Iltalehti tänään: Saisio ja Honkasalo vastaavat tyylikonsultille (juttukommentit)

  • 1 / 22
  • Dancing_Queer
  • 8.12.2010 17:13
On se mukava nähdä kennelliiton suosittelema tyylikonsultti, joka iltiksen kuvassa tyköistuva puku päällä haluaa homojen osoittavan kunnioitusta pidättäymällä tanssimisesta. Siis sellaiset ihmiset, joilla on jotain saavutuksia, eivät saisi linnanjuhlissa aveccinsa kanssa tanssia.

Tämä taas osoittaa homojen olemattoman syrjimättömyyssuojan. Jos tuo eukko, (josta joku voisi sanoa, että näyttää eläköityneeltä drag-artistilta, joka voisi vaan vaieta ja ryömiä takaisin sinne vodkapulloonsa) olisi sanonut vaikka, että valkoihoiset eivät saa tanssia mustaihoisten kanssa linnanjuhlissa, koska pitää osoittaa kunnioitusta, niin kyllä olisi riemu revennyt ja rikostutkinnat aloitettu välittömästi. Mutta homoseksuaaleja kun rienataan tuolla tavalla, niin todetaan että "Jokaisella on oikeus mielipiteeseen".
Tuotta tädillä ei ole mitään tyyliä eikä edes tyylitajua. Aivan yhtä tyhjän kanssa. Kuka hänet on joksikin tyylikonsultiksi luokitellut?

Minusta oli vaan hyvä että pojat ja tytät näyttivät junttisuomalaisille miten maailmalla mennään.
Hah tais kyrsiä kun ei itse päässyt Linnaan. Enkä yhtään ihmettele. Ei taida enää kauaa olla hänen tuttavapiirissä näitä lukuisia "seksuaalivähemmistöön kuuluvia tyyppejä", kun kerran tuolla tavalla haluaa ruokkia homofobiaa.
  • 4 / 22
  • Ossi Halme
  • 8.12.2010 19:54
"Ystäväpiirissäni on lukuisia seksuaalivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä" on suomeksi vastuuvapauslauseke, jolla voi yrittää torjua homofobisen kommentin nostamia vastalauseita.

Etiketistä sen verran, että suurissa valtiollisissa juhlatilaisuuksissa julkiset hellyydenosoitukset eivät ole toivottavia niiden esittäjän ja kohteen sukupuolesta riippumatta. Tätä käytäntöä noudatetaan esim. Britannian hovissa. Tanssimista tai "käsikynkässä" saattamista ei yleensä lasketa hellydeenosoituksiksi, mutta esim. suutelu lasketaan. En seurannut tv-lähetystä, mutta tiistain lehdissä taisi olla tasan yksi pusukuva, josta siitäkin oli vastuussa kansanedustaja.
  • 5 / 22
  • Hannu, Tre
  • 8.12.2010 20:15
En ole koskaan edes kuullut Voice-radiosta enkä Leena Sarvi-nimisestä "tyylikonsultista", joten tuskin ovat tärkeitä. Onhan se tietenkin hyvä, että Leena-tätikin voi purkaa paineitaan vallan iltapäivälehdessä.

Onneksi tässä maassa on ihan fiksujakin. AL:n Jorma Pokkinen kirjoitti pitkän kolumnin kakkossivulle, jossa hän toi esille ilonsa tasa-arvon ja ihmisoikeuksien lisääntymisestä. Kirjoitus on pitkä, joten vain yksi virke: Nais- ja miesparien "esiinmarssi" oli raikas ja tyylikäs ilmiö näissä pippaloissa.

Erikoista on se, että nämä sarviräsäset kertovat homoystävistään, jotka tietenkin aina ovat näiden suvaitsemattomien ja ahdasmielisten kanssa samaa mieltä kaikesta. En tiedä kuinka yleistä se on, mutta minäkin tunnen pari henkilöä, joilla on mielikuvitusystäviä.

