Seksikäät lesbot vs. karseat homot

Kyllä se jotenkin katkeraksi tekee kun huomaa kerran toisensa jälkeen, että naisten välinen homoseksuaalisuus on mediaseksikästä, yleisen mielipiteen mukaan jopa haluttavaa ja hienoa, kun taas miestenvälinen homoseksuaalisuus on ällöä, karseeta, kuvottavaa ja sairasta. Nelosella tänään klo 22:00 alkavaa uutta L-word sarjaa mainostetaan mm. näin (www.telkku.com): "Amerikkalainen draamasarja lesboyhteisön intiimistä elämästä kaikkine kiihottavine mausteineen." Mahdattiinko QAF:ia aikoinaan mainostaa ihan samalla mentaliteetilla? Ei varmaankaan. Muistan vain nelosella pyörineet tuokiokuvat erilaisista kaapeista - siis ihan oikeista kaapeista.

Miksi miesten osoittaessa kiinnostusta toisiaan kohtaan yleisö laskee alleen ja kaivaa esiin soihdut ja heinähangot, kun taas naisten tehdessä saman ollaan tilanteessa, jossa hurraa-huutojen desibelit voivat rikkoa tärykalvot? Mistä moinen kaksinaismoraali?
Haluan lisätä, että katkeruuteni EI siis kohdistu naissukupuoleen tai lesboihin, vaan ns. "Suuriin Massoihin", joiden mielestä homomiehet ovat jostain syystä ällöjä.
  • 3 / 34
  • EräsLepakko
  • 24.1.2005 20:25
Eräs juorulehti kirjoitti asiasta melko osuvasti. Lesboseksin tai paremminkin kahden naisen välisen seksin katselu on heteromiesten ykkösfantasia. L-word sarjan "lesbothan" ovat olemukseltaan ennenkaikkea miesten makuun. Suurin osa sarjan henkilöstä on hyvin naisellisia.
(Korjaus: L-word ei olekaan Nelosen ohjelmistossa, vaan siis Sub-TV:n.)
  • 5 / 34
  • naisihminen
  • 24.1.2005 20:29
No, pojat... voisikohan selitys olla siinä, että lesbot on HETEROMIESTEN mielestä seksikkäitä, ja homot on HETERONAISTEN mielestä seksikkäitä. Me heteronaiset vain emme julista mieltymyksiämme yhtä avoimesti.... ja väitämme katsovamme QAF:ia "juonen takia". ;)
  • 6 / 34
  • vilhelmi
  • 24.1.2005 20:31
Ihan aiheellinen huomio. Kait miestenvälinen kiintymys on vielä niin suuri tabu, että se pitää upottaa niiden "muotigurujen", bilehileiden jne. stereotypioihin, jotta asiaa edes uskaltaisi esittää televisiossa. Vähänkään vakavampi draama olis varmaan niin kova pala purtavaksi, että maikkarin portailla olis pian uskovaisia pyllyt pystyssä rukoilemassa maailmanloppua.
  • 7 / 34
  • vilhelmi
  • 24.1.2005 20:33
"ja homot on HETERONAISTEN mielestä seksikkäitä."

