjoittajan mielipiteeseen. En minä näe mitään huonotapaista tai sivistymätöntä sellaisessa, jos se liittyy käsiteltävään aiheeseen, eikä asiaa esitetä esimerkiksi alatyylisesti.

Jochanan, yksipuolinen (uskonnollisen) vakaumuksen mukainen toitottaminen on juuri sitä julistamista ja saarnaamista, joka ei ole hyvä asia. Riippumatta siitä, saarnaatko suoraan Kirjasta tai et. Jochanan, sinun tulkintasi kristinuskosta tuntuu hieman homo-ongelmaiselta. Koeta välillä nähdä ihmiset eheänä, kokonaisina, kokonaisuuksina.

EDIT: Lisäyksenä: Koeta välillä nähdä yleensä ihminen.

Kommenttia muokattu: 10.09.2012 klo 11:52
Kristittyjen aktivistien hyökkäykset eivät rajoitu vain "eheytyshoitoihin". Paljon laajempi ongelma on yritys saada uskonnollisen vakaumuksen perusteella erioikeus syrjintään ja kirkkojen ja seurakuntien rahoitus ja tuki suvaisemattomuutta tukeville poliittisille kampanjoille.

Esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa koetetaan saada läpi tulkintaa, että uskonnollisen vakaumuksen perusteella homoja tai transihmisiä ei tarvitsisi kohdella tasavertaisesti muiden kanssa; ja että vaatimus homojen tasaarvoisesta kohtelusta loukkaa uskonnon vapautta. Myös esimerkiksi ETYJ:in ihmisoikeuskokouksissa on, mm. Vatikaanin aloitteesta, jouduttu käsittelemään samaa asiaa teemalla "kristittyjen vaino".
Tässäpä uusinta tietoa "eheytyshoitojen" tehosta:

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/2750/kysely_monet_kokeneet_homoeroottisen_kiinnostuksen_heikentyneen_terapian_seurauksena

People Can Change -järjestö on tehnyt selvityksen, johon vastasi 500 ihmistä 19 eri maasta. 70 % ilmoitti olevansa tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen käymänsä terapian tuloksiin. Reilu puolet sanoi homoeroottisten tunteidensa vähentyneen terapian myötä. Merkittävä enemmistö oli myös kokenut itsetuntonsa kohentuneen, häpeän vähentyneen ja sisäisen rauhan lisääntyneen terapian seurauksena. Itsemurha-ajatuksia hautoneista potilaista kolme neljäsosaa koki terapian vähentäneen itsetuhoisuutta, useissa tapauksissa merkittävästi.

Että näin.
Tuo homofobinen kiihkoilija ei ilmiselvästi lopeta, ennen kuin hän myrkyttänyt koko tämän sivuston ilmapiirin lopullisesti homofobiallaan ja tekopyhällä panettelullaan.

Jochanan ei ole täällä keskustelemassa tai kommentoimassa, vaan asettumassa muiden yläpuolelle leikkimällä jumalan sanansaattajaa. Hän on ilmeisesti saanut jo ainakin yhdelle uskovaisten sivustolle porttikiellon. Hänet tiedetään häiriköksi. Olisikohan se yksi lisäperustelu Ranneliikkeen ylläpitäjille toimia samoin?

Trollia ei tietysti pidä ruokkia, mutta tietyissä tapauksissa häirikön kommenttien julkaisemisen sallimisella voi olla sama lopputulos kuin hänen kanssaan järkeilemällä, jolloin hän pääsee toteuttamaan sairasta, narsistista profeettafantasiaansa.

Jochananilla ei ole mitään asiaa Ranneliikkeessä. Hän ei tunnusta olevansa homo tai bi, eikä hän ainakaan ole homojen ystävä. Hänen tarkoituksensa on halveksia homoja ja väheksyä ja vääristellä uskonnollista homofobiaa ja tekaista sille oikeutuksia ja perusteluja. Sen voisi helposti rinnastaa vihapuheeseen. Aivan sama kuin rasisti selittelisi kuinka värilliset ihmiset ovat puoli-ihmisiä.
Jochanan. Entä sitten!? Ne ovatkin varmaan oikeesti biseksuaaleja jotka todella voivat hävetä itseään. MUTTA homoja ei voi muuttaa heteroiksi vaikka hän kuinka haluaisikin. Ja miksi pitäisi homoja puoskaroida!?