Leena-tädin olisi syytä siirtyä tyylitajuineen Mynämäen nuorisoseuran vanhojentansseihin. Sieltä varmaan löytyy samanmielistä seuraa, jolle ihmisarvo ja ihmisoikeudet ovat toisarvoisia seikkoja.
Minullakin on ystäväpiirissä lukuisia tyylikonsultteihin kuuluvia tyyppejä, mutta en usko, että kauhean moni heistä päästäisi tuollaista aivopierua suustaan.

Tyylikkäintä olisi tietenkin tanssia kaapissa, mutta kun siellä ei mahdu pyörähtelemään.

http://homovaahtoa.blogspot.com/
  • 8 / 22
  • Public eye
  • 9.12.2010 10:52
Petri Sarvamaa (toimittaja ja eduskuntavaaliehdokas, kok.) kommentoi Uuden Suomen puheenvuorossaan "Tyylikkäiden homojen tyylitön tanssi "Sarven mielipiteitä:
"Tyylikonsulttia häiritsi, että 'homot tanssivat siinä missä muutkin.' Sehän se. Homo käy kyllä mukavaksi seinäkoristeeksi, koska osaa yleensä pukeutua, mutta tanssilattia pitää jättää kuitenkin oikeille ihmisille."

http://petrisarvamaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54404-tyylikkaiden-homojen-tyyliton-tanssi
  • 9 / 22
  • Rokkihomo
  • 9.12.2010 11:04
Tuolla alalla tuo nainen löytää sanomisiaan myös edestään. Onneksi.
Enemmän kuin Tyyili-Leenan kommenteista kannattaisi olla huolissaan presidentin kanslian tiedottajan Eila Nevalaisen kommenteista tämän päivän Ilta-Sanomissa.

Kysyttäessä (eilen) tanssiparketti-kohusta hän kertoi keskittyvänsä lumenluontiin ja pyysi palaamaan huomenna asiaan! Ei näytä tulevan kovin vahvaa tukea pareille myöskään presidentiltä, jonka suulla tiedottaja puhuu. Olisiko syytä kysyä Nevalaiselta uudelleen mitä mieltä hän tänään on?
Niin, Kekkonen puhui aikanaan loiskiehunnasta, kun media keskittyi puimaan asioita, jotka herättivät suurta kohua mutta peittivät alleen oikeita ja tärkeitä tapahtumia.

Ehkä tuo oli kanslian tiedottajan tapa ilmaista, että itsenäisyyspäivän juhlista oli jo kaksi päivää, ja lumenluonti oli kyseisellä hetkellä kiireellisempi tehtävä... Tietysti iltapäivälehtien on pyrittävä ottamaan kaikki irti kulloinkin kiehumassa olevasta sopasta, mutta eteenpäin, sanoi mummo lumessa.
Tärkein asiahan on tietenkin lumenluonti eikä homojen tasa-arvo!!!
No eipä ole kovinkaan vakuuttava portfolio kyseisen tyylikonsultin omilla sivuilla. Melkeinpä pelkkää juontohommaa; "Euroopan voittaja 1991 ja 2006, maailman voittaja 1998, koiranäyttelyiden loppukilpailujen juontaminen mm. suorine TV-lähetyksineen, joista positiivinen palaute oli lehdissä maailmanlaajuinen" on listan perusteella ilmeisesti merkittävin saavutus.

Tyylikonsultiksi kouluttautuu internetin tietojen mukaan jopa vain parin päivän koulutuksella joten en nyt ihan purematta niele naikkosen "ammattitaitoa" ja varsinkaan pätevyyttä. Titteleillä kehuskelevia julkisuudenkipeitä löytyy moneen junaan.
Oikeastaan tällaiset lyylikonsultit sun muut Noice-kanavan (tai novan tai suolipopin ym) "julkkikset" pitäisi vain jättää omaan arvottomaan arvoonsa. Tämäkin leenasarvi on vain haistellut sitä tunkkaista markkinarakoa, jota muutkin ö-luokan julkkikset ovat viime aikoina hyödyntäneet. No, onnea vaan valitsemalleen tielle. Ehkä hänkin vielä joskus tajuaa, ettei kaikki julkisuus ole vain hyvästä.
Iltasanomien nettiversion etusivulla kysytään lukijoilta: Olivatko vähemmistöt yliedustettuina Linnan juhlissa? 58 % on tähän mennessä vastannut kyllä.

