Pride-kulkue jälleen menestys (juttukommentit)

  • 2 / 11
  • vaeltaja2006
  • 30.6.2007 16:49
Hyvät kuvat. Vastamielenosoittajat olivat omineet Suomen lipun.

Kulkueen lopussa oli kuulemma joukko, joka hyökkäsi vastamielenosoittajien kimppuun. Varmaan lähitunteina tilanne nähdään kuvina.
  • 3 / 11
  • vaeltaja2006
  • 30.6.2007 22:10
Monissa muissakin eurooppalaisissa kaupungeissa marssittiin tänään.

Madridissa oli Europride 2007. Käytiin myös Puolan suurlähetystön edessä, jossa protestoitiin homojen ja lesbojen syrjinnästä.
Pariisissa oli satoja tuhansia kaduilla. Järjstäjät puhuvat 700 000 osanottajasta. Mukana oli pormestari Bertrand Delanoe ja entinen kulttuuriminissteri Jack Lang.
Marssi oli myös Hollannissa ja siellä oli mukana armeija. Mukana oli puolustusministeri ja kaksi kenraalia.
(Euronews)
  • 5 / 11
  • Blueriver
  • 1.7.2007 12:31
Viitaten toisaalla esittämääni v*ttuiluun setalaisesta sananvapaudesta, täytyy tässäkin kohtaa todeta, että po. akti representoi kauniilla tavalla hlbt-liikkeen linjaa: Suvaitsevaisuutta peräänkuulutetaan, mutta kielteinen suhtautuminen on kielletty. Passiivista kielteisyyttäkään ei sallita, vaan kimppuun hyökätään heti ja turpiin tulee, jos et suvaitse. Nykyajan miekkalähetystä, sanoisin! Kunnia Ylelle, joka uutisoi Pride-kulkueesta yhdellä lauseella. Alkaa olla tämä queer-trendi jo menneen talven lumia! Tapahtuma alkaa olla väsyneisyydessään verrattavissa punikkien vappumarsseihin. Nimim. "Aina mukana marssinut"
Huh huh miten väsyttävää provosointi-yleistystä taas vaihteeksi... Blueriver, vain muutama kulkueeseen osallistunut hyökkäsi vastamielenosoittajien kimppuun, suurin osa ei - ehkä siitä voisit etsiä "yleistä HLBT-liikkeen linjaa" jos sellaisen niin kovasti haluat löytää. Ehkä uskot jopa homojen salaliittoon?

Sanottakoon kuitenkin, että rauhanomaisten, vaikkakin typerien, vastamielenosoittajien vastustaminen väkivallalla on kyllä vihon viimeinen asia mitä kukaan kaipaa, se on väärin ja lisäksi Blueriverin kaltaiset änkyrät saavat siitä lisää vettä myllyynsä.

Jos "Queer-trendi" menee "pois muodista", palattaisiin taas 50 vuotta ajassa taaksepäin: seksuaalivähemmistöistä vaiettaisiin täysin, ainoat kontaktit homojen välillä tapahtuvat puistoissa ja julkisissa vessoissa, seksuaalivähemmistöjä ei ymmärrettäisi lainkaan, ja sateenkaari-ihmisten tuska ja kärsimys lisääntyisi.

Pelkkä vastamielenosoittajien olemassaolo (ja kaiken maailman päiviräsäset ja polvirukoilijat ym ym) mielestäni oikeuttaa kulkueen.
  • 9 / 11
  • vaeltaja2006
  • 1.7.2007 21:50
Hyvä kuvasarja. Erityisesti kuvista no 63 ja 65 saa hyvän kuvan kulkueen pituudesta. Sitä jatkuu ja jatkuu pitkälle kuvan ulkopuolelle.
Gayrussia kertoo Helsinki Pridestä



Moskovalainen gay-sivusto Gayrussia kertoo Helsinki Pridestä silminnäkijäkuvauksen. Otsikossa sanotaan, että ”näin se tapahtuu sivistyneessä maassa”. Näin silminnäkijä kertoo osallistumisestaan kulkueeseen (tiivistelmä):

Paraati alkoi iltapäivällä ydinkeskuststa, Kampista. Kulkue eteni pääkatua Mannerheimintietä. Aivan uutta oli, että mukana oli ”radikaalipuolueen” (? tarkoittaako vihreitä?)) lippu. Mukana oli arviolta 3000 ihmistä. Se on paljon, kun ottaa huomioon, että kaupungin 400 000 ihmisestä puolet on jo kesälaitumilla. Mukana oli myös heteroita, ja kuten raportin kirjoittaja, kaikki olivat solidaarisia HLBT-ihmisille. Oli esim. useita Amnestyn suomalaisjäseniä. Priden motto oli ”suvaitsevasisuudesta yhdenvertaisuuteen”. Jo ennen paraatia hän keskusteli ihmisten kanssa ja saattoi todeta, että epätasa-arvo ei ole harvinaisuus tässäkään maassa..

Erityisesti kiinnitti huomiota poliisin lähes täydellinen poissaolo. Oli vain 2-23 moottoripyöräpoliisia. He ohjasivat liikennettä. Raitiovaunuissa oli sateenkaariliputus. Paraatin reunoilla kulki tyttöjä ja poikia keltaisissa liiveissä, tekstinä ”Security”. Vain kerran puistojuhlassa poliisiauto lähestyi ja kyseli järjestysmiehiltä, oliko kaikki kunnossa.

Kulkueen aikana ihmiset katselviat kadunvarsilla ja joka kolmas otti kuvan kännykkäkamerallaan. Erikoista oli myös, että ihmiset eivät huudelleet solvauksia. Monet lähtivät paraatin mukaan ja sen vuoksi on vaikea sanoa osallistujamäärää. Paraatin osallistujat olivat pääasiassa 16-30 –vuotiaita. Tyttöjä oli 70%.

Silminnäkijä kertoi vielä puistojuhlasta. Oli hallituksen edustajan puhe (tarkotietaan ehkä Tynkkystä?) ja tasavallan presidentin tervehdys. Venäläinen silminnäkijä olisi halunnut esittää tervehdyksen Moskovasta, mutta se ei mahtunut ohjelmaan. Olisi pitänyt tietää viikkoja aikaisemmin. Mutta suomalaiset HLBT-ihmiset rohkaisivat. Pienin askelein myös Moskovassa eteenpäin. Ei pidä lannistua.

Jos joku osaa hyvin venäjää, olisi kiinnostava saada tästä tekstistä parempi kuvaus.
http://www.gayrussia.ru/events/detail.php?ID=9491