Niinistö kiisti yhdenkään äänestäjän sanoneen hänelle äänestäneensä homoasenteen perusteella (juttukommentit)

Homoushan oli siinä mielessä tapetilla, että Niinistön kannattajat solvasivat Haavistoa homoudesta kaikkien lehtien kommenttipalstoilla ja julkisesti kaupungilla. En tietenkään voi väittää, että kaikki 86 Café Niinistöä olisivat solvaajien joukossa, mutta oma kokemukseni ja muualta Suomesta tulleet ilmoitukset ainakin kertovat, että näin voi olettaa.

Niinistö halusi nyt siis osoittaa olevansa pihalla asioista sekä toi julki sen, että meikäläisen oikeudet ovat toisarvoisia. On hyvä, että Niinistö tuo heti näin alussa julki kielteisen kantansa ihmisarvoon. Ei jää sitten mitään epäselväksi, vaikka olihan asia toki tiedossa muutenkin.
Toimittaja kysyi Niinistöltä, mitä hän haluaa sanoa niille äänestäjilleen, jotka äänestivät häntä, koska eivät halunneet homoa presidentiksi.
-Minulle ei kukaan äänestäjä ole tällaista sanonut, Niinistö totesi.

Saulin suodatin toimii hyvin.
---
Kirjoitin tämän ennen kuin jnsto:n juttu ilmestyi Ranneliikkeeseen, joten kommentissani on toistoa.

Kommenttia muokattu: 07.02.2012 klo 00:35
  • 2 / 6
  • Rokkihomo
  • 7.2.2012 1:15
Tuleva presidenttimme joko valehtelee tai on kuurosokea.
Toisaalta... ei. Ei ole mitään muuta tässä asiassa.

Noita mielenilmauksia tapahtui äänestyspaikoilla sen verran paljon, että väitän reippahasti tuon mitä yllä väitän.
Tämähän menee ihan samaa arvo-uraa, kuin mikä kulki kokoomuksen puoluekokousväen enemmistöpäätöksestä tukea tasa-arvoista avioliittoa ja mikä eduskuntavaalien jälkeen sitten kulminoitui hallituksen muodostajan ottaessa KD:n hallitukseen ja hallutuksen luvatessa KD:lle että tasa-arvoista avioliittoa ei hallitus aja.

Presidentinvaalikampanjanhan aikana Niinistö sanoi että käsitys nasmiesavioliitosta on syöpynyt kansaan niin syvälle, ettei hän sitä siksi voi kannattaa. Kuitenkin, yksi googlaus olisis tuonut esiin kansalaiskyselyt, joissa selvästi suurempi osa kansasta on kannattanut, kuin vastustanut, lesboparien ja homoparien avioliittoa, jopa suurempi osa kannattanut kirkollista vihkimistäkin. Niinistö puheli siis höpönlöpöjään.

Toki Niinistö ei asiaa päätä, vaan eduskunta, hallitus tai uutukainen kansalaislakialoitetoiminta. Mutta pelkään pahoin, että vähemmistön markkina-arvo noissa asioissa ei finanssimiehille riitä.
  • 4 / 6
  • SaintJudy
  • 7.2.2012 10:15
Luulen, että Niinistön äänissä olikin heteroasenteita, ei homoasennetta.

Viesti "ei homoa presidentiksi" oli vallan kuuluva. Arvomaailmasta puhuessa HLBT-kysymykset eivät ole toisarvoisia, ellei ne nyt ihan oikeasti satu sitä olemaan. Jos näin on, Niinistöllä on aikamoinen työ miten "koko Suomi pysyy yhdessä".
  • 5 / 6
  • Public eye
  • 7.2.2012 10:33
Voihan toki olla totta, että yksikään äänestäjä ei ole mennyt Niinistölle sanomaan äänestäneensä häntä sen takia, että hän on hetero. Tuntuisi hiukan tylyltä kiteyttää päin naamaa hänen ansionsa tähän yhteen asiaan...
Mutta sen takuulla Niinistön tiedossa olevan tosiseikan kiertäminen, että hyvin suuri osa hänen äänestäjistään on myöntänyt, ettei ikimaailmassa voisi äänestää homoa presidentiksi, tuntuu hiukan falskilta suoran keskustelun väistelyltä. Asiasta suoraan puhuessaan joutuisi nimittäin sanomaan sellaista, josta puolella tai toisella joku varmasti vetää herneet nenään.
  • 6 / 6
  • Kolmoisritti
  • 7.2.2012 13:13
Niinistön kampanjaimago ei ollut totuudenmukainen ja hän hymyili paljon, koska pidettiin vihaisena, että olisi antanut myönteisen kuvan. Loppukommentteja myöten amerikkalaisten apinointia. Hän voitti, koska mainosti uskovansa Jumalaan ja oli nimenomaan vaihtoehto nuorten ja vihreiden (idealistien) kannattajille.

Niinistö on tyypillinen poliitikko, joka ei vastaa kysymyksiin, vaan monisanaisesti hämää kuulijan, että olisi jotakin oikeasti sanonut.

Niinistö jankuttaa koko ajan samoja sanoja, mutta ei määrittele niiden sisältöjä. Hän on tyhjää täynnä. Hän vastasi, ettei muuta mitään.

Ne vain tarkoittavat, että hänellä on valtaa tehdä, miten häntä itseään huvittaa eikä häntä saa jälkikäteen kiinni sanoistaan.

Niinistön vaalikampanjatoimiston porukasta näkee, millainen hän oikeasti on. Siellä oli mm. Harkimo. Harkimohan ei ole koskaan ollut tunnettu siitä, että olisi keskusteleva, ottaisi huomioon toisia, suvaitsevainen tms.