Voiko pappi rekisteröidä parisuhteensa?

 • 1 / 23
 • Public eye
 • 30.8.2005 10:50
BBC World haastattelee tänään HARDtalk sarjassaan anglikaanisen kirkon pappia David Pagea, joka aikoo ensi vuonna rekisteröidä homoseksuaalisen parisuhteensa. Kirkko sallii parisuhteen rekisteröinnin, mutta edellyttää suhteen olevan platoninen. Homoseksuaalisten parisuhteiden hyväksyminen jakaa voimakkaasti mielipiteitä Anglikaanisen kirkon sisällä eri puolilla maailmaa.

BBC World 30.8. klo 11.30, 18.30, 21.30 ja 2.30 (Suomen aikaa)

"Tuesday 30th August 2005
Rev David Page, Vicar of St Barnabas Church, London Interviewed by Sarah Montague
David Page, is a vicar in the Church of England. He is homosexual and wants to register a civil partnership with his long-term partner next year. A new law will allow him to do this in December, but some Anglican churches overseas are concerned that the Church of England's decision to allow gay British clergy to do so - even on condition of celibacy - could be the "final nail in the coffin" for the church. Sarah Montague asks the Reverend Page if his actions could threaten the unity of the Anglican church."

Englannin kirkon piispainkokous ei ole lausunnossaan kieltänyt pappeja virallistamasta parisuhteitaan maallisen lain mukaan, mutta edellyttävät suhteiden olevan "pappeutta koskevien sääntöjen mukaisia".

Lausunnossa sanotaan:
""The House of Bishops does not regard entering into a civil partnership as intrinsically incompatible with holy orders, provided the person concerned is willing to give assurances to his or her bishop that the relationship is consistent with the standards for the clergy."
EI VOI! Olen sitä mieltä, että kristillisen kirkon palvelija ei saa tuoda yksityiselämäänsä esille vaikka olisikin gayhomolesbobi. Kristllinen kirkko on pyhä instituutio, sen riveissä en halua nähdä sateenkaarilipun heiluttelijoita ja parisuhteenrekisteröityjä esimerkkejä. Se rikkoo Pyhän Kirjan tekstejä vastaan. Suurin osa maamme kansasta on samaa mieltä.
 • 4 / 23
 • Public eye
 • 30.8.2005 12:54
No, Englannin kirkko nyt kuitenkin on päättänyt toisin, koska sen on noudatettava maansa lakia. Katsokaa edes haastattelu (jos BBC World näkyy ja kielitaito riittää), niin ehkä saatte uutta näkökulmaa asiaan.

Tässä vielä ote Times Onlinen uutisesta 25.7.2005:

"Under the 2004 Civil Partnership Act, which comes into effect in December this year, the Church has no choice but to allow its clergy to register their partnerships.

Gay clergy who register their partnerships will in effect have all the rights accorded to married couples, such as enjoying the benefits of their partners’ pensions and being allowed to remain in the vicarage for a time should their partner die or abscond. Clergy will have to seek their bishop’s permission before they register their partnerships.

Bishops will then ask clergy in face-to-face meetings whether they are in a sexual relationship or not. Clergy who confess they are put themselves at immediate risk of discipline, while clergy who say they are not when in fact they are put themselves at risk of complaints from parishioners which could lead to discipline at a future date.