Onks tässä väitteessä perää?
  • 8 / 34
  • EräsLepakko
  • 24.1.2005 20:35
Ainakin minä olen kuullut useammankin kerran heteronaisten valittelevan sitä, että heidän tuntemissaan homokundessa menee tosi söötti kundi hukkaan. Ja osa valittelee sitä, että miksi heteromiehet eivät pidä yhtä hyvää huolta ulkonäöstään ja siisteydestään kuin heitän tuntemansa homokundit.
Osa yrittää sitten firman pikkujouluissa käännyttää näitä homokundeja huonolla menestyksellä;-)
Mistäköhän tuo johtuu? Jos on nähnyt yhtään niitä heteromiehiä kaupassa tai niitten pelikoneiden ääressä siellä marketin käytävällä tai käynyt jossakin hetskukuppilassa, niin ei yhtään ihmettele, koska homomiehet ovat usein saatanan seksikkäitä ja vetäviä, mutta siksi kai heteromiehet niitä potkiikin päähän, koska ovat kateellisia. Suomessa ei löydy edes komeimmasta päästä...joskus mua rasittaa ne akat, jotka liimautuu mun perseeseen eivätkä jaksa lakata tuijottamasta kuin hypnoosissa... se menee jo ahdistelun puolelle. Aina niitä löytyy. Minun täytyy tehdä itsestäni rumempi ja vetää jotkut rönttykuteet niskaan, että saan olla rauhassa.
nyt me ymmärretään Miehen viha hetskunaisii kohtaan kun nämä ovat aina kiinni Miehessä taikka yrittävät ottaa Miestä kiinni. mä olisin tosi kiinnostunut näkemään Miehen kuva, millanen komistus sä olet? saadaanko nähdä sun profiili?
Mutta, mutta. Onhan siellä telkkarissa se Sillä Silmällä- ohjelmakin, jossa homot ovat todella mediaseksikkäitä. Tyttöjen kanssa kerran muutaman oluen voimalla mietittiin, miksi ei voitaisi tehdä sellaista sarjaa, jossa viisi lesboa neuvoo hetskunaista miten vois olla miehelleen mieliksi. Vois vaikka opettaa ajamaan sen harrikkaa :D Stereotypioiden syöttöä...

Mutta eiköhän se loppujen lopuksi ole hyvä, että on tuollaisia Sillä Silmällä ja L-koodi ohjelmia, joissa homoseksuaalisuudesta ei ainakaan puhuta ällönä tai outona asiana, jonkinmoisena luonnonoikkuna tms.
Onhan se tietysti kivaa, että homoja ja lesboja näytetään nykyään medioissa positiivisessakin valossa, mutta ajatukseni koskikin nimenomaan valtaväestön suhtautumista miestenväliseen seksuaalisuuteen. Tällä hetkellä yleinen normi tuntuu olevan, että kyllä homomiehet saavat homoja olla, kunhan eivät vain millään tavoin osoita homouttaan, esim. halaamalla tai suutelemalla toisiaan. Miesten toisilleen osoittama kiintymys on useimmissa tv-ohjelmissa jotenkin parodisoitua, tai sitten se kuvataan suoranaisesti uhkaavana ja pelottavana. Jokatapauksessa se on useimmiten ei-toivottua ja ällöä. Naisten kohdalla asia on täysin päinvastoin: kahden naisen suudellessa tai hyväillessä toisiaan on ympäristön reaktio usein innostuneen kiinnostunut. Tiedän kyllä, että monien heteromiesten mielestä on kiihottavaa katsella kahden naisen puuhailevan keskenään, mutta onko sitten tosiaan niin, että heteronaisista ei vastaavasti ole kiinnostavaa katsella kahta miestä? Usein nimittäin naisetkin näyttävät nyrpistävän nenäänsä miesten homoseksuaaliselle käyttäytymiselle.

Valtakulttuuri ja mediat tuntuvat olevan rautaisesti heteromiesten ajattelumaailman kyllästämiä: heteromiesten halut ja pelot tuntuvat määrittelevän sen mikä on miellyttävää ja mikä epämiellyttävää. Miksi näin? Eikö tätä heteromieskeskeistä ajattelutapaa kyetä muuttamaan? Jos heteronaisten mielestä on kiinnostavaa nähdä miestenvälistä hellyyttä, niin miksi he sitten myötäilevät heteromiehiä eivätkä koskaan tuo todellisia mielipiteitään esille? Heteromiehethän ovat joka käänteessä hehkuttamassa sitä kuinka ihania lesboilevat naiset ovat. Jos naisetkin alkaisivat avoimemmin osoittaa, että miestenvälisessä hellyydessä ei ole mitään pahaa, niin ehkä asenteet alkaisivat pikkuhiljaa muuttua parempaan päin.

