Kristillisen homojärjestön perustajalta riistettiin Viron ev.lut -kirkon pappisoikeudet (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • vaeltaja2006
  • 15.10.2010 5:53
Eilen illalla Nurk oli Viron tv3:n lähetyksessä. Hän oli jo odottanut erotuspäätöstä,vaikka häntä itseään ei oltukaan informoitu eikä kuultu.
Nurk ihmetteli, että nyt yhtäkkiä Viron yhteiskunnallisessa keskustelussa homovihaa jatkuvasti perusstellaan raamatulla. Aikaisemmin oltiin hyvin kirkkovastaisia, mutta nyt on jotenkin hassulla tavalla menossa suuri herätysliike, kun keskustellaan homoasioista.

Kotimaa-lehden uutinen
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/547-viron-kirkko-erotti-homopapin

Kommenttia muokattu: 15.10.2010 klo 06:38
  • 3 / 5
  • Hannu, Tre
  • 15.10.2010 10:28
Seuratessani eri maiden tiedotusvälineitä, on kyllä vahvistunut se käsitys, että ääriuskovais-äärioikeistolaiset ovat Yhdysvalloissa, Saksassa, Ruotsissa, Suomessa ja Virossa aloittaneet taistelun (viimeinen taisto?) homojen oikeuksia vastaan. Parin vuoden kuluessa ainakin näissä maissa ratkaistaan homojen kansalaisoikeuksien kohtalo.

Yhdysvalloissa on pian parlamenttivaalit, Saksassa ja Suomessa ensi keväänä. Elämme ratkaisun hetkiä.
  • 4 / 5
  • vaeltaja2006
  • 16.10.2010 11:02
Viron evankelis-luterilainen kirkko on paljon jyrkempi suhteessaan homoseksuaalisuuteen kuin Suomen kirkko. Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (EELK) eli Viron kirkko pitää homoseksuaalisuutta syntinä. Siitä ei ole epäselvyyttä, sanoo konsistoriumin kansleri Urmas Viilma tänä aamuna Eesti Päevalehdessä. Mutta maailma ei ole täydellinen. Kaikki ovat syntisiä. Synti kuuluu jokaisen kristityn arkeen. Homoseksuaalisuus on raamatun mukaan synti samalla tavalla kuin kaikki muu avioliiton särkeminen, varkaus, murha, lepopäivän pyhittämättä jättäminen. Jokainen kristitty, joka tekee syntiä, joutuu jumalasuhteen säilyttämiseksi tunnustamaan omat syntinsä, katumaan, pyytämään anteeksi.

Viron kirkko ei aio seurata Ruotsin kirkon esimerkkiä. Päinvastoin, Viron ja muiden Baltian maiden piispat ovat ilmaisseet., että homoseksuaaliset suhteet tuomitaan ja Viron kirkko on samalla kannalla.

http://www.epl.ee/artikkel/585426

Kommenttia muokattu: 16.10.2010 klo 11:02
  • 5 / 5
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 17.10.2010 7:39
Täsmälleen näitä samoja syntimääreitä on aikoinaan käytetty Suomessakin. Asenteet yhteiskunnassa muuttuvat aikojen kuluessa. Jos kirkko jämähtää paikoilleen, sen jäsenmaksun maksajat vähenevät.

Virossa luterilainen kirkko on saanut mittavaa taloudellista sivustatukea monella tavalla, että kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kirkkorakennukset saadaan takaisin entiseen käyttöönsä. Olen itsekin pistänyt rahaa keräykseen Tarton huomattavan arvokkaan Johanneksen kirkon (mm. maailmankuulut terrakottapatsaat) kunnostukseen neukkujen tekemän tuhon jälkeen. Kyllä nyt piispoilla ja papeilla on varaa elvistellä, kun heillä on näyttävät kirkot käytössään ainakin Viron isoimmissa kaupungeissa.

Viro on matkalla Baltian maiden etunenässä kohden pohjoismaista asenneilmastoa. Muutokseen kuluu kuitenkin vielä hyvin monta vuotta. Menihän Suomessakin joltinenkin tovi lakimuutoksiin:
1971 homoseksuaalisuuden dekriminalisointi
1981 homoseksuaalisuuden poisto sairausluokituksesta
2001 laki rekisteröidystä parisuhteesta
2011 laki sukupuolineutraalista avioliitosta???? (ei vielä silloin, ehkä v. 2012)