Defiant clergy who insist on their legal rights under secular law could also be at breach of their pledge of obedience to their bishop, putting them at odds with the hierarchy and again at risk of disciplinary measures. Disciplinary action could involve suspension or withdrawal of a bishop’s licence to minister."
Englanti on Englanti, aina eriskummallinen maa. Sallivat, jos parisuhde platooninen! Uskomatonta, heidän pitäisi vannoa käsi Raamatulla, että suhde pysyy platoonisena. Vain Herra on ainoa ylin Tuomari ja näkee ja kuulee kaiken. Vaikka suhde olisikin platooninen, mutta suhteen ulkopuolelta haetaan seksiä seksinälkään! Esimerkillistäkö?
 • 6 / 23
 • mies 45v
 • 30.8.2005 15:06
kumma juttu kun nk. uskovaiset aina lukevat sitä raamattuaan ja valitsevat sieltä määrätyt asiat, esim homoseksin mutta kummasti unohtavat kaikenlaiset muut kiellot joita se kirja on tulvillaan...
Tunnen Pyhän kirjamme hyvin ja tulkitsen Raamattua elämääni sen oppien mukaisesti. Olen uskovainen ja rukoilen päivittäin voimaa pysyäkseni vahvana. Olen auttanut monta homoseksuaalia oikealle tielle.
Olet siis auttanut montaa homoseksuaalia kieltämään itsensä ja samalla vaarantanut heidän mielenterveytensä. Hienoa Mikael, Jeesus on varmasti ylpeä sinusta!
 • 9 / 23
 • Public eye
 • 30.8.2005 16:38
Mikael, olet harvinaisen oikeassa siinä, että on täysin nurinkurista vaatia ihmistä olemaan tyydyttämättä seksuaalisia tarpeitaan vakituisessa ja tasapainoisessa ihmissuhteessaan, ja jopa vaatia lupausta, että näin ei tapahdu (mistään käsi raamatulla -valasta en kyllä ole kuullut). Loogista olisi, jos kirkko edistäisi mahdollisuuksiensa mukaan tällaisia ihmissuhteita ja antaisi niille kaiken mahdollisen tuen.

En ihmettele sitä, että itse joudut rukoilemaan voimaa pysyäksesi vahvana, jos olet asettanut missioksesi itse tulkita raamattua oman elämäsi ohjeena ja lisäksi tyrkytät niitä ohjeita vielä muillekin.

Kuitenkin myönnät, että Jumala on ainoa tuomari, kaikkitietävä ja kaikkinäkevä. Miksi siis haluat tuomariksi hänen sijastaan? On paljon homoseksuaaleja, joilla on henkilökohtainen jumalasuhde ilman välimiehiä ja jotka ovat rakkauden kautta löytäneet rauhan sielulleen. Miksi haluat järkyttää heidän elämäänsä repimällä rikki sen, mitä he ovat rakentaneet?

Aion katsoa kyseisen ohjelman tänään klo 18.30, tai ainakin nauhoittaa sen myöhemmin katsottavaksi. Vaikka en itse erityisen uskonnollinen ihminen olekaan, aihe on mielestäni sen verran kiinnostava ja monia syvältä koskettava, että en halua jättää tilaisuutta käyttämättä.
Ihminen on heikko. Jumalta saamme voimaa ja sitä pyydän rukouksessani.
En ole tuomari!!! Herramme on ylin tuomari, Hänellä on ylin valta. Me ihmiset olemme vain Hänen välikappaleita.
Täällä on useasti todettu, että kahden miehen välinen seksuaalinen yhteys on syntiä, sitä se on. Sen kieltää jo Pyhä Kirjamme. Miehellä ja naisella on luonnolinen, Herramme rakentama yhteys. Kahdella miehellä ja naisella ei sitä ole, eikä Herramme ole sitä heille antanut.
Et taida Mikaeli olla ihan täysissä sielunvoimissasi päätellen tuosta ulkoaopetellusta liturgiasta jota suollat silmä päässä palaen? Rauhoituhan nyt. Sä sitten pelastut kun kerran olet niin hyvä ja siveä. Itse menen helvettiin jos Jumala ei minua tällaisena hyväksy. Sama se, en aio katua omaa seksuaalisuuttani tippaakaan.
Mikaeli on laimein trolli, jota tässä foorumissa on mies-/nais-/mikävaan-muistiin nähty.
CONSUMMATION - The completion of a thing; such as the consummation of marriage, the consummation of a contract, and the like.

Avioliiton täytäntöönpanolla tarkoitetaan vanhakantaisessa raamatullisessa mielessä miehen ja naisen välistä hääyönä ensimmäisen kerran tapahtuvaa sukupuoliyhdyntää, jonka toteutumatta jäämisen katsotaan tekevän avioliiton mitättömäksi kirkon silmissä.