*Huokaus*

No, L-word on jokatapauksessa mainion tuntuinen sarja, ainakin tuon ensimmäisen jakson perusteella. :) Toivottavasti homomiehetkin saavat joskus nauttia yhtä laajasta kannatuksesta ja ihailusta kuin lesbonaiset.
Suoraan sanoen ne lesbojen suutelua tuijottavat, kuolaavat heteromiehet ovat kyllä ihan yhtä (ellei enempikin) ärsyttäviä... Mutta vakavasti: aika rauhassa täällä Suomessa (siis ainakin pääkaupunkiseudulla) saa tyttöystävän kanssa kävellä käsi kädessä ja vähän suukotellakin. Tai ehkä olen vain niin immuuni ihmisten tuijotukselle ;) Olet siis ehkä siinä mielessä oikeassa: kaksi heteronaistakin voi kulkea käsikynkkää, mutta kaksi hetskumiestä ei kyllä koskaan. Miehillä on siis jossakin asiassa vaikeampaa. Hmm.
L-wordiä en ole toistaiseksi nähnyt, ja Queer eye'stakin vain osan yhdestä jaksosta. Kaiken kuulemani ja lukemani perusteella kuitenkin vaikuttaa siltä, että media edelleen mieluiten 'kastroi' homot huvittaviksi klovneiksi, joilla on oma tehtävänsä heteroiden viihdyttäjinä ja väriläiskinä muuten harmaassa arjessa. Tavallisina jokamiehinä heitä ei haluta tai uskalleta juurikaan kuvata. Tästähän nähtiin esimerkkiä näilläkin palstoilla, kun TV2 esitti homoparin arjen askareissa kuin ketkä tahansa suomalaiset jässikät. Ei tuntunut kaikille kelpaavan, kanonisoitu homokuva meni pahasti rikki.

Lesboseksi hyväksytään, jos se ei riko liikaa perinteistä naiskuvaa. Naisten on oltava "naisellisia", pitkähiuksisia, hoikkia ja siropiirteisiä. Näin he miellyttävät edelleen heteromiehen silmää, ja jos heitä on vielä kaksin kappalein, sitä parempi. Kaikkihan tietävät kuitenkin, että kun oikeanlainen mies lopulta osuu paikalle jne...

Koskahan näemme viihdesarjan, jossa on homomies tai lesbonainen, jonka suuntautumisesta ei ole tehty sen suurempaa numeroa, mies ei ole klovni eikä nainen miehiä kiihottava nymfomaani tai pelottava rekkakuski.
Olette varmaan oikeassa - lesboseksi on ok kun ollaan "naisellisia". Kertoo myös siitä että kaksi naista on jo julkisuudessa suhteellisen vakiintunut kuva, jota on lupa näyttää.
Hyvä juttu nämä ohjelmat on. Mitä enemmän homoja ja leboja näkee (karrikoituja tai ei), sen normaalimmaksi homous muuttuu. Ja ehkä samalla leviää käsitys siitä että homotkin on heterogeeninen ryhmä ;)
Kyllä heteronaisia kiinnostaa ajatus kahdesta miehestä yhdessä. Esimerkiksi QAF:in katsojista taisi melko suuri osa olla heteronaisia. Samoin on olemassa ilmiö nimeltä slash, joka on erittäin suuri osa ilmiötä nimeltä fanfiction. Toisin sanoen ihmiset (pääasiassa nuorehkot heteronaiset) kirjoittavat tarinoita suosikki kirjansa, elokuvansa tai tv-sarjansa hahmoja käyttäen. Suurin osa näistä on erilaisia rakkaus tarinoita tai eroottisia tarinoita ja niistä suurin osa slashia, eli tarinoita, joissa kaksi miespuolista henkilöä rakastuu toisiinsa tai harrastaa seksiä yhdessä. Tietysti paljon on myös het-tarinoita (siis mies-nainen-pari) ja jonkin verran femslashia, eli tarinoita kahdesta naisesta.

Mielenkiintoista on, että jopa pikkutytöt kirjoittavat enemmän slashia kuin heterotarinoita, varsinkin Suomessa. Esimerkiksi suomalaiset pikkutytöt, puhumattakaan hieman vanhemmista nuorista ja aikuisista naisista, tuntuvat kirjoittavan paljon useammin Harry Potter tarinoita, joissa Harry ja Draco rakastuvat toisiinsa, kuin tarinoita, joissa Harry rakastuisi esimerkiksi Ginnyyn tai Hermioneen. Tai no, hieman vanhemmat kirjoittajat taitavat useammin parittaa Severus Kalkaroksen ja Lucius Malfoyn keskenään, mutta slashia joka tapauksessa. Ja teksti on usein tosiaan lähes pornoa lähentelevää erotiikkaa.
Hej!
Elämme heteroMIESTEN hallitsemassa kulttuurissa.

