Viron pyhä sota homoja vastaan (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Olli Stålström
  • 19.9.2010 19:37
Kiitos Vaeltaja tästä ja muista mielenkiintoisista uutisistasi.

Minua kosketti henkilökohtaisesti tohtori Polikarpuksen "teoria", jonka mukaan rottakokeet osoittavat homouden syntyvän ja leviävän ahtaan elintilan johdosta.

Kirjoitit "Tiedemiehet ovat todenneet, että kun rotilla on vähän elintilaa, niistä tulee homoja. Homoseksuaalisuus on luonnon vastaus ylikansoittumiseen."

Tämä ei ole mitään uutta, vaan siinä on Setan jakaman Rotta-palkinnon historiallinen juuri. Palkinto sai alkunsa siitä kun vuonna 1973 olin niin masentunut kokemastani yhteiskunnallisesta syrjinnästä, että harkitsin itsemurhaa. Siinä yhteydessä luin mm. teoksen Kalle Achté ym (1973) Itsemurhat ja niiden ehkäisy. Siinä teoksessa Achté esitti olettamuksen, että homous leviää viettelyn kautta ja perusteli sitä viittaamalla "tutkimukseen", jossa rottia oli tungettu ahtaaseen laatikkoon, jonka seurauksena ne alkoivat nylkyttää toisiaan.

Tästä sain sellaisen sisäisen raivokohtauksen, että päätin omistaa elämäni homojen psykoanalyyttisen sorron vastustamiselle. Juuri samoihin aikoihin oli tullut tietoisuuteen, että natsit olivat Kolmannessa valtakunnassa rinnastaneet homot rottiin, mikä auttoi heidän joukkotuhontansa käsittämistä puhtaanapidon muotona. Kaasukammioihin toimitetun myrkkykaasun oli valmistanut syöpäläisten torjuntaan erikoistunut tehdas. Silloin sain myös selville, että Asser Stenbäck oli ylistänyt kristillisessä lehdessä julkisesti Hitlerin toimintaa sodan aikana, kehottanut kastroimaan ja suositellut sensuurilakia.

Stenbäckin aatetoveri ja kollega Kalle Achté ylisti samoihin aikoihin lääkäri Mauno Vannasta, joka oli fasistisen järjestön johtajana asetettu ehdolle Suomen Fuhreriksi siltä varalta, että Hitler olisi voittanut sodan. Tämä oli parasta mitä minun elämässäni on tapahtunut. Muistin miten isäni puoleisten esi-isieni sukulaiset olivat nousseet aseelliseen kapinaan Varsovan juutalaisgetossa ylivoimaista vihollista vastaan. He olivat päättäneet ryhtyä vastarintaan ja kuolla kunnialla.

Päätin itsekin nousta vastarintaan kaikin keinoin mitä siloin oli käytettävissä. Kokosin Martin Schreckin ja Seppo Kivistön kanssa Setalle periaateohjelman, jossa vaadittiin syrjinnän lopettamista ja tein aloitteen Rotta-palkinnon myöntämisestä taholle, joka on pahiten loukannut hlbt-ihmisiä.

Siis joka kerta kun jaamme Rotta-palkinnon, hiljennymme muistelemaan pappi-psykiatri Asser Stenbäckin ja psykoanalyytikko Kalle Achtén harjoittamaa leimaamista ja syrjintää. Myös kansainväliset psykiatriyhdistykset ovat yhtyneet tuomitsemaan psykoanalyysin nimissä harjoitetun vähemmistösyrjinnän ja sananvapauden rajoittamisen.

Vuonna 1996 Yhdysvaltain psykiatriyhdistyksen APA:n presidentti totesi kv. konferenssissa julkisesti että "Asser Stenbäck on häpeäksi maailman psykiatrikunnalle".

Lähdeviite:
http://www.finnqueer.net/pdf/Homoseksuaalisuuden.pdf