Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöteema Brysselissä (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • vaeltaja2006
  • 4.10.2007 22:07
Aija Salo kertoo blogissaan, että hän kävi Varsovassa ETYJin kokouksessa.

Helsingin Sanomat käsitteli Varsovan kokousta laajasti syyskuun 29. pnä. Etyjin ongelmana tuntuu olevan, että Venäjä ei enää sellaisenaan niele ETYJin ihmisoikeustavoitteita. Esim. vaalitarkkailijajärjestelmää halutaan rajoittaa, kun Venäjällä on vaalit syksymmällä. Syynä lienevät väitetyt Tsetsenian ihmisoikeusrikkomukset. Niitä ei haluta ETYJin käsiteltäviksi. Myös Puola on puhunut vaalitarkkailijoita vastaan omissa vaaleissaan lokakuulla..

Monet Moskovan Priden ihmisoikeusrikkomukset ovat menossa ihmisoikeustuomioistuimeen, mutta onko sillä mitään merkitystä? Tuomioistuimessa on käsittelyä odottamassa lähes satatuhatta kantelua. Niistä lähes puolet koskee Venäjää. Homoryhmän valitukset ovat hyttysen ininää.

Helsingin Sanomat huomioi myös Aija Salon puheenvuoron seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. Salo totesi, että kyseessä on laaja ongelma ja usein loukkaukset kohdistuvat perusoikeuksiin. Ne maat, jotka eivät halua ETYJin valvovan asioitaan, eivät myöskään halua keskustella seksuaalisista oikeuksista.