Ne jotka hyväksyvät itsensä sellaisina kuin ovat, eivät tarvitse sinun mainostavaa puoskarointiasi. Sulla on sananvapaus, mutta käytä sitä oikein äläkä loukkaa omaa elämäänsä hyvin suhtautuvia noilla sun "homous on syntiä" jutuillasi. Ei kiinnosta

Häpeä sinulle Jochanan!
Seurakuntalaisen uutisessa todetaan asiallisesti, ettei tutkimus ole tieteellinen. Lähinnä se on siis mielipidekysely.

Näkemättä tutkimuksen kysymyksenasettelua, tarkempaa tekotapaa ja tulosten käsittelyä minä ainakin aion tässä vaiheessa ohittaa sen vain olankohautuksella. Miksi uhrata aikaansa tyhjänpäiväisyyksiin.
Kas vain Jochanan on palannut. Viimeksi hän lähti niin dramaattisesti uhoten jälleennäkemistä mitä mielikuvituksellisimmissa kulisseissa, niin että oletin hänen ilmestyvän meidän kuolevaisten keskuuteen vähintään vetten päällä kävellen suorassa lähetyksessä...mikä antikri..kliimaksi.

People Can Changen teettämä tutkimus on tietenkin sen teetäjälleen suotuista. duh..
Mua ihan rehellisesti ärsyttää tämä että jochan tuntee olevansa oikeutettu päsmäröimään ei uskovaisten elämässä samalla kun hän tuntee olevansa itse kaiken kritiikin yläpuolella. Uskovaiset on tätä paskaa meille tarjonneet ja se on todettu monet kerrat roskaksi joka ei toimi ja on jopa haitallista.

Ja ei, virkaa tekevä terveydenalan ammattilainen ei saa toimia puhtaasti vakaumuksensa mukaan vaan hänen pitäisi ymmärtää että potilaan tarve on tärkeämpi ja hän on oikeutettu saamaan oikeaa hoitoa rahastavan henkisen kiusaamisen sijaan. Se mitä tämä ammattilainen ajattelee yksityisenä ihmisenä omana aikana on heissulivei. Uutinen lääkäristä joka aikoi kuohia nuoren parantaakseen tämän homoudesta on juuri hyvä esimerkki mitä käy kun ihmiset toimii vakaumuksensa tähden sivuttaen järjen ja inhimillisen empatian. Samalla myös valan mitä terveyden alan ihmiset tiettävästi vannoo.
Joku kyseli minulta juuri, että miksi en hikeenny näihin tiettyihin tyyppeihin. Vastasin, että he ovat todellisuudessa varsin kiinnostavia. Koko ajan he tietämättään kertovat itsestään asioita, joita eivät haluaisi paljastaa. Muistutan kuinka uskovaiset homovihaajat ovat kerta toisensa jälkeen paljastuneet kaappihomoiksi. Huomaan kaimani ärsyyntyvän joka ainut kerta kun joku viittaa hänen omaan seksuaaliseen identiteettiinsä. Mitähän kaimalla on kaapissaan piilossa, joka ei siedä päivänvaloa?

Sanonta kuuluu, että jos ei jotakin piirrettä hyväksy itsessään, se on aivan sietämätöntä toisessa.

