Millainen olet, homomatkailija? (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 4.4.2009 9:39
Mielenkiintoinen näkökulma.

Tästä tulee heti seuraavaksi ajatuksekseni se, että kuinka paljon tämä projekti poikkeaa vaikkapa Spartacus-oppaasta. Ehkä sen voisi kiteyttää inhorealistisesti muotoon: "missä on tarjolla uutta, tuoretta lihaa? Kuinka hoidetaan pois kutina?" Mutta sehän on aivan samaa, mitä heterotkin tekevät.

Hgin Gay-friendly-sivut noudattavaat "nuorekasta" linjaa. Mitä on tarjolla keski-ikäiselle ja sitä vanhemmalle homomiehelle tai parille? Itseäni kiinnostavan matkailuinfon löydän yleensäkin aina aivan muualta, kuin homo-sivuilta. Ihmiskasvot ja -hahmot myyvät. Katsokaapa vaikka lehtimyymälän hyllyjä. Jokin sateenkaarivyö avaussivulla on lähinnä karkote. Tuossa kohdassa on oltava lähikuvat iloisista naisista tai miehistä, eikä pallomereen piilotetuista ihmisistä. Tökeröä ja salailevaa.

Seuraan tuttavapiirissäni oman ikäluokkani matkustamista. Useimmilla on rahaa ja aikaa tehdä hyvinkin vaativia ja laadukkaita matkoja. He tuntuvat myös matkustavan paljon. Heitä ei ryhmänä tunnuta miellettävän juurikaan. Useimmat ovat toki kokeneita matkaajia ja hankkivat tarvitsemansa tiedon joka tapauksessa tavalla taikka toisella. Monet heistä kuluttavat kulttuuria ja asustelevat huippuhotelleissa tai käyvät eksoottisissa kohteissa, jonne tavallinen homomatkalainen ei nokkaansa pistäisi, koska lähimpään homokapakkaan on matkaa vaikkapa tuhat kilometriä.

Oikeastaan tässä iässä tiedän jo aika tarkasti mitä haluan mistäkin kohteesta ja pistän sen myös tapahtumaan. Homokapakkaan emme ole eksyneet aikoihin, jos DTM:n kahvilaa ei lasketa. ;-)