Virtuaaliystävyys

  • 1 / 2
  • sunnyan
  • 14.2.2012 12:35
Hyvää ystävänpäivää tänään 14.2.2012!
Joskus kauan sitten nuorempana kuvittelin, että lesbot ovat suht tiivis yhteisö ja lähes kaikki ovat ystäviä keskenään. Eikös ollut naiivi ajatus. Todellisuus oli ja on toinen.
Vuosia sitten olin mukana erään paikkakunnan naistenryhmän toiminnassa. Tosin toiminta ei ollut kovin toimivaa. Jos pitkän pähkäilyn jälkeen saatiinkin sovittua jotain yhteistä tekemistä tai olemista, niin sitten kun itse toiminnan hetki oli, esim. kokoontuminen sovitun yhteisen toiminnan merkeissä, paikalle ilmaantui 1-2 naista, vaikka alunperin ilmoittautuneita oli huomattavasti enemmän. Se oli jo siihen aikaan facebook-mentaliteettia, "jee, jee, tykkään, osallistun, ...virtuaalisesti".

Sinulle, joka koet tänään ystävänpäivänä itsesi yksinäiseksi, lähetän sinulle myötätuntoisen viestin. Minäkin koen itseni tällä hetkellä aivan hiton kipeän yksinäiseksi, vaikka elämä on näennäisesti menevää. Tiemme, ajatuksemme ja harrastuksemme eivät kohtaa. Kaipaamme yhteyttä, jota ei ole. Jaksamista kuitenkin kaikille. Kevätaurinko alkaa jo kohta lämmittää. Voipi laittaa sukset tai lumikengät jalkaan ja lähteä rannoille retkeilemään. Terveiset varsinkin sinulle, joka ehkä mietit jotain tällaista samaa.
  • 2 / 2
  • Nova
  • 14.2.2012 17:45
Ihmisiä on aika vaikea saada nykyään konkreettisesti mukaan mihinkään tänä epäsosiaalisten sosiaalisten meedioiden aikana. Uutuuden viehätystä voi aluksi olla ja innostusta ajatuksen tasolla, mutta siihen se usein jääkin.
Tärkeä taito nykyään on yksinäisyyden sietäminen, sen kanssa ystävystyminen niin ettei sitä enää ajattele tai ettei se enää ahdista. Kavereita voi olla, mutta todellinen ystävä on harvalla. -jos sellaisen omaat, ole siitä hiljaa onnellinen. Kel onni on, se onnen kätkeköön.
Hyvää ystävänpäivän illanjatkoa kaikille siellä tietokoneiden äärellä.