Muutos on mahdollinen

Monet homoaktivistit haluavat nähdä homoseksuaalisen suuntautumisen kiveen hakattuna asiana ja hiljentää kaikki soraäänet, käytännön elämässä asia on kuitenkin toisin, muutos on mahdollista.

Seurantatutkimus: Seksuaalinen suuntautuminen voi muuttua jopa kivutta
25.10.2011 17:00 | Elämään | toimitus E

Alkuperäinen tutkimus julkaistiin vuonna 2007
Journal of Sex & Marital Therapy –tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan homoseksuaalisen suuntautumisen muuttuminen on joillekin mahdollista, eikä prosessi keskimääräisten tulosten perusteella aiheuta erityistä psykologista kärsimystä. Tutkittuun ryhmään kuului 72 miestä ja 26 naista, joka yrittivät seksuaalisen suuntautumisen muutosta erilaisten kristillisten järjestöjen kautta 6-7 vuoden aikana.Noin 23 prosenttia tutkituista raportoi ”merkittävää siirtymistä heteroseksuaaliseen kiinnostukseen”.
30 prosenttia tutkituista kertoi, että homoseksuaalinen vetovoima ei ollut hävinnyt, mutta se ilmeni vain satunnaisesti, 16 % ilmoitti vain vähäistä homoseksuaalisen kiinnostuksen vähentymistä, 12% kertoi ettei merkittävää seksuaalisen suuntautumisen muutosta ei ollut tapahtunut ja noin 20% oli luopunut muutosprosessista.
Alkuperäisen tutkimuksen julkaisivat vuonna 2007 Stanton Jones (Ph.D., Wheaton College) ja Mark Yarhouse, (Ph.D., Regent University) kirjassaan "Ex-Gays?". A longitudinal study of attempted religiously mediated sexual orientation change -niminen seurantatutkimus on juuri ilmestynyt Journal of Sex & Marital Therapy -tiedelehdessä.
"Homoseksuaalisen suuntautumisen muutos näyttää olevan mahdollista joillekin. Muutosprosessiin osallistunut ei keskimäärin kasvattanut psyykkistä ahdistusta", kirjoittajat toteavat.
Tutkimukseen osallistujat arvioitiin, kun he olivat olleet muutosprosessissa 1-3-vuoden ajan. Heitä arviointiin uudelleen 3 vuoden jälkeen, ja kolmannen kerran 6-7 vuoden jälkeen. Viimeisessä arviointihetkellä mukana oli 64% alkuperäisestä ryhmästä.

Tutkijoiden motivaatio tutkimuksen tekemiseen liittyi American Psychological Association (APA) -yhdistyksen väitteeseen, jonka mukaan seksuaalinen suuntautuminen ei voi muuttua, ja että riskit sellaisen yrittämiseen voivat olla suuria, National Association for Research & Therapy of Homosexuality -eheytysliikkeen verkkosivuilla julkaistussa tutkimusarviossa kerrotaan.
"Jonesin ja Yarhousen tutkimuksen standardit täyttävät tiukkuudessaan monet APA:n esittämistä vaatimuksista, joita se on asettanut muutosta koskeville tutkimuksille", arviossa todetaan.
Tutkimus: Jones, S. L., & Yarhouse, M. A. (2011). A longitudinal study of attempted religiously mediated sexual orientation change. Journal of Sex & Marital Therapy, 37, 404-427. DOI: 10.1080/009263X.2011.607052
Mene Arto kotiisi/kaappiisi ja pysy siellä.
Älä tule häiritsemään meitä normaaleja ihmisiä.
  • 4 / 26
  • Kolmoisritti
  • 13.1.2012 21:33
Milloin heterot muuttuvat kiltimmiksi, koska he tekevät eniten rikoksia?

He tekevät myös eniten avioeroja.

He murhaavat ja tappavat eniten.

He ajavat eniten kännissä tai huumeiden alaisena autoa.

He kiusaavat eniten sekä koulussa että työpaikoilla.

He käyvät eniten sotia.

He istuvat enten vankilatuomioita.

