Mihin unohtui tasa-arvoinen avioliittolaki? -keskustelu 13.2. Tampereella

  • 1 / 1
  • annepanda
  • 12.1.2012 22:47
Mihin unohtui tasa-arvoinen avioliittolaki?
-keskustelutilaisuus seksuaalivähemmistöjen oikeudesta tasa-arvoiseen avioliittoon

ma 13.2.2012 kello 18-20
Työväenmuseo Werstaan auditorio,
Väinö Linnan aukio 8, Tampere

Maanantaina 13.2. kokoonnumme homohistorian koonneen Työväenmuseo Werstaan auditorioon keskustelemaan tasa-arvoisen avioliittolain mahdollisuuksista toteutua vielä tällä hallituskaudella. Edustettuina ovat sekä asiaa vahvasti ajaneet kansanedustajat, eri kansalaisjärjestöt kuten Seksuaalinen tasavertaisuus ry että kirkko.

Keskusteluun osallistuvat:
-kansanedustaja, ent. oikeusministeri Tuija Brax
-kansanedustaja Oras Tynkkynen
-rovasti ja kirjailija Hilkka Olkinuora
-SETA ry:n puheenjohtaja Outi Hannula

Tasa-arvoinen avioliittolaki pudotettiin hallitusneuvottelujen ulkopuolelle uutta hallitusta koottaessa. Kysymystä on edistetty eri valiokunnissa kansanedustajien tekemän aloitteen pohjalta. Myös useat kansalaisjärjestöt ovat ottaneet kantaa tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat olleet julkisessa keskustelussa voimakkaasti esillä vuodesta 2002 lähtien, jolloin samaa sukupuolta olevien olimahdollista ensimmäistä kertaa rekisteröidä
parisuhteensa."Suuren homokeskustelun" aiheuttaman kohun jälkeen on aika keskustella rakentavasti lain valmisteluvaiheesta ja pohtia, miten asiaa etenemiseen voidaan vaikuttaa sekä hallituksessa, kansalaisjärjestöissä että esimerkiksi kirkon sisällä.

Tervetuloa!


Lisätietoa: Päivi Sinkkonen, paivi.sinkkonen@vihreat.fi

Järjestäjänä yhteistyössä Tampereen Seudun Vihreät Naiset, Tampereen Vihreät ja Pirkanmaan Seta