Kun kävin katsomassa Aleksanteri Suuresta kertovaa elokuvaa oli reaktioni kahtalainen sen esilleottamaan teemaan homoseksuaalisuudesta (Aleksanteri ja Hefaistion).
Yhtäältä oli homous kovin vaitonaisesti esitetty (tuskin mitään näytettiin suoraan) ikäänkuin tätä rakkautta ei olisi voinut kuvata suoraan. (Syntyihän tästäkin omalla tavallaan kauneus - melkoinen aistittava jännitys, mutta...) Se raivostutti.
Toisaalta olin iloinen, että teema ylipäänsä oli mukana. Tuntuu tosin aika minimaaliselta tyytyväisyydeltä...
Hej,

Iltalehden kolumnisti on kovin huolissaan, koska heteromiehetkin ovat alkaneet huokailla ja kuolata sellaisten miesten perään kuin Ville Valo.

Pakinoitsijan mukaan ja valokuvalla vahvistettuna, Ville Valo tunnettiin aikaisemmin vain epäilyttävänä, itseään meikkaavana miehenä.

Näin se maailma muuttuu.

Juhani
  • 20 / 34
  • JaquelineNatla
  • 2.2.2005 1:58
No en vissiin kuulu siihen "suureen massaan (heteroita)" koska olen lesbo, mutta minusta ainakin homojen välinen kanssakäyminen on sangen viehättävää ja suloista jos mielipidettäni kysytään:) Tänäänkin tuli jokin brittisarja missä oli nuoria homoja ja kyllä siinä niin suloisia katseita vaihdettiin että alkoi ihan hellyyttämään..


Muuten. Eräs asia sai minut viimeistään huomaamaan ja näkemään homoseksuaalisuuden kauneuden ja se oli Taru Sormusten Herrasta. Eihän siinä tietenkään sitä esille sen enempää tuoda mutta minusta ainakin Frodon ja Samin rakkaus toisiaan kohtaan on jotain mielettömän kaunista ja ihailtavaa! Sitä ennen minä vielä itsekin olin melko kaapissa ja mietin omaa suuntautumistani. Mutta TSH sai karistettua pois paljon pelkoa ja epäluuloja.

Fanfiction on muuten oikea aarreaitta. Jos joku teistä on kiinnostunut Harry Potterista ja slashista niin ihmeessä kannattaa lukea Irresistible Poison. Se on saavuttanut lähes kulttimaineen ja itse sen lukeneena voin suositella oikein lämpimästi;)
  • 21 / 34
  • FootyHooligan
  • 4.2.2005 12:33
Lueskelin tässä tätä, oli ihan pakko kysästä kun sattu silmään niin sopivasti!

JaquelineNatla kirjoitti:

"Tänäänkin tuli jokin brittisarja missä oli nuoria homoja ja kyllä siinä niin suloisia katseita vaihdettiin että alkoi ihan hellyyttämään.."

Ai mistä tuli? Miltä kanavalta, monelta, mitäH?! Brittisarja joka multa jääny huomaaamatta? Apua! Paniikki! Mun päivä on ny ihan pilalla tai jtn... ;-)))
  • 22 / 34
  • Jacqueline.N.
  • 4.2.2005 18:59
Sekavia tunteita taitaa olla kyseisen sarjan nimi. Se tulee Ykköseltä lauantaina klo 23:00. Se ei ehkä kerro juuri homoista mutta kyllä sitäkin on mukana:D

Ja muutenkin vaikutti aika hauskalta kyseinen ohjelma kun satuin näkemään! Kannattaa vilkaista jos muistaa.
jotta lukekaahan uusimman city-lehden juttu muotilesboista. (ellette jo ole). olisi kiva saada niin mies- kuin naisnäkökulmaa. todellakin alkoi vaan nyt näitä kirjoituksiakin lueskellessa tulla taas mieleen se, että jumalaut me eletään heteromiesten maailmassa! ja millä perusteella... naiset on naisia, ja homomiehiä on, ja minä kun olen tavannut niin monia "ei-normi"-heteromiehiä. (eikö siis periheteromiesten pitäis olla vähemmistö? ne on vaan aivopesseet meidätkin prkl.;)) miten tää maailma ei muutu. aargh.....

että lesbous on nyt sitten niin seksikästä, paitsi ei tietenkään "munankipeät ortodoksilesbot", ku ne on rumia eikä halua miehiä. juu näinhän me lesbot ollaan kaikki tuollaisia. ku ei olla pornoleffasta.
ja homoseksi nyt tietysti on ällöttävää, väliäkös sillä jos se jotain heteronaista kiihottaisikin. ku ei heteromiehet siitä mitään saa (tai varsinkaan uskalla tunnustaa saavansa.)

voikamala.

