Gay-risteilijä tulossa Helsinkiin (juttukommentit)

  • 2 / 14
  • vaeltaja2006
  • 8.7.2007 11:02
Anteeksi, mutta miten se pääsee Berliiniin? Jokea pitkin?

Mutta palataan siihen risteilyyn kun se on lähempänä.
Pahoitteluni, otin tuolta suoran lainauksen ajattelematta tarkemmin. Laiva vierailee siis Warnemunden satamassa, josta on järjestetty vierailu Berliiniin.
  • 4 / 14
  • vaeltaja2006
  • 8.7.2007 13:46
Palasin juuri koiran kanssa parin tunnin kierrokselta. Tarkistin mattolaiturit. Sateenkaarilipun voi kiinnittää mattolaiturin tauluun.
Kaikki turistibussit käyvät mattolaiturien vierellä ja turistit saavat valokuvata. Oppaat kertovat, että matonpesuun joutuvat miehet, jotka ovat olleet uskottomia. Mikähän tarina oppailla on ensi tiistiana.
Paraikaa eteläsatamassa on superristeilijä, joka näyttää Inglesin hotellilta. Jokaisessa huoneessa (hytissä) on oma parveke. Siis merinäköala parvekkeelta.
  • 5 / 14
  • Pora-liike
  • 8.7.2007 14:12
vaeltaja2006 kirjoitti: "Oppaat kertovat, että matonpesuun joutuvat miehet, jotka ovat olleet uskottomia. Mikähän tarina oppailla on ensi tiistiana."

Ilmankos en ole koskaan joutunut pesemään mattoja. Muutoin kuin kuvaannollisesti.

Vaeltaja2006 kirjoitti: "Jokaisessa huoneessa (hytissä) on oma parveke. Siis merinäköala parvekkeelta."

Laivalla ollessa tulee vietettyä enemmän aikaa laivan kannella kuin laivassa hytissä. Kerran pääsin Jurmosta ilmaiseksi. Ei tainnut lipunmyyjä uskoa, että joku haluaa viettää koko talvipäivän laivan kannella.

"Aamupäivällä bussit kiertävät Kaivopuiston rantoja. Silloin kaikki sateenkaari-ihmiset kutsutaan Kaivopuiston mattolaiturille pesemään mattoja. Vien sinne sateenkaariliupun liehumaan. Tulkaa mukaan."

Niin on kallis risteily, että saisi sieltä tulla joku lesbo pesemään meikäläisen maton. Mieluiten jollain muulla kuin juuriharjalla ja mäntysaippualla. Se on sellainen itämainen matto, että jos sitä kastelee niin lentää sekä matto, että maton päällä oleva.
  • 6 / 14
  • vaeltaja2006
  • 10.7.2007 7:48
Diamant-laiva on jo laskenut satamaan. Se on aivan kauppahallin vieressä, paraatipaikalla. Ylhäällä liehuu sateenkaarilippu. Vanha herra huikkasi yläkannelta englanniksi, että bussikierrokset alkavat noin 8.45. Satamasta lähdetään jatkamaan jo puolen päivän jälkeen. "Welcome to Helsinki".

Daizy haukkuu kaikki huutelijat. Vanha herra yritti ymmärtää.
  • 7 / 14
  • vaeltaja2006
  • 10.7.2007 11:37
Juuri kun gay-väen matonpesu oli saatu päätökseen ja sateenkaarilippu oli laskettu alas salosta klo 11, saapui Uudenmaan alueuutisten kuvausryhmä kuvaamaan mattolaiturin kesää. Harmillista kun myöhästyivät 15 minuuttia. Heidän juttunsa tulee klo 17.50 tv2:ssa.

Vain yksi nainen oli enää pesemässä mattojaan. Paikalle tuli myös italialainen turistiryhmä. Minä kävelin siinä vielä kädet housuntaskuissa ja tein lähtöä. Juteltiin oppaan välityksellä saippuan valinnasta ja meren suojelusta. Yksi italialinen mies kysyi: "Onko tuo sinun rouvasi, joka tuolla pesee mattoja?". Sellainen kotitöiden järjestely on varmaan Italiassa tavallinen, ainakin ennakkoluuloni mukaan. Nainen tekee ja mies seurustelee.
  • 8 / 14
  • Pora-liike
  • 10.7.2007 11:42
vaeltaja2006 kirjoitti: "Juuri kun gay-väen matonpesu oli saatu päätökseen ja sateenkaarilippu oli laskettu alas salosta klo 11, saapui Uudenmaan alueuutisten kuvausryhmä kuvaamaan mattolaiturin kesää."