Heiltä otetaan lapsia eniten huostaan.
Hyvät ystävät, ehdotan: älkää vastatko Arto T:lle yhtään mitään. Hän koettaa taluttaa meitä muita tahtomaansa suuntaan noilla kommenteillaan. Älkää menkö mukaan hänen peleihinsä. Jos kukaan ei vastaa hänelle, ei hän kauaa yksin jaksa jankuttaa.
  • 6 / 26
  • Riquman1990
  • 13.1.2012 22:21
No niin, nyt saatin Ranneliikkeen Oikee Virallinen Provo takas. Eihän tota Arto T:tä ookaan pitkään aikaan näkyny...
Kristilliset järjestöt voisivat siis tästä lähin myös tarjota muutosprosessia heteroseksuaalisesta suuntautumisesta homoseksuaaliseen suuntautumiseen. Enpä usko.
Muutosprosessi tarkoittaa, että jokin on alkuperäistä, aitoa ja omaa itseään (=totta). Tätä ilmiselvää perustaa eivät muutosterapiat tunnusta omassa teoriassaan. Muuttuminen ei tarkoita samaa kuin valinnaisuus. Miksi muuttaa Jumalan luomista muuksi? Miksi asettaa taakaksi sen, mitä Jumala on luonut?
Minusta olisi hyvä että asiaa joku komentoisi joka paremmin osaa linkata. Ettei satunnaislukijat usko valheellisia tutkimuksia faktoiksi.
Nameles
Sinänsä hyvä, jos täällä kerrotaan tutkimuksista koskien seksuaalisuutta ja siinä olevia suuntautumisia. Kuitenkaan usko-peräisiä järjestelmiä ei nillä muuteta. Näinollen tutkimuksia tärkeämpää on saada oivaltamaan oman asenteensa ja asemansa sijainnin ja käytön sekä oman pohdinnan tärkeyden ja hyvyyden arvioidessaan uskonjärjestemiin pohjaavia tietoja/"tietoja".
Lähinnä mietin että kun tuossa vedotaan kuitenkin vakavasti otettaviin terveysjärjestöihin niin varmasti joku asioista huonommin perillä oleva saattaa hämääntyä :(
Qruiserissa on tästä seksuaalisuuden muutoksen mahdollisuudesta ollut enemmänkin keskustelua. Siellä olen mielipiteitäni kertonut, joten ajattelin tännekin laittaa. On olemassa ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että seksuaalisuus on syntymässä saatu ominaisuus, joka ei muutu eliniän aikana. On kuitenkin olemassa ihmisiä, joilla (HUOM! ilman ulkopuolista, väkinäistä yrittämistä) seksuaalisuudessa elämän aikana tapahtuu muutos, esimerkiksi heterosta lesboksi tai biseksuaaliksi. Tunnen myös ihmisen, joka koki olevansa biseksuaali, mutta koki muutoksen heteroksi, edelleen ILMAN mitään eheytys- tai muuta vastaavaa toimintaa. Olen sitä mieltä, että ihmisen seksuaalisuus voi elämän aikana muuttua, mutta mitään ihmisen "osaa" ei tule missään tapauksessa väkisellä yrittää muuttaa mihinkään suuntaan. Ihminen muutenkin muuttuu elämänsä aikana, paljonkin. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Mutta on väärin asettaa jokin seksuaalinen suuntautuminen jalustalle, paremmaksi kuin toinen ja yrittää muokata kaikista samanlaisia, jos osalla "erilaisista" ihmisistä on potentiaali muutokselle, kenties luonnolliselle sellaiselle. Se on tuomittavaa.
Totta tuokin, Pioni.
Itse olin mielestäni kutakuinkin hetero aina myöhäismurrosikään asti. Vielä parikymppisenäkin seurustelin naisten kanssa enemmän tai vähemmän onnistuneesti (no mitä ilmeisimmin siis vähemmän).
Sittemmin vaan tuli sellainen paikka jossa oli tunnustettava itselleni, että näin se nyt vaan on...
Seksuaalinen identiteetti siis voi muuttua, varsinkin nuorilla.
Kokemusta on.

P.S. Nyt on kylläkin tuntunut jämähtäneen kutakuinkin näille tahoille...
Homoseksuaali on homoseksuaali. Heteroseksuaali on heteroseksuaali. Biseksuaaleilla voi sitten mielenkiinnon vahvuus eri sukupuolia kohtaan vaihdella.
Tuo on vakio aina jos joku sanoo jossain kestustelussa, että hänen elämänsä on muuttunut, niin ensimmäisenä joku kiirehtii sanomaan, ettei se oikeasti ollutkaan homoseksuaali se oli vain biseksuaali, vaikka muuttuja itse olisi aikaisemmin pitänyt itseään täysin homoseksuaalina. Toisin sanoen tuo on jonkinlainen suojareaktio, kun omat valinnat ja toiminta oikeutetaan ajatuksella että homoseksuaalisuus on "synnynnäinen" juttu, niin kaikki mikä sotii tätä ajatusta vastaan pitää kiistää esim. jonkun elämän muuttuminen.