(en jaksanut enää vakavasti kirjottaa, naisten nurkkaan pikkusen vuodatin...:)) musta rakkaus on aina söpöä ja ihanaa, kenen välillä nyt onkaan!
En uskonut, että voisin hymyillä Cityn artikkelin ollessa mielessä :)

Kyllä Ihmiäinen, juuri näin. Veit sanat suusta. Ehkä minäkin onnistun vähän löysäämään pipoa! Ainakin jo vähän helpotti! :)
Musta on tosi huvittavaa, kun hetero-miehet kiihottuu lesboseksistä esim. moni varmaan just kattoo tätä L-wordia mutta sit kuitenkin TOSI moni heistä inhoaa lesboja! Miehet on kyllä tosi outoja tapauksia....tai siis nämä heterot, joista puhuin. Onneksi on myös paljon fiksuja ja suvaitsevaisia hetero-miehiä :) Oiskohan näillä suvaitsemattomilla hieman huono itsetunto...
niin, siis minä ainakin haluaisin nähdä sellaisen ihan "vakavan" draamasarjan homoelämästä (tai siis että nyt vaikka päähenkilöinä olis useampikin homo). seksiä ei mun mielestä tarttis nyt olla niin paljon kuin vaikka l-wordissä (tai ehkä se tuosta laantuu..), mutta että sitäkin voisi kuvata. ja silleen, kauniisti. ei aina vaan jotain yhden yön juttua tms. joka sitten tietenkään edes VOI olla muuta kuin persepanoa. sehän on se ainoa tapa miesten harrastaa seksiä. et on niinku joku reikä.;) (älkääkä ottako tätä kommenttina että se ois sitten ällöä.) vaan monipuolisempaa ja... olen mä jossain elokuvissa nyt nähnyt tosi kauniita miestenvälisiä seksikohtauksia, se on edes ilahduttavaa. tv-sarjoja en yleensä juuri seuraa, etten osaa oikein kommentoida. mullan alla tuntui hyvältä, mutten sitäkään sit niin seurannut. hirveesti seksiä ei muistaakseni näytetty..

että en minä ymmärrä tätä yhtälöä, että jos on kaksi noin "yleisesti hyvännäköiseksi tunnustettua miestä" (mitä se nyt sitten ikinä oliskaan.. silleen jenkkisarja-hyvännäköstä?!;)) ja kiihottavaksi, niin niiden välinen seksi yllättäen onkin todella ällöttävää ja hyihyikamala.

ja tuo kommentti nyt oli siis vaan että jos ei edes tuollainen "täydellisyys" kelpaa tai suorastaan oksettaa, niin "rumemmat" miehet sitten... ei nyt kai rumaa homoa edes voi jossain mediassa näyttää..;(

(paitsi nyt aloin miettiin, että onkohan missään sarjassa ollut seksiä harrastavaa "rumempaa" lesboa...)

hohhoh. ku homoseksuaalisuus on niinku niin mageeta, eikse nyt näin mene. :)
"Kyllä heteronaisia kiinnostaa ajatus kahdesta miehestä yhdessä. Esimerkiksi QAF:in katsojista taisi melko suuri osa olla heteronaisia. Samoin on olemassa ilmiö nimeltä slash, joka on erittäin suuri osa ilmiötä nimeltä fanfiction. Toisin sanoen ihmiset (pääasiassa nuorehkot heteronaiset) kirjoittavat tarinoita suosikki kirjansa, elokuvansa tai tv-sarjansa hahmoja käyttäen. Suurin osa näistä on erilaisia rakkaus tarinoita tai eroottisia tarinoita ja niistä suurin osa slashia, eli tarinoita, joissa kaksi miespuolista henkilöä rakastuu toisiinsa tai harrastaa seksiä yhdessä. Tietysti paljon on myös het-tarinoita (siis mies-nainen-pari) ja jonkin verran femslashia, eli tarinoita kahdesta naisesta.

