Homotalo aiheuttaa mieliharmia (juttukommentit)

Tämä on mahtavin juttu aikoihin. Ihan pakko pistää laajaan kiertoon.
Taisi aihe olla superkiinnostava. Palvelin meni näköjään nurin.
Vaikuttaa aivan siltä, että kyseessä on trolli. "hometalo" ja "homotalo" ovat hiukkasen liian lähekkäin. Hometaloistahan on riittänyt puhetta viime vuosina aivan mittavasti. Miesparin nimet vaikuttavat myös liian epäsuomalaisilta, ellei kysymyksessä ole joku rannikkopaikkakunta.

Kommenttia muokattu: 30.07.2011 klo 14:47
  • 4 / 12
  • Rokkihomo
  • 30.7.2011 15:48
Trolli? Tai sitten ihan vaan vitsi? Halloo? Sellaisena sen on ymmärtänyt ylivoimainen valtaosa kaksplussan mukavanoloisista kommentoijistakin.

Huomasin aamulla ja laitoin jakoon facebookiin, hauska että löysi tännekin
(joskin otsikoinnin ja tulkinnan kanssa olisi mielestäni voinut harjoittaa harkintaakin...).
  • 5 / 12
  • Ossi Halme
  • 30.7.2011 16:53
Tämän täytyy olla helteen aiheuttama vitsi. Muussa tapauksessa kirjoittaja ns. soutaa vahvasti yhdellä airolla.
  • 6 / 12
  • Onnellinen mies
  • 30.7.2011 18:30
Vau! Teija osti romanttisen talon, jossa aikaisemmin on Hans ja Oskar asuneet pariskuntana jopa 50 vuotta. Perusta on mitä mainioin ja perinteet jatkukoot. Talo kaivannee jonkinmoista putsia ja sitä, ilmeisesti, kaipaa Teijakin. Siispä: Mikäli ehytyshoitoihin on värkinverran uskomista niin Teija kipinkapin eheytymään ehtoisaksi lesboksi ja hakemaan sulokasta elämän kumppanitarta. Siitä onni urkenee ja Teija vankistuu. Onnellisten tyttöjen teekutsuille voisi kenties tulla kutsutuksi itse Päivi-rouva katsastamaan missä häät pidetään. Tiedä häntä josko vallan kaasoksi kelpaisi. Hans ja Oskar ovat toki saattaneet asustella jossain rannikkopaikkakunnalla tuon 50 vuotta, tai sitten kysymyksessä saattaisi olla vaikkapa jokin paikkakunta supisuomesta, jossa pojat ovat koulussa lukeneet pakkoruotsia. Niin tai näin, niin iloa pyttyy pojille ja tsemppiä Tuijalle.
Kyllä kesän jutut ovat vertaansa vailla!
Kokeilkaapa googlata hakusanalla HOMOTALO. Tämä aihe on ottanut internetissä tuulta ja kunnolla. Ehdotin jo jossakin, että juttu pitää valita tittelillä tämän kesän "Ruokolahden leijona".

En ole tietenkään pystynyt lukemaan kuin pienen siivun aiheesta käytävistä keskusteluista. On syntynyt vaikutelma, että uskonnolliset tiukkikset eivät ole uskaltaneet/ymmärtäneet/osanneet tarttua tähän tarinaan millään raamatunlauseella. He todennäköisesti todistaisivat itsensä typeryksiksi ja saisivat vain kaikkien naurut päälleensa. Joku itsesuojeluvaisto ehkä se on heilläkin.

Joku keskustelija jopa arveli, että alkuperäinen kirjoittaja voisi olla homo, joka on kehittänyt iskevän tarinan. Liioittelun ja huumorin keinoin tuodaan ennakkoluulot näkyville.

Kommenttia muokattu: 31.07.2011 klo 11:53
  • 8 / 12
  • Onnellinen mies
  • 31.7.2011 14:10
KaksPlus lehteä on tullut joskus katseltua ja lueskeltuakin kun se kohdalle on sattunut, mutta ilman Vaeltaja 2006:n edellä olevaa kirjoitusta tämä huisin hauska juttu olisi ainakin minulta jäänyt lukematta ja se vasta olisi ollut harmi. Homoseksuaalisuudesta ovat jumputtaneet, jopa itseään sivistyneinä pitävät ihmiset, kuka mitäkin soopaa vuosikymmenestä toiseen. Siksi hauskat, iloiset, onnelliset, jopa hassun hauskatkin jutut homoseksuaalisuudesta ovat tervetulleita ja mainiosti tasapainottavat esille tulevaa juttutarjontaa. Ilo se on joka elättää ja naurulla on tottavieköön ihmeitä tekevä voima. Sitäpaitsi homoseksuaalisuus on huisin iloinen asia. Se antaa voimaa elämään ja saa sydämen sykkimään onnesta, riemusta ja rakkaudesta niin itseä kuin muitakin kohtaan, jotka sen ansaitsevat. Ja vaikka kiitoksia onkin tullut jaeltua sinne sun tänne, niin tässä kiitokset Vaeltaja 2006:lle mainiosta kirjoituksesta.
  • 9 / 12
  • hommoo hyvvää
  • 31.7.2011 15:39
Varsin ymmärrettävä pelko hoteroilla, heidän nykymenonsakin tietäen.

Ajatelkaamme nyt: tuollainenhan talon perinne ja sen jatkaminenhan asettaa heidät aivan hoteroille mahdottoman ja ennenkokemattoman haasteen eteen. Heidän pitäisi kyetä rakastamaan toisiaan 50 vuotta, elämään yhdessä eroamatta, ilman naapureiden, lähiyhteisön ja jopa osayhteiskunnankin myötämielistä tukea, sekä vieläpä lukea aina silloin tällöin aamukahvipöydässään ties kenen räsästen uskomattomia kipulointeja, vuodatuksia avioliittoaan vastaan.

Eihän sitä hoteroilta nyt noin vaativaa voi millään odottaa, vaikka lesbo- ja homoparit siihen pystyvätkin.
Voi hyvä ihme sentään. Lähinnä tulee toi Ruokolahden leijona tosiaan mieleen... Nauroin niin että vesi tuli silmistä ja vaahto suusta. Pitänee lähtä ajaa parta siis... Penkiltäki melkein putosin, joten... huhhuh.
  • 11 / 12
  • Mäkin haluan osallistua lutkam
  • 3.8.2011 23:15
Minä en pitänyt viestiketjusta, tai itse asiassa pidin sitä "loukkaavana" ja kirjoitin päätoimittajallekin (lomalla, toimituspäällikkö vastasi). Kertoivat, että viestiketju ei ole loukkaava. Hmmm.

Vaikka kavereiden kesken voi homovitsejä kertoa vaikka kuinka paljon, ei minusta tällainen huumori vähennä ennakkoluuloja, vaan huumorin varjolla lisää niitä. Ajatelkaapa, jos homotalon tilalla irvailtasiinkin juutalaistalosta. Olisiko hassun hauskaa.

Ajattelen myös, että homot eivät halua nähdä asian vakavaa puolta: ei ole mukavaa 2011 olla naurun kohteena. Ja jos sanoo loukkaantuneensa, paljastaa ikään kuin heikon kohdan.

Siis tulta munille!
Älähän nyt. Homofobiallehan siinä naurettiin. Maailmalle tekee hyvää että se on naurun kohteena.