Homojen halveksunta näköjään jatkuu. Mikäli olisi kysytty, oliko liikaa mustia tai saamelaisia, kysymystä olisi pidetty sopimattomana. Homoviha esiintyy näköjään monessa muodossa.
  • 16 / 22
  • Kolmoisritti
  • 10.12.2010 1:29
En mä tuollaisesta loukkaannu, kun hän kerran ei ole linnaan kutsumista vastaan. Ehkä hän ajatteli siinä vanhempia ihmisiä ja heidän tunteitaan.

Onhan siellä jopa 90-vuotiaita.
Ei se "tyylikonsultti" mitään ajatellut. Senkun jutteli selkäytimestä joutavia mitä sylki sattui hänen nuoruudestaan suuhun tuomaan.

Tuskinpa ne 90-vuotiaat siinä tanssilattian ääressä olivat mieltään pahoittamassa (sitäpaitsi he ovat ehtineet nähdä elämänsä varrella paljon pahempaakin). 90-vuotiaille on omat kahvipöydät aivan muualla linnan tiloissa.

Mutta ollaan vaan kiitollisia kun tyylikonsultit sallivat presidentin kutsua jopa homoja itsenäisyyttä juhlimaan. Meille pitäisi varmaan kyllä olla oma kutsukortti, jossa lukee että tanssiminen ja käsikynkkää kuljeskelu kielletty.
No, eiköhän Suomesssa muuten olla hieman retuperällä tyyliasioissa.
Naiset eivät nypi kulmakarvojaan ... :-)
Vähemmistöt yliedustettuina Linnan juhlissa? Montakohan homoparia siellä oli? 4-6 tai jotain?
Saapa nähdä, alkaako Leenan marttyyrivuodatus Iltalehdessä Räsäsen tapaan "olen väsynyt ja järkyttynyt tästä KOHUSTA, onneksi ystäväni ja puolisoni ovat olleet tukenani".
Jossain vaiheessa jo melkein luuli, että asiat ovat muuttuneet tässä maassa mitä tulee homojen tasa-arvoon. Tuo Ilta Sanomien 58 % ja kys. naikkosen "olkaa vaan olemassa kunhan pysytte piilossa meidän normaalien silmistä" sai aikaan kuin kylmässä suihkussa olisi käynyt.

Ylen Taustapeili-radio-ohjelmassa Rakel Liekki oli kiukkuinen näistä Sarven puheista, ja kappas! Eiköhän joku älypää taas kommentoi tyypillisesti kuinka suvaitsevaisuutta vaativat homot ovat itse suvaitsemattomia kun eivät siedä, että heidän parisuhteitaan iljettävinä pitävät ilmaisevat mielipiteensä. (nimim. Ärsyttää). http://yle.fi/radiosuomi/taustapeili/2010/12/pyorea_poyta_milloin_saa_puhua_ennakkoluuloistaan_ja_peloistaan_2204499.html
Tämähän on se erittäin yleinen vastaveto.

Kommenttia muokattu: 11.12.2010 klo 23:22
Täysin samaa mieltä kuin Rox2010. Meikäläinenkin kuvitteli, eikun oikeasti uskoi, että edistystä olisi tapahtunut. Luin samoja kommentteja ja kuuntelin Taustapeilin silloin kun se lähetettiin, koska ei ole teeveetä. -Varsinainen junttiheterokansa.

Uutisia ja junttiheteroiden kommentteja seuratessa vahvistuu käsitys, että idiootit eivät näköjään pidä vapaapäiviä lainkaan, ovat työn touhussa joka päivä. Olis ihan kiva, jos idiootit pitäisivät vuosiloman - siis vuoden pituisen loman - niin me muut saisimme sillä aikaa tasa-arvoasiat kuntoon.
  • 21 / 22
  • vaeltaja2006
  • 14.12.2010 17:33
Ulkomailta eräs toimittaja otti yhteyttä. Hän luki Suomen uutisia googlen käännöskoneen avulla. Tyylikonsultti Leena Sarvi kääntyy näin:

well-known style consultant Wendy Horn disapproved of radio Voicella gay couples to dance.

Kommenttia muokattu: 14.12.2010 klo 17:34