USA: Esivaaleissa supertiistai – Santorum haluaa mitätöidä Kalifornian homoavioliitot (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 6.3.2012 8:15
Santorum nuoleskelee tuolla kommentillaan suoraan äärioikeistoa ja uskonnollisia piirejä. Äänienkin kalasteluun homot sopivat siis vallan mainiosti.
  • 2 / 4
  • Tero Kankaanperä
  • 6.3.2012 8:23
Tyhjää suun pieksäntää Santorumilta. Tässä vaiheessa kaksi kolmesta oikeusasteesta on todennut mies- ja naisparien avioliittokiellon perustuslainvastaikseksi ja seuraavaksi maan korkein oikeus ottaa asiaan kantaa. Ensimmäisen oikeusasteen tuomari teki erinomaista työtä osapuolten asianajajien tenttaamisessa ja on hyvin vaikea nähdä mistä korkein oikeus voisi kaivaa porsaanreiän joka muuttaisi ratkaisun.
Kaliforniassa oli noin 18 000 ja koko maassa noin 131 000 naimisissa olevaa homo- ja lesboparia vuoden 2010 väestölaskennan mukaan. Sen jälkeen New York muutti avioliittolakiaan, ja muuallakin ovat samaa sukupuolta olevat solmineet avioliittoja, joten luku on tällä hetkellä varmaankin yli 140 000.

Perustuslain muuttamiseen tarvitaan kolmen neljäsosan (¾) enemmistö kongressin edustajainhuoneessa ja senaatissa. Osavaltioiden enemmistön on se myös hyväksyttävä. Vuonna 2004 presidentti Bush yritti saada perustuslakiin täyskiellon homoliitoille. Vaikka kongressissa ja edustajainhuoneessa oli silloin republikaanienemmistö, lisäystä ei hyväksytty kummassakaan.

Yksilön oikeuksia koskevia lakeja ei myöskään säädetä taannehtivasti eivätkä oikeusistuimet sellaisia päätöksiä ole tehneet, joten jo solmittuja avioliittoja ei ilmeisestikään pystytä mitätöimään.

Family Research Council, joka nimestään huolimatta ei tutki, neuvo eikä auta perheitä millään tavalla, vaan on pelkästään suurella rahalla ja valheilla homojen oikeuksia vastaan taisteleva joukkio, aikoo tehdä kaikkensa perustuslain muuttamiseksi. Siellä ollaan varmoja, että tuuli kääntyy ja homovastaisuus lisääntyy.
---
Upporikas Mitt Romney, jonka omaisuus on noin 200 miljoonaa ja vuosiansio noin 42 miljoonaa, on tyrkykkäiden johdossa. Äänestäjiä ärsyttää, että Romneyt eivät lainkaan ymmärrä etuoikeutettua asemaansa. Mitt kertoi haastattelussa, että kyllä vaimolla muutama Cadillac on, ja eilen vaimo kertoi, ettei hän pidä perhettään lainkaan varakkaana.
---
Barack Obaman vaalikampanja on alkanut suotuisissa merkeissä, ainakin mitä tulee kampanjarahaston suuruuteen.
Homojen ihmisoikeusjärjestöt luottavat siihen, että Obama saa jatkaa presidenttinä, ja lopultakin antaa täyden tukensa samaa sukupuolta olevien avioliitoille. Toiveita ja odotuksia riittää monellakin taholla:

http://www.washingtonpost.com/local/obama-allies-foes-speculate-on-a-big--and-hypothetical--second-term-agenda/2012/03/01/gIQAkLMOrR_story.html

Viimeisimmät uutiset kertovat, että Obaman mahdollisuudet lisääntyvät naisten ansiosta. Heitä on nimittäin äänestäjinä 10 miljoonaa enemmän kuin miehiä. Ehkäisyä, perhesuunnittelua, aborttia ja homojen oikeuksia vastustavat republikaaniukot alkavat nimittäin ärsyttää ja kyllästyttää lukuisia naisia. Jopa uskollisimmat miesrepublikaanit kuten senaattori McCain ovat alkaneet huolestua.
Hyvä niin. Toivottavasti Santorum ja Romney jatkavat samaan ihmisvihamieliseen tyyliin, niin Obaman voitto on varma.
Eilen perjantaina tuli kuluneeksi 2 vuotta siitä, kun tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan liittovaltion pääkaupungissa Washington D.C.:ssä.

Vuonna 2009, jolloin vain heteropareilla oli avioliitto-oikeus, solmittiin 3100 liittoa.

Vuonna 2010, jolloin tasa-arvo toteutui, liittoja solmittiin 6600.

Viime vuonna 2011 solmittiin 5700 avioliittoa. Näiden lukujen perusteella voidaan sanoa, että tasa-arvoinen avioliittolaki on kaksinkertaistanut solmittujen avioliittojen määrän. Alkuryntäyksen jälkeen luvut varmaankin pienenevät ja asettuvat oikeisiin suhteisiin.

http://www.washingtonpost.com/local/district-of-columbia-marks-2-years-since-gay-marriage-became-legal-in-the-nations-capital/2012/03/09/gIQAzsqW1R_story.html

Lisäys: tilastot koskevat ajanjaksoja maaliskuusta maaliskuuhun.

Kommenttia muokattu: 10.03.2012 klo 16:24