Jos on itsensä kanssa tasapainossa ja hyväksyy itsensä, ei ole mitään tarvetta osoitella sormellaan toisia.
Olen samaa mieltä Juhanin kanssa, nämä "tietyt tyypit" ovat varsin mielenkiintoisia. Mistä te puhuisitte, jos kaikki olisivat samaa mieltä? "Kyllä Aslan on kauhea" - "Juu niin on". Ei kai kukaan sellaista jaksaisi kauaa. Vaikkei toista osapuolta kiinnostaisi tippaakaan lukea vastauksia niin niiden kirjoittaminen on kuitenkin ... ehkä kehittävää olisi oikea sana? Olen keskustellut paljon uskovien kanssa näistä ja muista moraaliin liittyvästä asiasta ja monesti ne ovat selkiyttäneet paljon omia ajatuksia ja saaneet ajattelemaan asioita useammallakin tavalla.
Draconfly, kun mainitsit tuosta omien ajatusten selkiintymisestä, tuli mieleeni useita kohtaamisia uskovaisten kanssa, jotka osaavat kuunnella, eivätkä heitellä raamatunlauseilla. Yhden henkilön kanssa, joka on kuulunut erääseen suomalaiseen lahkoon, olen käynyt iltakausien mittaisia 'filosofointeja'. Hän on osannut haastaa minut pohtimaan vaihtoehtoisia tapoja ajatella ja punnitsemaan omaa ajatteluani. Ne keskustelut ovat olleet todella antoisia. Samaa voin sanoa keskusteluistani uskovaisen arabikaverini kanssa. Häneltä olen oppinut tavattoman paljon.
No täällä ei ainakaan tarvitse pelätä liiallista samanmielisyyttä. Homoista uutisoivat sivustot ovat kuin magneetteja itseinhoisille kaappihomoille, wannabe-punaniskoille ja kaiken maailman jeesustelijoille. Ei ole pelkkiä "setahomoja" täällä. Joidenkin kanssa on joskus ironisella tavalla hauskaa väitellä homouteen liittyvistä itsestään selvyyksistä, mutta Jochananin saisi kyllä silti heittää ulos, ihan oikeasti. Tylsistymisen riskillä, minusta on parempi ettei homofobisille nettihäiriköille anneta yhtään minkään näköistä huomionosoitusta. He eivät ansaitse sellaista.
Aslan ry jatkaa yli 20 vuoden kokemuksella homojen syyllistämistä, synnillistämistä ja halveksimista. Sen verkkosivuilla kerrotaan muun muassa:

”Miehen homoseksuaalisuuden juuret ovat pääosin emotionaalisia, joiden keskuksena on kateus ja torjunta (“en ole koskaan tuntenut aidosti tulleeni rakastetuksi”) ja yksinäisyys (“kukaan ei rakastaisi minua, jos he todella tuntisivat minut”).
Heteroseksuaalin naisen hyväksyntä on erittäin tärkeää lesboudesta toipuvalle. Moni lesbo on torjunut feminiinisyyttään ja naiseuttaan kipeiden kokemusten takia. Ehkä äidin edustama naiseus on ollut kylmää tai heikkoutta edustavaa.
Jumala ei vihaa homoja, vaan hän rakastaa heitä ja haluaa heidän eheytymistään”
…ja paljon muita kiihkofundamentalistien vilpillisiä väittämiä.

Aslan ry:n antamat ohjeet homonuorille omilla sivustoillaan ja muilla, mm. Nuotta-lehdessä, ovat puolestaan niin syyllistäviä, ettei ole ihme, että homonuorilla on moninkertainen itsemurhariski, saksalaistutkimusten mukaan 10-kertainen muihin nuoriin verrattuna.

Tässä haastattelussa Aslanin Ari Puonti ja Pirkko Alaranta kertovat Aslaniin liittymisestään. Siitä käy mielestäni selvästi ilmi, että heidän omaksumansa epäinhimillisen uskonkäsityksen aiheuttama itsensähalveksunta sai heidät mukaan Aslanin toimintaan. Puonti kertoo myös, että Kansanlähetyksen Mikko Aalto oli Aslanin pääperustaja. Kansanlähetystä voi käsitykseni mukaan pitää fundamentalistisena homovihajärjestönä.
Ohjelma alkaa klikkaamalla vasemmassa alareunassa olevaa nuolta. Puontin ja Alarannan haastattelu alkaa kohdasta 00:30

http://patmos.studio24.fi/media/ovatko_vaalivaittelyt_suurta_teatteriaa/1221#

Puheenjohtaja Alaranta rehenteli keväällä eräässä äärikristittyjen lehdessä, että Aslanin toiminta laajenee. Näin ei ilmeisestikään ole käymässä. Aslanin verkkosivustoa ei ole päivitetty aikoihin, tiedotteita ei ole ja tapahtumakalenterissa lukee pelkästään: Events are coming soon, stay tuned.

