Yhdysvaltojen hlbt-tilanne huolestuttava

Yhteiskunnallinen tilanne Yhdysvalloissa on muuttunut nopeasti todella arveluttavaksi seksuaalivähemmistöjen kannalta. Kolme republikaanien presidenttiehdokkuudesta kilpaillutta poliitikkoa osallistui vuonna 2015 seminaariin, jossa käsiteltiin raamatullista kysymystä homojen tappamisesta.

"This was a conference about the necessity of the death penalty as a punishment for homosexuality... There were pamphlets about why gay people should be executed, there were multiple discussions on the stage, at least two other speakers besides the host of the event who publically called for gay people to be executed..."

Rachel Maddow kertoo myös tapahtumaan liittyvistä kirjoituksista, joissa käsitellään sitä, mikä olisi paras tapa homojen teloittamiseksi – kivittäminen, kallion reunalta tyrkkääminen, vai mikä. Katsokoon kuka vain jaksaa kuunnella hysteerisenä huutavaa pastoria:

https://www.youtube.com/watch?v=GBDbGyv6SIQ

Luulin koko Leviticus-kiihkoilun olevan jotain erittäin marginaalista jopa amerikkalaisessa kulttuurissa, mutta se näkyy tulleen hyvin lähelle politiikan valtavirtaa siinä maassa. Ai niin, maan tuleva varapresidentti on homoseksuaalisuutta vastustava fundamentalisti:

http://time.com/4406337/mike-pence-gay-rights-lgbt-religious-freedom/
Antamassasi lähteessä Mike Pence sanoi, että syrjintälaki olisi ollut demokratian ja vapauden vastainen laki. Ei siinä homovastaisuudesta kerrottu.
Nähdäkseni hän suvaitsee homoja vaikkakaan ei pidä homoutta suositeltavana julkituotavana "valintana".
Ja etenkin kun Trump kuuluu tälläiseen lahkoon, joka puuhastelee Trump towerissakin tälläisiä (tuolla mainitaan homotkin)

https://www.youtube.com/watch?v=EQ18exdhR6I

Perjantaina Trumpin virkaanastujaisissa nähtäneen, millaisessa asemassa nuo hihhulit seremoniassa ovat. Tuossa em. videossa oleva blondihan on Trumpin hengellinen neuvonantaja ja mukana usisukkeleita vino pino myös.

Yhtään kukaan ihminenhän ei ole uskovainen syntyjään, vaan se tulee vain aivopesun, tietämättömyyden ja "valinnan" seurauksena.

Ja ah mitä idän ja lännen hallintoseurakuntien sanailua jo ilmassa, kun ortodoksi&etc-uskovaishihhulein hallintoseurakunnan ulkoministeri ehti jo syyttämään länttä "jälkikristillisestä liberaalista hapatuksesta", vaikka kristillisyydellä ei ole yhtään mitään tekemistä liberaaliuden kanssa ja vaikka Venäjä on vajonnut stalinistiseen uskonto-taivaanranta-utopiaan taas aika syvältä.
  • 5 / 9
  • Public eye
  • 18.1.2017 14:15
TonTon, mielestäsi siis seksuaalivähemmistöjen syrjinnän kieltäminen rajoittaisi demokratiaa ja vapautta? Mielestäsi (ja Mike Pencen mielestä) siis on demokraattisten oikeuksien mukaista sallia vähemmistöjen perusteeton syrjintä vain siksi, että he sattuvat kuulumaan johonkin vähemmistöön? Toki se vastaa vapautta, jota esimerkiksi perussuomalaiset meilläkin innokkaasti ajavat: vapautta tehdä ja sanoa mitä tahansa ja vähät välittää siitä, jos se sattuu loukkaamaan jonkun alempiarvoisena pidettävän vähemmistön yhdenvertaisia oikeuksia yhteiskunnan jäseninä.
Linkissä oli kyllä täysin selvästi kerrottu, millä perusteella Mike Pence on selvästi äärimmäisen homovastainen. Melkoisen paksut silmälaput täytyy olla, jos ei sitä osaa tuosta tekstistä lukea.
Yhdysvaltojen tilanne ei ole huolestuttava pelkästään hlbt-vähemmistön vaan kaikkien vähemmistöjen (=muiden kuin valkoisten lihaa syövien heteromiesten) kannalta, ja kylmää kyytiä tulevat saamaan myös enemmistöön kuuluvat, lukuun ottamatta alkuvaiheessa sitä yhtä rikkainta prosenttia, jonka etua DT joukkioineen luulotteee ajavansa.
TonTon, Pence sanoo homoseksuaalisuudesta paljon muutakin, mutta tartuit tuohon yhteen kohtaan ja annoit siitä oman tulkintasi.
Yhdysvaltojen sisäistä hlbt-tilannetta enemmän ainakin minua huolettaa se, että Yhdysvallat ei enää toimi maailmalla selkänojana hlbti-vähemmistöjen aseman puolesta sellaisilla alueilla, missä tilanne on todella kurja, esim. monissa Afrikan maissa ja jossain määrin itäisen Euroopan maissa.

