Tiede kertoo että kristinusko on huuhaata kuten muutkin uskonnot

  • 1 / 1
  • ATEISTI4
  • 31.3.2016 20:18
Kristinuskon jumala on satuolento kuten muidenkin uskontojen jumalat. Se ei ole sen todempi kuin Zeus tai Odin tai Ukko ylijumala. Kristinuskon kolmiyhteinen jumala on kehitetty juutalaisuuden jumalasta. Juutalaisuuden jumala Jahve oli taas aluksi vain yksi kanaanilaisten monijumalisen uskonnon jumalista. Silloin pääjumala oli El. Juutalaisuudessa Jahvesta kehitettiin koko maailman luonut jumala.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jahve

Kristinusko peruspilareineen kaatuu luonnontieteellisen maailmankatsomuksen valossa. Jo pelkästään evoluutio kumoaa kristinuskon perusopit. Kristinuskon mukaan kärsimys, kuolema ja kaikki maailman pahuus on Aatamin ja Eevan syntiinlankeemuksen seurausta. Evoluutiohistoria kuitenkin kertoo että kuolemaa ja kaikkea muutakin on ollut läpi eliöiden historian maapallolla. Kun ei ole edes ollut olemassa Aatamia ja Eevaa niin ei ole ollut mitään syntiinlankeemusta. Siten myös Jeesuksen sovitustyö ristillä olisi turha. Eli siis evoluutiohistoria on jo täysin yhteensopimaton asia koko kristinuskon maailmankuvan kanssa.

Jos kiinnostaa nähdä evoluutiosta tukevasta todistusaineistosta niin tämä on hyvä video katsottavaksi:

https://www.youtube.com/watch?v=8OrveFSJS4M

Luomisoppi eli kreationismi on taas näennäistiedettä. Se ei ole oikeaa tiedettä kuten evoluutio. Kreationistien virheelliset väitteet osoitetaan vääriksi seuraavassa linkissä:

http://www.talkorigins.org/indexcc/list.html

Monet kristityt pitävät Raamattua jumalan sanana. He ajattelevat että sen profetioita on toteutunut ja että koska myös sen kirjat muodostavat liian yhtenäisen kertomuksen ollakseen pelkästään eri ihmisten kirjoittamia, niin Raamatun täytyy olla kirjoitettu jumalan ohjauksessa. On totta että esimerkiksi monet Vanhan Testamentin profetiat toteutuvat Uudessa Testamentissa. Ne toteutuvat Uudessa Testamentissa siksi että sen kirjoittajat ovat tunteneet Vanhan Testamentin ja ovat halunneet kirjoittaa profetiat toteutumaan. Raamatun 66 kirjaa eivät ole ainoita samoja aiheita koskevia kirjoituksia. Todellisuudessa laajasta määrästä eri juutalaisia ja kristillisiä tekstejä on valittu Raamattuun sellaiset jotka muodostavat teologisesti ja muutenkin mahdollisimman yhtenäisen kokonaisuuden ja kirjoja on vielä muokattu yhtenäisyyden tukemiseksi.

Tämä ateisti-FAQ on hyvää luettavaa ja käsittelee yleensä sitä miksi ei ole mitään tarvetta uskoa jumaliin enää 2000-luvulla:

http://decoy.iki.fi/atheist/no-ghost-c-04.fi.html

Mitä tulee elämän syntyyn niin siihen ei tarvita jumalia.

https://www.youtube.com/watch?v=1prZPo4OCL0