Mielenkiintoista on, että jopa pikkutytöt kirjoittavat enemmän slashia kuin heterotarinoita, varsinkin Suomessa. Esimerkiksi suomalaiset pikkutytöt, puhumattakaan hieman vanhemmista nuorista ja aikuisista naisista, tuntuvat kirjoittavan paljon useammin Harry Potter tarinoita, joissa Harry ja Draco rakastuvat toisiinsa, kuin tarinoita, joissa Harry rakastuisi esimerkiksi Ginnyyn tai Hermioneen. Tai no, hieman vanhemmat kirjoittajat taitavat useammin parittaa Severus Kalkaroksen ja Lucius Malfoyn keskenään, mutta slashia joka tapauksessa. Ja teksti on usein tosiaan lähes pornoa lähentelevää erotiikkaa."


On totta, on. Ja Japanista tulee shounen-aita ja yaoita, jotka ovat japanilaisen piirretyn ja japanilaisen sarjakuvan eri tyylejä, shounen-ai on poikien välistä rakkautta ja muuta söpöilyä, ja yaoi on ihan tositoimia. Näille on todellakin suuri yleisö. Ja näistäkin on faneilla fanfictioinia ja fanisarjakuvaa (doujinshi). Ja niin, söpöähän se on. Heterotyttöjen mielestä etenkin. (Ei, en minä ole, minä olen a/panseksuaali androgyyni) Hei, ja kuka muka viitsii seurata rumien tylsien heteroiden elämää. :P

Että kyllä ainakin jotain heteronaisryhmiä kiinnostaa poikarakkaus. Mutta suurin osa kyllä pitää homomiesten oikeaa elämää ellottavana.
Itse tunnen yhden naisen, jonka mielestä lesboparit ovat ihan ok, mutta homoparit kuulemma tekevät suorastaan vihaiseksi. Eikä hän osannut mitenkään perustella tätä, kun kysyin, miksi näin. Aika outoa minusta.
Itse ajattelin vähän tuohon tyyliin kun en vielä hyväksynyt suuntautumistani. Tuntemani heteronaiset ajattelivat toisin.
Oliskohan ystävässäsi lepakon vikaa;)
No kyllä minä en ole kokenut hetero(?)miehiltä muuta kuin inhoa. Kaverin kanssa kuljettiin ihan ilman mitään kaveruuteen kuulumatonta läheisyyttä niin skini tuli huutelemaan. Ylipäätään roskasakki kokee vahvat naiset ja lesbot uhkaksi aivan niin kuin homomiehetkin.

Kun on pelkuri niin kai haluaa hankkia kokemuksia siitäettä muutkin pelkäävät niin ei tunnu oma olo niin surkealta.
Muista mun yhen lepetutun mulle sanoneen etta nailla sarjoilla ja erit. mainstream"lesbo"pornoleffoilla ei oo MITAAN tekemista lesbouden kans, tehny vaan heteromiesten tollisteltaviksi!
"Tavallisina jokamiehinä heitä ei haluta tai uskalleta juurikaan kuvata." Siis homoja. Vittu miksi pitas??????
Kattokaapa jos on mahiksia jossaki jenkkisarjaa Desperate Housewives!!! Herattaa VARMASTI ristiriitaisia tunteita niin homoissa ja lepeissa ja niin miehissa kuin naisissaki! On semmosia naishahmoja etta Huh-HUH! Tuttuja naamoja mm. Melrose Placesta (se homo, nyt heterona, ja sitte se KAUHEA AIVAN PAASTAAN VIALLA ollu punapaa, nyt samannakosena hyvin Alexis Colbyhtavana AIVAN hirviona, mahtavaa!).
Vaikka <kakkasasan kommentti ei nyt oikein keskustelun aiheeseen liittynytkään, niin Desperaatteja Housewifeja kannattaa kattoa, jos haluaa nähdä homoja muissakin rooleissa kuin karseina klovnihomoina. Sarjasta tulee löytymään monenlaista gay twistiä ja paljon silmänruokaa.