Yhdysvallat kuitenkin on demokratia, ja maan kansalaisyhteiskunta on vahva, eivätkä hlbti-kysymykset riipu yksinomaisesti liittovaltion tekosista. Toki hlbti-vähemmistöjen asemaa turvattiin Obamankin aikana näkyvimmin vain siellä, missä asia ei häirinnyt merkittävästi muita poliittisia intressejä.

Sisäisesti USA:ssa tilanne muotoutuu nyt hlbti-kysymyksissä uskonnollis-konservatiivisen liittovaltion hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan liberaalin osan jonkinlaiseksi vastakkainasetteluksi. Liberaalien joukossa on myös merkittävä osa liike-elämää; oli jo ennen Obaman aikaa.
Hlbt-pakolaisia jumissa Turkissa

Iranista ja sen naapurimaista paenneita hlbt-ihmisiä auttava IRQR-järjestö kertoo, että Yhdysvaltoihin YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n avulla turvapaikan saaneet hlbt-pakolaiset eivät ole päässeet lähtemään Turkista USA:han Trumpin asettaman maahantulokiellon vuoksi. Sekä Iranista että muista Lähi-idän maista olevien hlbt-pakolaisten tilanne on Turkissa erittäin huono, sillä he eivät saa tehdä työtä eivätkä saa mitään sosiaalipalveluja. Turvapaikan saaminen voi viedä vuosia.
http://irqr.ca/2016/?p=455#
------
Muuta
Mielenosoitukset Trumpin asettamaa maahantulokieltoa vastaan jatkuvat ympäri maata. Tällä hetkellä mielenosoituksia on ainakin 40 osavaltion kaupunkien keskustoissa ja/tai lentokentillä, lista ( http://getgroundgame.com/airportprotests.html ). Kuvia Bostonista ( http://www.bostonglobe.com/metro/2017/01/29/protest/5zOAYFudUwDp8TF4ZnYs5O/story.html ), Los Angelesista ( http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-lax-protest-20170129-story.html#nt=oft02a-1la1 ) San Franciscosta ( http://www.sfgate.com/news/article/Protesters-rally-at-SFO-following-immigration-ban-10892334.php ) ja Valkoisen talon edustalta ( http://www.advocate.com/politics/2017/1/29/travel-ban-protests-mount-nationwide-crowds-chant-outside-white-house-video ).

Muutamissa kaupungeissa liittovaltion tuomarit ovat kumonneet osia Trumpin maahantulomääräyksestä. 16 suuren osavaltion (Kalifornia, New York, Pennsylvania jne.) oikeusministerit ilmoittivat muutama tunti sitten tekevänsä kaikkensa kumotakseen osia määräyksestä, jotta ”mahdollisimman harva joutuisi kärsimään tästä kaoottisesta tilanteesta”. Myös yhä useampi republikaanipuolueen johtohenkilöistä vastustaa Trumpin määräyksiä/asetuksia.