***
Arhi Kuittinen kirjoittaa otsikolla Pyhä homoviha siitä julmuudesta, jonka fundikset kohdistavat juuri nuoria kohtaan: ”Heidän (=fundisten) mielestä on uhka "lapselle" ja yhteisölle, jos homonuoret saavat ilmaista olevansa tyytyväisiä seksuaalisuuteensa samalla tavalla kuin heterot. Fundamentalistit eivät lainkaan kunnioita nuoren seksuaalista identiteettiä. Arka seksuaali-identiteetti, varsinkin nuorten, on voimakkain hyväksikäytön mahdollisuus käännyttäville, alistaville kontrollifriikeille ja häpeän kautta valtaa hakeville fundamentalisteille”, Kuittinen kirjoittaa.

Sitten on kirkonmiesten homovastaisuudesta ja kirjoituksen loppupuolella on juttua Aslan-fundamentalistijärjestön homofobisesta logiikasta ja ”eheytymistarinoista”:

http://finnsanity.blogspot.fi/2011/03/homovastainen-kampanja-kirkko.html
Tämä uutinen ranneliike.netissä on herättänyt poikkeuksellisen paljon kiinnostusta, joka näkyy niin uutista seuranneiden kommenttikirjoitusten runsaudessa, kuin uutisen lukeneiden määrässä.

Aiemmin Mikko Aalto ja Ari Puonti ilmaantuivat keskusteluun heti mukaan. Nyt jostakin syystä niin ei tapahtunut. Sitä vastoin kaimani, nimimerkki Jochanan aloitti väittelyn, kuten moniaita kertoja aiemminkin. Hän on saanut aikaisemmin toivomuksen sivuston ylläpidolta välttää raamatunlauseiden kaatamista keskusteluun. Sen hän näyttää muistaneen kohtuullisen hyvin.

Otin puheeksi tapaukset maailmalta, joissa homovihaa suitsuttaneet ja Raamatulla homoja hakanneet ovat jääneet kiinni suoraan rysän päältä, eli salatuista homoseksisuhteistaan. Siis kerta toisensa jälkeen aktiiviset homovihaa julistavat ovat osoittautuneet kaappihomoiksi. Tuon kommenttini jälkeen Jochanan poistui välittömästi keskustelusta! Miksiköhän?
Tänne ja viimeksi tähän ketjuun kirjoitelleella henkilökohtaisen uskonsa puolesta kiihkoilijalla on paitsi paha homo-ogelma, ilmiselvästi myös naisongelma. Tämä kävi ilmi varsinkin silloin, kun hän tarttui kiivaasti mainintaan "uskonsisaruksistaan" ja luki sen tarkoittavan "uskonsisaria".

Hän torjui oitis ja jyrkästi oletuksen , että hänellä olisi erityisesti naispuolisia samoin ajattelijoita, sielunsisaria, ja vakuutti tiukasti, että hänellä on lähinnä sielunveljiä. Hän piti jopa halventavana kiusaamisena ajatusta, että hänet samaistettaisiin juuri naisten kanssa samaan joukkoon.

Myös muilla foorumeilla hän on tuonut selvästi esille patavanhollisia sukupuolikäsityksiään naisen paikasta yhteiskunnassa ja luonnollisesti myös seurakunnassa, mikä on herättänyt toppuuttelua vähemmän kiihkomielisten uskonveljienkin parissa.

Mielenkiintoista tuokin maskuliinisuuden ja nimenomaan "tosimiesten" nostaminen jalustalle sekä todellisen ja oletetun feminiinisyyden halveksunta sen kaikissa ilmenemismuodoissa.
Kaappi-J kertoi kommentissaan People Can Change -poppoon haastatelmasta, jonka mukaan joidenkin homous olisi laimentunut. Todellisuudessahan haastatelman tulokset ovat täyttä huuhaata.

Kyseinen porukka suuntaa seuraavaksi Teksasiin ja Floridaan, joissa homouden 48 tunnin teholaimennuskuuriin kuuluu muun muassa kuvassa näkyvää kropankohottelua:

http://www.advocate.com/news/2012/09/12/ex-gay-group-hold-two-events-southern-us-0

***
USA:n psykologien, psykiatrien sekä lääketieteen pääjärjestöt tuomitsevat ankarasti kaikki eheytys- ja ex-gay -terapoinnit.
Amerikan psykologien pääjärjestö APA pitää eheytysterapointeja haitallisina ja vaarallisina:

http://www.apa.org/about/policy/sexual-orientation.aspx