Jonah Mowry - eräs homofobisesti kiusattu nuori (juttukommentit)

Jonahin videota on katsottu tällä hetkellä yli kaksi miljoonaa kertaa. Eilen illalla katsojaluku oli noin 150 000. Kommentteja video saa aivan jatkuvana virtana. Liki 200 000 on klikannut pitävänsä videosta ja vajaa 10 000 ilmoittanut, ettei pidä.

Valtaosa kommenteista on myönteisiä, mutta joukkoon mahtuu myös hyvin ilkeitä heittoja. Jonkin verran on nähty arveluja, että video olisi näytelty homma.

Oli kyse mistä hyvänsä, niin 14-vuotiaan kaverin kannanotto koulukiusaamista vastaan on tärkeä puheenvuoro.
Netissä on kiertänyt myös video, jonka Jonah on kommenttien mukaan poistanut varsinaisesta YouTube-profiilistaan. Video on herättänyt raivokkaita väitteitä valehtelusta, koska Jonah toteaa siinä mm. olevansa pidetty koulussaan.

Eräässä toisessa poistamassaan videossa hän kiittää saamastaan tuesta ja hämmästelee sitä, että videota pidetään näyteltynä.

Vaikea sanoa, mikä on totuus kaiken tämän valtaisaksi sosiaalisen median ilmiöksi nousseen tapauksen taustalla.

Onko vedätetty? Jos on, niin varsin onnistuneesti.
Onko tilanne muuttunut radikaalisti 4 kuukaudessa? Jos on, hyvä niin. 14-vuotiaan maailmassa eilisen paha voi unohtua nopeasti, kun tilanne paranee.

Seurataan tilannetta.
Muutama tovi sitten lähetetyssä twitter-viestissä Jonah hämmästelee: Hän teki videon siitä, miksi on onnellinen ja nyt se on käännetty niin, että hän olisi valehtelija.
  • 6 / 9
  • Koittakaa edes...
  • 6.12.2011 0:05
Kaikki ovat ymmärtäneet koko videon väärin, jossa Jonah sanoo olevansa pidetty koulussa... Hän puhuu uudesta koulustaan, ei vanhasta ja olisi mahtavaa jos ihmiset eivät olisi niin typeriä, että menevät kommentoimaan youtube:een erilaisia loukkaavia kommentteja! Väärinymmärrys ihmisiltä...
Nyt Jonahin videota on katsottu kaikkiaan neljä ja puoli miljoonaa kertaa. Jonah on myös lisännyt videon yhteyteen viestin, jossa hän kertoo tarkemmin siitä, miksi hän teki videon ja myös mitä sen jälkeisinä kuukausina on tapahtunut. Ja kiittää myös ystäviään ja tukijoita.

Eilen sosiaalisessa mediassa nähtiin kovia kommentteja ja syytöksiä siitä, että Jonah olisi tehnyt videon leikillään ja/tai valehdellut, koska netissä oli myös myönteisempiä videoita Jonahilta.

Jonah kertoo tehneensä videon elokuisena valvottuna aamuyönä, kun kouluun paluu ahdisti ja pahat asiat pyörivät mielessä. Hän oli tuolloin vielä 13-vuotias, eikä hän ollut tullut kaapista perheelleen.

Video oli tarkoitettu hänen huolissaan oleville ystävilleen ja vihamiehilleen, joille hän kertoi, mistä löytävät videon. Jonahin ystävien mielestä video oli tärkeä yleisemminkin, ja hänet houkuteltiin jakamaan video FB-profiilissaan. Jonah pisti videon joulukuun ensimmäisenä naamakirjaan, seuraavana päivänä hänen vanhempansa näkivät videon ja sitten videosta tuli FB-ilmiö.

Jonah kertoo, että hänellä toki on ystäviäkin, ne High Schooliin menneet. Ulostulonsa jälkeen hän on saanut uusiakin ystäviä ja moni entinen pilkkaaja on havahtunut siihen, miten he ovat onnistuneet loukkaamaan. Ulostulon myötä hänen harteiltaan on pudonnut taakka. Hän kertoo olevansa nyt onnellinen, hyväksyneensä itsensä ja tulleensa vahvemmaksi.
Tarina jatkuu:

Jonahin äiti Peggy Sue Mowry kertoi ABC Newsille tiistaiaamuna olevansa kiitollinen.

http://abcnews.go.com/Health/mother-jonah-mowry-bullied-gay-son-inspired-support/story?id=15090692#.Tt8CnGMUqdA

Julkkikset kuten Rosie O'Donnell, Ricky Martin, Zooey Deschanel ja Kim Kardashian ovat osoittaneet tukensa. Kim Kardashian kirjoittaa nettisivullaan olevansa pahoillaan kiusaamisesta ja että sellaisen on loputtava.

Vajaassa viikossa alkuperäistä videota on katsottu lähes kuusi miljoonaa kertaa.