Helsinki rupeaa tapahtumiltaan ja uutisiltaan muistuttamaan jotain Nurmesta kun matonpesusta revitään juttua töllöön ja sitä tullaan ulkomailtakin katsomaan. Kuinka tylsää pitää olla, että maksaa nelinumeroisen summan dollareita, että näkee maton pesun Suomessa.

No kävinhän minäkin Venäjällä saunomassa.
  • 9 / 14
  • vaeltaja2006
  • 20.7.2007 6:34
Kaksituhatta homoa on juuri laskemassa laiturille. Varmaan vilkas iltapäivä Roballa, Espalla ja Stokkalla. Valitettavasti itse olen maalla hyttysten ruokana.

Aamupäivällä on kiertoajelut ja iltapäviällä vapaata hengailua kaupungilla. Lähtö Helsingistä klo 17.
http://www.atlantisevents.com/about.aspx
Lähetimme silminnäkijän etsimään laivaa. Hän kertoo:
"Eteläsatamassa ei ollut mitään. Sataman henkilökunta kertoi asiantuntevasti, että Constellation on saapunut Hernesaareen. Ullanlinnan korkeimmalta kalliolta näkyi piippu".

Nyt Ruoholahden pojat ja tytöt! Satamaan turisteja helssaamaan!
Kyseinen alus on lienee ollut Hernesaaren laiturissa - sinne kun on nyt varattu erikseen alue risteliyvieraita varten - aidattu alue ja portilla vartiointiliikkeen mies.. Menehän siinä sitten vieraita moikkaamaan ;)

Hernesaaressa on vieraillut viime päivinä monta eri laivaa...
Huomasin Vaeltajan viestin harmillisen myöhään, joten en voinut auttaa ajoissa risteilijätietojen kanssa. Olen nimittäin töissä Helsingin satamassa turvallisuustehtävissä. Kesäisin olen myös risteilyvieraiden vastaanotossa. Constellationin saapuessa Helsinkiin 20.7. Hernesaaren B-laituriin, olin itse Eteläsatamassa ottamassa vastaan Braemar-nimistä risteilijää. Olisinpa tiennyt ajoissa, niin olisin voinut esittää tervetulotoivomuksen risteiliyvieraille ja pitää lyhyen esityksen psykoanalyyttisen teorian nopeasta muutoksesta Suomessa ;)

Jatkoa silmälläpitäen ranneliikkeen toimittajat ja lukijat saavat parhaiten tiedon risteilijöiden saapumisesta ja sijainnista Helsingin Sataman puhelimesta (vaihde 09 3101621).

Mainittakoon, että Helsingin Satamaan saapuu tänä kesänä 3-4 suurta risteilijää eri laitureihin. Tälle kesälle on varattu laituripaikat kaikkiaan 243 risteilijälle. Haluaisin myös sanoa, että aidatut ja vartioidut alueet risteilijöiden ympärillä ovat kansainvälisten turvallisuusmääräysten mukaisia. Siten ne ovat siis risteilyvieraiden suojelemista (niin g, l, b kuin myös t).
Tarkennuksena edelliseen viestiini: Helsingin eri satamiin tulee siis 3-4 risteilijää _päivittäin_.
  • 14 / 14
  • vaeltaja2006
  • 23.7.2007 11:28
Constellationin 2000 risteilyvierasta saapui Helsingin jälkeen Tukholmaan, ”Skandinavian pääkaupunkiin”. Matka alkoi Köpiksestä viikko sitten. Warnemündestä tehtiin junalla retki Berliiniin. Sitten jatkettiin Tallinnaan, Pietariin ja Helsinkiin. Risteilyllä on ollut mukana muutama amerikkalainen super-DJ. Laivalla oli iltapäivisin teetanssit ja iltaisin teemailtoja.

QX-lehti kävi tapaamassa tyytyväisiä risteilyhomoja. Oli hienoa, että Atlantis-matkajärjestäjä oli valinnut Itämeren matkakohteeksi. Aikaisemmin risteilyjä on ollut Karibialla, Etelä-Amerikassa ja Tyynellä valtamerellä. Elo-syyskuussa on risteily Välimerellä. Tukholman gay-bisnes oli valmistautunut suuren gay-joukon tuloon ja bileet jatkuivat melkein aamuun saakka.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5318.

Hauskoja kuvia:
http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5315