Oikeusministeriön laillisuusyksikkö tarkastaa parhaillaan näitä Trumpin antamia ns. presidentillisiä asetuksia. Olen melko varma, että osa niistä on sekä perustuslain että kansainvälisten sopimusten vastaisia. Liittovaltion oikeuksien työmäärä saattaa lisääntyä.

Koska Trumpin käytös on kaikkea muuta kuin tasapainoista, psykologit ja psykiatrit ovat avanneet suunsa. Johns Hopkinsin yliopistossa opettanut ja psykoterapeuttina toimiva John D. Gartner sanoo Trumpin käyttäytymistä tutkittuaan, että ”Donald Trump is dangerously mentally ill and temperamentally incapable of being president”.
http://www.usnews.com/news/the-report/articles/2017-01-27/does-donald-trumps-personality-make-him-dangerous?src=usn_tw
------
Silloin kun Trump vannoi virkavalansa, luin Jussi Adler-Olsenin kirjaa Washingtondekretet. Se kertoo juuri virkaan astuneesta USA:n presidentistä, joka heti alkajaisiksi antaa presidentillisiä asetuksia, jotka johtavat USA:n kaaokseen...
Sateenkaarikansalaisten oikeudet uhattuina USA:ssa

Tässä on Valkoisen talon ilmoitus siitä, että Obaman antamaa presidentillistä asetusta, joka kieltää syrjinnän liittovaltion ja sen kanssa tekemisissä olevissa yrityksissä, ei kumota.
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/01/31/president-donald-j-trump-will-continue-enforce-executive-order
Tämä syrjintäsuoja-asetus koskee noin 24 000 yritystä ja 28 miljoonaa työntekijää. Nyt pitää muistaa, että Trump ei ole sinänsä edistänyt hlbt-amerikkalaisten oikeuksia, vaikka hän itseään kovasti kehuu, sillä kyseessä on presidentti Obaman antama asetus, joka jää toistaiseksi voimaan. Kristilliset homovihajärjestöt ovat olleet lievästi sanoen raivoissaan, sillä ne olettivat Trumpin kumoavan kaikki Obaman asetukset. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että kristillinen äärioikeisto saa palkintonsa, sillä uusi homoviha-asetus on parhaillaan käsittelyssä Valkoisessa talossa.
------
Presidentillinen asetus syrjinnän sallimiseksi uskontoon vedoten

New Yorkissa ilmestyvä The Nation -viikkolehti sai käsiinsä Trumpin kabinetin 4-sivuisen aloitteen asetukseksi, jolla sallittaisiin hlbt-kansalaisten syrjintä eri sektoreilla eli sosiaalipalveluissa, koulutuksessa, terveydenhoidossa, työpaikoilla jne. ”uskonnonvapauteen” ja ”moraaliin” vetoamalla. Myös naisten oikeudet ovat vaakalaudalla. Uutinen on pitkä, koska asetusluonnos sisältää lisäksi useita muita katolisten ja evankelisten homovihajärjestöjen vaatimia toimia, joten jokaisen kannattaa paneutua siihen itse.
(Luin uutisen pikaisesti, joten pahoittelen puutteita ja mahdollisia virheitä.)
Uutinen The Nation -lehdessä:
https://www.thenation.com/article/leaked-draft-of-trumps-religious-freedom-order-reveals-sweeping-plans-to-legalize-discrimination/

Tässä Washington Postin tuore uutinen homoviha-asetuksesta:
https://www.washingtonpost.com/politics/white-house-considering-order-on-religious-freedom-that-critics-warn-could-lead-to-discrimination/2017/02/02/631ea41a-e8ee-11e6-bf6f-301b6b443624_story.html

Trump kuulutti rukousaamiaisella lisää valtaa ja oikeuksia kirkoille:
http://www.advocate.com/politics/2017/2/02/prayer-breakfast-trump-backs-bigger-church-role-politics