Kuitenkin monet ihmiset haluavat muutosta elämäänsä, mikä ajoittain on näkynyt näilläkin sivuilla, kuitenkin kova painostus toiseen suuntaan on ranneliikkeen sivuilla tehokkaasti hiljentänyt soraäänet, sillä täällä on vain yksi "totuus". Kristinusko kuitenkin edelleen antaa mahdollisuuden muutokseen, niille jotka sitä omaan elämäänsä kaipaavat. Toivoisi että tämä mahdollisuus muutokseen saisi aidosti olla esillä myös täällä ja poistuisi tämä yhden "totuuden" linja.

luuk. 11
Te olette vieneet tiedon avaimen. Itse te ette ole menneet sisälle, ja niitäkin, jotka ovat halunneet mennä, te olette estäneet."
Homojen 'parantaminen' heteroiksi on puoskarointia, joka hyvin usein usein johtaa vakaviin psyykkisiin ongelmiin. Ihmettelen minkälaisen 'kristillisyyden' nimissä halutaan vahingoittaa lähimmäisiä. Ranneliikkeen kaltaisilla sivustoilla ei mielestäni pitäisi suvaita moista. Sen voisi rinnastaa siihen, että AA:ssa kehotettaiisiin juomaan viinaa, tai Syöpäpotilaiden lehdissä kehotettaisiin lopettamaan lääkitys ja 'eheytymään'.
Arto T!

Kyllä Sinä saat esittää toisenlaista kantaasi täällä Ranneliikkeessä. On myös kristinuskon linja lähimmäisen oikeasta ja hyvästä rakastamisesta esillä täällä ranneliikkeessä: valitettavasti Sinun linjasi ei edusta sitä.
#On myös kristinuskon linja lähimmäisen oikeasta ja hyvästä rakastamisesta esillä täällä ranneliikkeessä#

Martin, se että lupaa lähimmäiselle sen mitä tämä haluaa kuulla, koska itse saa siitä kiitosta, ei ole mitään rakkautta. Se että lähettää ihmisiä hyvillä mielin kulkemaan kohti kadotusta ja itse saa siitä kiitosta, ei edusta minusta lähimmäisenrakkautta.
Arto,
Ryömi nyt vaan takaisin sinne luolaan, mistä olet tullut, ja elele siellä Sormuksesi kanssa...

Sinun niin kutsuttu "uskosi" on sinulle vain sinun ikioma "my precioussss".
Arto T!

Ai minä saan kiitosta lupauksistani? Etsittäköön kiitoksen ja mieltymyksen merkkejä Ranneliikkeestä...!
Olet oikeassa siinä, että totuutta ei sanota kiitoksen toivossa tai toisen mieliksi.
Moikka. Kuka osaisi selventää mahd. tarkasti, mitä eroa on helluntailaisuudella ja lestadiolaisuudella? Kiitti.
Nyt täytyy kysyä, mihin tuota tietoa tarvitset ja mitä tarkalleen haet, periaatteessa erot ovat esim. kastekäytännössä, helluntaisuudessa on käytössä aikuiskaste, se on oma yhdistyspohjainen liike jossa voimakkasti korostetaan Pyhän Hengen toimintaa. Lestadiolaisuus on taas edelleen kirkkoon kuuluva herätysliike, jossa kuitenkin eri rauhanyhdistykset muodostavat tavallaan sisäisen seurakunnan, mutta edelleen lapsikaste on käytössä ja kirkkoon kuulutaan.
Rox, sellaiseksi se oli tarkoitettukin. Minua on alkanut kyllästyttää se, että nykyisin odotetaan kaiken tiedon olevan huolellisesti valmistellun ja ilmaiseksi saatavissa, kun vain vinkaisee. Tietoa on tänään aikaisempaan verrattuna valtavasti enemmän. Myös välineet tarpeellisen tiedon esille kaivamiseksi ovat paremmat kuin koskaan aikaisemmin. Miksi niitä mahdollisuuksia ja välineitä ei käytetä?