Balkan - ei mikään onnela (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • JesseJones
  • 13.10.2009 9:48
"Yleensä kaikkialla sukupuolten suhteita leimaa jäykkä machokulttuuri"

Siltähän se pinnallisesti tarkasteltuna vaikuttaa, ja poikaystävä on tiukalla kädellä ohjeistanut, miten mies Kosovossa käyttäytyy.

Sitten kun alkaa tajuta miten systeemi toimii, niin ymmärtää, että miehet siellä ovat naismaisempia kuin Suomessa tai Pohjolassa. Yleensäkin etelän miehet ovat sieltä pinnan alta naismaisempia kuin pohjoisen miehet. Tämä näkyy selvästi esimerkiksi italialaisessa taiteessa ja arkkitehtuurissa.

Moni heterosuhde on mennyt myös karille sen takia, kun suomalainen nainen ei ole ymmärtänyt ihastuneensa etelämaalaisen miehensä pehmeyteen.

Tämä etelän miesten naismaisuus johtuu ilmeisesti siitä, että heteronormatiivinen paine ajaa naismaisia homomiehiä parisuhteisiin naisten kanssa, ja koko miesväestön normisto on siirtynyt homonormatiivisempaan suuntaan.
  • 2 / 2
  • JesseJones
  • 13.10.2009 10:13
Kosovo.

"Homoskene Kosovossa on ristiriitaisessa tilanteessa. Patriarkaalisessa yhteiskunnassa perhe on yksilön tärkein kiinnityskohta."

Tuo on suomalainen feministinormatiivinen lausahdus. Itse asiassa Kosovon kulttuuri on aika matriarkaalista. Poikaystävän kanssa puhuttiin mm. paikallisesta perheväkivallasta, miten vaimot hakkaavat siellä miehiään. Mutta perhe on tosiaan yksilön tärkein kiinnekohta, mikä ei ole niin hyvä asia kun voisi luulla. Kun avioeroja ei tunneta niin väkivalta ja kiristys perheen sisällä kuuluvat asiaan.

Periaatteessa Kosovossa kaikki ovat naimisissa heteroliitossa, myös prostituoidut.

Yleensä vanhakantaisia asenteita ylläpitämässä kehittymättömissä maissa ovat keski-ikäiset ja vanhemmat naiset, jotka hyötyvät itse järjestelmästä. Huonoimmassa asemassa ovat nuoret tytöt ja homot.

Poikaystävän äiti tietää tasan tarkkaan, että poikaystävä on homo, ja on järjestämässä hänelle pakkoavioliittoa.

Homoskenen yllättävin puoli minulle olivat katuprostituoidut. Eli idealistisella tasolla siellä ei ole homoja, mutta käytännössä kuitenkin homoprostituoituja kadulla.

"Homoille ei ole mitään julkisia kohtaamispaikkoja"

No Pristinassa toimii yksi homobordelli, jossa järjestetään joskus viikonloppuna jotkut bailut. Poikaystävä sanoi, että siellä on neitejä ja "nättejä poikia" eli varmaan prostituoituja.

Minä vaan kysyn, että kuka tuollaista homoskeneä kaipaa. Ja kun asiat ovat tuolla tolalla niin ei tarvitse yhtään ihmetellä, miksi heterot katsovat homoja pitkin nenän varttaan.

Kontakteja Kosovossa todella haetaan internetin kautta, vähintään joka 7. taloudessa on jonkinlainen internet-yhteys, ja internet-kahvilat yms. ovat suosittuja. Ja tietysti homojen webbisivuilta löytyy eniten niitä nättejä prostituoituja.

"Toiset sanovat sitä "puoliprostituutioksi". Rikkaat ulkomaalaiset hoitelevat nuorille miehille viisumeita, työpaikkoja, yms."

Kiitos nyt tästäkin luonnehdinnasta. Kyllä tämä nyt on jo muutenkin niin vaikeaa seurustella kosovolaisen kanssa. Todennäköisesti Suomen viranomaiset tekevät kaikkensa, ettei "viisumin ja työpaikkojen" hoitelu onnistu kuten elokuvissa.

Paikallinen keskipalkka on 200 euroa kuussa ja työttömyysaste on yli 40%, joten tästä voi sitten päätellä, mitä kosovolainen tarkoittaa puhuessaan rikkaista.

Kosovolaisen kanssa ei ihmeemmin seurustella tai eletä avoliitossa, vaan kosovolainen homo on joko prostituoitu tai menee naimisiin ulkomaalaisen miehen kanssa. Kokonaista 10 kappaletta onkin onnistunut avioitumaan. Kosovon asukasluku on 2 miljoonaa. Ulkomailla kosovolaisia asuu puoli miljoonaa. Anopin mielestä parasta, mitä hänen pojalleen voisi tapahtua, olisi pakkoavioliitto EUssa asuvan albaanitytön kanssa.

"Albaanit, serbit ja romanit kohtaavat toisiaan ennakkoluulottomasti."

Tämä on joku homonormatiivinen heitto. Poikaystäväni sanoo, että serbit ovat hyvännäköisiä. Kun hän on suuttunut, niin hän sanoo, että nai mustalaista eli mustalaiset ovat paikallisessa arvojärjestyksessä pohjasakkaa. Mustalaiset puhuvat kai yleensä serbiaa ja olivat sodassa enemmän serbien puolella.