Englannin kirkko vaikuttaa hyväksyvän vain omissa silmissään mitättömät parisuhteiden rekisteröimiset.
"Avioliiton täytäntöönpanolla tarkoitetaan vanhakantaisessa raamatullisessa mielessä miehen ja naisen välistä hääyönä ensimmäisen kerran tapahtuvaa sukupuoliyhdyntää, jonka toteutumatta jäämisen katsotaan tekevän avioliiton mitättömäksi kirkon silmissä. "

Kuinkahan moni suomalainen avioliitto olisi mitätön tuolla perusteella sulhasen sammuttua ennen "virallista aktia"?
Uskomatonta, että Englannin kirkko on siis valmis tunnustamaan kahden miehen välisen, avioliittoon verrattavan parisuhteen olemassaolon, mutta edellyttää sen olevan platoninen!!! Mielestäni tuo on niin naurettavaa, että siinä kärsii jo koko kirkon uskottavuus!

On tietysti upeaa, että kirkko on valmis tunnustamaan pappinsa liiton ja tämä antaa jo vähän toivoa, että jonain päivänä maailma voisi olla suvaitsevampi paikka elää, mutta tuon platonisuus hutun se saisi kyllä heittää suosiolla romukoppaan. Nyt eletään 2000-lukua ja kuka jaksaa todella uskoa, että kukaan voisi elää avioliittoon verrattavassa parisuhteessa (johon kuuluu ainakin oman näkemykseni mukaan myös samat velvollisuudet) ilman mitään seksuaalista kanssakäymistä? En minä ainakaan.
Pastori Page totesi haastattelussa hyvin selkeästi, että hän ei tule minkäänlaista selibaattilupausta antamaan, eikä hänen piispansa tule sitä häneltä myöskään vaatimaan. Koko juttu on hänen näkemyksensä mukaan vain muodollinen välttämättömyys, jonka piispainkokous joutui sisällyttämään kannanottoonsa kaikkein konservatiivisimpien jäsentensä ja ennen kaikkea konservatiivisten afrikkalaisten ja länsi-intialaisten anglikaanisten kirkkojen rauhoittamiseksi.

Pastori Page tuli papin virkaan 90-luvun alussa, jolloin hänet nimittänyt piispa oli täysin selvillä hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan ja parisuhteestaan. Page tuntuu ymmärtävän jossain määrin piispojen varovaisen roolin, vaikka monet heistä yksityisesti olisivatkin toista mieltä. Meneillään on keskustelu kirkon kehittämisestä, jossa hän haluaa omana puheenvuoronaan ilmaista, että kirkon sisällä on homoja ja lesboja ja heillä on samat tarpeet ja samat oikeudet kuin heteroseksuaalisilla kollegoilla. Monet kirkot ja seurakuntalaisetkin ovat vasta joutuneet itselleen uuden ilmiön eteen, ja vie aikansa, ennen kuin ne onnistuvat sulattamaan asian ja huomaavat, että ei tässä mitään niin ihmeellisestä muutoksesta kyse ollutkaan.
Yeah. Jos toisen ihmisen kokonaisvaltainen rakastaminen tekee minusta pahiksen niin... I'll go to hell for heaven's sake... :o
 • 19 / 23
 • Me, myself & I
 • 31.8.2005 21:26
Minun mielestäni voi. Mutta kaikkia pappeja koskevat mielestäni erityisen tiukat sopivuussäännöt, kun kerran ollaan esimerkkinä ja opettajina muille.
Jäipä tuo katsomatta, mutta eikös YLE24 esitä noita HARDtalk-ohjelmia jonkinlaisella viiveellä...?
Yle24 on esittänyt HARDtalk-haastatteluja, mutta ilmeisesti ne päättyivät juuri elokuun lopussa.
Haastatteluja on videoina myös BBC:n netissä, jonne ne ilmestyvät viiveellä, eivätkä nähtävästi aivan kaikki lainkaan.

Kannattaa tsekata osoitteesta
http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/hardtalk/
Lukekaapa huviksenne seuraava kirja:

Martti Nissinen: Homoerotiikka Raamatun maailmassa.

On esitetty että Raamatun miesten keskinäistä makaamista koskeva kielto on thty aikana, jolloin rakkauteen perustuvaa homoseksuaalista identiteettiä ei käsitetty olevan olemassakaan, vaan miesten keskinäiset aktit tapahtuivat aina vallankäytön välineenä. Siis vahvempi raiskasi heikomman tarkoituksenaan häpäistä tämä, ja toiseksi tuolloin ymmärrettiin asia miesprostituutiona. Samaan tapaan kuin naisten harjoittaman prostituutio tänään. Kiintoisia ajatuksia joka tapauksessa. Suosittelen.